RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
 
Biff Stroganoff
Ingredienser:
Til 6 pers
 •  
ca 800 g benfritt oksekjøtt
 • 3 ss smør
 • ca 25 små delikatesseløker (kan byttes ut med 1 stor grovhakket løk)
 • 8-10 sjampinjong (kan sløyfes)
 • 4 dl rømme + 1 ss til
 • 5 ss tomatpuré
 • 1 dl vann
 • 1 ts sukker
 • 1 ts paprikakrydder
 • 4 ts Dijon sennep
 • Olje, salt, pepper
 • Frisk persille (valgfritt)
Fremgangsmåte:
 
 •  
Skjær kjøttet i strimler. Ha det over i en varm stekepanne, og brun det raskt i en blanding av litt nøytral olje og 1 ss smør.
 • Finn fram en stor jerngryte. La den bli varm, ha i resten av smøret, og fres løken et par minutter. Del sjampinjongen i to, ha den i, og stek videre til løken er helt myk og soppen gylden. Legg kjøttbitene over i gryta, og krydre alt godt med salt og pepper. Vann ut stekepannen, og hell over i gryta.
 • Tilsett sukker, paprikakrydder, sennep, tomatpuré og rømme. Rør godt, smak til og legg på lokk. La alt braisere en stund til sausen er tyknet. (Ta av lokket etter hvert hvis sausen er veldig tynn). Smak til med litt mer salt og pepper.  Bruker du lettrømme så pass på at det bare står og putrer på lav varme, eller så kan man risikere at sausen skiller seg noe.
 • Valgfritt "2013-stæsj": Rør så vidt inn en skje med rømme, dryss litt ekstra paprikakrydder over. Riv litt frisk persille over tilslutt. Server med ris og grønnsaker til.
Sjalusidrama på Skjomnes søndre
Både beiler'n og den utkårede har nedlagt skriveforbud - så da blir det ingen skriverier!
Enn så lenge.....
 
Venstresvinger er kompliserte greier altså  -  hilsen Bravo!
Og sånn går nu dagene .....
Fredag 15. juli -16
Jeg har definitivt gjort noe fundamentalt feil når det gjelder barneoppdragelse, for ingen av mine etterkommere er stødige på klokka - og i hvert fall ikke min eldstefødte.
Det skjer ikke at hun kommer hjem til rett tid selv om hun daglig bedyrer at i dag, da skal hun komme hjem i rett tid, hvilket hun påsto også i går. Men gjorde hun det? Neida,
vel en time etter avtalt tid kom hun hesblesende inn døre og la ut om alle fortredelighetene som hadde heftet henne. Egentlig hørte jeg ikke etter hva hun sa - ikke før det
gikk opp for meg at hun hadde mistet telefonen sin - med penger og mine bank-kort i! Nå var gode råd dyre - først hadde jeg tenkt å ringe bank osv og få sperret kort og telefon,
men siden Kristin trodde hun hadde mistet den enten på jobb eller når hun kastet pappesker i en container utenfor en dagligvarebutikk i byen, fant vi ut at det kanskje var lurt å sjekke det først.
Som tenkt, så gjort; hun dro tilbake til byen - utstyrt med min telefon så hun kunne ringe sin og lokalisere den etter lyden. Men på jobb var det ingen ringelyd å høre og
dermed kjørte hun til Ica i Finbekken der hun hadde kastet pappeskene. Og der fikk hun respons! Ringelyden hørtes over hele parkeringsplassen. Det var bare ikke mulig å nå tak i den
- uansett hvor mye hun prøvde å strekke armene - de var og ble mist 40 centimer for korte.
Frustrert og rød i toppen bestemte hun seg for å prøve en siste gang, men før hun kom så langt, stoppet den gamle barneskolelærer hennes og lurte på om hun trengte hjelp. Takknemlig
for assistanse, bestemte de seg for at hun skulle løfte opp lærer'n så kanskje hun nådde tak i pappesken der telefonen befant seg. Det gjorde hun ikke, men dama "tok grep" og ringte til
driftssjefen for HRS. Han hadde ferie, men lovet å ringe noen som kunne hjelpe dem. Og før de viste ordet av det, svingte en brannbil inn på parkeringsplassen.
Brannmennene hadde fått beskjed om at det var ei gammel dame som trengte hjelp - og stilte mannsterk opp - med ikke mindre enn FEM brannkonstabler! Først prøvde en
å krype inn åpningen der pappeskene blir puttet inn, men selv om han var smal over hoftene, var åpningen for trang. En av kollegene viste heldigvis på råd; han hentet ei stor tang - og vips
så kunne redningsmannen - til fornøyd applaus fra butikk-kundene - overlevere telefonen til ei veldig glad, takknemlig - og litt flau Kristin  :-)!
Men hun påberoper seg å ha "ei høne å plukke" med driftssjefen som omtalte henne som ei gammel dame - og ettersom kona hans og hun er skolevenninner og like gamle, regner
hun med at den uttalelsen blir kjent ugyldig ;-)!
Overraskelser
13. juli -16
Man lærer så lenge man lever, sier et gammelt ordtak og det har også undertegnede erfart - på godt og vondt. Heldigvis har mesteparten av lærdommen vært av det gode slaget:-).
Egentlig er - eller var - jeg ei skikkelig byjente, oppvokst nærmest midt på torget i vår lille by, men midtveis i livet fant jeg ut at nå ville jeg flytte på landet og kjøpte et lite hus "langt"
ute på landet - bare noen hundre meter unna der jeg nøt sommerlivets gleder på hytta. På jobb trodde de jeg var blitt "gal". Om jeg virkelig skulle bosette meg i skogen, langt utenfor
"folkeskikk" og butikker, men jeg har ikke angret en dag! Noen overraskelser underveis har det jo vært, men de har vært mest av det positive slaget og de som var negative, kunne like gjerne skjedd i byen. Jeg ville garantert ikke fått samme overraskelsen mens jeg ventet på byruta som når jeg ventet på Ankenesruta på tidligmorran og "noen av trestammene" begynte å røre på seg - og plutselig sto det en stor elgokse bare noen meter unna! Direkte redd ble jeg ikke, men i ettertid ser jeg litt nøyere etter om "trestammene" har rotfeste i moder jord ;-)!
Jeg har også erfart at når det "blåser" i bare EI gren, da er det mest sannsynlig fugl - eller ett av de mange ekornene som nyter godt av fuglematen :-)
Men den morsomste overraskelsen fikk jeg av to barnebarn på bursdagen min for et par dager siden;) Jeg var helt overbevist om at det befant seg et smykke innenfor det glitrende papiret.
Men det var det ikke - og det er lenge siden jeg har ledd så godt som når den opptrekkbare kokken "vandret" rundt på kjøkkenbordet :-)!
PS - Og Kristin fikk love å sveive rundt på spilledåsen så han fikk musikk til arbeidet!
Litt-av-hvert-bilder fra bloggfrie dager i maimåneden
- og sommer'n er ei herlig årstid :-)
2. juni  -16
Nå er det omtrent 2 år siden E6 raste ut her - og fortsatt er det bare ett kjørefelt som er i bruk!
Kveldsrunde i grustaket :-)
Kjekt med tak over hodet når det regner som verst ;-)  Cincogutten ble visst både mett og trett etter vår bedre middag .....
Mammmma ............... ser du ikke kor sulten æ e ...
 
 
EN FLOTT FREDAGSTUR TIL HARDHAUSEN I NYDELIG, MEN 18 ISKALDE MINUSGRADER :-)
Og ikke vet jeg hvorfor disse turbildene fra i vinter ligger på denne sida - men kanskje de blir flyttet der de hører hjemme etterhvert ;-)
Fredag 26. februar
Og sånn tilbrakte den yngste og eldste fredagskvelden ;-)
 
FASTELAVENSFEIRING OG NAKNE JOMFRUER
Egentlig er jeg litt glad for at vi lever i år 2016 - i hvert fall når jeg ser hva Wikipeda skriver om fastelavensferinga som egentlig er en eldgammel, hedensk skikk.
Skikken henspiller på overgangen fra vinter til vår og best bevart er fastelavnsriset som ble brukt som en fruktbarhetsvekker; jorden foran plogen, trær, dyr og familiens kvinner som fikk seg en runde med riset. Andre skikke var utkledningsleker, våpenkamper, bålbrenning - og nakne jomfruer foran plogen!
Heldigvis har vi ikke plog her ute på nesset og for å si som sant er, så er det ei stund siden det var jomfruer på gården ;-).
Til å begynne med var fråtsing stikkordet for denne dagen og i den forbindelse skulle man spise ni ganger i hvert hjørne av stua; det vil 36 ganger med flesk, fet suppe og melboller!
Etter fastelavenssøndagen kom blåmandag og da skulle maten være skrinn og dårlig. Navnet blåmandag kommer egentlig av at alteret i middelalder-kirkene ble kledd med en blå duk for å markere at prestene hadde begynt fasten. I dag brukes begrepet om en hvilken som helst trist dag - kanskje spesielt for mandager i bakrus.
For min del har jeg mer sans for feittirsdagen - da kan vi velge mellom kjøtt, flesk, mølje og rømmegrøt - men her ute på nesset gleder vi oss til saltkjøtt, erter og flesk.:-)!
Bra for omverden at vi er forbi jomfru-stadiet - og bra for oss at vi kan meske oss med saltkjøtt, erter og flesk på den nært forestående feittirsdagen :-)!
OG SÅNN ENDTE ÅRETS SISTE LUFTERUNDE!
Om det var alderen eller bursdagsfeiringa som forårsaket at søndagens lufterunde endte inimellom Håkvikdalens grantrær, skal være usagt,
men faktum er at ingen av de firbeinte satt poteavtrykk i nysnøen den kvelden.
Derimot ble det etterhvert myyye oppspunnet nysnø, bilmatter og hundetepper - UNDER bilen - uten at det fikk den til å forflytte seg en millimeter!
Spaden befant seg trygt og godt i garasjen, men det verste var nå at INGEN av oss hadde med mobilen! At undertegnede ikke hadde den med, er vel
ikke noen stor overraskelse, men dusjen er vel egentlig eneste plassen fører'n befinner seg uten telefondekning og med tanke på biltettheten på
Håkvikdalsveien midnattstid, medførte den uønskede situasjonen antydning til panikk. Flaks for oss var at den ENE bilen som kom kjørende ned fra dalen
stoppet - og at den fører'n hadde mobilen med seg. Og vi var så stresset at vi husket INGEN telefon-nummer så hjelperen måtte finne nummeret til Roger!
Heldigvis var han ikke sovnet og i løpet av få minutter var han og Blue Bell klar til nødhjelp med pick up-en.
Gjett om det var noen som glad og takknemlig fikk snudd bilen i retning Skjomnes søndre - der firføttingene fikk en kjapp tisserunde utenfor huset.
Og nå skal jeg gå løs på kokeboka og finne på noe ekstra middagsgodt til verdens beste venner :-) :-) :-)!
MANNEN MED STOR M .....
Det tok sin tid, men endelig har Kristin funnet den perfekte mann:-)!
Snill med både dyr og mennesker, blid og jovial - og ikke maser han om pengebruken i desembermåneden.
Ekstra glad i barn, men også de mer tilårskomne utgavene av homo sapiens nyter godt av hans generøse gavmildhet.
Lettvint å fore - ikke mye mas om saus og potet fra den karen - får han en tallerken grøt er han såre fornøyd:-).
Riktignok bruker han mesteparten av året til å forberede julestria og det passer Kristin alldeles fortreffelig bare ikke HUN blir bortglemt.
Men når kalender'n viser 24. desember, overholder han garantert avtalen deres.
Så egentlig er han nesten for god til å være sann;-)!
Den utkårede tar gjerne en kaffetår i trivelig lag, men lar seg lett friste av en tallerken grøt innomhus:-)
Kanskje vi til og med ender opp med noen søte smånisser når julestyret er overstått ;-)
Det beste av alt er nå likevel at når han er helt "utslitt", kreerer vi bare en ny ;-)!
 
 
Fin-fine høst-turer :-)
Ei flott turhelg 10. og 11. oktober :-) Lørdag opp på Daltinden - 4 km hver vei 610 moh. Ikke så himla høyt akkurat, men fantastisk utsikt likevel. Nydelig høstsol, men kald sno "bet" godt i nesa - i hvert fall til toføttingene;-).  Fint vær også søndag, om ikke like klart. Også den dagen ble det rundt 600 moh, men hvor mange kilometer det er fra Storvannet i Håkvikdalen, over fjellet og ned til oss her ute på nesset, er ikke godt å si. De må nok ta turen en gang til og ta med seg GPS'n ;-) Bildene fra Daltind-turen først og så turen opp til Peppertuva forbi Steinhytta og hjem.
-----------------------------
Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur :-)
---------------------------------------------------------------------------------------
"Mor sin måsunge" :-)
Torsdag 8. oktober -15
Kattunger, valper og tobeinte småttinger har en ting til felles; de forbereder seg på "voksenlivet" med lek :-). At også fuglene "lærer" med lek, har i hvert fall ikke jeg observert før her om dagen, da en av årets måsunger helt tydelig lekte seg i bølgene - med en fotball. Og den fotball lå, sist jeg så den innenfor vårt hagegjerde. Ikke vet jeg hvem som flyttet den derfra, over E6, ned i fjæra og ut på havet, men at måsungen fant den interessant, var ikke vanskelig å se. Tror den "driblet" lærkula rundt på havet i vel en halvtime.
Vil tro det ble dårlig med mål med denne "forsvarsrekka" ;-)
 
Tur til Eiterdalen og Jo Larsaskaret 12. august - ca 1000 høydemeter over havet :-)
Og sånn går nu dagan .....
Dagene her ute på nesset går nå sin vante gang - med hundestyr, godbit-tørking, matlaging, blomstervanning og ellers forefallende hagearbeid. Egentlig ikke så veldig spennende - bortsett fra her om dagen da familens nesteldste beboer "skremte" vannet av svigersønnen på nabogården. Gården har forøvrig ikke vært bebodd på flere år, så husets "gartner" trodde seg trygg når hun kledde av seg arbeidsklærne i annekset. Iført kun bh, truse, ullsokker og støvler vandret hun frimodig over åkeren - og oppdaget pluselig et måpende mannebein på nabogården! Aldri før har hun forsert gresstustene i så høyt tempo! Forsvant som dugg for sola gjorde også det førnevnte mannebeinet - og siden har vi ikke sett mere til han. I hvert fall ikke her ute på nesset ..... Men heretter blir omkledningen foretatt innendørs :-)!
Vanne føtter ............
Vanne hunder ..............
Og vanne blomster :-)
Godbiter til tobeinte ...........
Godbiter til firbeinte .................
Og godbiter til fugler og ekorn :-)
Men med tanke på husfreden, fant jeg det tryggest å "sladde" bildet av husets gartner;-)
 
En pinlig avslørelse
Det var en gang .... sånn begynner de fleste eventyrene, men dette er såvisst ikke noe eventyr selv om tildragelsen ligger ganske mange år tilbake. Faktisk så mange at barnas far fortsatt var en del av familien. Vi hadde hatt en flott Danmarksferie og returen skulle gå med fly fra Malmø til Kiruna. Noe som egentlig ikke skulle by på problemer - men akkurat den dagen bestemte flygelederne seg for å streike og ikke skjønte vi hvorfor et drøss av reisende plutselig styrtet bort til skrankene.
Og da vi skjønte det, var det for sent - vi kom oss ikke lenger enn til Stockholm og da var siste flyet til Kiruna forlengst gått. Og der stengte innenrikshallen for natta - og ettersom eksen ikke ville betale for hotellrom, måtte vi gå på beina over til utenrikshallen og vente på første flyet der. På vår vandring hadde de to yngste håpefulle det morsomt med å slenge opp noen merkestokker på gangveien - og utløste dermed en eller annen alarm uten at det skjedde noe ekstra av den grunn. Verre var det at jeg var veldig tissatrengt og etter å ha sett meg godt rundt, lot jeg det stå til i et hjørne med ei tom flystripe bak gjerdet.
Etterhvert kom vi til ei vaktbu hvor vi forhørte oss om letteste veien videre - og ikke skjønte jeg hvorfor vaktmannskapet var så lattermilde. Ikke før jeg så alle skjermene som viste ALT som foregikk på flyplassområdet!
Godt ikke turen til Arneshesten ble like overvåket  - derfra er det bare firbente i vakker natur som er foreviget;-)
Den kvelden så vi både sol og måne samtidig - eller var det kanskje et optisk fenomen ...............
 
Søndagens rally- og lp-resultater :-)
Flinke gutter og flink fører som hadde ei skikkelig maratonhelg med 8 løp; 4 på rallybanen og 4 i lydighetsringen. Kan ikke ha vært helt enkelt å holde rede på hvem som skal gjøre hva hvor ..... Resultatene kunne selvsagt vært bedre, men det positive er at alle fire trivdes ekstra godt på rallybanen :-). Shabby og Cinco trivdes ikke like godt i lp-ringen, men vi hadde nå egentlig tenkt å la de få nyte friluftslivets gleder uten krav - og kanskje være med på en og annen rallykonkurranse. Positivt var det også at de to yngste viste fin fremgang fra forrige cuprunde og der har vi såvisst ingen pensjonsplaner :-) Trykk på bildet for større format!
                                                            Bravos resultater                                                                     Q-Lings resultater       
                                                         Cincos resultater                                                                            Shabbys resultater
En fornøyd Cinco med premiene sine - og alle som deltok på lp, fikk hver sin sjekk på dyrebutikken:-)
 
Dagliglivets "harde" virkelighet
Egentlig har dagliglivet vært helt greit her ute på nesset - med en passelig blanding av gode og mindre gode hendelser :-). Men det var før glansbildelivene gjorde sitt inntog på ymse nettsteder. Det går ikke en dag uten x antall fotos av vellykkede kaker, flinke firføttinger og lekkert pyntede julebordsmat eller som nå sist høytid; et passelig velpyntet påskesmørbrød. Men fb-bildet stemte heller dårlig med virkeligheten ......
Heller ikke hundehold er like idyllisk hver dag.................
Karamellkaka med vaniljekrem og pæreskiver til pynt SÅ mye bedre ut enn den smakte :-(
Karbonaderullene med baconskiver rundt og trekantpoteter derimot, smakte alldeles fortreffelig :-)
Men jammen ble det påskeegg - ikke bare ett, men to - og velfylte var de også :-)...........
KRISTIN ----- HALLOOOO!
Nå er både hanefar og påskeharene på plass utendørs. Gule og oransje kjøkkengardiner, påskeliljer og gule tulipaner pynter også opp innendørs. Så nå er jeg spent på om påskeaften vil by på noen overraskelser til husets mest godtesugne beboer???
Og et tomt påske-egg i ei tom godteskål ..... Stort klarere kan det vel ikke sies, Kristin ??? ;-)
Et lite hjertesukk ;-)
Følgende samtale utspant seg forleden dag på kjøkkenet her ute på nesset: - Nei, nu e æ lei av å måtte smyge meg rundt eller over firføttinger på mine to påskepyntede undersåtter. Til tider kjennes jeg ut som et slangemenneske når jeg bukter meg rundt eller over katter og hunder- kanskje jeg skulle søke jobb på Circus Arnardo?  Og hva svarte min eldste håpefulle?: Nei, glem det - de skal ikke ha med DYR på turnè i år! Jaja - det er i hvert fall ingen tvil om at det er av sine egne man skal ha det!
Men i morgen er det Palmesøndag og starten på "den stille uke" - i hvert fall her ute på nesset hvor snøscootere og helikoptre er totalt fraværende :-)
Balsam for sjelen :-)
Jeg har innledet min egen, høyst private boikott av de regionale nyhetsmediene. Ikke sånn å forstå at jeg tror det bekymrer noen, men jeg er forlengst mettet på menneskenes ondskap, krig, vold og alskens elendighet. Det er faktisk så ille at jeg velger bort nyhetene til fordel for sportssendingene! Dessuten har jeg verdens koseligste utsikt gjennom stuevinduet når jeg sitt og jobber på data'n :-). Daglig besøk av fjærkledte "venner", ekorn, rev,elg og oter, ja til og med gaupa har vært på en snarvisitt, - og bedre motvekt til elendigheta finnes ikke!
Konkurranselørdag i Harstad
14. mars 2015
Kristin fikk skikkelig kjørt seg sist lørdag i Harstad :-) -  med 4 hunder som alle skulle gå både rally og lydighetskonkurranser var det om å gjøre å holde "tunga beint" i munnen;-) Flink var de alle 5 selv om det ble et par disker på rally'n. Lydigheta ble som forventet litt "homtibompi"; Shabby tenkte mest på damer og trivdes ikke helt i ringen, men både lillerampen og Bravo har fin fremgang. Veldig synd ikke minstemann lå på dekken, men det er bare å trene på videre. Og han må også utvide lineføringa - det vistes ganske tydelig når han "sa fra" at de hadde gått nok langt uten belønning;-). Uansett resultater - lørdagen var nyttig lærdom for hele gjengen, og det blir spennende å sefremgangen på neste konkurranse i midten av mai :-)
Resultatene:
 
 
Søndag 15. februar
Turkameratene
Ingen tvil om at firføttingene koser seg på tur  - enten det er på glatte berg eller til skogs i djupsnø :-)
Lørdag 31. januar
Familiebilde anno 2015
Og eplet faller ikke langt fra stammen ;-)
 
 
Fredag 30. januar
Tvilsomt tilbud
Etter å ha fått fyllt både mailboks og postkasse med "fantastiske" og forlokkende tilbud de tre siste månedene før jul, trodde jeg egentlig at det verste  tilbudsrushet var overstått, da vi tok i bruk det nye året. Ikke før nyttårskonsert og hopprenn var overstått, kom alle de gode førjulstilbudene på salg. 20- 30, ja opp til 50 prosent avslag var tilbudene på julens overskuddslager. For å si som sant er; det gikk nesten varmgang i sletteknappen - og egentlig var det greit nok med den daglige dosen i postkassa - for med stadig skiftende værforhold og glatte veier, har vi stadig bruk for aske.
Men jeg ble en smule betenkt da det kom et tvilsomt tilbud  fra minneurner.com som ville hjelpe etterlatte å ta vare på minnene!
Rett nok har jeg kommet til "skjells år og alder" - jamfør mitt nye profilbilde - men jeg har nå ikke tenkt å ta farvel riktig ennå ;-).
 
 
 
 
 
 
Mandag 26. januar
Endelig ..........
Det tok sin tid, men endelig ser det ut til at min eldstefødte har skjønt at det går helt fint å bruke andre farger enn militærgrønt, brunt, svart - eller til nød blått. Og det som skulle til, var tydeligvis siste års julegave - en rosa treningsbag ;-). Egentlig tror jeg det begynte med det nye, forholdsvis fargerike dekslet til mobilen hennes. Yezz - tenkte jeg og ettersom hun hadde ønsket seg en hundetreningsbag, benyttet jeg anledningen til å bestille en rosa sådan - uten tanke på at vi bare har maskuline firføttinger. Den ble likevel godtatt under tvil - og tvilen kan jo ikke ha stukket så dypt, for i romjula gikk hun til anskaffelse av ei sjokk-ROSA joggebukse. Hun prøvde seg med at den var på salg og sinnsykt billig, men jeg vil tro at egentlig syntes hun fargen fremhevet den mahognyfargede kronprinsen hennes helt perfekt ;-).
Etter et så uventet fargerikt innslag i vår hverdag, gikk jeg til det "vågale" innkjøp av to fargesprakende badehåndklær, men da fikk hun helt hakeslepp og lo så tårene trillet - for hun brukte KUN hvite håndklær, må vite. Men tenker nok de blir tatt i bruk - når hun bare får vent seg til fargene ;-). Selv om jeg nærmer meg "støvets alder", er jeg fortsatt glad i farger, men da jeg tok en titt i klesskapet, så jeg til min store overraskelse at det inneholdt mye sort og grått. Og det er ikke for at jeg ser mørkt på tilværelsen - bortsett fra når jeg prøver meg på nye kakeoppskrifter - som for eksempel den spennende arabiske Basbousa-kaka jeg fikk oppskrifta på av et barnebarn. Eller den flotte After Eight-kaka jeg fant på nettet sist helg. Etter to forsøk ble Basbousa-kaka både fin og god på smak, men selv om After Eight-kaka smakte godt, tok den seg ikke like lekkert ut på mitt kakefat som på nettet!
 
Tirsdag 20. januar
UPPPS!
Etter gjentatte forsøk, har æresmedlem og leder i Råttstokk-klubben skiftet posisjon!
 
Og avgjørelsen ble tatt av familiens joker :-)
NYTT FRA NESSET
Søndag 18. januar
Tjo - hei - og hopp; nå er det kommet nok en klubb i byens nærområde ;-)! Men ettersom andre har prøvd seg på å starte hundeklubb uten å lykkes, ble
det i stedet dannet en inkluderende menneskeklubb. Undertegnede har den tvilsomme ære å inneha formannsvervet; valgt inn av Råttstokk-klubbens æresmedlem - som forøvrig også er et nært familiemedlem og egentlig er inhabil - men det er jo av sine egne man skal ha det.... ;-).
Enn så lenge består ikke klubben av så mange medlemmer - faktisk bare to, men det spørs om det ikke blir lederskifte hvis æresmedlemmet fortsetter å glemme å ta opp dagens middag fra fryser'n i tide. Hverken dypfrossen steik eller kylling smaker spesielt godt etter hurtigtining i mikro'n:-(. Nemlig!
Komplisert dagligliv på nesset
Tirsdag 6. januar
Og sånn går nå dagene her ute ..............
Ikke bare bare å forflytte seg innendørs med en hund både foran og bak .................
Pus får seg en uønsket ørevask og Bravo'n demonterer ei hundeseng til Shabbys store forundring og pusen lukker øynene for å slippe å se mer av elendigheta ;-)!
Er det rart Cincogutten fant det tryggest å søke "tilflukt" på kjøkkenet?
Nytt år - og kokkelering med ny vri!
Fredag 2. januar
 Mangt og meget kunne nok vært sagt om avkommet, men rådløs, det er hun ganske bestemt ikke. Jeg skal likevel ikke benekte at jeg noen ganger blir en smule overrumplet over hennes kreative påfunn ;-). Som da vi, etter å ha lidd oss gjennom nyttårsaften med kun tørre, gamle Gjende-kjekser og en kullsyrefri brusboks på deling, bestemte oss for at 1. nyttårsdags første måltid skulle være laaang - med alskens godsaker som hører en skikkelig helligdagsfrokost til.
Jeg var rimelig tidlig oppe og skar opp skinke, ribberull og spekemat,  gjorde eggene klar til koking og fikk julebrød og grovt valnøttbrød samt diverse sildepålegg på bordet. I mellomtiden hadde også avkommet forlatt sitt lune rede på loftet og var i full sving med eggerøra. For røkt ørret og eggerøre - det var jo et must på frokostbordet en helligdag. Men da jeg kom inn etter å ha vært ute med et par tissetrengte firføttinger, så jeg til min forskrekkelse at hun sto og holdt seg på magen.
- Neimen - stakkars deg - har du vondt i magen? Noe enhver omsorgsfull moder  ville spurt om. Men hun ristet bare benektende på hodet og fortsatte å stryke hendene over magen, før hun mumlet at den før omtalte ørreten fortsatt var rimelig bunnfrossen ettersom "noen" hadde glemt å få den opp i temperert sone, så nå prøvde hun å tine den med kroppsvarme - hvilket bare førte til en kald mage. Og dessuten, innen den ørreten var opptint, ville jeg forlengst vært ferdig med frokosten.
Heldigvis var det ikke noe problem å få skåret den opp takket være den superskarpe kniven jeg fikk i julegave - og det ble både eggerøre og ørret på frokostbordet :-)
Og etter undertegnedes MANGE tabber - som for eksempel den som er avbildet under her, valgte jeg å ikke kommentere hennes ENE!
Jeg klarte til og med å brenne gommen :-(
Og nå er 2014 passert :-)
Snart nytt år - heldigvis!
Søndag 28. desember
Det er visst ingen ende på alle fortredelighetene denne jula; først tabbet jeg meg skikkelig ut med suksessterta med å "miste" den ut av vinduet - og deretter kjørte Kristin over forma - ikke bare en gang men tre-fire ganger! Hun hadde fått beskjed om å se etter den, men tenkte ikke på at det bare var bunnen til forma som seilte avgårde. Jaja, nå blir det i hvert fall ikke stekt flere kaker i den forma. Det blir heller ikke laget flere delfiakaker i den "fantastiske" forma som skulle være superenkel å få kaka ut av. Det var den IKKE! Halve kaka lå igjen på fatet - og nok en gang fikk de fjærkledte utenfor husveggene en søt og god lunsj. Heller ikke middagslagingen foregikk problemfritt; egentlig skulle vi hatt utbeinet lammestek - hadde det ikke vært for at jeg "glemte" å følge med steikinga. Resultatet ble ei veeeldig godt stekt steik - og gjestene måtte ta til takke med ei "vanlig" steik. Men revefanten fikk seg et herremåltid den kvelden!
Neste steik ble heldigvis passe stekt, men oppskjæringa med splitterny kniv gikk hardt ut over fingrene mine.
Bare elendighet
Tirsdag 23. desember
Hadde ikke trodd det var mulig å ha sånn uflaks ..... Her skulle jeg lage ei suksessterte - hvilket jeg har gjort hundreogørten ganger før. Uten problemer! Og det begynte ganske bra - kaka ble stekt og ikke noe galt med fyllet som stivnet akkurat som det skulle gjøre etter et par timer i kjøleskapet. Men da jeg skulle ha bunnen over på fat, ble det klart at den var ikke nok stekt! Dermed ble den satt inn til ettersteking og det gikk greit, men da var den jo for varm til å ha på kremen og lure meg fant ut at jeg skulle sette den i soveromsvinduet til avkjøling. Det gikk ikke greit - på et eller annet mystisk vis klarte jeg å få den i ubalanse og dermed forsvant den UT vinduet. Å - kanskje jeg berget den, tenkte jeg da den landet med rettsida opp på snøen. Men den gang ei - den skled sakte og rolig over plenen, ned skråninga og havnet midt på veien ned til E6. Fortsatt med rettsida opp - og jeg "spurtet" ut for å prøve å berge den. Men min spurt i hard konkurranse med fjærkre som øynet muligheten til ekstra godsaker, var dømt til til å mislykkes :-( og jeg måtte bare slukøret konstatere at 200 gr mandler, fem egg og melis forsvant i fuglemagene. Ekstra kjedelig var det at kaken skulle gis bort, så det var bare å hive seg rundt og lage ny, men jeg blir i hvert fall ikke å sette den i vinduet til avkjøling!
Nytt innlegg i "Sorgens kapittel"
Fredag 19. desember
Skomaker bli ved din lest, sier et gammelt ordtak - og egentlig burde jeg ikke latt meg lure nok en gang ved synet av den lekre pepperkake-dekorasjonen i Pepperkake-galleriet. Likevel gikk jeg i gang med ferdigkjøpt pepperkakedeig - for den burde det jo ikke være vanskelig å forme til ei lekker skål. Og jeg så for meg hvor gøy det skulle bli å servere den med ei iskule og ringle smeltet, hvit kokesjokolade over pepperkakene. Men mine pepperkake-skåler var ikke i nærheten av de jeg så på bildet! Kjevlinga gikk greit - og utstikking av rundingene gikk - etter noen forsøk - og rimelig greit selv om jeg måtte prøve ut diverse skåler og glass for å finne passende størrelse.
Problemene kom ikke før jeg skulle ha de i - eller forme de over skålen. Så snart jeg prøvde å ta de av steikeplata, rydde fra hverandre. Og ventet jeg, sprakk de i småbiter. Etter 12 forsøk ga jeg opp og jule-isen kommer til å bli servert - i skål med krumkaker ved siden av!
             Sånn skulle pepperkakeskålene se ut ........                  Sånn endte det prosjektet .......                              Og da blir det krumkaker i stedet!
Men nå blir jeg ikke å prøve meg på flere finurligheter innen bakekunsten. Tror jeg;-)!
Søndag 30. november
Kokkekunst på "høyt" nivå;-)
At man aldri lærer .... eller holder seg til velkjente oppskrifter når man skal ha middagsgjester. Forretten gikk helt greit å lage til; kokte, halve egg fyllt med hakket og moset plomme og ørret m/hjemmelaget flatbrød, gressløksaus på ei ørretskive. Pinnekjøttet bød heller ikke på de store utfordringene. Det gjorde derimot desserten - takket være Kristin som kom drassende med nok et oppskriftshefte - og Maria som hadde sett den samme "gode" idèen i en rosablogg. Det var bare ikke så enkelt som det så ut til, å lage de lekre sjokoladeskålene som bildene viste!
Seansen begynte ikke bra; i stedet for kokesjokolade, hadde jeg rasket med meg melkesjokolade - og den ville absolutt ikke smelte. I stedet ble det en kornet grøt som ganske raskt havnet i søppelbøtta! Etter en panikkaktig jakt i matskapene ble kokesjokoladene behørig smeltet over svak varme og den første av 10 oppblåste ballonger, dyppet i sjokolademassen. Det gikk IKKE bra! Bare prøv å ha en oppblåst ballong i en varm, liten kaserolle. Det endte selvfølgelig med et smell - og sjokoladen sprutet vilt på meg - samt vegger, bord og benker. Neste forsøk gikk litt bedre - men da eksploderte ballongen etter å ha blitt plassert på kjøkkenbordet - så da havnet sjokoladen på kjøkkenvindu, kjøleskap, gardiner - til og med i taket var det sjokoladeflekker. Og jeg lo - og lo så tårene trillet. Kristin lo ikke fullt så mye - der hun sto på en krakk og foretok en heller ufrivillig rundvask! Men det ble nå dessert på både middagsgjestene og oss  takket være Ica som hadde søte, små sjokoladebeger jeg kunne fylle med god sitronkrem og toppe med ei skje fløtekrem!
Skålene ble det ikke bruk for - i stedet var jeg oppe grytidlig lørdag morgen og laget en marsipankakebunn så jeg fikk brukt litt av sitronkremen  og fløten - og det gikk helt greit!
Mandag 3. november
Kjip start på søndagen
Man kødder ikke med maten her ute på nesset - og i hvert fall ikke med søndagsfrokosten. Da skal det være kokt egg med meierismør på skiva - og en ekstra klatt ved siden av! Egentlig er det ikke så nøye om egget er bløt- eller hardkokt - men hviten må i det minste være fast! Forrige søndag skulle vi ha bløtkokte egg - da var de hardkokte, men det var nå til å leve med. I går skulle vi ha de hardkokt med røkt ørret til. Men var de det? Nei, de var så lite kokt at det gikk ikke an å spise de - og mitt frokostfølge ble så sur at hun kastet alle 4 eggene! Vi tygde nå i oss noen tørre brødblingser og etter en vellykket treningsrunde på Ballangsleira, var frokostfadesen glemt. Minstemann og Cinco gikk hver sitt spor og begge gikk både spornøye og markerte pinnene. De to blå hadde ei skikkelig fin lp-økt, så toføttingene kunne fornøyd innta søndagsmiddagen. Også kveldstreninga var til å bli i godt humør av - og alle fire syntes den nye belønningsformen var skikkelig kul!
På morgendagens trening skal vi dele ut to bronsemerker i lydighet - det blir kult!
Onsdag 29. oktober
En ekstrafin tirsdag for firføttingene
De var ikke tungbedt, firføttingene, når det ble snakk om dameselskap på gårdagens bytur ;-) Bravo fikk tur på til 1.vannet i Tøttadalen sammen med blåklokkesøster Blue Bell - så da var nå han i sjuende himmel. De to blå spratt opp og ned av statuer og lekeapparater rundt omkring i byen vår - i tilleggtil litt lydighet og fellesdekk i Kirkeparken. Flinke var de hele gjengen. På kveldstid var det lydighetstrening med besteste B-Jengen på 4H-gården. Hverken Shabby eller Cinco taklet "godlukta", men lillerampen og Bravo var ikke spesielt interessert i lukt - de var nå mest interessert i godbitene og i kaffepausen fikk toføttingene sin "godbit" i suksessterte-form. Blir forresten kult med Julekupp - allerede er 12 påmeldt, så det er bare å hive seg i trening :-)!
BEVIS :-)
Lørdag 25. oktober
- eller kanskje det blir søndag før jeg får gjort innlegget om inntrengeren i naboens hage ferdig ;-)
Politi og røvere
For et par/tre dager siden hadde det seg sånn at vi gjorde unna handlerunden før vi  skulle kjøre ut til gammelkaia for dagens siste tisserunde. I det vi passerte oppkjøringa til oss og naboen, fikk vi et glimt av noen som sto og røyket i naboens hage. Skal love at vi ble en smule oppkavet; for det bor ingen i nabohuset lenger. Først kjørte vi litt frem og tilbake, før vi kjørte ut på snuplassen på andre sida av veien og der satt vi og stirret. Kjør over og sett på langlysene, sa jeg til Kristin - og så hun gjorde - samtidig som hun ringte til naboens datter for å si fra. Men da spratt det plutselig frem en mannsperson - i politiuniform! Vet egentlig ikke hvem som ble mest forskrekket, men den unge herremannen spurte forsiktig om vi bodde der, for han hadde ringt på for å spørre om lov til å gjemme seg i hagen for å knipe fartssyndere. Vi sa, som sant var at vi bodde i nabohuset - og at han kanskje kunne si fra til oss neste gang han skulle gjemme seg i hagen. Egentlig var det en hyggelig politi og han beklaget at han hadde skremt oss, men det hadde vært litt morsomt og ringt politiet for å si fra at det var en inntrenger i naboens hage;-).
Men bare for å ha sagt det; han satt ikke og røyket - det vi så, var bare glimt av refleksene på uniformen. God helg!
 
Og sånn så han ut (nesten) , inntrengeren i naboens hage ;-)
Under her ligger det noen flere bilder fra torsdagsturen på Virakhøgda sammen med Susanne og Stacey :-)
Håfjelltuva-tur i bilder
6. juli

Håfjellet, med toppen Håfjelltuva, ligger mellom Ballangen sentrum og Kjeldebotn.Toppen på 817 moh gir flott utsikt over nordsida og utover Ofotfjorden mot Lofoten. Turen opp går i lett terreng og stien er godt merket så ingen orienteringsproblemer ;-). Legg til at det var knall sommervær med rundt 20 grader og en svak bris fra øst- så det sier seg selv at både to- og firføttinger hadde en flott dag!

Minnesteinen på det første bildet forteller at her omkom Karen Oline Olsdatter i snøstorm 23. februar i 1863 etter å ha vært på handletur nede i bygda. 

Q-Ling hadde tenkt å bruke det han lærte på gjeterhund-kurset
men lot seg villig kalle tilbake - til sauenes lettelse ;-)
Finnes ikke maken til flott fjellverden i vårres land :-)
En nysgjerrig gjørkunge:-)
Bytur og skogstur for firføttingene
Villblomstens dag søndag 15. juni
Skikkelig huskaldt i dag, så nå har jeg fyrt i ovnen i håp om å få litt varme i kroppen:-(. Var ute med de to blå, men det pøsregnet så det ble en kort runde - og lillerampen "snek" seg under veranda'n i stedet for å gå oppover bakkene;-). Vil tro det ikke er noe bedre i Tromsø; der var det bare 4 plussgrader, nordavind og regn :-(. Men uka som er gått, har vært god både tur- og treningsmessig for alle tre. Den kommende uka blir travel; mandag brukstrening, tirsdag klargjøring og oppsetting av telt til helgas kurs med Eva Bodfäldt (og forhåpentligvis tid til litt trening), onsdag pinnemarkeringskurs med Cari Rörstrøm som forøvrig vant lp 1 med 190 p - og aussigutten Turbo er bare 10 måneder!, torsdag har NTBK sporkonkurranse og fredag foredrag med Eva. I tillegg skal det bakes og forberedes mat til kurshelga. Men det er nå rett kult at det skjer noe i vår lille hundeverden :-)!
Matbildene er fra Det Store Europeiske Matmarkedet som deltok på byfesten i Narvik :-)
Shabby syntes byfest var helt ok .....
men Q-Ling ble en smule sliten av alt styret .....
og Cinco var ikke i form og måtte være hjemme :-(
Men i går var formen hans bra :-)
Tror Shabby fikk for mye godterier i går .....
men Q-Ling fikk ikke nok - og sjekker "godtetreet" :-)
Tre .....
fine .....
gutter på tur :-)
Hmm - hvordan skal du få tak i den, Cinco?
Tro hvem som har lagt igjen visittkortet her?
Men multa har allerede knytt seg :-)
Utsikt over Ofotfjorden
En glad turtrio :-) .....
som alltid finner noe å styre med ;-)
Høyt til værs, men Q-Ling må bare følge med .....
på om det blir noe fangst langt der nede ;-)
"Smile" pent til fotografen kan alle tre ;-)
Cinco og .....
Q-Ling koser seg med gammelt kadaver .....
men Shabby bare "smiler i skjegget" :-)
Tror Cinco også har lyst på ballen Shabby fant
Men hvem har herpet på furutrærne tro ?
Den obligatoriske - og siste - godbitstoppen :-)
Ikke mye nattefred å få når disse maskinene jobber nesten rett utenfor soveromsvinduet mitt :-(
  
 
Pinsehelga 6. - 10. juni:
Været kunne selvsagt vært bedre - termometret viste knapt 12 + på det beste - og om det ikke ble tur til den nord-norske varianten av Preikestolen, ble det likevel tur på firføttingene. De svingte bare av med Efjordbruene og kjørte ut til Skarstad, der de både kunne beundre landskapskunsten og vandre oppover haugene for å nyte en kaffetår og den medbrakte nistepakken :-). Spor ble det også, men bare på lillerampen siden han skal konkurrere om ikke så alt for lenge. Men alle tre fikk seg et par runder med lp-trening både på banen i fjorden og underveis på hjemturen. Cinco var nå Cinco og "han sjøl "- dvs Shabbydoo - viste selvsagt best hvilke øvelser han "trengte", men lillerampens attityd og iver gjorde godt for et inhabilt mammahjerte :-). Ingen tvil om at Q-Lingen er på rett vei :-)!
Finslipte berg .....
og rikelig med drikke for en tørst kropp .....
men sikten var ikke mye å skryte av :-(
Regndråper i edderkoppspinn - og MYE lauvmakk :-(
Fascinerende landskapskunst i Efjord
Men Q-Ling var mer interessert i Pias lunsj ;-)
Flinkegutten ferdig med sporet i våt Virakskog: -)
Valmuer i grøftekanten var til å bli i godt humør av...
men selv en avblomstret hestehov kan være vakker!
Fin attityd på lillerampen :-)
Cinco er nå seg selv lik - men han holdt metallapporten!
Upps - men hvor ble Shabby-doo av ???
Herr tjeld ......
Fru tjeld .....
og fra tidligere tider; hønene + lillehanen vår ;-)
Kunstverket i Efjord er tyske Inge Mahns verk
 
Turen - med stor T
Onsdag 4. juni
Kan nesten se ut til at onsdagen er blitt en fast turdag ;-), men når det er knallvær og anledningen er der; ja, da blir hus og hagearbeid satt på vent. Egentlig hadde Kristin bare tenkt seg til Peppertua, men ettersom orienteringsevnen er på linje med klokkekunnskapen hennes, endte de nesten til topps på Litjtinden. Det var vel egentlig bare snebreen og minnet om "rutsjeturen" nedover fjellskråninga på forrige tur som stoppet den videre ferden - ;-). Men det ble en laaaang tur - mye lengre enn planlagt - 11 timers vandring for å være helt eksakt. Ikke til å undres over at både to- og firføttinger var slitne. Men som bildene under forteller, hadde det vært en alldeles nydelig fjelltur - og utsikten var formidabel:-)!
Men bare gjett hvem som blir å få det travelt til høsten ;-)
Og hvem har hengt hanskene sine til tørk langt oppi lia .....?
 
En herlig fjelltur:-)
Onsdag 28. mai
Når været er som det er i dag, blir det valgets kval; skal vi gjøre noe nyttig utendørs - eller ta en nyttig fjelltur? Valget var egentlig ikke vanskelig - det ble fjelltur :-)! Og mange fine vårbilder både av firføttingene og naturen.
 
 
 
 
Hun er litt slunken nå, revemamma'n - ikke rart hun "stjeler" fuglematen ;-)
 
 
 
 
 
 
Gjeterhundkurs på Olagården, 11. -13. april
Blir å komme bilder og noen ord -  plutselig ;-)
 
"Høneplukking"
Postet av lillerampen onsdag 2. april 
I går ble det visst den store "høneplukk"-dagen. Det startet allerede på tidligmorran; jeg rakk såvidt en munnfull hundemat før mora mi snappet tak i matskåla. Og vekk var den. Skikkelig urettferdig etter min mening, for "svarteper" får både meske seg med en ekstrarasjon hundemat - og kjøttboller nok til en hel storfamilie. Shabby FÅR ikke - han bare forsyner seg - og det så kjapt at før toføttingene rekker å reagere, er godsakene forsvunnet i "storkjeftmåsens" gap. Mora mi hadde forresten ei høne å plukke med bestetanta mi; her trodde hun at kaffekakene var klar til gårdagens formiddagsbesøk. Men den gang ei :-(. "Noen" hadde forsynt seg grådig av lefseposen og det var faktisk bare tre små biter igjen! Flaks for henne at Roger hadde med seg nydelig sjokoladekake ;-).
Jeg rakk knapt stikke snuten i maten, før den var vekk
Gårdagens "elendighet"
Men her var det bare avskjær igjen .....
Men bestetanta mi hadde svar på tiltale; HVEM HAR SPIST AV DET SVENSKE POTETGULLET MITT????? Ikke jeg, bedyret Cinco..... og la til i samme slengen at det nok var "hustrollet" som hadde forsyndet seg :-) Men mora mi mumlet noe om at det var nå ikke SÅ godt ;-)! Og nå vet jeg hvorfor noen "strør" om seg med kjøttboller; i det hun satt seg til middagsbordet kom det med et sukk: La oss nå bli ferdig med den her elendigheta. Likevel, etter antall boller som forsvant fra "trostungens" tallerken, kan de nå ikke ha smakt så aller verst!
Og hvem koset seg med svensk potetgull ?????
Ikke jeg - bedyret Cinco .....
som trodde hustrollet var synder'n ;-)!
Vi hadde så mange "høner å plukke" at til sist endte det sånn:
Litt-av-hvert-helga sist i mars og flott rallytrening i uka!
Mandag 31. mars
Nå har altså den mora mi surket i dagesvis for at det har lagt en båt og en lastepram midtfjords rett utenfor huset vårt - og de har ikke spurt om lov engang! Det morsomme er nå at når hun sendte over bildet til avisen og ba de sjekke ut hva som foregikk utenfor kjøkkenvinduet vårt, så forsvant både båten og prammen! Men hun var langt fra ferdigsurket; i går var det først eggene som ikke var kokt etter hennes smak - og riktig ille ble det da strømmen forsvant kl 09. Egentlig hadde de nå annonsert strømutkobling fra 09-15, men klokka ble både 15 og 16 uten at det skjedde noe. Bestetanta mi er jo fæl til å gnell at hun er sulten, men det kan ikke sammenlignes med ei sulten mamma. Da vi kom hjem fra tur i femtida, var hun ganske hissig og allerede påkledt. Klar for en Esso-burger! Ikke akkurat noe gourmetmåltid, men de ble nå mett og fornøyd begge to:-).
En fæl søndag: Egg som ikke var skikkelig kokt .....
og "middagen" var ikke mye å skryte av .....
men en Esso-burger hjalp godt på humøret ;-)
Torsdag var det skikkelig kult på treninga; Hege og Roger hadde tatt med seg rallyskiltene :-) Begge to er jo utdannet både som dommere og instruktører, så treningskompisene i B-gjengen er utrolig heldige som kan nyte godt av deres viten og hjelpsomhet :-). Med tanke på at vi skal arrangere dobbelstevne i juni, blir det nok litt ekstra rallytrening nå fremover. Kanskje vi til og med setter opp en bane når vi får Eva Bodfäldt på vårbesøk ;-)!
Men det har nå ikke vært bare surk og fortredeligheter; lørdag var Kristin og Hege på handletur over grensa - og det betyr at det kommer mye godis i hus både til to- og firføttinger. Som for eksempel svenske kjøttboller som er noe av det beste jeg vet. Og tror dere ikke den sniken av en hollender, klarte å smiske seg til en fem-seks kjøttboller uten å måtte gjøre noe som helst - og det bare for at han hadde vært hos dyrlegen og måtte ha en dum skjerm rundt hodet. Jaja, dyrlegen hadde nå skåret i kroppen hans og da hjelper det selvsagt på med en kjøttbolle eller fem ;-).
Selv om det plutselig kom litt snø, er det likevel ett og annet vårtegn som lyser opp i hverdagen; rødstrupen er på plass og vinduskarmene er begynt å fylles med småplanter. Men ikke skjønner jeg at de gidder å bytte gardiner nå igjen - det er jo bare knapt 14 dager til påskegardinene skal opp! Vi hadde nå okke som en flott tur på Reines. Rett nok litt kald vind og flekkvis ganske glatt, men herlig å kunne strekke ut bena og rase rundt i terrenget sammen med "storebror" Shabby :-)!
Men jeg sier IKKE hvem sine gyselige clogser dette er .....
 
Noen ord og bilder fra helgas rallykurs for viderekomne og lufterunde før og etter!
Tirsdag 25. mars
Det aller viktigste med helgas rallykurs er den unike evnen Hege og Roger har til å motivere og engasjere kursdeltagerne :-). Glede er også et viktig moment for dem; filosofien deres er garantert at en glad fører, får en glad hund og ekvipasjen yter da selvsagt også bedre. De følger sitt "skreddersydde" opplegg og skal-bare-unnskyldninger er bortkastet tid både for deltagere og kursholdere.  De klarte til og med å holde "styr" på Kristin. Godt jobbet vil jeg påstå;-). Hun var forøvrig så fornøyd og oppglødd at selv etter 6 timers kursing, kom hun hjem og heiv seg i trening! Før middag! De to blå var rimelig slitne etter alle inntrykkene, men ikke verre enn at de  var med på en demonstrasjon ;-). Og hvis den positive energien begynner å avta, vet jeg hvor vi kan få påfyll!
En kul forrett - og den smakte ikke ille ;-)
Litt om alt og ingenting i billedform :-)
Og så noen potetrykk fra lillerampen ;-)
Gosj - jeg er overlykkelig for at jeg ikke er pensjonist, for de har det jammen både travelt og dårlige forhandlingsmuligheter. I hvert fall hvis jeg tenker lønnsøkning. Opp senest kl 06 og rett ut i verden på dagens første lufterunde med tissetrengte firføttinger. Deretter ser en helt vanlig torsdag slik ut: Innendørs har "trostungen" fullt trøkk på stemmebandene for å si fra den holder på å dø av sult! Men jeg tror ganske bestemt at det må være en gjøkunge for ingen av de andre ungene har sånt mål;-). Når trostungen har forlatt "redet", senker freden seg på Skjomnes søndre. I hvert fall innendørs; utendørs skriker områdets store og små fjærkledte at de også holder på å dø av sult! Det tror nå ikke jeg noe på, for enkelt av dem er så feite der de disser opp og ned på strømledninga, at den holder på å ryke. I dag måtte de nå uansett vente; for mora mi ville sørge for "godbiter" til både to- og firbeinte først. Deretter har det gått slag i slag med opprydding, tømming av oppvaskmaskinen, blomstervanning, middagsforberelse osv... Bare avbrutt av en ny tisserunde og fuglemating - og klokka ble godt over 12 før det ble frokost på mora mi. Ikke rart hun var en smule grinat. Men hun var ikke på langt nær så grinat som hun blir når bestetanta mi kommer for sent hjem til middag. Da truer hun gjerne med 1: enten å la reven få den - eller 2: å aldri lage middag mer! Men hun roer seg nå ganske fort når hun får mat i egen mage og en aldri så liten "høneblund". Resten av dagen får jeg berette om en annen dag; nå trenger mora mi data'n så hun får skrevet noen linjer på bokprosjektet før middagsstyret tar til! Etterpå får hun ikke tid, for da skal vi på trening og gjøre stas på Ditte og Bella som klarte appellmerket:-).
Men nedover lia var det nesten helt fritt for is :-)
 
Søndagstur i "Storskogen"
Nå har Kristin begynt å finne ut av speilreflekskameraets "hemmeligheter" - og det ble mange veldig bra bilder sist søndag:-)!
Bilder på vilkameraet ble det derimot heller dårlig med, men det var fordi hun hadde satt inn feil minnebrikke :-( så det var litt trist. Kanskje vi setter det ut på nytt i ettermiddag :-).
To livsnytere på toppen av lia :-)
Treningshelg og LP-cup
Bilder fra treningssamlinga og andre del av LP-cupen i Ballangen flerbrukshall helga 22. - 23. februar :-)
Ting tar tid her ute på nesset, men nå har jeg satt sammen diverse bilder både fra ei flott treningssamling og en vel avviklet 2. runde i LP-cupen som var et samarbeid mellom Harstad Schæferhundklubb, Harstad Hundeklubb og Narvik Trekk- og brukshundklubb. Veldig gøy at så mange stilte opp - både arrangørmessig og på deltagersida; kanskje det blir å vises på deltagerlistene også på de offisielle konkurransene - sånn etterhvert;-)
Lørdagsbilder fra treningssamlinga:
Og så litt bilder fra søndagens LP-cup:
 
Ny tur og flere "prøvebilder"
Mandag 17. februar
Glatt eller ikke; alle guttan syntes det var helt toppers å være på søndagstur. Og de fant mange spennende lukter som måtte sjekkes ut. Og når Kristin flyttet viltkameraet og la ut ny åte, da ble det bare lekkert å være på tur;-), men tror ikke Kristin var like begeistret for at de forsynte seg av fristelsene som egentlig var forbeholdt skogens firføttinger.  Neste gang kameraet flytter, må de nok være hjemme!
Fortsatt litt både-og-bilder ;-) .....
men resultatet blir stadig bedre :-)!
Tur og "prøvebilder"
Tirsdag 11. februar
Fotograferinga går mye bedre nå, men fortsatt blir det en del bilder som er en smule vanskelig å tyde. Søndagens turbilder er heldigvis av bedre merke ;-), så jeg legger de ut først - og så "prøvebildene" under :-)
Hakkespettens "enebolig" ;-)
Og så litt både-og-bilder ;-)
 
 
Sånn ble de første bildene  tatt torsdag 6. februar;-), men vil tro de neste blir mange hakk bedre:-)!
Og månen over Skjombrua ble slett ikke ille :-)!
 
En flott søndagstur i januar
 
Helg igjen - etter ei uke med fyring og "isdans" - og sånn ser det ut til at det skal fortsette også i kommende uke. Men i morra skal vi trene inne i Ballangen flerbrukshall og det blir godt for både to- og firføttinger :-). Det har ikke blitt så mange langturer disse dagene, men "noen" har vært på revejakt et par ganger - og det er ikke hverken Kristin eller undertegnede ;-). En fin tur til Peppertua ble det likevel på guttan forrige søndag og omsider ble det tid til å legge ut noen av bildene :-)!
Og utsikten fra Peppertua - rett under Den Sovende Dronning - er upåklagelig :-)
Tirsdag 21. januar:
Nå er det jamt slutt på all unødig vanning av kroppen min! Jeg  har vært til osteoporose-sjekk av legemet, og da ble jeg både veid - men ikke funnet for lett - og målt før scanning. Og siden 2002 hadde jeg "krympet" 8 cm! Jeg er altså ikke krympefri, så heretter blir det kun vanning av kroppen TO ganger i året - og ellers bare ved særskilt behov.
Kjipt med ei "høyrevridd" ryggsøyle, men det postive er at medisin, kost og en "smule" fysisk aktivitet begrenser sykdommen :-)
Fredag 17. januar:
Ikke bare bare å ha bil,  men noen ganger er "lykka bedre enn forstanden"!
"Noen" jeg kjenner,  har også lært at når ei bil-lampe lyser rødt, kan det være lurt å sjekke oljenivået så slipper man å fylle 4 liter olje på vei hjem fra trening. Problemet var at det var flere lamper som "rødmet", men bare med det samme motoren startet, men veldig glad vi ikke ødela motoren for det hadde blitt dyrt, det! Og det vet undertegnede ALT om!
God Helg!
Torsdag 16. januar: En mørk og kald morrarunde - men pytt-pytt, hvem bryr seg når man er "nødig" ;-)
 
 
Starten på 2014 i bilder ;-)
Tirsdag 14. januar
Vi startet det nye året med å runde 79000 besøkende på hjemmesida :-)
Det ble en kald start på det nye året og stålis stort sett over alt. Ikke noe som fristet til de store turutskeielser, men de har nå fått seg et par gode skogsturer. Håper på litt mildere vær til helga, så kanskje de får seg et par langturer da også. Q-Ling er fortsatt litt til og fra i treningssammenheng, men det er håp for lillerampen ;-) og på gårdagens trening var han helt med. Shabby var bare ulydig - han trodde visst at han kunne oppføre seg etter eget forgodtbefinnende. Cinco trente ikke så mye, han stivner fort når det er så kaldt, men han var veldig flink da det kom en løshund inn på banen. Attpåtil en hannhund! Men vakkerprinsen bare viste musklene sine og fremmedhunden følte ingen trang til å måle krefter, så den snudde og tuslet derifra med halen mellom bena.
Is på marka....
Frostroser på stråene...
men det skiter elgen i  - bokstavelig talt ;-)
På toppen!
Og der blir det pause ...
for å nyte Ofotfjorden i vakkert januarlys:-)
Shabby syntes det var i glatteste laget...
til å leke med ballen...
og la seg med ryggen til. Med begge ørene åpne;-)!!!
Flere som skiter i kaldværet...
og sporene forteller hvem som har vært her ;-)
Det er  IKKE skoens eier - men en hjort!
På toppen av Brentlia...
og man skulle ikke tro det var midten av januar!
Men nydelig måneskinn over landskapet :-)
En diger tresopp - kjekk å ha til myggsesongen;-)
Istappene er det derimot ikke så mye å gjøre med
Men hvem har hatt tilhold her?
Svartpus venter på at fuglene skal få frokosten sin ;-)
------------------
 
har skjønt at det går helt fint å bruke andre farger enn militærgrønt, brunt, svart - eller til nød blått. Og det som skulle til, var tydeligvis siste års julegave - en rosa treningsbag ;-). Egentlig tror jeg det begynte med det nye, forholdsvis fargerike dekslet til mobilen hennes. Yezz - tenkte jeg og ettersom hun hadde ønsket seg en hundetreningsbag, benyttet jeg anledningen til å bestille en rosa sådan - uten tanke på at vi bare har maskuline firføttinger. Den ble likevel godtatt under tvil - og tvilen kan jo ikke ha stukket så dypt, for i romjula gikk hun til anskaffelse av ei sjokk-ROSA joggebukse. Hun prøvde seg med at den var på salg og sinnsykt billig, men jeg vil tro at egentlig syntes hun fargen fremhevet den mahognyfargede kronprinsen hennes helt perfekt ;-).
Etter et så uventet fargerikt innslag i vår hverdag, gikk jeg til det "vågale" innkjøp av to fargesprakende badehåndklær, men da fikk hun helt hakeslepp og lo så tårene trillet - for hun brukte KUN hvite håndklær, må vite. Men tenker nok de blir tatt i bruk - når hun bare får vent seg til fargene ;-). Selv om jeg nærmer meg "støvets alder", er jeg fortsatt glad i farger, men da jeg tok en titt i klesskapet, så jeg til min store overraskelse at det inneholdt mye sort og grått. Og det er ikke for at jeg ser mørkt på tilværelsen - bortsett fra når jeg prøver meg på nye kakeoppskrifter - som for eksempel den spennende arabiske Basbousa-kaka jeg fikk oppskrifta på av et barnebarn. Eller den flotte After Eight-kaka jeg fant på nettet sist helg. Etter to forsøk ble Basbousa-kaka både fin og god på smak, men selv om After Eight-kaka smakte godt, tok den seg ikke like lekkert ut på mitt kakefat som på nettet!