RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
Et knippe bilder fra Bravo's første år i nord :-)
12. juli 2015
En fin julidag for ett år siden kom det en brun, liten "bamsegutt" til oss her ute på nesset - og her er han fortsatt :-)! Bare i litt større utgave, men fortsatt like god. For han er en skikkelig godgutt - snill med alt og alle. At han kommer i "skade" for å få litt ekstra fart på pusi-potene er ikke vondt  ment - Bravo'n heller mer til den oppfatning at det er sunt å røre seg også når man er blitt en tilårskommen herremann;-). Han er en lettlært liten gutt og tilpasset seg raskt resten av flokken - og ALLE blir glad i han - selv gamle "surkefar" synes han er en ok kompis. Trening er gøy uansett hva vi foretar oss, men spor og feltsøk står nok øverst på lista  hvis han fikk velge fritt. Bravo'n er et skikkelig sportalent - og går spor så det suser. Kjempegøy å følge med når han bruker spornesa. Også lydighetsmessig har han lært mye på dette året, men der trenger han mer erfaring for å gjøre en stabilt, god jobb på konkurransebanen. Godt er det at vi ikke har det travelt - han blir garantert å få sine opprykk i uansett hvilken gren han konkurrerer i :-)!
Under er ei rad for hver måned av året som er gått - og på det siste bildet er også oppdretter-mamma Anne Cathrine Stange som var på trivelig besøk i juni :-)!
Flinkeguttens meritter i hans første leveår:
BIR valp - En kvalik i rally - Bronsemerke i lydighet - 2. og 1. premie NBF spor - med veldig gode karakterer;
Godkjent og total poengsum 549 første dagen. Godkjent og total poengsum 563 andre dagen - og da manglet han 1 poeng på opprykk til kl C :-)!
Han har gjort et forsøk på lydighetsarenaen - men det gikk rett til skogs - bokstavelig talt ;-).
4 nye uker med Bravo'n :-)
Søndag 29. mars
Bravo'n har tilbrakt sin åttende måned her ute på nesset med stil - og i løpet av disse fire ukene har den mahognybrune, vakkerprinsen passert ti-månedersdagen - som forøvrig ble behørig feiret med tur nesten helt opp på snaufjellet. Foruten turer og trening har han også vært med på første del av lp-cupen mellom Harstad og Narvik 14. mars. Som "bestemor" er jeg vel egentlig inhabil, men jeg våger nå likevel å påstå at minstemann var kjempeflink på sine to første konkurranser. Rett nok uoffisielt, men med to ringer - en for rally og en for lydighet, dommere, tilskuere og maaange hunder ringsides. Resultatmessig ble rallyen best; 1. premie og nr 2 av de 11 som startet i rekruttklassen :-). Flink var han også i lp-ringen selv om det resultatmessig ikke ble like godt; der ble han nr 8 av 12 startende med 2. premie og 110 poeng. Men det var egentlig litt urettferdig å legge rekruttene med ryggen mot inngangsdøra på dekken og Bravo'n klarte ikke styre nysgjerrighet; han reiste seg og nullen var et faktum. Og så fikk fører'n "kjeft" for at Bravo'n beit seg fast i jakke-ermet for å si fra at nå var det på tide med belønning ;-) og det ble det ikke mer enn 5 poeng av. 110 poeng ble det på flinkegutten som måtte se seg kraftig slått av storesøster Blue Bell , men de har det gøy og trener på videre, og det kan det fort bli noen flere poeng av på siste cuprunden som skal være i Ballangen flerbrukshall i midten av april;-)!
 
 
 
 
 
 
Den store, lille gullehjertevennen vår :-)
Mandag 2. mars
Når man ser på februar-bildene av arveprinsen, skulle man ikke tro han var innomhus. Men selv om han simpelthen elsker å være ute  - og ikke minst få springe fortfort i skogen, så er han både sofagutt - og veldig glad i å trene:-). Akkurat nå har han av og til litt kort konsentrasjonstid, men Kristin er flink å jobbe på, så det blir spennende å se hva de får til om 14 dager; da er det "bykamp" mellom Harstad og Narvik i både lydighet og rally. Gøy blir det nå uansett utfall - og fin erfaring for minstemann :-).
Dobbelklikk på bildene for større format :-)
En flink liten gutt :-)
Mandag 2. februar
Bravogutten er en skikkelig herlig nysgjerrigper :-) - og det skjer ingenting hverken innomhus eller utendørs uten at han får det med seg :-). Det kan virke som den "lille valpen" (54 cm høy og 22,6 kg) har fått med seg noen ekstra duracell-batterier nordover for selv om han har vært på høvelig lang formiddagstur i skogen, er det ingenting å si på innsatsviljen når det blir snakk om trening. Og han har lært mye på de vel 6 månedene han har vært på Skjomnes søndre; sitt/dekk-bli er helt greit, dekk fra holdt likeså, innkalling med stå (på lang avstand) er helt super og stå fra dekk og sitt begynner å ligne noe, apport ruta og hopp over hinder ser også bra ut. Ellers skjønner han godt på hva som forventes når klossen eller planken kommer frem. Muligens er jeg inhabil - men han er rett og slett et prakteksemplar;-). Men enn så lenge er det bare vi her ute på nesset som vet hvor flink gromgutten egentlig er ;-)!
Selvsagt er det ikke bare solskinn og glede; kroppen har fått veeeldig lange føtter og når laaangt inn på bord og benker. Det nytter ikke å tro at middagsrester får stå upåaktet - eller ufortært, og vinduene ser ikke ut ,for han "må" jo holde rede på hva som skjer utenfor veggene;-). At det henger en etterhvert miserabel, oppstammet porselensplante rundt det vakre hodet, må vi bare ta med på kjøpet - selv om mesteparten av jordklumpen ligger strødd utover gulvteppet. Men noe skal man jo bruke dagene til :-).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bravos første jul:-)
Bravo synes jul - og ikke minst juleforberedelsene - har vært helt toppers travel;-) Tenk - en hel måned som "ekstrahjelp" til all julepyntinga både utendørs og innendørs, og all den uventede "jobbinga" medførte selvsagt ekstra "lønn". Sånn er det bare når man er en flink liten aussiegutt på 7 måneder, og den store, lille godgutten har faktisk vært sammen med oss på Skjomnes søndre i 168 dager! Det har nå vært tid til litt trening også innimellom og flinkegutten var selvsagt også med på B-gjengens julekupp der han gjorde en flott innsats. Turer hører også med til Bravos hverdag og han bryr seg ikke om hvorvidt det er snø, regn eller vind - tur er gøy uansett!
Nok en måneds meritter med Bravo-gutten:-)
30. november
Det er fortsatt ikke mye "dødtid" med Bravo'n i hus ;-) - han sørger for fart på "pedalene" fra tidlig morgen til sene kvelden med humøret på topp, i hvert fall på firføttingen. For å si det pent; det blir ikke gjort så mye nyttig innomhus når arveprinsen er i vigør. Men flink, det er han både når det gjelder trening og tur, og det er ikke godt å si hva han synes er morsomst:-). Han har også vært med på uoffisiell rallykonkurranse der han ble nr 3 - slått av en voksen  firføtting og storesøster Blue Bell som slo han med 1 poeng. Får se hvordan det går i B-jengens julekupp - der ligger de to tertingene likt etter to runder. Siste runde går 9. desember og Bravo'n trener på - men det gjør nok storesøster også!
Undertegnede klarte forøvrig det kunststykket å belønne minstemann feil - han kom i skade for å "få" bordplata mellom tennene, og når han sluttet å bite, fikk han ros og belønning. Så nå tygger han i vei - og ser forventningsfullt etter godbiten!
Månedskavalkade 7. november -14
Nå er fire nye uker med Bravos spillopper og ablegøyer for lengst passert, men bedre sent enn ikke... For å si det sånn; det er ikke kjedelig å ha en aussievalp i huset - og slett ikke sammen med lillerampen. De to røverne kappes om å hente ting og tang, og det er egentlig ikke så nøye hva de kommer med bare noen sier takk og bytter i godbit. Ellers småtrener vi litt; jeg innomhus og Kristin ute. Flinkegutten skal jo være med på B-jengens julekupp, og det kan jo bli riktig spennende. Han har forresten vært veldig mavesyk den siste måneden og vi ble etterhvert så bekymret at det ble tur til dyrlegen. Heldigvis var det "bare" reksyka, men det var ille nok så lenge det sto på. Sist søndag gikk Bravo mest sannsynlig årets siste spor - hvis ikke snøen forsvinner igjen da - og flink var han både med vinkler og pinner :-). Trening, lek eller tur - uansett hva som skal foregå, så er den lille kroppen helhjertet med - man kan jo bli annet enn glad i hjertet over så mye livsglede!
Skjomnes 23. oktober -14
Nå er det gått 3 måneder siden Bravo'n kom til oss her ute på nesset, og de siste fire ukene har gått som en "røyk" med turer, lek og trening. Godgutten har vært på sin første utstilling og fikk kjempefin kritikk - og en god opplevelse i ringen av en veldig hyggelig dommer. Med seg hjem hadde han en BIR-rosett - men så var han nå eneste aussievalpen da ;-). Han har også vært en svipptur i Harstad på NKK-utstillinga, men det var mest for miljøtrening og at vi skulle være heiagjeng for Hege og Roger på lp-banen. Vi har også vært i Salten, der storguttan konkurrerte og minstemann var maskot - og bordpynt :-). Han er egentlig ganske unik, den lille kroppen og tar alle opplevelser på strak labb. Han er rett og slett bare herlig og en skikkelig godklump som kan smelte et hjerte av stein :-)!
Søndag 7. september: Og plutselig var fire nye uker gått - og minstemann er blitt merkbart større :-) Lært en masse på denne måneden har han også; kontakten kan vi ikke klage på, heller ikke musematta, boksen og foten følger han superfint - i hvert fall fem skritt ;-). Apport-trening hører også med til "oppdragelsen" av en god sporhund - og besteste minstemann tegner til å bli en uovertruffen sporgutt :-). Nå går han rimelig "lange" spor med flere vinkler og har fin "pinneinteresse". Ettersom vi har hoppehinder her hjemme, er vi begynt å få han til å synes det er gøy å gå mellom to pinner - med en planke på. Han hopper ikke - men får forhåpentligvis et godt forhold til hinderet etterhvert. Morsomt er det også at han synes "treninga" er like gøy som leken :-). Lett å belønne er han også - den lille kroppen er med på det meste!
 
 
Fire spennende uker med en liten gladgutt :-)
Søndag 10. august
I dag er det 4 uker siden den lille brunbjørnen kom til Skjomnes søndre - og Skogsjentas Bobby Brown - alias Bravo -jyplingen-flinkegutten-bøtteknotten-minstemann-besteste - vokser og utvikler seg i "hundre". Han er sosial, lettlært og omgjengelig med både to og firføttinger og tar alle utfordringer på strak "labb" - og vi er superfornøyd med den lille kroppen :-)! Han har funnet sin plass i flokken og lillerampen er absolutt hans lekefavoritt. Sjefen sjøl, Shabby, er med på lek i passelige doser, men sier høflig fra når det er nok ;-). Cinco derimot er tålmodigheta sjøl og bøyer bare av, når leken blir for voldsom :-). Ellers "småtrener" vi på grunnferdigheter og andre morsomme ting daglig - og Bravo'n gjør fine fremskritt uansett - men tror nesten sporsøk er en favoritt :-)!
Under har jeg lagt et bilde fra hver dag av Bravos fire første uker sammen med oss :-)
 
 
Bravo og blåklokkesøster Blue Bells første Harrytur til Sverige ;-)
Fredag 18. juli
Det var absolutt nyttig for de to småttingene med en tur over til "søta bror"  - massevis av fin sosialisering og nye opplevelser :-). En fin dag også for de tre store guttan :-). Første stoppen hadde vi med vindmøllene på Nygårdsfjellet, der alle fikk seg en god lufterunde med innlagt bad og hilst på norske og tyske turister. Det ble en lang dag i Kiruna by, men Kristin var fornøyd med butikkrunden, firføttingene med nye og spennende omgivelser og gamlemor med sin svenske tunnbrødsrull ;-). Men både to og firføttinger var en smule sliten da vi kom hjem ca 15 timer etter at vi forlot Skjomnes søndre.
Men både "kari" .....
og Svartpus forsvant som dugg for sola .....
da vi omsider kom hjem med full-lastet bil :-)!
Takk for en fin dag ;-)
Travle og spennende dager :-)
Nå har Bravo tilbrakt snart 5 døgn sammen med oss - og vi trives godt i hverandres selskap :-). Magen fungerer, blærer fungerer (både inne og ute), matlysten er på topp og det samme er virketrangen ;-). Minstemann trivdes godt på treninga, der han fikk herjet litt sammen med storesøster BlueBell og hilst på mange nye toføttinger. Gårdagens ettermiddagstur til Ballangen "flyplass" ble en kul opplevelse for en liten gutt; han sprang etter de store så fort at ørene flagret - han kunne nesten lettet og fløyet omkapp med småflyet ;-), men heldigvis beholdt han kontakt både med moder jord og mamma'n sin. Akkurat nå tar han en velfortjent pustepause og jeg får laget middag, men i ettermiddag blir det full fart på treninga igjen :-)
Kult å være på trening med de store .....
og nå har jeg overtaket :-)
upps - det varte visst ikke så lenge ;-)
Skal vi dele gulrota, søster?
Bare ei lita tugge, da .....
Ikke det nei ......
Er visst ingen godbiter her .....
Kanskje jeg får hvis jeg koster gulvet da .....
men lillerampen ville visst også ha ;-)
Veeeeent ......
Jeg er gjerne med på en drakamp ;-)
Førstemann!
Må visst bli litt større .....
men sitte pent å vente på godis - det kan jeg :-)
Juhuu - se hva jeg fant!
Skal vi ta en flytur ......
Ikke det nei .....
da slukker jeg tørsten i stedet :-)
 
 
Fineste Kennel Skogsjentas Bobby Brown - alias Bravo
Søndag formiddag 13. juli kom endelig den liten "brunbjørnen" vår til gårds :-)! Både han og storesøster Blue Bell hadde tatt den lange kjøreturen fra Bærum via Sverige til Narvik på strak labb. Litt lyd underveis, men det var glemt så snart de fikk "fast grunn" under potene ;-). Møtet med "storebrødrene" har gått bare lekkert og de har allerede vært på sin første, lille skogstur sammen. Han er en herlig, liten fyr - nysgjerrig og full av virketrang - for så å "ramle overende" og sovne der det passer best akkurat i øyeblikket :-).
Noen bilder fra den første dagen på Skjomnes søndre :-)
Valpelek hører med :-)
B B lukter i vedkurven - og Shabby lukter på han ;-).....
og så sovnet de begge to :-)
Første skogsturen - og det var spennende :-)
Bare vent - om ei stund sitter jeg også på toppen :-) .....
men akkurat nå skal jeg være sammen med "storebror" Cinco!
 
Stamtavla til Kennel Skogtrollets Bobby Brown, født 17. mai 2014 - til daglig Bravo ;-)
Foreldre
Besteforeldre
Oldeforeldre
Tippoldeforeldre
 
Far
KORAD Tillyhills Cookiemonster
SE12104/2012
09.12.2011
Australian Shepherd
 
KORAD Diamond Bluff Mickey Blue Eyes
S14994/2004
Australian Shepherd
 
Howard's Wanagi-Ishna Ghosteyes


 
Sundew Spirit of Diamond Air


 
KORAD Tillyhills Beata Stonehill
S21407/2009
14.02.2009
Australian Shepherd
 
SUCh KORAD LP1 Mericas You Got It
 
Pyrzillac's Coup...
 
Bonza Cayenne ...
 
Mr Binks Dallas Dhu
 
Some Kind Of M...
 
S LCH SUCH Lyv...
 
Mor
BH Skogstrollets 11.Blue Extra Fresh
08676/08
30.03.2008
Australian Shepherd
 
N UCH Sight'n Sound's Rough Diamond
DK01508/2006
Australian Shepherd
 
4Bar J Dancing With Wolves


 
Mistrettas Midtnight Melody


 
BH AD CrofterHolding'sSol de Skogstroll
S60972/2002
Australian Shepherd
 
Lasrocosa Roderoromeo OF Car


 
Los Suenos Legends Of Belles