RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
 
 
Skogstur - fjæratur - og trening
Tirsdag. 27. oktober
 
To fine turdager har det blitt på Q-Ling-en siden sist det sto noen ord her. Cinco og Shabby har også vært på tur; den ene dagen fikk de seg en skikkelig langtur i skogen, neste ble det fjæra og deretter fjellet. Ikke ille å være hund da:) Q-Ling måtte "nøye" seg med noen kortere skogsturer, men til gjengjeld fikk han oppleve masse annen moro. Ble visst dårlig med skrivetid - bursdagsfeiring i dag, Tromsø i morra, bursdag på søndag igjen - så kanskje det blir tid å skrive mandag:)
Og jammen ble det tirsdag før det ble tid til noen ord i dagboka. Og da blir det som i foregående blogg: Masse bilder og lite tekst:):):)
Etter fredagsrengjøring og skogstur "rydde" huset full av folk, og Q-Ling fikk all den oppmerksomhet en liten pyrregutt kunne ønske seg.
Det ble nå likevel ganske tidlig kveld, for vi skulle opp grytidlig for å kjøre til Tromsø der vi skulle møte Chanti og Ellen. Vi hadde visst ikke lagt oss tidlig nok, for vi klarte å forsove noe så ettertrykkelig og var ikke fremme i Tromsø før et godt stykke utpå formiddagen. Men vi traff både de og mange, mange andre koselige to- og firbente, så når tror Q-Ling  at mesteparten av universet er der ene og alene for hans del:) For sikkerhets skyld tok vi en liten omvei på hjemturen for å hilse på Eva-Liz og Vegard, men da var godklumpen så trøtt at det gikk han hus forbi. Det gjorde nesten søndagen og, for vi var ikke hjemme og i seng før nesten 03.00. Ettermiddagens bursdagsfeiring fikk vi nå med oss lell, men det ble tidlig mørkt og natt i det svendsenske hjem på Skjomnes søndre:)
Gårdagen ble en spennende dag for Q-Ling; først en liten runde på sommer-treningsplassen vår. De to store guttan var først ute og fikk seg ei par små lp-økter og så fikk lurvisen slippe til. Og jeg kan love at han var med - i 100 og vel så det. Vi hadde noen fine "forløpere" til budsending tvers over nesten hele appellplassen - håper jeg klarer å bevare den gleden! Ellers lekte vi masse og flinkegutten responderer like godt på både lek og godbiter, men vi hadde jo plassen for oss selv (nesten da) og ekstraekstra gode godbiter. Etterpå var vi på bytur; en svipptur på moloen, en stopp midt i sentrum og en svipptur "innom" Rema-butikken før vi avsluttet med en tisse/løperunde på Store Monumentplassen. Ikke rart den lille kroppen sov "middag" i flere timer etterpå. Og i kveld blir vi med på fellestreninga - men der skal han slippe å gjøre så mye - mest bare stå litt på avstand, se og få lyst til å gjøre likedan med mamma'n sin.
 
 
 
 
 
Q-Lings første av det meste
15. 16. 17. 18. 19.oktober
 
Nå mangler det så mange skrivedager at jeg er neimen ikke sikker på at jeg får med alt som har skjedd; dagene går i 100 - og de korte stundene Qling sover, blir brukt til "forefallende" huslige gjøremål. Heldigvis har vi en "mamarazzi " i huset som sørger for at det meste som skjer blir foreviget - og Qling spesielt - ettersom han er minst  og "gjør" mest. Sånn er det bare når man kun er ni uker og helst skal ha fått med seg flest mulig opplevelser før han passerer 12-ukersgrensa. Nå er det ikke sånn at det blir bråstopp med innlæringa akkurat da, men det er litt viktig at "kroppen" får mange minnebilder som kan ligge å godgjøre seg i det vakre hodet hans, til han får bruk for de en vakker dag.
Qling er som sagt, som valper flest; en liten tornado i våken tilstand, det vil si ca 10-12 timer i døgnet. Og jeg må nok nøye meg med ei lita oppramsing av alle hans gjøremål enn så lenge, så får heller bildene utfylle den manglende teksten. Tre superkorte spontanspor har han gått - og sporsug har han i fullt monn. Den siste påkrevde ormekuren fikk han hos dyrlegen sist fredag - nema problema:) To dager som tilskuer på treninga, første dagen var det litt overveldene myye plass rundt oss, men andre dagen inntok han området med halestumpen stolt til værs - og eide hele plassen. Store og små mennesker er kjempekult både inne og ute, men badet var langt fra kult. Det var jo vått og eklikt. Kloklipp gikk helt greit, selv om det ikke er noen favorittøvelse å måtte sitte i ro:)
Tur i fjæra eller skogen derimot, det var gøy - selv i mørtna. Gangveien var spennende med alle sine lukter, men det tok litt tid før vi ville hilse pent på søppelkassa.
 
 
 
 
 
 
Bodøtur og møte med de to store guttan
13. oktober
; dagene går
Var det ikke det jeg skjønte -  det ble nesten tirsdag før Kristin og storguttan kom hjem fra  Bodø, men sånn går det når man skal saumfare vareutvalget i de fleste reolene som befinner seg mellom Narvik og Bodø:) Vi klager ikke, for turen ble ganske så lønnsom for husholdninga på Skjomnes søndre; vi fikk nemlig et elektrisk pannekakejern i Bodø-gave. Vil tro det blir pannekaker, blåbærsltetøy og stekt bacon til middag i dag. Det syns nå jeg er en god plan i hvert fall!
For Qling og meg var gårdagen stort sett fullbooket - det ble både tur i skogen og til postkassa, men gangveien ble det verre med. Qling hadde ingen planer om å gå samme vei som mora si og når da halsbåndet var litt løst  og mora redd han skulle smøye seg, så var det tryggest å gjøre vendereis etter å ha hilst på søppelkassa og postkassestativet. Men vi kjedet oss ikke av den grunn - Ellen, Asle, Viggo og Amundsen kom på besøk - og Qling syntes det var litt skummelt-spennende med en så stor og glad hund. Men flinkeste Amundsen var så flink atte - og når de møtes på treninga i kveld, blir nok Qling å huske at han var en gøyal fyr. Sånn egentlig:)
Etter nok ei fredelig natt, var det dags for de to store guttene å møte lille Qling, og det var ikke fritt for at vi var litt spent på mottagelsen.
--------------------------------------------------
14. oktober: Upps - gårdagen gikk visst fra oss. Skulle jo egentlig gjøre dagboka ferdig før trening, men sånn ble det ikke den dagen. Uansett; Qlings første møte med Cinco og Shabby gikk helt toppers:):):) Ingen av de to er spesielt glad i nærkontakt med små valper - det kan jo være ei sint mamma som lurer i kulissene - derfor valgte vi å møtes i friluft og med gode retrettmuligheter for alle tre. Det tok ikke mange minuttene før "isen" var brutt, og da var det også helt greit med et nytt flokkmedlem.
Bare for å ha sagt det - pannekakene ble innmari god! Og middagzzzkvilen etterpå gjorde godt for både Qling og meg. Han for å få fordøyd alle inntrykkene og jeg for å få fordøyd alle pannekakene. Men etterpå var vi klare for en tur på treninga og Qling sjarmerte både små og store. Hundebekjentskap venter vi litt med, det får han ta i sitt eget tempo så vi nøyde oss med å betrakte de på avstand. Men snakk om å være priviligert; som eneste hund fikk han være med på medlemsmøtet og nøt tilværelsen som "fangban".Etterpå fikk vi besøk av "bytante"-Unni og da ble det selvfølgelig enda mere kos og oppmerksomhet. Det er kjekt det, for en liten venn!
 
Endelig sammen
12. oktober
Da har vi campert i lag sånn godt og vel 20 timer nå. Og det har gått over all forventning. Var litt bekymret for at den lille kroppen kanskje var sliten og uvel etter all reisinga, men han var ikke i nærheten av å virke sliten. Etter et halvt sekunds tenkepause, kom han ut av reiseburet med den lille halestumpen stolt til værs og inntok residensen med største selvfølgelig. Velkomstkomitèen fikk først en skikkelig rundsleik - som den gode franskmann han er - før han sjekket ut hvor mat og vannskål befant seg. Resten av den kvelden gikk forøvrig stort sett med til å beundre den vakre, lille kroppen.
Natta ble mye roligere enn jeg hadde forestilt meg; han sov (i senga selvfølgelig) til langt på natt før vi måtte ut på tisse-ekspedisjon. og fortsatte å sove etter den helt til klokka nærmet seg 06.00 Men da syntes han det var på tide å stå opp. Og sånn ble det. Fortsatt var det ganske mye som skulle undersøkes, og nå fikk han stifte bekjentskap med Gråpus og Svartpus. Sistnevnte var redd han og Gråpus så på han som om han var et hår i suppa. Det syntes Qling var en smule uhøflig, og da Svartpus ville være med på skogstur, fikk han klar beskjed om at han ikke var ønsket som turkamerat.
Men vi to fikk oss en fin tur; Qling gikk foran mesteparten av tida og fikk ta den tida han trengte til å sjekke ut området. Og han gikk grundig til verks; tror han undersøkte hvert eneste strå og kvist på vår vandring. Vi hadde litt navnetrening underveis, og det gikk egentlig ganske bra - spesielt når han oppdaget at et bestemt ord tydeligvis betydde kylling-godis. Han hadde litt "dårlig" tid til lek, foreløpig var skogsluktene mest interessant. Akkurat det bekymrer meg ikke nå, han må jo nesten få tid å bli kjent med både meg og området først. Tror han syntes det var kult da vi snudde og gikk hjemover, for da var farta noen hakk høyere - eller så var det bare at han øynet sjansen til å jage Svartpus som ventet på oss på veranda'n.
Akkurat nå tar han seg en velfortjent ettermiddagshvil og når han våkner av den, skal vi ta oss en tur i postkassa og kanskje litt bortover gangveien mens vi venter på Kristin og de to store guttene skal komme hjem fra Bodø . De er begynt å trille nordover allerede, men det kan nå likevel ta sin tid før de ankommer Skjomnes.
 
En stresset søndag
11. oktober
Skal love at jeg ikke har gjort mye vettig så langt denne oktober-søndagen. Mesteparten av tida har blitt brukt til å gå ut og inn av face book, "lufteturer" på veranda'n for å følge med været, sjekking av mail og ikke minst mobil - er de ikke kommet gjennom tolla ennå??? Tror nesten det må være feil på klokka, så sakte som den går i dag...
Heldigvis har vi fått rapport fra hotellnatta; den lille kroppen hadde gjort både det ene og det andre i løpet av nattetimene - men flinkegutten hadde brukt badegulvet og ikke gulvteppet eller senga! Egentlig er det jo litt greit å vite at maven fungerer - selv om hundepasserne ikke var like begeistret for vaskejobben etterpå:) Fort husvarm ble han også; vaskefilla var et opplagt bytte for en lekelysten liten pyrregutt, for ikke å snakke om fristende fingre og tær som rørte seg rundtomkring kun til ære for han! Noe sier meg at det blir ikke mye datajobbing de kommende ukene - men hvem bryr seg vel om det? Ikke jeg i hvert fall!!!
De to store guttene og Kristin er for øyeblikket og trener på Farmen; det vil si først var de og skuddtestet hunden til en treningskompis en annen plass, og det gikk helt toppers. Han leet ikke på et øyelokk en gang - flinkegutten! Regner med de blir borte et par timer, så da når jeg nok å få ferdig middagen før de er tilbake. I går var de i Rombak og trente innimellom snøbygene. Egentlig skulle de gått spor, men det ble avblåst pga været, så i stedet fikk de seg både ei flott lp-økt og tur. I kveld kjører de til Bodø, men er tilbake allerede i morgen ettermiddag/kveld. Blir spennende med det første ordentlige møtet mellom de tre. Det går nok greit - er jo bare å fylle opp godbitlomma!
                   7. oktober
                   En dag mindre
                   Og det er selvfølgelig nedtellinga til min lille franskmann lander på Evenes søndag ettermiddag. Jeg må bare medgi
                   at de siste dagene har vært ekstremt "lange". Har brukt mye av tida til å friske opp det jeg lærte på Bodfäldt-kursene
               og lest om valpetid og innlæring så "øyet har blitt både stort og vått". Et supert helgekurs i lp-lydighet og et par
                   foredrag har jeg også fått med meg, så litt stimuli er jeg forhåpentligvis i stand til å gi valpisen.

               Egentlig var det Shabby og Cinco som var på lp-kurset siden de er i kl II og III, men det var mye nyttig å få med seg for
                   meg og. De store guttan har fått seg flere fine skogsturer. De bryr seg lite om at det er blitt ganske vinterlige forhold her
                   nord.Forresten så har det vært litt mildere her i dag, og mesteparten av ishinna på veiene er vekk - til stor irritasjon for
               de som har stresset med å legge om til vinterdekk.

               Håper mildværet holder seg til i morgen - da blir det skogstur og eineplukking til krukker og kar - og så får de to store
               luftet seg litt ekstra godt. Jeg blir nok med på kveldens fellestrening også, for jeg skal være "nazi" og "arrestere" Kristin
               hvis-såfremt-i fall hun viser "uønsket" adferd. Og akkurat det har jeg ikke det aller minste i mot:)

6. oktober:) - Endelig er vi så smått i gang med dagboka igjen. Den blir garantert hunderelatert
- og selvsagt spesielt om min lille pyrregutt - ettersom det er meg som er skriver'n!
Men navn på gullgutten har jeg ikke bestemt meg for foreløpig. Må nok bli litt kjent
med prinsen først. Vi var en liten tur i skogen i går og prøvde å rope forskjellige
navn - og ble ikke noe visere av den grunn.  Men Shabby og Cinco syntes det var veldig gøy:)