RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
 
må jeg jo skryte litt av meg sjøl. For det hadde seg nemlig sånn at jeg ble best ;-). Rett nok var vi bare to som konkurrerte i klasse III, og begge hadde vi hver vår null, men førsteplass er førsteplass når man er to. Litt teit av meg å ikke huske på at det var dekk på innkallinga i den klassen - og ikke nyttet det å sjarmere dommer'n med en kjapp neddekk etterpå.
 
Vi har også vært på flere skogsturer, men ingen skikkelige langturer. Til det er det alt for mye snø, og selv mora mi som syntes det ble så lyst og fint, har fått nok. Jeg også! Det er i hvert fall sabla vanskelig å få gjort fra seg sitt fornødne når man bare "rager" under halvmeter'n over bakken - og snødybden nærmer seg meter'n! Men kommentarene hennes da de sto fast i ei hardpakka snøfonn en meter fra E6 tidlig søndagsmorra og det bare var tre kvarter til kursstart, egner seg ikke på trykk. Ikke bestetanta mi sine heller, men takket være Hege og Rogers spa- og drahjelp, kom vi oss nå til fjorden nesten i rett tid.
 
Det hadde forresten snødd så mye at banen måtte brøytes før vi kunne starte, for tenk om Per Oscar "mistet" den lille papillon-frøkna si;-( Og besteste Viggo-onkel godsnakket med svigerfaren sin så han forlot sportssendingene til fordel for oss. Det var snilt gjort, det - og ikke var jeg redd for å trene selv om den digre maskinen "suste" rundt ørene mine. Det er forresten en innmari kjekk gjeng vi trener sammen med; pappa'n til Fiffi og pappa'n til Lissi
 

Og vips - så var
det blitt 2. juledag
Lørdag 26. desember
Men for å si som sant er; hadde det ikke vært for det hersens, overpyntede juletreet og alt det røde krimskramseriet rundt omkring, så hadde jeg nesten ikke vist at det var jul. Og en ting er  helt sikkert - i morra den dag skal juletreet ut. I hvert fall skal det ribbes for all pynt, for nå er jeg mektig lei av å fortelle - eventuelt springe etter - valpen å si hvor flink den er som kommer til meg med juletrekulene. Det nyttet såvisst ikke å "lure" treet inn i en krok mellom tre- og to-seter'n. Q-Lingen har ingen problemer med å nå tak i det han vil ha. Og han VIL ha! HELE TIDEN:) Sånt blir det mye stress og "lite" middag av.
Nå har det seg jo sånn at jeg er i rimelig godt hold og lir ingen nød om jeg skipper et måltid eller tre, men det er litt kjedelig når middagsgjestene står i døra og jeg tar i mot dem med ei halvstekt ribbe og sundkokte poteter. Det ble nå middag til slutt - en liten time senere enn planlagt - men hva gjør vel egentlig det. Maten smakte godt, gjestene ble mette og julegaver ble det til både to og firbente. Jeg fikk forresten et superfint, lite lommekamera; kjekt å ha når paparazzi-Kristin "stikker" av og Q-Ling og meg har litt kvalitetstid helt for oss selv. Jeg må bare finne tid til å lese bruksanvisningen - ellers blir jo ingen å skjønne HVOR fint vi hadde hatt det på tur.
Men det var utrolig fint i skogen i går - 9 minusgrader kjentes nesten ikke. Det var i hvert fall ikke i nærheten av å være så kaldt som det var på siste treninga dagen før lillejulaften; da var det minus 13 og østavindskuling, så to ganger10 minutts-økter var mer enn lenge nok både for Q-Ling og mora hans. Jeg viste ikke at jeg hadde fingre og tær før vi hadde tilbrakt en halvtime i oppvarmet bil, men da kjentes det til gjengjeld ekstra godt - eller vondt.
Nå er det 4 dager siden sist vi trente, og det synes vi er en smule kjedelig. Vi trener jo noen minutter dann og vann i løpet av dagen, men det er ikke helt det samme som når man er flere i lag og kan få tilbakemeldinger. Egentlig skulle vi vært ute og trent i går ettermiddag, men så fikk jeg en allergi-reaksjon på ett eller annet jeg hadde puttet i meg og da ble det ingen trening. Heldigvis kjennes jeg helt fin ut i dag, så da blir det nok et par småøkter i løpet av ettermiddagen. Formiddagslyset brukes helst til tur og så blir det vel litt middagsstyr, men vi gjør det enkelt i dag; julewok og hjemmelaget fruktsalat med is. Det burde vel ikke bli så tungt i magen at man ikke orker trening? Eller ... kanskje jeg heller skulle lese den bruksanvisninga sånn at bildene blir litt bedre enn de som ligger under her:
 
 
8 dager igjen...
Torsdag 17. desember
Oi-oi-oi - plutselig gikk det opp for meg at det bare er  ei uke igjen til julaften. Og at vi kanskje hadde det en smule travelt med å få ting og tang gjort. Men ved nærmere ettertanke, er jeg kommet frem til at det er ingen grunn til panikk. Jul blir det nå uansett - og vi har jo både ryddet hus, pyntet litt innendørs og mye ute. Bakt har vi også gjort; selv om ikke alle 7 sortene er i boks. Litt småkaker og et par storkaker får duge, og dessuten synes nå jeg at julebrød med godt pålegg er det som smaker best.
Men vi har hatt mye annet morsomt for oss; første helga i desember feiret vi bursdag og helga deretter hadde vi lydighetskurs. Og begge deler var like trivelig:) Gruppa vår hadde fått Cari Rørstrøm fra Kiruna BHK til å komme ned for å skolere oss, og hun var jätteduktig:) Vi fikk lært masse matnyttig - og det enda vi både hadde varm lunsj og kaffe med kaker innimellom treningspassene. Det kjekke er jo at hun ikke befinner seg mer enn ca 20 mil unna oss, så det er nok best vi trener
på det hun lærte oss til neste gang vi treffes. Sikkert derfor "folket" var ekstra treningsivrige på juleavslutninga sist tirsdag:)
Dessuten har vi vært flinke til å utnytte det fine været vi har hatt de siste par ukene; både Cinco, Shabby og Q-Ling simpelthen elsker å gå i skogen, og det har de da fått gjort til gangs. Nesten hver dag. Nå har vi som sagt juleferie og da blir det mest å trene på egen labb, men vi har en superflink, hemmelig trener - så vi blir nok å få trent under kyndig veiledning okke som:) Og det liker jeg - for både Q-Ling og meg blir rastløse hvis vi ikke får trent! I hvert fall hvis vi ikke får trent på 3 uker!
Under her ligger masse bilder fra våre små og store begivenheter de siste 10-12 dagene. Klikk på bildet for større format:)
 
Lefsebaking, tur og trening
Fredag 4. desember
Først en aldri så liten skogstur og så en en svipp innom fellestreninga på tirsdagskvelden. Begge deler syntes Q-Ling var kjempegøy, bortsett fra at han var litt snurt på mora si som ikke lot han få lov å leke med en annen, splitterny valp som også var der. Men jeg er av den mening at lek hunder i mellom hører ikke hjemme på appellplassen. En ting er nå at vi trener like ved E6 med til tider mye trafikk; en annen sak er at min hund skal synes det morsomste i verden er å leke med meg - IKKE med naboen sin hund. Sånn er det bare:)
Onsdag ble en toppers dag; først en flott skogstur på Virak og på ettermiddagen ei flott trening sammen med Line og Ellen. Formiddagsturen ble egentlig litt lengre enn planlagt for det var så himla fint i skogen, og vi hadde knapt tid til å sluke middagen før vi skulle avgårde igjen. Alle som en hadde ei kjempeflott treningsøkt - bortsett fra Shabby som hadde en "determorsommereåluktedag", så hans førsteøkt ble av rimelig kort varighet. Det hjalp på; for på neste tur, var fokusen på plass.
Gårdagen ble vel egentlig en ganske kjedelig dag for lille q-Ling, men av og til kan det nå være greit å ha en inne-"kjededag" òg. Godbit i melkekartonger hjalp jo litt på humøret, men 5 timers lefsebaking var helt klart ingen favoritt-"øvelse" for en aktiv, liten kropp. Stakkars han - det blir nok flere slike kjede-seg-dager nå i førjulstida, for litt kaker "må" man jo ha i årets siste måned. Kristin brukte kvelden på et hundemøte, mens jeg valgte skogstur med Q-Ling og det angrer jeg ikke på. Vi hadde en fin liten tur oppover bakkene og så lenge vi holdt oss unna den tetteste skogen, var det mer enn nok lys fra månen til å se stien:)
Advent = gøy
Tirsdag 1. desember
Nå tror jeg jammen vi har satt ny pers; er jo bare 3 dager siden sist vi skrev og her er vi tilbake igjen:) På de dagene har vi vært på to turer, hatt koselig kaffebesøk og adventspyntet både ute og inne. Og Q-Ling har vært med på det meste; tror nesten det var bare når gardinene skulle opp at han og jeg tok en liten pause på kammerset. Han syntes forresten det var gruelig spennende å være med både på
garasjen og i kjeller'n og hjalp villig vekk til med å flytte rundt på ting og tang. All flyttingen var kanskje ikke heeelt nødvendig, men litt gøy må jo han også ha - eller kanskje det var vi som syntes det var mest gøy:)
Vi ble nå ferdigpynta til slutt selv om vi måtte ta mandagen til hjelp. Det var nå bare de store utenissene på benken og veranda'n som manglet, så derfor tok vi oss heller tid til en nattlig tur på en skogsvei - i nysnø og nesten fullmåne. Fred for biltrafikk var det neimen ikke selv om klokka forlengst hadde passert 24; firhjulingen var nok en grunneier som var redd for juletrærne sine.  Han så nok at det var hundelufting og ikke tjuvhogst, så han snudde rimelig kjapt og vi kunne  fortsette vår nattlige vandring i ro og fred.
Den andre turen foregikk på høylys dag. Det er nemlig ikke så lurt å klatre oppover bergene på Reines i mørtna; det kan det fort bli knall og fall av:) Nå var det heldigvis ikke så veldig glatt på selve bergene, og det gikk helt greit å holde seg unna det lille som var. Egentlig skulle det ikke være noen lang tur, men den endte nå med postkassa og om det ikke er ekstremt langt, så var det langt nok i massevis for lillerampen. Han var i hvert fall rolig noen timer etterpå, og vi kunne nyte lammekotelettene uten "forstyrelser". Nesten:)
Og nå er det altså blitt 1. desember - hvilket vil si at første luke i julekalender'n kan åpnes. En oppgaven både Cinco, Shabby og Q-Ling påtok seg med stort alvor - under "strengt" tilsyn av sine respektive mødre. I kveldinga blir det nok en tur på fellestreninga; der skal  Q-Ling få " trene" på å være valp og de to store må trene på å gjøre som mora deres sier. Men først blir det en aldri så liten skogstur og middag med påfølgende avslapping på kammerset. Begge deler er også viktig for en liten hundekropp.