RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
Bloggen oppdateres av og til ;-) - uten at det nødvendigvis står her!
Bare dobbelklikk på bildet så er du der... :-)
 
 
29. - 30. desember:
Lykke på jord;3. juledagskvelden kom Viggo plutselig på besøk - og med seg hadde han snøfreser'n. Gjett om det var et kjærkomment besøk etter all snøen som plutselig befant seg her ute på nesset. Jaja, det var selvfølgelig ikke bare her ute, men den var absolutt ikke velkommen hos oss med laaang vei å måkke for å komme til hovedveien. Etter en time var veien og gårdsplassen ryddet:-)! Supert - særlig siden "Mons" er på tur med store nedbørsmengder og blir det så ille som meteorologene spår, ville vi ikke hatt sjans på å komme oss hverken opp eller ned. I går kveld fikk Bravo'n besøk av storesøster Blue Bell - og det var særdeles velkomment. De herjet rundt i flere timer - og det var en rimelig sliten krabat som tok tidlig kveld; det var bare såvidt han orket siste tisserunde ;-). Alle fire fikk seg forresten et par fine lp-økter med mye forstyrrelser på gårdagens handlerunde i Ballangen. Kristin er på "oppdrag" i byen, de to blå og jeg steller hjemme - og jeg måtte selvsagt prøve meg på et nytt prosjekt, men enn så lenge ser det bra ut ;-), så kanskje det blir et gledens kapittel i Likt og ulikt - sånn etterhvert!
Yezzz - jeg overlevde denne jula også :-)!
 
24. - 28. desember:
Nå har vi feiret jul og hatt mange hyggelige familiedager:-) Legg til god mat og drikke og skikkelig snøkov utenfor husveggene, så vi har ikke noe å klage over - det eneste er at Maria - og hennes pyntede juletre - har manglet. Guttan har fått seg skogstur oppover lia og en langtur på Reines - og maaange "lettvinte" julegodbiter ;-) - så heller ikke de har noe i mot å feire jul. Middagsselskap med lammesteik +++ i går og middagsselskap i dag med pinnekjøtt og tilbehør. Ny epistel i "Sorgens kapittel", julen 2014 i bilder og Bravos gjøremål i årets fire siste uker blir lagt ut - om ikke i dag, så i hvert fall i morgen :-)!
Det har nå ikke bare vært selskabeligheter og god mat - guttan har brynt seg i nysnøen - blant annet tur til Reines 1. juledag :-)
 
 
 
 
 
 
Ingen fullmåne denne jula - men månesigden over fjellene våre er jo like kul :-)
 
23. desember:
Det ble dårlig med tid både til "dagens" og "sorgens kapittel", men sånn går det når bytur og kafèbesøk prioriteres før julestria. Men jeg angrer ikke ett sekund, for det var skikkelig koselig med et avslappende vennemøte :-). Skal ikke nekte for at stresset kom utpå kvelden - et lite øyeblikk trodde jeg nesten vi måtte utsette jula, men nå er vi nå sånn høvelig i rute; pakke er sendt til Maria som feirer jul i Frankrike i år, alle julegavene er pakket inn og kirkegården får et besøk i kveld. Morgendagens program er klart - først julelunsj i Beisfjord og julemiddagen skal inntas i byen :-). Første juledag er det bare Kristin som har planen klar. Blir det klarvær, drar hun med firføttingene og en turvenn til Reines; tenker det blir godt for både to- og firbeinte. Skittensøndag fikk forresten guttan en fin tur nesten opp til Skjervik-aksla - og det var fire fornøyde turkamerater som kom hjem langt utpå ettermiddagen.
De to blå og minstemann fikk seg en fin skittensøndagstur nesten opp på Skjervik-aksla - uten at minstemann fikk ut all energien ;-)
Billig aussie-gutt til salgs!
Vet ikke helt hva som har skjedd med mine bakeforetak i år; jeg fikk i hvert fall en skikkelig nedtur i dag, men ribberullen og julebrødet ble heldigvis godt :-).
Flinkeguttan koste seg skikkelig med premiene!
 
20. - 21. desember:
Nytt prosjekt på gang - og jeg ser ikke bort fra at det blir en ny epistel i "sorgens kapittel";-), men det kommer nok ikke før sent i ettermiddag en gang - og da blir det også bilder av flinkeguttene med premiene de fikk på julekuppen :-).
 
18. - 19. desember:
Onsdagen ble en travel dag; på dagtid stekte jeg en porsjon flatbrød og ettermiddag/kveld gikk med til å ordne premiene til de som hadde vært med på B-gjengens julekupp. Det  ble nå likevel tid til ei lydighetsøkt på kveldens handlerunde, men i alt stresset, klarte vi å glemme at stekovenen sto på 200 med godbiter til tørking! Etter to timer kom Kristin på  - og for å si det sånn; vi lå ikke under fartsgrensa de to milene vi hadde å kjøre. Det gikk nå bra denne gangen også - og de svartbrente godbitene forsvinner nok i en sulten revemage. Vi hadde ei veldig koselig juleavslutning med premieutdeling og god mat til noen og 20 treningskamerater. Roger tok seg av premieutdelinga - og alle fikk premie! Han, Blue Bell og Daniel var forresten på koselig kaffebesøk med medbrakte kremkaker i formiddag:-), men jeg tror Blue Bell savnet broder'n som var med Kristin på langdag i byen. Blir enkelmiddag i dag; hjemmelaget tomatsuppe m/små kjøttboller, potetbiter og eggebåter - og jeg kan føye nok et mislykket prosjekt til i "sorgens kapittel"!
Lettvint-lunsj til noen i går - og "noen" syntes det tok for lang tid å vente på at godbitene skulle bli ferdig tørket ;-)!
Men trivelige B-gjengere ventet pent på maten - og premieutdelinga:-)!
Flinke hjelpere er kjekt å ha - enten det gjelder å jage pusen eller fuglene!
Sliten jeg ....... nei - glem det ;-)!
 
16. - 17. desember:
I dag er gromgutten 7 måneder og han finner stadig på nye sprell - både innedørs og ute. Eller på treninga for den saks skyld ;-). I går berget Maria oss fra at huset tok fyr; hadde ikke hun ringt så jeg måtte hente data'n for en skype-samtale, hadde adventsstaken satt fyr på sofa'n. Nå oppdaget jeg at det kom røyk opp bak sofa'n og fikk dratt ut kontakten. Hadde faktisk ikke trodd de kunne bli så varme at det tok fyr. Er nok best å følge med når vi har firføttinger som gjerne vil se i vinduet! Ellers er det full vinter ute, og selv om det ble ekstra mye snømåking på Kristin, så er det nå rett både fint og mye renere. De to yngste var flink på gårdagens fellestrening :-). Shabby og Cinco gikk sine "egne" veier og slapp egentlig for lett unna. Tenker vi tar det igjen i kveld når vi er på en liten byhanlderunde! Pølse/makaroni-grateng til middag i dag. Med veldig god saus! Tenker vi gjør unna mesteparten av forberedelsene til morgendagens juleavslutning med premieutdeling. Blir spennende å se om folket liker det jeg har funnet på denne gangen;-).
De to blå og minstemann hadde en strabasiøs skogstur i all nysnøen ;-), men det befant seg nesten ikke et snøkorn på Cinco!
Muligens for han sprang så fort for å jage vekk kråkene!
Minstemann på juletrejakt - og jammen fant han ikke et tre som falt i smak :-)
Egentlig er det vakkert med blåtimen og nysnø - selv om det er en smule tungt for den som skal skufle den vekk for å få farbar vei!
 
11. - 15. desember:
Nå har vi fått både lefser, serinakaker, goro, tårnkakestenger og krumkaker i boks og mangler bare "Andreas"-kakene, men hvis det blir tid i formiddag blir det vel en liten porsjon av den sorten også. Ellers skal jeg lage et par suksess-terter og noen kule kakegreier som skal brukes til dessert en av juledagene. Egentlig er jeg møkklei - ikke av kakebakinga - men av å ikke kunne bevege meg utendørs uten å risikere lårhals eller armer. Det er rett og slett sinnsykt glatt både i skogen og på veiene og i følge yr.no er det ingen bedring i sikte med det første. Vanskelig å trene hund er det også, selv om vi har et par, tre plasser med tørt underlag og godt lys. Alle guttene fikk seg en "mørketur" i Skjomnesskogen, og det syntes de var kult. Ikke Kristin som brukte tre ganger så langt tid på en tur som normalt ikke tar mer enn en liten time. Nå er hun i Bodø og det er bare meg og de to blå hjemme; Bravo'n koser seg sammen med BlueBell i Håkvikdalen og Cinco er i godt selskap med Stacey, men jammen er det litt rart å ha "bare" to hunder svinsende rundt bena! Firføttingene har forøvrig både trent og vært med på siste kupprunde - og vi er godt fornøyd med jyplingenes innsats. Torsdag har vi avslutning med pizza og premieutdeling; det. Koselig besøk  i går; først kom yngstemann og deretter Hege, Roger og Kristin. Tøffe Roger og Xena heiv seg med på klubbkonkurransen i agility og de andre to var heiagjeng og etterpå var det kaffe og julekaker på nesset:-).
Fæl middag - Mange fæle neglelakkfarger - Men forhåpentligvis blir sursilda god :-)!
Julebakst er helt etter Bravos smak - bokstavelig talt - bortsett fra delfiakaka, for da var minstemann på skogstur med storguttan ;-)!
Stakkars Q-Ling fikk seg et stygt kutt på søndagsturen :-(
 
 
10. desember:
Både to og firføttinger hadde en fin dag her ute på nesset; alle guttene fikk seg en fin, liten skogsrunde, Kristin fikk trimmet hjernecellene i frisk luft og jeg fikk laget sjokoladesnurrene - helt uten "god manns hjelp". Sikkert derfor guttan var så flink på siste kupprunden. Alt var vel ikke helt perfekt, men noe skal man jo ha å trene på;-). Var veldig kaldt i hallen, så det hjalp på med kaffe og kaker innendørs. Tror forresten oter'n har vært på veranda'n vår igjen - alle firføttingene formelig "skummet" fra potetrykk til potetrykk. Håper vi ikke går på den uforvarende når vi skal ut på morraluftinga. I dag har jeg vært og trent legemet og trener'n var fornøyd :-) Ellers blir det lutefisk m/godt tilbehør til middag - og sikkert en liten treningsrunde en eller annen plass før vi tar kveld.
Litt vanskelig å få gode bilder i "blålyset" - eller grålysninga - men det var nesten helt lyst før guttan kom hjem :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen av storguttan klarte å "lure" fra Bravo'n skatten han fant på gårdagens tur, men nå har han kledt seg om og er klar til lutefiskmiddag ;-)
Kanelsnurrene forsvant som "varmt hvetebrød" på siste kupprunden i går kveld :-)
 
7. - 9. desember:
Da var vi allerede i full sving med andre uka i desember, og det siste snøfallet ligger fortsatt. Men Kristin hadde dårlig vær og enda verre føre ut til Ballangen - og det må ha vært ille, for hun kjørte ikke over 60 en eneste gang. Men dagen var verdt både dårlig vær og føre, innendørs var det tørt og varmt og det ble en flott dag med lp-trening på alle tre guttan. Det vil si Shabby'n brydde seg ikke så mye om treninga - han koste seg mest med å være "omringet" av søte damer ;-). Cinco og jeg fikk koselig adventsbesøk av Vilde, mamma'n og pappa'n som hadde med seg egenproduserte småkaker - og spesielt kokosmakronene smakte godt på tunga ;-). I går kveld var Kristin på møte i brukshundgruppa, og det var særdeles nyttig med tanke på kommende sporsesong ettersom det kommer nye regler. Kjekt med en flink bruksleder som tar tak i ting og får medlemmene med seg; i løpet at kort tid har faktisk brukshundgruppa flerdoblet antall utøvere :-)! Veldig bra også at klubbens bruksdommer orienterte om endringene - det er bare å hive seg rundt og trene feltsøk - i hvert fall når snøen forsvinner. Ellers er det siste runde i julekuppen i kveld, og i den anledning har jeg bakt en haug med sjokoladesnurrer - premieutdeling og juleavslutning blir ikke før den 18. desember ;-).
De to blå og minstemann hadde en superfin dag på treningssamling i Ballangen flerbrukshall sammen med trivelige to- og firføttinger :-)
Familiens yngste kom på koselig adventsbesøk med nydelige småkaker - og farmor har malt tre, små bilder til den fine dukkestua hennes :-)
Hmmm - er det der den gode lukta kommer fra .....
 
3. - 6. desember:
Siden sist jeg skrev, har snøen både forsvunnet og kommet tilbake - og den blir garantert å forsvinne igjen i løpet av helga :-(. Men alle utenissene er på plass og det er også ekstralysene i alle vinduene. Mangler bare juletreet til stornissene, men det kommer i løpet at dagen. Ellers har jeg laget masse flatbrød og to sorter lefse - med alt melgriset det medfører. Kjekt jeg har en god kjøkkenhjelper :-). Guttan har vært flink både på fellestrening og egentrening, og i morgen skal de på treningssamling i Ballangen flerbrukshall. Det blir bra trening med tanke på siste runde i julekuppen kommende tirsdag. Hele gjengen er på bytur nå i formiddag, og en eller annen gang etter lettvintmiddagen blir det nok en liten treningsrunde. Tenker det blir pai med mye godt fyll på til kvelds. Shabby har forresten vært hos dyrlegen og hun sa det var for dårlig blodsirkulasjon som fikk bakbena til å svikte. Og i tillegg var han demens? og hadde for lavt stoffskifte. Men nå har han fått medisin for både blodsirkulasjon og stoffskifte, så da håper vi godgutten kvikner til og får noen bedre dag. God helg!
Det ble ganske mange flatbrøhjerter :-) - og den som sover, synder ikke ;-)
Kjekt med gode "hjelpere" til prøvesmaking av lefsene, men nå er de behørig, ferdig smurt og plassert i fryser'n!
Og da har de to yngste tid til er aldri så lita herjestund, men Shabby sov seg gjennom hele kakebaksten. Krysser labber for at han fort kvikner til igjen!
Tenker vi satser på "ferdigrøytet" juletre i år ;-)!
 
1. - 2. desember:
Jaja, man kan jo ikke ha julemat hver dag når det bare er tre og ei halv uke igjen til jul - så i går ble det bare et par kalde pølser i handa. Og jammen ser det ut til at blir pølser i dag og - men de blir i hvert fall varmet i mikro'n ;-). Sånn er det bare når "trostungen" ikke er hjemme, men tenker det blir en hamburger til kvelds:-). Ellers hadde minstemann og de to blå en flott søndagstur på Virakfjellet. Myyye vind, men ikke så alvorlig glatt og det var fire, fornøyde turgåere som kom hjem før det var mørkt! Gårdagen ble brukt til en påkrevet førjulstur til byen, hvilket tok sin tid. Det var bare såvidt Kristin nådde fellestreninga. Cinco har det ikke helt godt i ryggen, så han var hjemme med meg - og det er han også i dag. Hans mosjon i formiddag har foregått på dette viset: Jeg matet fuglene - og han jaget dem! Vi får det litt travelt i ettermiddag også; Kristin er på oppdrag i byen og kommer så sent hjem at det blir neppe tid til noe ordentlig middag, for vi skal forberede en julesak som mest sannsynlig skal i avisen til helga og derfra er det rett på fellestrening med B-gjengen:-) Forresten er det kommet et lite lag med nysnø i natt - håper den blir liggende!
Sånn endte årets julekalender ;-)
Flinke Cinco "passet" fuglematen mens noen av utenissene kom på plass ;-)
 
 
 
30. november:
Vi ble mett - i går også; forretten var god, middagen var god og desserten smakte ikke så helt ille selv om vi måtte "jukse" litt med ferdigprodukt for å kunne servere den ;-). Storesøster Bluebell var på koselig besøk sammen med menneskene sine - og Bravo'n syntes det var skikkelig kult. De herjet rundt - og rundt - og rundt - og til sist var minstemann så sliten at han sovnet og selv ikke Bluebell klarte å "starte" han igjen før det var gått minst 5  minutter! Nå er han og de to blå på tur opp på Virakfjellet sammen med Susanne og Stacey så det spørs om det er noe energi igjen til å trene i kveld. Ettersom det er første søndag i advent, har jeg lagt om sida litt - og Bravo's side er oppdatert med siste måneds mange viktige gjøremål. Fredagens "katastrofe" er behørig dokumentert i "Likt og ulikt" ;-)
 
 
 
Var det sånn jeg skulle gjøre for å få belønning..............?
Ikke det, nei .....
 
 
 
Men hvis vi "hjelper" til her da - da må det vel bli litt belønning ;-)
Kaka smakte slett ikke ille :-)
 
28. - 29. november:
Livet er ikke like enkelt bestandig - i hvert fall ikke når det gjelder kokkekunsten gleder - eller prøvelser.................
Jaja, vi blir nok mett i dag også, og det kommer garantert noen ord og bilder fra seansen etterhvert ;-)
 
27. november:
Det ble trening på oss etterhvert i går kveld - og alle fire er i gang med øvelsene til siste cuprunde:-). Ble litt ekstra forstyrrelser på parkeringsplassen - både biler, vind, store og små mennesker, men det var egentlig bare Cinco som lot seg forstyrre. I formiddag har Bravo'n hatt det helt toppers; først herjet han rundt over bord og stoler sammen med lillerampen, og så kom fineste storesøster Bluebell på besøk - og det ble det ikke mindre herjing med:-). Og vi tobeinte hadde ei trivelig kaffestund med kjøkkenbordet. Kristin er på oppdrag i byen og jeg skal nyte mine svenske pølser helt for meg selv - sammen med Bravo'n. Og når klokka "er der", blir det fellestrening på firføttingene på et forhåpentligvis ikke alt for glatt underlag. Blir spennende med nye øvelser - spesielt innkalling med forstyrrelser ;-)!
 
 
 
 
 
 
Jammen befinner det seg litt av hvert på kjøkkenbenken her ute på nesset ;-)
En hund på bordet!
Og der kom bøtteknotten også ......
Men "lyder" fra kjøkkenet fristet visst mer..... ;-)
Er det mulig å få litt fred her i huset.....
 
26. november:
Cinco var skikkelig flink på gårdagens 2. runde i julekuppen :-). Shabby startet bra, men så ble det for mye damelukt rundt ham og da
"glemte" han nesten å høre etter hva Kristin sa - luringen ;-). Q-Ling var det både fart og glede i  - og han er bare herlig når han viser den sida. Også minstemann var flink - litt ute av fokus ett øyeblikk, men hanket seg fint inn og  gjorde det han fikk beskjed om. Sjokoladesnurrene falt i smak og forsvant som "dugg for solen" i kaffepausen. Får se hva vi finner på til 3. og siste runde - kan jo ikke være for enkelt heller ;-). Cinco og Bravo fikk forresten være med Kristin over grensa og hadde en kald, men fin tur på høyfjellet. Vi startet dagen i dag med lege og fysioterapi. Egentlig hadde jeg tenkt meg på kafè, men var så sliten etter behandling at jeg dro hjem i stedet. Kristin og firføttingene møtte Susanne og Stacey, så de hadde ei fin formiddagsstund. Akkurat nå er Kristin i byen, og forhåpentligvis blir det tid til ei treningsøkt når hun kommer hjem - firføttingene har jo litt å bryne seg på til neste konkurranse ;-)!
Fineste lillerampen - alltid klar til innsats :-)
 
20. - 25. november:
Nå er det mørkt nesten døgnet rundt - og ekstra ille kjennes det når snøen forsvant. Veldig glatt på utetreninga, så er glad vi kan være innendørs i kveld. Alle guttan har trent - litt her og litt der - tror bare det var lørdag som var uten ekstratrening, men vi hadde middagsgjester og Kristin var på byjobb. Minstemann var på søsterbesøk i dalen og kom ikke hjem før i kveldinga - trett og fornøyd :-). Det var forresten rene julemiddagen vi serverte; en kul forrett m/hjembakt flatbrød, ørret med ørretpostei og gressløkrømme. Deretter var det reinsdyrsteik med mye godt tilbehør og multekrem m/nystekte krumkaker til dessert. Siden vi fortsatt var i julestemning søndag, tyvsmakte vi på pinnekjøttet - og det var absolutt spiselig :-). I dag er det 2. runde i julekuppen, og jeg har bakt sjokoladesnurrer til kaffen, så det kan jo passe bra at jeg begynner å trene kroppen min i morra tidlig ;-).
Shabby er litt puskat og skal til dyrlegen i morgen :-(
Lillerampen er heldigvis frisk og rask .....
og det er "skogvokter'n" vår også :-)
Veldig mørkt og svart ute nå .....
og vi har hatt nattlig besøk av et stort kattedyr :-(
"Litt" glatt på torsdagstreninga kanskje .....
Bravo'n gleder seg skikkelig til 2. runde i julekuppen ;-)
 
19. november:
Guttan var kjempeflink på gårdagens trening, og vi var heldige som fikk deilig kake til kaffen etterpå, for det sørget Maija for :-). I dag var i hvert fall Bravo'n heldig, for han fikk søster Blue Bell på formiddagsbesøk - og jeg kan love at det gikk fort i svingene med de to tertingene:-) Skikkelig gøy å se for et fint språk de har - og vi toføttinger hadde ei hyggelig kaffestund med kjøkkenbordet :-) Deilig ovnsbakt laks til middag, og nå blir det en liten bytur med innlagt treningsstund før kveldsrunden og litt TV-titting. Fortsatt ikke gjort noe på "likt og ulikt"-sida, men det kommer jo en dag i morra også ;-)!
Og jammen ble det kake på treninga i går også - takket være Maija :-)
 
18. november:
Jammen klarte jeg å "rote" bort formiddagen så det ikke ble tid til noe skriblerier i dag, men kanskje i morra.... Kristin var godt fornøyd med de to blå og minstetrollet på gårdagens trening, og Cinco og jeg koset oss med godbit-tørking. Egentlig var det vel Cinco som koset seg mest, men det var nå ok å få fyllt opp beholdninga ;-). Blir visst sen middag i dag; hele gjengen er på bytur , men wok er nå heldigvis kjapt å få på bordet. Fellestrening på 4H-gården i kveld, og vil tro de neste cup-øvelsene blir trent litt ekstra på. Ikke noe kake til kaffen i dag - det får bli neste tirsdag :-) Er forresten regn og sørpeglatt ute nå -og det liker i hvert fall ikke jeg!
Vakkert - så lenge det varte.....
 
12. - 17. november:
Det ble litt mange dager uten oppdatering, men sånn går det når døgnet ikke har nok timer til alle våre gjøremål. Og det er definitivt ikke husarbeid som står øverst på gjørelista ;-). Tirsdag 11. var alle guttan med på julekuppen - og flink var de alle sammen. Tror det var vel 20 ekvipasjer som var i sving, men det gikk radig unna og etterpå kunne toføttingene kose seg med kaffe og eplekake.En formiddag gikk med til legebesøk og ellers har firføttingene vært på lufte/trenerunder både i Ballangen og byen - og ikke å forglemme Harstad og uoffisiell rallykonkurranse lørdag - forøvrig et veldig trivelig arrangement. Flink var guttan der også - selv om det ble en disk på lillerampen. Lilletrollet måtte se seg slått av storesøster Blue Bell og de to skogstrollene ble henholdsvis nr to og tre i rekruttklassen. Cinco ble slått av Akina i kl 2 og Shabby vant kl 3 :-). I går fikk firføttingene en velfortjent skogstur i skikkelig vinterlandskap - og de mollkoste seg :-)! Tror de fikk litt ekstra energi av turen, for alle fire var helt på "hugget" på Domus-taket i kveldinga. I kveld skal de på NTBK-trening i hallen - men Cinco skal passe gård og grunn sammen med meg :-). Tenker lillerampen og jeg bruker morgendagen (før kveldstreninga selvsagt) til å samarbeide om et aldri så lite innlegg i "Likt og ulikt" ;-)
Hipp -hurra for fineste skogstrollet som er 6 måneder i dag:-)!
 
11. november:
De var mange på NTBK-treninga i går - kult at det ser ut til å bli oppsving på lydighetstreninga takket være Hege og Roger:-). Kristin var godt fornøyd med lillerampen og minstemann - Shabby derimot, fant damene mer interessant. I går høljeregnet det og all is og snø forsvant :-), men hvor lenge varte den lykken? Bare til jeg dro fra gardinene i morges og verden var blitt hvit igjen. Våt, glatt snø og jeg klarte selvsagt å seile avgårde da jeg var ute med tissetrengte firføttinger. Ble et vridd kne og vondt ribbein, men ikke verre enn at det blir både middag og eplekake til kveldens første runde i "julekuppen" :-). Skikkelig kult at så mange som 20 hunder skal prøve seg, så Viggo får litt av en "jobb" med bedømminga. Jeg skal nå prøve å hjelpe til etter beste evne, og gleder meg til å se glade ekvipasjer i ringen :-).
Dagens; salt torsk og flesk - men eplekaka er til i kveld :-)
 
8.-10. november:
Det ble et par treningsøkter på guttan i løpet av lørdagen - ikke alle var like konsentrert om "jobben", men innendørs gikk det mye bedre og det er jo bra med tanke på både julekuppen og den uoffisielle rallykonkurransen i Harstad der alle fire er meldt på;-). Søndag hadde vi koselig besøk av Hege og Roger. Kylling etter marokkansk oppskrift smakte ikke ille og det var bra ettersom vi først hadde en mislykket laksemiddag og deretter led oss gjennom bleike pølser osv dagen etter, men ett eller annet hadde skjedd med søndagens dessert - Pavlova - den var sprø på toppen, men seig som et gammelt katt'skinn i bunn og Mikkel fikk restene. Flatbrødene ble heldigvis gode så de skal jeg steke opp flere av:-). Kristin skal på NTBK-treninga i kveld, men Cinco og jeg skal ha litt ekstra kosetid bare han og jeg - og da blir det nok litt ekstra godis på han etter dagens restemiddag;-).
Snø og isfritt på første tisserune - men det var i morges.....
 
7. november:
Gårdagens middag var ikke mye å skryte av enda jeg hadde spandert fløtemelk i sausen, men sitrusfrukt og fløtemelk passet definitivt ikke sammen. Og i dag skal vi "li" oss gjennom det årlige måltidet med bleike julepølser og svisker - men kålrabistappe på kjøttkraft og gode mandelpoteter hjelper jo på;-). Var forresten ganske mange på gårdagens utetrening - og folket trente ganske iherdig. Kan vel tenkes at det har en sammenheng med første omgang av julekuppen kommende tirsdag;-).  Er nok best å lage ei eplekake til de flinke hundeførerne :-). Kristin er på bytur i formiddag, men tenker det blir en treningsrunde i kveldinga. Nå er Bravos side oppdatert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blir nok trening i kveld :-)
 
 
5. - 6. november:
For den som måtte lure; det ble ikke tidlig middag den dagen heller, men kotelettene smakte innmari godt. I går ble det bare pytt i panne med speilegg - ikke så avansert, men vi ble nå mette :-). Startet gårdagen med to laboratoriebesøk - og belønnet meg sjøl med koselig kafèbesøk etterpå og etter å ha fastet halve dagen, smakte Kysten rundt sin kyllingsalat ekstra godt. I kveldinga ble det først ei lita lp-økt utenfor ett av byens kjøpesentre med en overivrig Q-Ling og nysgjerrig minstemann. Etterpå ble det ei "måneskinns"-trening før kveldsrunden i grustaket. Flinke gutter var de, alle fire :-)! Egentlig skulle jeg laget Bravo's månedsoversikt i dag, men ettersom vi allerede er langt på dag og vi skal på trening i kveld, blir det ikke gjort noe med det prosjektet før i morgen;-).
Nydelig måneskinn innimellom snøbygene :-)
 
4. november:
Usj - i dag våknet vi til en hvit verden og snøen lå helt nede i fjærsteinene. Selv om det ble lysere, kan jeg ikke si at jeg ble spesielt glad for å måtte "liste" meg over et iset verandagulv. Det kjedeligste med nysnøen er at den blir neppe liggende så lenge og når regnet kommer, blir det i hvert fall glatt :-(. Heldigvis har vi innendørs trening i kveld; sikkert litt kaldt i hallen, men varmt og godt i kaffebua:-). Guttan var forresten flink på NTBK-treninga i går kveld - selv om det var ca 25 hunder i sving:-) Litt ukonsentrert i starten, men de to yngste var flinkest - Shabby var faktisk den som var mest berørt av løpetidsdamene. I dag blir det nakkekoteletter m/stekt tomat, hvitløk og paprika til - forhåpentligvis så tidlig at jeg når en liten "høneblund" før treninga;-).
Bildene over viser hvordan det var i går formiddag......
og i dag våknet vi til en hvit verden!
 
2. - 3. november:
Egentlig har det vært ei fin helg - bortsett fra søndagsmorran :-( - men i dag er den gått i "glemmeboka" :-). Suppa var god - og flatbrødet smakte fortreffelig med godsmør på, men fastlegen min ville neppe likt at jeg brukte ostehøvel'n på smøret ;-). Okke som; gårdagens vær innbød ikke til de store tur-utskeielser, så i stedet ble det en tur til Ballangs-leira. Der fikk Bravo og Cinco hver sitt spor og alle fire brynt seg på noen lp-momenter. På kveldstid tok vi oss en bytur og trente i godt lys på Domustaket. Litt mye forstyrrelser for lillerampen med fire/fem hoiende unger som raste rundt på handlevogner, men etter å ha sett litt på dem, var også det helt greit :-). I kveld er Kristin på NTBK-treninga med to blå og en brun rabbagast, mens Cinco er vakthund her ute på nesset :-).
Veldig koselig å ha selskap av Bjørhild på lufterunden vår :-)
 
 
1. november:
Nå er det knapt 7 uker igjen til jul - og i løpet av de ukene skal vi ha avviklet tre "julekupp"-konkurranser :-). Må vel gå i "tenkeboksen" å finne på noe hyggelig til premier, men jeg har en plan..... I dag blir det kjøttsuppe på egensaltet lammekjøtt - og hjemmelagede flatbrød m/smør til når Kristin og de tre "røverne" vender snutene sørover om forhåpentligvis ikke så alt for lenge. Cinco og jeg har vært ute en liten runde, og det var rimelig friskt; klarvær, et par minus og stiv østavindskuling kjentes godt i nesa. Eller har fugler og ekorn fått mat i beholderne og i ettermiddag blir Kristin å fylle spesialblandingen sin i alle kokosnøttene som henger rundt omkring i buskene :-). Har ingen store planer for dagen - regner med det blir en trene/lufterunde på kveldstid, men i morgen blir det trening både formiddag og kveld. Det blir bra både for minstemann og husfreden.
Bestevenner
Husvenn
Mammavennen
En opp-ned-venn - og hvem kan det være ;-)
 
30. - 31. oktober:
Gårdagen skulle egentlig startet med at Kristin tok seg en liten ryddesjau på loftet, men sånn gikk det ikke - det sørget Bravo'n for. Han snek seg inn på badet i et ubevoktet øyeblikk, og fant en STOR pose kattesand. Det var han var såre fornøyd med - og da posen revnet, fikk han fart på "pedalene" med det resultat at kattesanden ble strødd ut over HELE badegulvet! Det ble ikke Kristin glad for, for hun måtte bruke flere timer på å rydde opp. Dagen ble  nå heldigvis bedre etterhvert; middagen var god, oppmøtet på treninga var godt og de to yngste var flink :-). I morges røykla Kristin hele huset - muligens sendte hun røyksignaler til elgen at jeger bom-bom var på tur. Resultatet ble et iskaldt hus, men jeg holdt nå varmen med å steke flatbrød - og de smakte skikkelig godt med kvitseidelsmør på :-). Kristin og firføttingene er på tur en eller annen plass, men kommer garantert hjem når magen sier fra at det er middagstid ;-)
God helg til alle og enhver!
For å holde varmen, stekt jeg like godt flatbrød- og de smakte ikke ille ;-)!
 
 
29. oktober:
Shabby og lillerampen var såre fornøyd med gårdagen; de fikk nemlig dra på byvandring med fine Stacey-jenta ;-) Bravo var ikke mindre fornøyd, for han fikk tur på "byfjellet" med Blue Bell;-) Cinco-gutten stakkar, måtte nøye seg med gammeldame-selskap, men egentlig syntes han det var helt greit å "hjelpe" til med godbittørking. Vi var ikke så mange på kveldstreninga, men alle fikk nå gjort sitt - og toføttingene fikk kake til kaffen. Tror nesten de syntes den var god, for det var ikke smulen igjen på fatet :-). I dag har alle guttene fått en omgang med børste, kam og klosaksa - og huset fikk en omgang med støvsugeren etterpå. Nå er tre av rabbagastene og Bluebell på regnværstur med Skjombrua og Cinco som fortsatt ikke er helt i form, er flink selskaphund og fuglejager på nesset.
Litt flere bilder fra gårdagen lagt ut på "Likt og ulikt"-sida ;-)
Bravo og Blue Bell på "byfjell"-tur :-)
 
 
 
 
 
26. - 28. oktober:
Oi-oi for en god middag vi fikk hos Hege og Roger på søndag - og minstemann fikk herje så mye han orket med storesøster Blue Bell. Det var lykke "på jord" og rabbagasten var rimelig sliten da kvelden kom :-). I går fikk de seg en liten treningsrunde på formiddagen - med varierende resultat, men Kristin var godt fornøyd med firføttingene etter kveldstreninga på 4H-gården - dvs Cinco var egentlig mer opptatt av å ville "tukte" en rottweilergutt, så han måtte snu i døra uten å få gjort noe som helst. I dag er hele gjengen på bytur og Bravo'n gleder seg til tur i slalåmbakken sammen med Bluebell. Jeg har gjort ferdig ei lita suksessterte som vi skal fortære i kaffepausen på kveldstreninga - mens jeg legger frem forslag til julecup for B-gjengen. Viggo blir satt opp som dommer - og hvis han må jobbe på en cupdag - tar jeg over. Blir ikke mer enn tre runder og avslutning med premieutdeling til jul :-)!
 
Den som slapper av, er ferdig "syndet", så kanskje de som ikke vet å oppføre seg i festlig lag, burde gå over til hekling - eller trene hund ;-)!
Men nøtteliten  bryr seg ikke om hverken vær eller vind så lenge ekstrarasjonen er på plass :-)
 
24. - 25. oktober:
I går feiret vi både Joakim og FN-dagen - og det ble det mange gode kaker av :-). Koselig var det også! Ellers hadde Kristin og guttan en fin, men kald tur i østavinden på Virakfjellet, og hele gjengen var rimelig slitne da de kom hjem, så det ble dårlig med trening den dagen. Litt innomhustrening ble det nå både den dagen og i går - og litt på kveldens siste lufterunde i grustaket. Startet denne dagen med å gjøre ferdig ei stor jordbær-bløtkake til en lørdagskafè i byen og den så i hvert fall god ut. Nå er det bare minstemann og meg som er hjemme - og for øyeblikket mollkoser han seg med et griseøre. Blir nok litt småtrening på oss to i løpet av formiddagen:-). Tenker det blir blomkål med sprøstekte baconbiter og hvitløksbagetter til middag i dag. Nydelig temperaturute; +9 og nesten vindstille!
Har forresten endret litt på "bloggsida"; den er herved døpt om til "Likt og ulikt" og der kan lillerampen utfolde seg hvis han - eller jeg - får lyst å meddele omverden noe - eller bare legge ut litt ekstra bilder :-). Kos dokker folkens- og ha ei fortreffelig helg!
Tre fornøyde aussier og en "wanna be" på torsdagstur :-)
 
23. oktober:
Prøver igjen for tredje gang å legge ut noen ord og bilder, men hvis strømmen blinker igjen, gir jeg opp for i dag :-(. Gårdagen ble, foruten legebesøk, stort sett brukt til forefallende gjøremål innendørs. Guttan fikk seg nå en liten skogstur - bortsett fra Cinco som var "selskapshund" for gamlemor og fikk en oksenegl fyllt med leverpostei til trøst. Vi merker mer til vinden i dag her ute på nesset; selv fuglene har gått i dekning. Vi har forresten hatt koselig formiddagsbesøk - først kom Roger og Blåklokkesøster og så kom Susanne og Stacey. De to sistnevnte har nå dratt over til Virak-sida for å gå på tur der. Forhåpentligvis er ikke Skjombrua stengt når de skal hjem igjen. Det vil nå være kjipt for Kristin som går glipp av lammesmåsteik med erterstuing og mandelpotet. Ellers har jeg laget ei successterte til i morgen for da skal vi i bursdag - og bursdagsbarnet ønsket seg det, så da blir det selvsagt det :-). Om og hvor det blir trening i kveld er jeg ikke sikker på, men vi finner nok på noe. Bravos mange forskjellige gjøremål de fire siste ukene er lagt ut på hans side og lp-resultatene fra sist helg er lagt ut på de respektive sidene til Shabby, Cinco og Q-Ling.
Det er i hvert fall bedre at visse gjøremål foregår utendørs ;-)
 
14. - 22. oktober:
Nå er det jammen på tide med ei oppdatering, men til vår unnskyldning for manglende innlegg så har de siste dagene gått med til 4 mavesyke hunder, x antall lege/dyrlegebesøk - ja, og så var det konkurranse sist helg. Minstemann var mest syk, men de 3 store guttan hadde det ikke helt bra de heller. De ble nå heldigvis fortere frisk og kunne også si fra. Ble ikke så mye trening da, og det var litt kjedelig med tanke på konkurransen, men resultatet hadde neppe blitt så mye annerledes med "panikktrening" de siste dagene. Alle guttan var med på stevnet, men minstemann måtte "nøye" seg med sosialtrening - og det hadde flinkegutten ikke noe problemer med :-). Shabby gikk elite, men viste ikke den helt store iver'n og det ble en 3.plass. På lillerampen derimot, gikk både halen og "snakketøyet" og det var nytt for dagen, men bedre det enn et "hengehode" som ikke vil være med. Han slo ei Tromsø-bærte og var såre fornøyd med 1.plassen :-). Cinco tok konkurranselivet med ro og gjorde øvelsene i sitt tempo ;-), men han gjennomførte og endte med en 4.plass :-). I går var første innetrening på 4H-gården i Håkvik, så nå har vi bare 5-minutts kjøring til treninga - og der var det like kaldt som jeg husket det. Heldigvis får vi også låne kafeen, så neste tirsdag tar vi med ei kake til kaffe/varme-pausen. Alle guttan fungerte helt fint i hallen og det er jo kjekt med tanke på at det kan bli konkurranser lignende omgivelser;-). Både resultatene fra helga og Bravos 4 siste uker blir lagt ut - om ikke i dag, så blir det i hvert fall i løpet av uka :-)!
Som bildene viser, har det blitt mange kjede-seg-innedager den siste uka, men nå som alle er frisk og rask igjen, blir det nok en skogstur eller tre etterhvert :-)
Flinkeguttan med premiefangsten etter helgas lp-stevne :-)
 
 
9. - 13. oktober:
Etter å ha vært "på vent" i mange dager, er vi nå så smått begynt å komme tilbake til en "normal" hverdag :-), men jammen har det vært noen tøffe dager med en mavesyk, liten Bravo som måtte ut annenhver time. Vi var litt redd for at han hadde satt fast noe i mave/tarmeregion, men heldigvis var det "bare vanlig" mavesyke - og vil tro den er smittsom ettersom storguttan også måtte ut i nødvendige ærender i natt. Heldigvis virker ikke de like syk som minstemann, og de kommer seg også ut i tide. Men det blir treningshvile noen dager på hele gjengen - både av hensyn til dem og treningskompisene våre. Krysser labbene for at storguttan er frisk og rask til lørdagens konkurranse - ville jo være litt kjipt å miste årets siste offisielle lp-konkurranse som også er et klubbmesterskap. Det har nå ikke bare vært traurige dager; lillerampen har hatt mange, flott treningsøkter - sist på søndagen og da filmet jeg han og Kristin så hun skulle få se hvor flink de egentlig er! Og så fikk vi en uventet, men dessto hyggeligere middagsinvitasjon fra Hege og Roger, så helgeavslutninga ble så absolutt positiv :-).
Godt å se Bravo'n i bedre form - men Svartpus syntes visst det ble litt vel mye oppmerksomhet ;-)!
Da var drivhuset tømt og klart for vinter'n :-)
 
7. - 8. oktober:
Og nydelig høstvær er det fortsatt her i nord :-) Herlig å kunne trene - eller få seg en skogstur - uten å måtte ha på seg vinterklær. Mandagskvelden var Kristin og guttan på brukstreninga, og der var det maaange - kult at Roger får opp interessen for bruksarbeidet:-). I går fikk de hver sin lydighetsrunde på "Store Monumentplassen" - og da det kom et par turister dit for å fotografere minnesmerkene, lærte minstemann at ikke alle mennesker "datt i staver" over hans flotte kropp - og Kristin erfarte at innkallinga ikke "virker" like godt ved alle anledninger ;-). De to blå var flinke gutter, men Cinco hadde en vil-bestemme-sjøl-dag så der måtte hun ta i bruk "storstemmen". Fellestreninga var mest sosial - med god fyr på peisen i grillbua - men siden alle guttan hadde trent, var nå det helt greit. I dag har vi hatt den store kjeller-rydde-dagen, og det var godt å få tømt unna litt søppel. Kristin, minstemann og Cinco er på handlerunde, og de to blå og jeg tar oss av middagen; pinnekjøtt, kålrotstappe og nypotet - så nå har vi prøvesmakt de fleste av julens middager. Kjekt å vite hva vi har i vente ;-).
Regner med det blir ei treningsøkt på tidligkvelden i dag også :-).
Nydelig kveldshimmel før en nesten full måne kom opp :-)
 
5. - 6. oktober:
Førr ei flott helg vi har hatt - både to- og firbeinte. Lørdag ble det en flott tur opp på Skjærvikaksla i nydelig høstvær - og der var det ikke en elgjeger i mils omkrets :-). Grytidlig søndag morgen kjørte vi til Harstad for å få med oss høstens siste storbegivenhet; NKK-utstillinga samt lydighetskonkurransen. Og det ble en trivelig dag både utenfor lp-ringen og i hallen i 17-18 varmegrader!!!! Kjempekoselig å få treffe Bravos halvbror Ajax som hadde tatt den lange turen fra Kirkenes sammen med mamma'n sin for å være med på utstillinga - der han forøvrig gjorde det meget bra. Og så viste det seg at en av de finske lp-ekvipasjene i elite var en nær slektning av lillerampen. På hjemturen stoppet vi i Bogen for et måltid mat sammen med Hege og Roger, og etterpå tok vi en liten omvei til ei venninne som har sommerhus ikke så langt unna. Og som vanlig når vi er på tur, ble det både mørkt og natt før vi kom hjem så dagens form har ikke vært helt på topp. Fredagens overraskende avslutning, blir behørig beskrevet i morgendagens blogg - for nå er det middag, trening og tv resten av denne dagen:-).
Både guttan og Kristin liker seg høyt til værs :-)
 
3. -4. oktober:
Aller først; et stort grattis til Maria som har bursdag i dag :-)! Synd hun er så langt borte at vi ikke får feiret henne, men vi tar det igjen neste gang hun er hjemme! Ellers går dagene sin vante gang her ute på nesset; Kristin er flink og nytter det fine høstværet til tur med firføttingene :-) og mye fin trening har det også blitt tid til. Men de innendørs må-gjøremålene har blitt satt på "vent" ;-). Middagsselskapet var koselig og maten smakte fortreffelig. Det ble ei kort treningsøkt torsdagen, men det tok vi igjen fredag formiddag i Rombak - og lillerampen var helt hyper :-). Alle guttan var forøvrig både ivrig og flink. Vi avsluttet treningsøkta med et spor til minstemann; flinkegutten markerte både svenske og norske pinner og tok vinklene så det suste :-). I dag er det på fjelltur - egentlig hadde de tenkt seg på elgjeger-jakt, men ved  nærmere ettertanke og en løs elghund ble planene endret og turgjengen kjørte over Skjombrua og gikk opp på et forhåpentligvis elgjegerfritt høyfjell :-)!
Konfektkaka og is til torsdagsdessert smakte ikke ille :-)
 
1. - 2.oktober:
Da var vi inne i en ny måned - og vinteren kryper stadig nærmere :-(. Heldigvis er det ikke så himla kaldt og det er bra for utetreninga :-). Vi var på fellestreninga tirsdag, men før vi fikk "komlet" oss innover, var det blitt helt mørkt, men vi hadde det nå varmt og godt i grillbua og bøtteknotten syntes det var stas å få være med inn. I går var vi i byen - på Høyskoletaket - og jeg kan love at lillerampen var helt med. Han var så ivrig at det ble nesten i meste laget :-), men skikkelig kult å se at den glade attityden er tilbake :-). I dag har vi middagsgjester, og nå er det meste klart. Tror nok vi rekker fellestreninga likevel - vi rekker i hvert fall å få trent litt - og varmet oss i grillbua ;-). Akkurat nå er Kristin og firkløveret på skogstur; vil tro de er rimelig våte når de kommer hjem - uten at de bryr seg nevneverdig med det! Rallyresultatene lagt ut :-)!
Tre tertinga med "øran" til værs - og helgas vær kunne vært bedre - innimellom blåste det sånn at selv sjøfuglene krydde seg på land :-)
Ikke rart de to blå vurderte om det var trygt å bevege seg utendørs ;-)
 
27. - 30. september:
Det ble ei både våt og til dels kald helg i Salten, men spesielt lillerampens engasjement på rallybanen varmet mora sitt hjerte :-). To disker ble det på han, men pytt, pytt - så lenge halen går og intensiteten er på topp, spiller sluttresultatet mindre rolle. Den som virkelig overrasket denne helga, var verdens vakreste; han gikk kun ett løp søndag og ble nummer 2 i kl II - bare slått med ett poeng av flinke Hege og Akina :-). Kule Shabby gjorde også en god jobb søndag og ble nr 3 i kl III :-) Det har bestandig vært hyggelig å være sammen med Salten-gjengen, og sist helg var ikke noe unntak. Fine lufteforhold er det også der, og etter lørdagens konkurranser var overstått, dro alle i samlet tropp for et bedre måltid mat :-). Tror søndagens konkurranser gikk bedre for de fleste, men så var det ikke fullt så mye vind og regn - og gamlemor kunne fornøyd innta sin møsbrømlefse før hjemturen startet :-). Resultatene blir mest sannsynlig lagt ut på rallysida i morgen formiddag.;-). I går ble det en skikkelig "tulldag"; egentlig skulle jeg på sykehuset 10.30 og så ha et hyggelig kafemøte etterpå. I stedet ble timen flyttet til 13.45 og jeg var ikke ferdig der før bortimot kl 16! Heldigvis hadde "daten" min anledning til å møte meg før sykehuset, så det ble ei koselig stund først! Røntgenresultatet var kjipt, men akkurat det orker jeg ikke bry meg med nå - for nå skal jeg forberede salting av lammelår -da blir det både saltkjøtt og fenalår til jul :-). Og i kveld er det fellestrening i fjorden - og da blir det sikkert kaffe i grillbua med trivelige B-gjengere:-)!
Myye vind, myye regn, torden og lyn la ikke noen demper på et - som alltid - trivelig stevne i Salten :-)!
 
26. september:
Ble ingen fellestrening i går kveld - "alle" hadde andre gjøremål, så da ble det egentrening litt her og der. Egentlig hadde vi og noen må-gjøremål så det var nå greit å komme litt tidligere hjem enn vi pleier. Shabby. Q-Ling og Bravo fikk seg i hvert fall en fin formiddagstur sammen med Kristin og Ulla, men lillerampen savnet Buffy :-(. Nå er vi straks klar for å pakke i bilen og ettersom Skarberget-Bognes er innstilt, blir det omkjøring til Kjøpsvik. Pissregn - og mer er det meldt. I tillegg skal det bli MYE vind. Akkurat det merker vi ikke så mye her innerst i Ofotfjorden, men regner med vi møter uværet når vi nærmer oss Fauske. Okke som, vi skal nå ha ei trivelig hundehelg og i tillegg bo bra på Saltstraumen camping :-) så får nå bare konkurransene-guttene gå som best de kan :-). God helg!
Og flere bilder blir garantert lagt ut etter helga ;-)
Gårdagens turgjeng - våt til skinnet, glad og fornøyd:-)
 
 
24. - 25. september:
Egentlig skulle vi ta opp potet samt få inn krukker og kar for vinter'n samt kjøre inn til Skjomen for å lete etter sporselen vi glemte der inne mandag. Shabby fikk jobben, men det hjalp ikke hvor mye han søkte - selen var borte - så det var nok noen andre som hadde sett gagn i den :-(. Fint høstvær lokket mer enn uterydding, så det ble jordespor på gressmatta på de to yngste i stedet. Veldig morsomt å se hvor spornøye guttan går - og pinner plukker de begge to :-). Etterpå fikk gamlefar og sporguttan ei leke/treningsøkt - og Cinco som ikke var helt i form, bare lek. Trivelig fellestrening med gjester fra Bardu - godt og varmt i grillbua der Merete fristet med vaffelkaker og nydelig trollkrem. I går var jeg "barnevakt" - og det ble, av forståelige grunner, dårlig med tid til data'n. I stedet benyttet jeg anledning til å trene aldri så lite med bøtteknotten, og det var egentlig mye morsommere enn både data og støvsuging. Blir bare en liten runde på fellestreninga i kveld, for vi skal pakke og klargjøre for kjøreturen til Saltstraumen i morgen formiddag. Alle guttene - bortsett fra minstemann da - skal konkurrere både lørdag og søndag, men hvis ikke Cinco er bedre, må han nok være "selskapshund" for gamlemor i stedet. Steker to ribber i dag - så har vi både ekstra gode godbiter og en ribbebit eller tre til turmat. Blir nå ,uansett utfall, en hyggelig tur med 4-5 treningskompiser som også skal konkurrere :-).
Hmmmm - tror Bravo'n må ha misforstått skiltet ;-)!
 
 
23. september:
Det ble en forholdsvis rolig mandag; Kristin hadde en jobbtur til byen og vi andre hadde hjemmetjeneste, men middagen ble nå god :-). Egentlig skulle Kristin vært på brukstrening, men lang kjøretur i helga og spor påfølgende dag var en dårlig kombinasjon for ryggen:-(. Heldigvis er den bedre i dag, men det spørs når hun har tatt opp poteten og vi har vært i Skjomen. Akkurat det siste var ikke planen, men vi klarte å glemme sporselen  og det koster mer å kjøpe ny enn de få litrene bensin. Alle fire fikk seg forresten ei flott treningsøkt på Domus-taket før kveldsrunden - og kan ikke si annet enn at de var flinke gutter; mye trafikk og skranglende handlekurver med toføttinger på "slep" var det bare Cinco som brydde seg en "smule", men når han fikk tilbud om lek, var det mer interessant ;-). I kveld er det trening i fjorden - og da blir det bursdagsfeiring i grillbua med vafler og trollkrem - det er jo ikke ille en kald høstkveld :-)!
PS - Ikke rart at guttene syntes luftepausen i Sigerfjord var vel verdt å komme sent hjem for :-)
"Svanesjøen" i Sigerfjord var en toppers lufteplass :-)!
 
20. - 22. september:
Vi startet kjøreturen til Sortland og Blåbyutstillinga 04.30. Egentlig hadde vi ikke trengt å starte så tidlig, men vi beregnet en ekstra lang tissepause underveis - og stoppen ved et nydelig vann i Sigerfjord satte i hvert fall firføttingene stor pris på. Bravo hadde ikke oppmøte før 10, så vi hadde håpet å få med oss lydigheta, men med to timers forsinkelse i utstillingsringen, ble det heller dårlig med det. Egentlig var det nå greit for minstemann å få tid til å utforske omgivelsene. Han brydde seg forøvrig ikke om hverken all støyen eller to og firbente medutstillere; alt var like spennende :-). I ringen ble det mye hopp og sprett, men heldigvis var det en utrolig hyggelig dommer som hadde god forståelse for en liten gutt med mye spring i bena:-). Hun fikk nå sett det hun trengte for å gi ha BIR-rosetten og da var det bare å vente på gruppebedømmelsen, men der kom han til kort for en flott, liten schäfergutt. Hjemturen gikk greit - og guttan fikk to gode lufterunder; først i Sigerfjord og så på kjente trakter, men kan love det var godt å krype i loppekassa langt over midnatt. Egentlig hadde vi tenkt å ha en skikkelig sløvesøndag, men så klarnet det opp og vi tok en tur til Skjomen der de to yngste fikk hver sitt spor og alle fire en omgang lydighet på gressmatta.  Begge sporene var ganske lange med flere vinker og over asfaltert vei, men der måtte det litt ekstra påvirkning til før de forsto at sporet fortsatte på andre siden :-). Og jammen ble det ei treningsøkt på kveldstid også; først på Ankenesbanen - til de slo av lyset - og så i parkeringshuset på Domustaket. Der slo de ikke av lyset :-) - og alle fikk hver sin fine økt både med forskjellige øvelser og miljøtrening :-) Kult!
Vet ikke helt hva resten av denne dagen vil bringe, men vi har nå fått ryddet hus og middagsmenyen er klar; kjøttdeig i form med potetlokk :-).
Bravos kritikk lagt ut på sida hans :-) - og lillerampen har ett og annet han vil berette i bloggen, når han slipper til ;-).
Fineste Bravo-gutten med BIR-rosetten :-)
 
19. september:
Ble ei fin rallytrening på storguttan - og flinke minstemann gjorde sin "jobb" så fint som bare en liten aussie-gutt kan :-) I dag har vi tatt helgerengjøringa - og laget fårikål - for Cari kommer ned fra Kiruna for å holde sporkurs for NTBK og vi syntes det var hyggelig å ha henne på middagsbesøk. Vi skal ikke være med på kurset for Bravo skal stilles ut på Sortland i morgen. Blir spennende å høre hva dommer'n har å si om den fine kroppen :-). Synd ikke fineste Blue Bell også fikk vist seg frem, men Roger og Hege skal ta seg av kursfolket - og det kommer jo flere utstillingsmuligheter. Det blir i hvert fall en lang dag for oss i morgen - opp kl 04.00 for en 4 timers kjøretur (med innlagte tissepauser) - vil tro vi er rimelig ferdig med dagen når vi ankommer nesset en eller annen gang i morgen kveld. Q-Lings resultat fra bruksstevnet lagt ut. God helg!
GODGUTTAN PÅ TUR :-) :-) :-) :-) !
17. - 18. september:
Da var vi tilbake på Skjomnes søndre igjen - og det var usigelig godt å krype i loppekassa rundt midnatt :-). Resultatet fra Harstad--byen var av det negative slaget, men det positive er at det går an å gjøre noe med det:-). Dagene før helga gikk - som vanlig - med til tur og trening, bortsett fra lørdagen som var hviledag for lillerampen ettersom han skulle gå årets siste brukskonkurranse søndag. Dagen begynte veldig bra - Q-Ling og Kristin hadde ei flott oppvisning av lydighetsprogrammet med flere 10-ere - og ingen nuller. Bortsett fra at han sto over dekk og budføring med skudd. Sporoppsøket tok han også og ble belønnet med 9 i karakter. Men resten endte med en skikkelig nedtur :-(. Q-Ling gikk de 50 første metrene og deretter ville han absolutt ikke gå spor! Og det nyttet hverken å "lokke eller true" - han anså seg for å ha gjort sitt den dagen. Nå er vi mest glad for den positive opplevelsen på lydighetsbanen, men skuffelsen over at lillerampens glansøvelse ikke ble som forventet, var tung å svelge. Nå er det heldigvis mange måneder til neste konkurranse og nye muligheter for opprykk - det er bare å holde fast på den postitive utviklingen lillerampen har hatt de siste månedene :-)!
Tyttebær var det heller dårlig med, men firføttingene hadde en fin dag på fjellet :-)
 
13. - 16. september:
Ble ikke tid til oppdatering i går - og nå kjører vi til Harstad. Men noen ord om årets både-og-helg  og andre gjøremål de siste dagene kommer :-) - kanskje med bilder til :-)!
 
12. september:
Ble en fin dag på guttan i går: først en liten skogstur og så en liten runde på gammelkaia etter treninga. De var forresten flink på treninga alle fire - men stekstrastoppen på Ankenes fotballbane med 30 hoiende fotballunger var litt vanskelig både for lillerampen og minstemann ;-). Bravo ville veldig gjerne ha kloa i en av alle de fine ballene og Q-Ling var ikke helt sikker på om han likte alt bråket, men han hanket seg fint inn og gjorde det han skulle. Egentlig skulle vi tatt teltet ned før treninga i fjorden, men sørvesten hadde gjort mesteparten av den jobben så nå har vi ikke noe telt lenger :-( Men de tre store fikk nå trent rally og det var jo bra med tanke på konkurransene siste helga i september. I ettermiddag blir Kristin å dra inn til Rombak og trene litt ekstra på bruksøvelsene - samt legge ut et lite spor til minstemann. Cinco er ikke helt god bak i rygg/hofte så han blir hjemme og passer meg ;-). Kanskje vi går en runde oppi bakken og ser etter litt tyttebær - hvis det ikke regner så alt for mye.
Ikke all soppen er like delikat. Et "spøkelsestre" i gråværet skremte såvisst ingen av firføttingene ;-)
5-minutt for de yngste, men Shabby tigger godbit - og da er ikke Cinco tungbedt ;-)
Og jammen er "mor sin måsunge" blitt stor :-)
 
9. - 10. - 11. september:
Det har vært litt både-og-vær de siste dagene, men temperaturen har vært høvelig bra. I går hadde vi koselig formiddagsbesøk av Roger og Blue Bell. Det var megapopulært for den minste firføttingen på nesset som fikk ut mye overskuddsenergi. Og napoelonskaker til formiddagskaffen en ellers grå formiddag, var ikke ille :-). Mandag og tirsdag var det trening - og lillerampen var superflink både på treninga og utenfor Rema etterpå. Det har vært dårlig med langtur - er ikke så kjekt å gå i fjellet når skodda ligger helt nede på havflata, men de har nå fått sine ekstrarunder. Hadde fårikål til middag i går, men tror det var en gammel sau som hadde sprunget seg i hjel - for så seigt var kjøttet. Koker det litt ekstra i dag - og for sikkerhets skyld varmer jeg ei pølse til meg selv for sausen og nypoteten smaker jo godt. Trening i fjorden i kveld - og kanskje det blir pizza på oss når treninga er ferdig :-).
Klatremusa Bravo prøvde seg som "fjellklatrer" - og jammen kom han nesten til topps ;-)
Cinco gikk heller rundt - og Bravo'n var ikke usein å følge etter - for han ville også se utover havet :-)
Men så fristet drakamp og herjestund med lillerampen mer enn utsikten ;-) men Shabby fortrakk å betrakte jyplingene på avstand :-)
Mye gråvær og regn de siste dagene, men forrakvister og rognebær pynter fint opp :-)
Og nå er det tid for tyttebærplukking, trollkrem og vafler :-)!
 
Mandag 8. september:
Dyr og fuglelivet her ute på nesset er bare fascinerende enten det er tåke og gråvær eller :-). Det ble nå heldigvis en bra kursdag på Kristin og firføttingene i går - ingen skudd eller leteaksjon - og Kristin var skikkelig oppglødd etter å ha fått mange gode tips og råd til den videre treninga både med lillerampen og bøtteknotten. Og ettersom hun ikke fikk vært med på lørdagens middag, hadde jeg biff med godt tilbehør klart da hun kom hjem. I dag har jeg vært på sykehuset, og maken til rot skal en lete lenge etter. Men jeg var flink og klarte å holde "tann for tunge". Ikke gikk jeg min vei i sinne heller - selv om det var nære på! Nå er det straks middag og det blir noe enkelt, men forhåpeligvis godt, i dag. Kristin skal på brukstreninga i kveld, og jeg skal pleie kroppen hjemme og kanskje legge ut noen kursbilder på NTBK-sida hvis formen blir bedre etter middagskvilen.
Den ene av årets tre hegre-babyer :-)
Mor sin måsunge inntok lunsjen i fjæra .....
inntil sjureparet overtok ;-)
Dekk med de store er helt greit .....
i hvert fall så lenge mamma'n står like ved.
Og søndagsmiddagen fallt i smak :-)
Årets "baby" venter på at mamma'n skal komme med formiddagsmaten :-)
 
 
Søndag 7. september:
Ny kursdag for Kristin :-) Håper avslutningen blir bedre for henne i dag; i går var det noen som fant det for godt å skyte på leirduer rett nedenfor der hun luftet etter kurset. Og Shabby forsvant hodestups,  minstemann tok opp sporet, men elva klarte han ikke å forsere - av forståelige grunner. Stor takk til Merete, Hege og Roger som kom og hjalp henne å lete. 4 timer tok det før han kom til rette og takk til sjåføren som kjørte rolig bak han utover veien. Kristin, stakkar, kom ikke hjem før nærmere midnatt og både hun og medhjelperne gikk glipp av fellesmåltidet :-(. Får lage noe forhåpentligvis ekstra godt til henne i dag i stedet. Hverken hals eller øre er helt bra, så Cinco er hjemme og passer meg - og jeg passer huset. Har plagdes med å finne ei side vi liker, men nå tror jeg den ser ok ut ;-). Ellers blir det ikke så mye hopp og sprell her ute på nesset - bortsett fra en liten lufterunde med firføttingene i kveld - trening regner med de har fått nok av på kurset :-).
Nå er det lagt ut nye bilder av Bravo'n - ett fra hver dag de fire siste ukene :-)
 
Og både eplekaka og gryteretten falt visst i smak hos kursdeltagerne :-)
 
5. - 6. september:
Fredag formiddag ble stort sett brukt til å forberede lørdagens kurs-lunsj - og forhåpentligvis faller gryteretten i smak :-).Det blir hund hele denne helga også - i hvert fall for Kristin. Jeg pleier en sår hals og øresting - kjipt, men ikke så mye å gjøre med det. Cinco har ikke noe i mot å være "trøstehund" og det er han skikkelig flink til :-)! Tenker nok vi deler ei pølse eller tre til lunsj ;-). Kristin sto for gårdagens overraskelse; hun laget middag! Og blomkålsuppa ble god - bortsett fra at den smakte mer saltkjøtt enn blomkål, men sånn går det når man koker saltkjøttknoke sammen med blomkålen;-). I dag skal morgendagens kurs-lunsj gjøres klar - og da blir det kjøttsuppe - kokt på egensaltet lammekjøtt og hvis formen min er bedre, blir jeg med til Rombak. Guttan fikk seg en lang, god skogstur etter middag, så de var rimelig fornøyd resten av kvelden - det var faktisk bare lillerampen og bøtteknotten det var litt fart i på kveldsrunden :-). Nydelig høstvær i dag:-)!
Og alle guttan var enige om at det hadde vært en fin tur :-)!
 
4. september:
Det ble en veeeldig våt tur i går, men hva gjorde vel det når Blåklokkesøster kom på besøk. Kan love det gikk heftig for seg med de to tertingene i aksjon :-). Vi hadde forresten ei fin kveldstrening i byen sammen med Merete og Amy, men da var det så dårlig med lys at det ble ingen bilder. Kanskje vi får noen bilder fra dagens fellestrening i fjorden - hvis den ikke regner bort da;-). Det skikkelig spøregnet da vi skulle ut på morrarunden - den ble forøvrig unnagjort på rekordtid og siden har hele gjengen lagt og slumret. Men nå står det bytur på timeplanen for enkelte, mens andre har innetjeneste og ta seg av middagslaginga. Og bare for å ha sagt det; det ble pizza på oss etter treninga i går kveld, og siden byens "stripe" er radert bort, innstok vi pizzaen utenfor Rema på Ankenes mens vi så på alle som strevde seg ut med fulle handleposer ;-).
 
 
31. august - 3.september:
Både helga og de to påfølgende dagene har for det meste stått i "hundens tegn" :-) - stort sett bare avbrutt av nødvendige, innendørse kjedeligheter. Lillerampen og Kristin gjorde en god jobb i sporet og kunne motta en velfortjent 1.premie, men hederspremien glapp for at fører'n hadde for stor fart i sporet. Og lillerampen ville absolutt ikke ha noe å gjøre med den "ekle" skanken ;-). Søndagen ble tilbrakt på agilitystevnet i Rombak, og der var det mange flinke ekvipasjer i sving. Mye trivelige folk - men trist at en enkeltepisode ødela helhetsinntrykket :-(. Mandagen gikk med til å få ferdig avisartiklene - og litt kveldstrening, men tirsdag ble det formiddagsspor på de to yngste og minstemann gikk et ganske langt spor med 2 vinkler - uten problem :-). Lillerampen hadde bare et kort motivasjonsspor og det gikk både fort og greit. Alle fire fikk også hver sin lydighetsøkt - og litt mer trening og lek på fellestreninga i fjorden. Restemiddag i dag - så da blir det forhåpentligvis noe ekstra godt til kvelds - kanskje fra Pizzabaker'ns "bursdagstilbud"?
Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag :-)
 
30. august:
Jammen ble det skogstur på guttan i går også - i nydelig sensommervær - det var nesten til å bli svett av, sa Kristin etter tre timers vandring oppover bakkene ;-). Og minstemann hang med hele turen :-), men jeg tror det var litt godt å få slappe av alene hjemme når Kristin var og gikk ut blodspor til dagens konkurranse. I dag blir det ingen skogstur på Bravo - bare småtrening og nødvendige lufterunder i nærområdet; Kristin skal både gå med en ekvipasje og prøve seg i sporet med lillerampen ;-). Blir spennende å høre hvordan det går - han har jo ikke gått ett eneste blodspor i år. Men Bravo'n skal få et spor og litt utetrening i ettermiddag. Han er forresten påmeldt til valpeshow 20. september, så nå har Kristin ca 3 uker å trene venstresvinger på. Ellers blir det restemiddag, men akkurat gårdagens gode kjøttdeiggryte spiser vi gjerne en gang til:-).
Stien over sletta er nesten helt gjengrodd
men storguttan har ikke noe problemer med å finne veien :-)
og flinkegutten Bravo har funnet sitt eget "godtetre" ;-)
Fineste storguttan ......
minstemann ........
og lillerampen :-)
Kom igjen, brorsan ......
æ først ........
klarte det nesten denne gangen ;-)
Hvor har du tenkt deg ?????
Haha - her når du meg ikke ......
men hvordan kommer jeg meg ned igjen?????
Litt høy haleføring på Shabby'n .....
men Cinco lot seg ikke avskrekke ;-) ......
og det gjorde såvisst ikke minstemann heller :-)
Mye stor, fin tyttebær i år :-)
Tegebær er godt for tørsten ;-)
Men denne vil vi ikke ha!
Bravos første tur til Stormyra - og siste belønningsstoppen før hjemturen, var han helt med på ;-)
 
28. - 29. august:
Og vips var to fine høstdager av 2014 brukt opp :-). Onsdagskvelden brukte vi forresten til ei ekstra treningsøkt på en parkeringsplass og flinke Mathea hadde ei gøyal trening med lillerampen :-). I går brukte vi finværet til en fjelltur; jeg fikk plukket litt blåbær og firføttingene fikk skikkelig strukket ut kroppene. Bare gjett om de mollkoset seg, alle fire. Hadde ikke trodd det skulle være noe energi igjen til kveldstreninga i fjorden, men der tok jeg feil. Og etterpå ble Hege og Roger med hjem for en kaffe - og da fikk de to minste en lykkelig avslutning på dagen med lek og kvelds. Tidligmorran i dag ble brukt til litt småtrening innendørs, men så vandret Kristin med alle fire oppover bakkene for å se hvordan det sto til med tyttebæra mens jeg laget kjøttdeig-gryte av egenmalt lammekjøtt :-). Det smakte ikke ille. Nå er hun og legger blodspor til morgendagens konkurranse - hun og lillerampen skal også prøve seg i sporet og det blir spennende å se hva Q-ling sier til det. Ellers har klubben trippelstevne i agility denne helga og ettersom jeg skal skrive noen ord for avisen, blir vi nok å tilbring mesteparten av dagen der. Og hvis det blir tid til overs, skal jeg legge ut flere bilder. God helg!
De to eldst var fornøyd etter gårdagens tur, men Q-Ling og Bravo hadde mer energi som måtte ut av kroppen ;-)!
 
22. - 27. august:
Med Maria på et kort, lite ukesbesøk og ei konkurransehelg i Tromsø, sier det seg selv at data'n ikke har hatt førsteprioritet. Nå er Kristin og hun på vei til Evenes, Maria på vei til Paris for siste innspurt på utdannelsen og forhåpentligvis er Kristin allerede på hjemveien ;-). Konkurransehelga ble en positiv bekreftelse på at Kristin og lillerampen har funnet "tonen" og selv om det ikke ble opprykk til B, var det veldig fint samarbeid mellom de to tertingene - og spesielt bra i sporet :-)! Lørdag ble det 9 på både spor og sporoppsøk. Søndag ble det 10 på sporet og "bare" 7 på oppsøket for Kristin ble litt satt ut når Q-Ling måtte ta et nødvendig ærend først. 9 på krypen første dag og kan ikke si annet enn at jeg ble en smule overrumplet da det ble 0 neste dag, men sånn er det bare når lillerampen sluttet å "virke" før han var ferdigkrøpet. Tromsøgjengen var veldig trivelig og sporterrenget var superflott. Ellers hadde både to og firføttinger det bra på Skittenelv camping; fint lufteområde og gullerent i hytta - eneste minuset var at det ble litt lang kjøretur til og fra konkurransene. Søndag var vi forresten på "dommer-middag", det vil si;  vi hadde bestemt oss for å spise på Vollan og det hadde dommer'n også - så da inntok vi jo selvfølgelig middagen sammen ;-). Resultatene lagt ut på Q-Lings side side og flere bilder fra sist uke blir lagt ut etterhvert!
Det ble noen spor i sanden i løpet av helga :-)
 
21. august:
Det ble ei veldig bra lek/treningsøkt på gårdagens kveldstrening i Skjomen. Minstemann fikk mye lek og et kort spor med en vinkel - og det var såvisst ikke vanskelig for den lille kroppen :-). Lillerampen hadde ei veldig bra lp-økt og lot seg ikke en gang avspore av et par hester som kom ridende forbi. På sporoppsøket "rotet" han litt; tok først rett inngang, men snudde først en gang og så en gang til før  han ble "enig med seg selv" hvor sporet gikk. Deretter gikk det greit, men han "overså" den første pinnen og det gjør han ganske ofte så det må Kristin jobbe litt ekstra med. Cinco og Shabby hadde hver sin fine lp-økt - selvsagt med påfølgende belønning. Og hele gjengen fikk en lufterunde i et grustak i nærheten av fotballbanen. Bytur på Kristin og Maria i formiddag også, men bøtteknotten og jeg klarer oss helt fint alene ;-). Ostesnitzsel med stekte poteter og (vet ikke om jeg tør å si det høyt) posesaus blir dagens middag. I kveld er det trening i fjorden - med kake for da skal Per Oscars bursdag feires :-).
Shabby var med til Skjomen, men før det ble hans tur, var det blitt for mørkt til å fotografere. Så da ble det "bare" et formiddagsbilde på veranda'n i stedet :-)
 
19. - 20. august:
Det ble ei veldig fin brukstrening mandag - og spesielt flink var lillerampen og bøtteknotten :-). Kristin var så tidlig ute at Bravo fikk med seg litt av treninga til utstillingsgjengen - og det var helt greit både å stå på bordet og bli håndtert av Gunn, men så er hun nå ei trivelig jente og vant til å "plukke på" firføttinger:-). Han lot seg heller ikke forstyrre så alt for mye hverken av andre hunder som trente eller gressklipperne:-). Q-Ling gikk et spor før treninga og akkurat det kunne vært bedre selv om han fant slutten. Til gjengjeld gjennomførte han lp-øvelsene med stil :-)! I går ble det ingen trening i fjorden - i stedet kjørte vi til byen og trente på parkeringstaket til Høgskolen sammen med Kurt Egil og Merete og det gikk bare lekkert. Nå er Maria og Kristin i byen og har med seg storguttan, og minstemann og jeg skal kose oss med diverse morsomme gjøremål - når han bare våkner ;-). Ellers tror jeg det blir en tur til Skjomen; et litt langt spor til Q-Ling og et ikke-langt spor til bøtteknotten og alle fire får nok litt momenttrening på gressmatta etterpå :-)
Men jammen er det godt å slappe litt av innimellom dagens mange små og store gjøremål!
 
17. - 18. august:
Stakkars Maria - hjemreisen tok myyyye lengre tid enn planlagt. Egentlig skulle hun vært på Evenes 11.30, men flyet landet ikke før 15.30 - og da hadde Kristin og bilen tilbakelagt sånn ca 30 mil ettersom de måtte ta kjøreturen to ganger. På andre forsøk fikk også bøtteknotten være med i velkomstkomitèen og han syntes flyplassen var en skikkelig kul plass å være og Maria et ekstra spennende bekjentskap :-). Bare for å ha sagt det; både kjøttsuppa og lapskausen smakte fortreffelig - i dag er det bare ei lita skål med lapskaus igjen:-) så da blir det fiskepudding med rekesalat og nypotet til middag. Ellers ble det en våt runde i grustaket lørdag kveld. Søndagen ble brukt til en liten skogstur på formiddagen og ei fin-fin treningsøktpå alle fire guttan i Beisfjord på både den gamle og den nye fotballbanen. At vi var på begge banene, var for at lillerampen skulle trene litt på krypen og bøtteknotten synes det er deilig å springe fort-fort på gresset :-). I kveld er det brukstrening - egentlig øremerket lillerampen - men de får nok brynt seg litt både minstemann og eldstemann - hvis Kristins form ikke er verre enn i formiddag. Cinco er ikke helt i slag, så han blir hjemme med meg og Maria.
Og i morres var det definitivt høst i luften :-)
 
15. - 16. august:
Torsdagstreninga ble bra - både treningsmessig og kakemessig. Merete hadde med to kaker etter en bursdagsfest og jeg hadde med noen muffins:-) Bare synd at vi hadde glemt fotoapparatet hjemme :-( På gårdagens første tisserunde ble jeg søkkvåt allerede før jeg hadde passert drivhuset; det regnet ikke - de auset ned. Heldigvis lettet det litt utover dagen uten at vi hadde de store utskeielser for oss utendørs. Til gjengjeld fikk vi gjort dessto mer innomhus :-) og det var jo bra for på kveldstid kom Hege, Roger og blåsøster innom :-), og i dag kommer Maria på en liten svipptur før hun flytter over til Paris. Egentlig skulle hun vært kommet, men av en eller annen grunn ble alle passasjerene bedt om å forlate flyet på Gardermoen - så nå sitter hun der og mora på Evenes :-(. Jaja - før eller siden kommer hun seg vel nordover og da kan hun velge om hun vil ha lapskaus eller kjøttsuppe. Begge deler kokt på egensaltet lammekjøtt med ferske grønnsaker, så det blir garntert godt.
Noen må jo rydde opp ......
og etterpå ble det godis på både meg .......
og toføttingene :-)
"Ny hundeseng".............
Behendig plassert foran ledningene ..........
men den var nå uansett akkurat passe til en liten kropp å sove i :-)
Nå kan vi straks plukke epler ......
stikkelsbær ......
og rips :-)
Alltid beredt :-)!
 
14. august:
I går formiddag tok Kristin med seg hele "bøtteballetten" til Ankenes småbåthavn, men det var bare minstemann som fikk komme ut på oppdagelsesferd - og jeg fikk den tvilsomme æren å rydde opp etter rotekoppene ;-). Besteste Bravo'n tok alle utfordringer på strak labb; opp på store steinblokker og ned flytebrygga - det var ingen sak for en snop og nysgjerrig liten kropp :-). På tidligkvelden hadde vi egentlig tenkt oss til byen og Høgskole-taket for ei lita treningsøkt, men heldigvis stoppet vi med Ankenes fotballbane. Godt var det, for dermed unngikk vi å møte en bildesperado som kræsjet i tunnellveggen! I stedet fikk alle 4 hver sin runde på banen - og ingen lot seg forstyrre av fotballspillende unger :-). Ikke brydde flinkeguttene seg på Beisfjordbanen heller og det var skikkelig gøy å se de lykkelige kroppene utfolde seg på den grønne gressmatta :-). Fellestrening i fjorden i kveld, men kanskje vi kommer oss så tidlig avgårde at det blir tid til ei lita økt på gressmatta først ;-).
Det ble ikke den helt store fangsten - men nok til en smuldrepai er det i hvert fall :-)
 
13. august:
Mye bra rallytrening på gårdagens trening; Q-Ling var en smule ukonsentrert, men hanket seg inn etterhvert, Cinco var flink å briefe banen og Shabby ville mest bestemme sjøl for han viste godt at det befant seg damer med godlukt i nærheten. Minstemann er ikke begynt å bry seg med damer - annet enn at de er fine å herje med - men enn så lenge er han lett å avlede og det ble mye fin lek både med fører og blåklokkesøster i tillegg til litt småtrening ;-). Kveldsrunden tok vi på gammelkaia og det var fire våte, fornøyde gutter som tok kveld rundt midnatt. I dag har det silregnet fra vi sto opp; alle har vært ute en runde - og Kristin har tatt en runde innendørs - med moppen ;-). Tror det blir tidlig middag i dag, og kanskje en liten treningsrunde en eller annen plass etterpå.
Må man - så må man ................. ;-)
 
12. august:
Ble en fin dag på Skjomfjellet i går, selv om vi kom oss litt sent avgårde. Egentlig litt kjedelig for Kristin som dermed ikke rakk brukstreninga, men hun får trene "dobbelt" neste trening;-). Guttan koste seg i hvert fall; de fikk springe så mye de lystet og kunne avkjøle seg i et fjellvann - og jeg fikk plukke litt blåbær i fred ;-). Var ikke så store forekomster, men det blir litt når det bare får modnet skikkelig. Denne gangen fikk vi fyr på grillen - så det ble grillbursdagsfest på lillerampen og resten av gjengen. I formiddag har jeg hatt ikke mindre enn to herrebesøk; først Viggo som kom med deilig kremkake og så en hyttenabo - og det syntes både bøtteknotten og jeg var veldig koselig:-). Restemiddag i dag, men det går helt greit for sausen var så innmari god og vi fikk kjøpt kjempegod nypotet fra Frosta i går:-). Trening i fjorden i kveld :-).
 
En stein fungerte helt greit til å ha sennep på når "noen" hadde glemt å ta med papptallerken ;-)
 
11. august:
I dag fyller verdens herligste kompis 5 år og den lille kroppen har gitt oss ufattelig mye glede og mang en god latter! Ikke sånn å forstå at det har vært bare "solskinn og blå himmel", vi har nå hatt våre små uenigheter innimellom, men det er nå en del av livet for både to og firføttinger ;-).Gårdagen besto av en liten formiddagsrunde i "storskogen" for hele gjengen og deretter var det grillparty i Beisfjord med nydelig mat i trivelig lag :-) Hege og Roger var også der, men det var bare Blue Bell og Bravo som fikk være med på festen - og Bravo klarte selvsagt å legge igjen "visittkortet" på verandans eneste matte! Etterpå fikk bursdagsgutten en treningsrunde på banen :-) før dagen ble avsluttet med en lufterunde i ett av de mange grustakene i Beisfjord. Og Bravo fant ut at å sile ned fra sanddungene, det var gøy det :-)! Nå er alle firføttingene hos dyrlegen; minstemann skal ha sin vaksine og alle skal også få tabletten som trenges for å kunne dra over til Sverige. Etterpå tror jeg det blir en tur på fjellet - nærmere bestemt til Norddalen for å se hvordan det står til med blåbæra ;-). Og bilder fra Q-Lings 5. leveår kommer - etterhvert ;-)!
Det var i hvert fall ingen som trengte å gå sulten fra bordet :-)
 
 
10. august:
Det ble en toppers lørdag for to og firføttinger som brukte dagen til en tur på Arnesfjellet, der alle fire fikk en skikkelig "laugardag" i fjellvannet. Først shamponering og deretter en svømmetur - eller egentlig ble det nå flere turer i det våte element på alle fire :-). Men vi hadde en utrivelig opplevelse; en hytte-eier et lite stykke bortenfor der vi var, hadde bestemt seg for å sprenge ett eller annet - og de to sprengladningene var rimelig trasig for Shabby som er skuddredd. Heldigvis var valpen sammen med Kristin et godt stykke unna meg og de to blå, så vi unngikk at han ble påvirket av Shabbys reaksjon. Nydelig sommervær i dag også, og vi er invitert på grillmiddag hos Karina og Viggo. Det gleder vi oss til :-)! Bilder fra Bravos første uker i nord lagt ut på sida hans;-)
På hjemveien fikk lillerampen ei lita treningsøkt utenfor bensinstasjonen i Ballangen :-)
- og vi på to fikk pølse og is til belønning ;-)
 
8. - 9. august:
Etter en litt "kjedelig" hundeformiddag torsdag, møtte vi Christine og Neela - ei søt, lita border colliefrøken som er ei knapp uke yngre enn Bravo :-). Det ble noen heftige timer og minstemann som var rimelig sliten etter spor og lek, sov som en "stein" til langt på dag; dvs 06.45 ;-).  Fredag formiddag fikk vi gjort mye nyttig; renskar lammekjøtt og malte opp 2 1/2 kg til kjøttdeig mens vi tørket godbiter i søkk og kav ;-). Firføttingene fikk seg en velfortjent liten skogsrunde i nærområdet før middag og Bravo var på sin første lille "topptur". Senere dro vi til Ballangen og der ble det mye fin trening på Q-Ling:-) og både han og Bravo fikk også gått hver sitt spor før de fikk en velfortjent lufterunde på Ballangsleira :-). Tenker det blir en tur til Arnesfjellet i dag når forefallende nødvendigheter i heimen er unnagjort :-) GOD HELG!
Nesa ned .......
og fint drag i lina .......
helt frem til slutten og belønninga :-)
Søte, lille Neela ville gjerne hilse ......
på både mennnesker og hund :-)
og Bravo er ikke tungbedt når han blir invitert til lek :-)
Stas å hilse på andre som bruker grustakområdet :-)
Ikke helt enkelt å gå til en "dobbelsitt" ;-)
Men jaggu ble jyplingen trøtt etter alle dagens opplevelser :-)
Flinke Cinco venter på Bravo .......
men det er jo mange viktige gjøremål underveis ;-).......
Kommmmmer :-)
Og der var begge to på toppen! Flinke lille Bravo som er 3 måneder i dag:-)!
 
Torsdag 7. august:
Ser ut til at lillerampen blir å få hard konkurranse i sporet; minstemann fikk et knapt 50 meters spor og det var nesa ned - og han tok den ikke opp før han fant slutten :-)! Ellers ble det ikke noe tur til fjells i går, vi tok en sosialiseringsbytur i stedet og den lille gullklumpen tar absolutt alt på strak arm. I dag ble det en liten formiddagstur til skogs i herlig sommervær sammen med Cinco før de tre store dro til byen og han måtte "vansmekte" alene hjemme med meg, men egentlig tror jeg han var såre fornøyd både med innetreninga og griseøret:-). Er fellestrening i fjorden i kveld, så håper tordenværet og regnet som er over oss nå, har gitt seg til da. PS Litt kjedelig at vi ikke fikk noen bilder fra gårdagen, men minnebrikken lå trygt bevart hjemme på skrivebordet :-(
Skal .......
skal ikke .........
nei, skal visst ikke likevel ;-)
Høyt til værs ;-) ........
men hvordan kommer du deg ned ..........
Var jo ikke vanskelig - blir vel litt verre å holde balansen :-)
Dagens middag: Cannelloni + kjøttdeigform:-)
 
Onsdag 6. august:
Lillerampen var superflink på gårdagens trening også - selv med løpetidsdamer i nærheten :-). Litt verre med "damenes jens" som synes det er helt greit å lukke ørene når mora hans snakker til han. Da blir det i hvert fall dårlig med belønning. Cinco var heller ikke i treningsmodus, men minstemann hadde ikke noe problem med sine gjøremål og i kaffepausen fikk han hilse og leke litt med storesøster Blue Bell :-). Kveldsrunden tok vi på gammelkaia, men da måtte han være i band. Den lille kroppen er veldig selvstendig og vi er ikke helt sikker på at han vet sitt eget beste bestandig. Han har forresten vært litt urolig i natt - og stakkars Kristin sto opp kl 05 - men sånn er det nå en gang å være "småbarnsmamma". Har ingen bestemte planer for resten av dagen - bortsett fra at vi skal ha crispy kylling med mos til middag - men holder finværet seg, blir det en tur opp i høyden :-).
Mye å undersøke .......
for en nysgjerrig liten valpekropp :-) .....
men neste år blir det tur til Den Sovende Dronnings nese :-)
Litt plage-Cinco-tid hører med til dagens gjøremål ;-)
To på - og to av er ingen sak ;-).....
og det er i hvert fall ikke vanskelig å "plage" Q-Ling :-)
Så blankstilla var Ofotfjorden i formiddag :-)
 
Tirsdag 5. august:
Kristin var megafornøyd med gårdagens fellestrening i Rombak; masse flotte forstyrrelser for lillerampen - og han brydde seg ikke en døyt! Han bare jobbet på - herlig :-). Minstemann var også med og han hadde bare kult med mange hyggelige toføttinger - og så var selvsagt blåklokkesøster også der :-). Men om treninga var god, var såvisst ikke natta det; det tordnet og lynte i ett sett fra litt over 01 til over 4 og stakkars Shabby, han var så redd at han skalv og frådet rundt munnen. Vi hadde på både oppvaskmaskin, radio og vannkrana på full måkking, men da strømmen gikk, var det kun vannet som "virket", så både to og firføttinger er rimelig trøtte i dag. Litt kjedelig at det er meldt samme elendigheta i ettermiddag, så da spørs det om vi kjører til fjorden for trening. Hørte nettopp på radioen at Råndalen var sperret av ras og Beisfjordveien er ikke førstevalget hvis værmeldinga slår til.
Full fart ......
og så en liten pustepause ......
men det er nå ei stund til bruksstigen skal tas i bruk ;-)
Noen har "glemt" en godbit her .....
men krabbeskallet hverken luktet eller smakte godt .....
Da var det myyyye bedre med blomsterduft :-)
Men jaggu går det en del godbiter når 4 stk skal trene ;-)


 
Mandag 4. august:
Da var første helga i august vel overstått, og både to og firføttinger har hatt det helt toppers i Skjomen to hele dager til ende :-). Spor, sporoppsøk , lek og lydighet i passelige doser - og de tobente fikk middag på Milano til belønning. Kjempekoselig at vi ble så mange til bords :-). Etterpå dro hele gjengen til Esso og inntok softis-desserten utendørs. Fortsatt sommertemperatur, men overskyet med en og annen regnbyge innimellom. I kveld er det oppstart på brukstreninga i NTBK og der er Kristin, de to blå og minstemann. Lillerampen skal gjøre en ekstra innsats på bruks-lp'n ettersom han skal konkurrere om ikke så alt for lenge og bøtteknotten skal "sjekke" treningsbanen og om det er noe morsomt som foregår der ;-). Cinco og undertegnede er hjemme og forbereder biff til kvelds ettersom vi "bare" hadde fiskepudding til middag. Ble ikke tid til å legge ut bilder i dag heller, men kanskje i morge .......
Snakk om ikke å se skogen for bare trær ;-)
Flinke lillerampen tok tre helt perfekte sporoppsøk :-).....
og det var både han og fører'n fornøyd med :-)
Shabby begynte bra, men lot seg forstyrre av golfspillerne :-(
men Cinco-gutten lot seg ikke "avspore" :-)
Håper se og lær-metoden virker ;-)
Upps - var visst flere som ville trene her ......
men ikke denne gutten - han bare prøvde å "fri" til Akina ;-)
Fire aussier på et "brett" :-)
Noen var flink og gikk spor .....
mens andre bare koset seg med småttingene :-)
Flinkepia delte ut godbiter til alle som ville ha :-)
Fineste lille Vilde var med på middagen .......
men ikke rart hun måtte le .......
med ei så merkelig farmor til bords ;-)
En merkelig plass .......
med mye spennende tingtang .......
men underlaget kunne vært bedre ;-)
Farmor sin fineste Vilde og Cincogutten = bestevenner :-)
 
Søndag 3. august:
Det var fire rimelig slitne og fornøyde gutter som sa god natt og takk for en fin og opplevelsesrik gårdag :-). Forøvrig var også de tobeinte en smule sliten etter å ha tilbrakt bortimot 10 timer i friluft bare avbrutt av middag og en ekstra lang halvtime i horisontal stilling-). Alle guttan var flink både i sporet og på banen  som vi delte med noen fotballgutter :-). Bøtteknotten er forøvrig et unikum - han tar alle utfordringer på strak labb og rett og slett koser seg med å oppdage verden :-)! Herlig!!! Nå er vi straks klar for en ny runde i Skjomen og denne dagen kommer også Hege og Roger med sine firføttinger :-).
Men i morgen, da altså, skal jeg få lagt ut noen av de mange hundre bildene av bøtteknotten, skublerud, lillerampen og vakkerprinsen :-)!
Der det er .......
inntekter, er det også ......
utgifter ;-)
Masse fin jordbær .......
og bringebær er klar for fryser'n :-).......
men det er lite blåbær i lavlandet - satser på fjellbæra :-)
Lillerampen var helt rå på banen :-) .......
og Shabby trente til rallykonkurransen i Salten :-) .......
men jaggu blir man tørst av  å trene i sommervarme :-)
Kveldsturen til minstemann .......
ble en spennende runde på Narvik havn ......
der han til og med fant "kjentfolk" også ;-)
Flinkeguttene i deilig lørdag i august :-)
 
1. - 2.8:
Egentlig skulle vi vært på fellestrening sist torsdag, men sånn ble det ikke den dagen. I stedet ble det et par små spor - som endte i spøregn - litt utpå kveldinga;-), men minstemann brydde seg ikke i det hele tatt :-). Da var det vel litt verre med fører'n som ble våt helt inn til skinnet. I går formiddag fikk hele gjengen bytur - meg inkludert - jeg koset meg sammen med ei venninne på kafè og firføttingene fikk seg hver sin runde i bygatene. Bravo hadde det ekstra hyggelig for det var så mange firføttinger som beundret den vakre, lille kroppen - og han simpelthen elsker oppmerksomhet! Før kveldens siste lufterunde, fikk han to 5-6 meters spor - og ingen tvil om at han begynner å forstå hva som skal skje når sporselen kommer på; da er det nesa ned og stø kurs mot belønninga :-). På lufte/tisserunden kom storesøster Blue Bell - og gjett om det var stas :-) og de fikk seg en fin lufterunde sammen før det kom en gjeng som skulle kjøre i motorcross-løypene. Heldigvis hadde vi fått valpisene i bilene - var bare Shabby ute - for den ene bilen slapp løs en hannhund som på ingen måte var vennligsinnet! Den tok mål av Shabby og dermed braket de sammen. Godt var det at Roger og Kristin reagerte kjapt - for eier'n gjorde det ikke. Snakk om å være tankeløs! Han likte tydeligvis ikke reaksjonen vår, for han forlot området. Men de andre guttene var riktig kjekke - selv om den ene sa at Blue Bell - HUN var søt og Bravo hadde noen "merkelige" øyne;-). Er ikke helt sikker på hva vi blir å foreta oss i dag; akkurat nå er Kristin, Cinco og Bravo på bytur, men hvis skylaget forsvinner, blir det kanskje en tur til Efjord - eller Skjomen :-).
Lillerampen og bøtteknotten deler gjerne fat :-).....
men Cinco vil de skal ha hvert sitt fat ;-) .....
og sjefen sjøl foretrekker å sitte til bords ;-)
Nesa ned .....
og fint driv fremover .....
for der venter belønninga :-)
En .....
To .....
Og vips var det fullt i "matfatet" :-)
Cinco bare elsker å ha drakamp med mora si :-)
 
31.7:
Skal ikke påstå at de siste to og ei halv ukene har vært rolige her ute på Skjomnes søndre, men dagen i dag har vært i overkant heftig takket være at bilen skulle inn på service ;-). Dermed ble storguttan hjemme sammen med valpen og meg mens bilen ble kjørt til verkstedet. Og minstemann er vant til å ha ei hvilestund fra ca 10 ..... Sånn ble det ikke i dag - han måtte jo følge med på hva som foregikk og det innebar ikke soving. Jeg prøvde meg på å lage ei iskake, men når jeg skulle se hva bøtteknotten gjorde på badet, snappet lillerampen forma med kjeksen. Heldigvis hadde jeg nok i reserve til å få laget kaka, så nå står den trygt i fryser'n :-). Egentlig bra med servicen; bilen har fått påfyll av diverse samt nye viskere, og vi har fått reservenøkkel'n og grind til takboksen ;-)! Ble forøvrig mye fin sosialisering på bøtteknotten i går; mange hyggelige, nye bekjentskaper på benkene utenfor Storsenteret og Amfi :-). Kveldsrunden tok vi i grustaket, og der kunne vi i tillegg til lufting også plukke bringebær :-). Lettvintmiddag i dag; kjøttboller og fersk spaghetti i kjøttsaus - med smaksprøve av
jordbærisen til dessert. Og i kveld er det fellestrening, men først skal de to yngste få hvert sitt spor - en eller annen plass :-).
Mora sin flinkeste hjelpesmann .....
rydder på plass handlekorga .....
og får selvsagt lønn for strevet ;-)
En beefeaters viktigste oppgave er
å sjekke at ingrediensen er ok ......
en jobb bøtteknotten tar på høyeste alvor ;-)
Men Cinco-gutten måtte "nøye" seg med vanlig hundemat ;-)
To glade gutter .....
som venter på at bringebær-plukker'n skal bli ferdig :-)
Verdens herligste bøtteknott ;-)
 
30. juli:
Stakkars liten Bravo; han fikk et uheldig møte med klosaksa, så nå må vi nok vente noen dager før den blir tatt frem:-(. Ellers ble det ei fin trening på firføttingene i går kveld - og når vi tobeinte koset oss med kaffe og sjokoladesnurrer, fikk minstemann rase med storesøster :-). Overskyet i dag, men fin temperatur så hvis ikke blir noe av alt regnet meteorologiske lovet, tenker jeg det blir sportrening på guttan etter middag. Hvis ikke, blir det en rolig onsdag ;-).
Må nok vente ei stund til neste kloklipp .....
for sånn så det ut på gulvet etter første forsøk :-(
"Noen" synes det er gøy å dra i snippene på duken .....
men å herje med storesøster er mye "gøyere" :-)
og toføttingene fikk kose seg med sjokoladesnurrer :-)
Så sent ble det før vi kom oss hjem ;-)
Etter formiddagens strev, smakte det godt med en liten pustepause på veranda'n :-)
29. juli:
Det er utrolig morsomt (og en smule tidkrevende ;-) å ha valp i huset igjen, og undertegnede er fortsatt like fascinert over hvor smart småttingene er. Denne gangen er vi jo så heldige at vi får følge blåklokkesøster Blue Bell også på nært hold :-). De store har "avfunnet" seg med at den lille rabbagasten er kommet i hus for godt - og selv Svartpus lar han få kose med seg. Rett nok litt forsiktig og ikke så lenge, men koselig å følge med på pusens tilnærming. I går fikk Bravo nok et kortkort spor, og denne gangen kom nesa fint i bruk :-). Vi var en svipptur innom fotballbanen i Håkvik også for å leketrene litt. Var ingen andre der så de hadde GOD plass rundt seg. Både Bravo og "trener'n"hadde det  gøy, men enn så lenge er antagelig lek med storesøster det morsomste. Gjensynsgleden var i hvert fall stor da vi "bommet" oss kveldskaffe hos Hege og Roger etterpå. De tre store måtte pent vente til etterpå, men da ble det både litt trening og lek på dem også:-). I kveld er det trening i fjorden - og muligens blir de nystekte sjokoladeknutene med på treninga :-).
Noen huslige gjøremål må jo Bravoen også "ta seg av" .....
og kroppen kan godt tenkte seg å "rydde" bordet .....
men nå vil "storebror" Cinco også være med i ryddegjengen :-)
Lillerampen vil heller ha minstemann sin "lekesak" .....
og siden han er størst, vant han .....
og vinner'n fikk ei gulrot ;-)
Full fart inn på banen :-) .....
Titt tei - her er jeg :-) .....
Juhuu - ei skinnfille - det er bra for en lekelysten, liten gutt :-)
Men gjensynsgleden med blåklokkesøster Blue Bell er uovertruffen :-)
 
27. - 28. juli:
Nå har vi bare noen få dager igjen av årets sommermåned, og det har vært en utrolig fin julimåned :-)! Også denne helga har himmelen vært blå - og jeg svett. Guttan har fått flere småturer i "storskogen" og minstemann utvider stadig "grensene". Lørdagskvelden tilbrakte vi på treningsplassen i Rombak, og flink var de alle fire guttan. I går ettermiddag fikk de også kjøle seg ned med en svømmetur i Silvannet før middagsgjestene kom. Bare gjett om Bravo ble glad da storesøster Blue Bell kom på besøk :-)! Vi tok ut storhundene så de små kunne herje fritt - og herjet gjorde de til gangs :-). Lillevalpen var faktisk fortsatt en smule sliten i morres - morgenens tisserunde kl 05.30 ble i hvert fall unnagjort på rekordtid og deretter krøllet han seg sammen i Shabbys "seng" og sovnet! Satser på å få lagt ut flere bilder fra Bravos andre uke på Skjomnes søndre i løpet av dagen :-)
"Ryddegutt"
Lørdagens middag; kylling uten "stilker" ;-)
Første nærkontakt med Svartpusen :-)
Klar til start ......
Full fokus :-)
Frem - hopp - tilbake hopp :-)
Flink apportør ;-) ...........
og så litt fotposisjon ;-...........
og en liten kjøttbit til belønning er ikke å forakte :-)!
En nydelig, liten ekornbaby på besøk :-)!
"Fellesdekk" i Rombak :-)
 
25. - 26. juli:
I går fikk den minste gullehjertevennen være med storguttan på tur - og ferden gikk til et Skjomfjell som lå badet i sol :-) Det var umåtelig populært for den lille kroppen, selv om han måtte ha band på de stedene som kunne være "farlig" for en utrent fjellgåer. Men mesteparten av tida fikk han springe løs på mose og berg eller dyppe føttene i friskt fjellvann sammen med store:-) Før vi kjørte opp på fjellet fikk han prøve seg på to kort-korte spor, men det var veldig tørt i marka og ble ikke full uttelling på det første sporet. Neste gikk mye bedre og spornesa fant frem til belønninga. Forhåpentligvis "arkiverer" flinkegutten belønninga i sporminnet:-). Vi krysset forresten grensa til Sverige et par ganger, men der var det ingen politi å se. Det kunne kommet en hel "hær" med uvedkommende inn i landet uten å bli oppdaget, hvis ikke reinsdyrflokken som dundret forbi, var utkledde, syriske terrorister ;-). Gråvær, men fin temperatur og ikke regn i dag. Blir ikke så mange spennende utfordringer for minstemann i dag; Kristin har et par gjøremål i byen og så forbereder vi morgendagens middag, men vi finner nok på ett eller annet i løpet av ettermiddagen ;-). Flere bilder fra sist uke blir lagt ut - en eller annen dag ;-)!
Upps -ar visst ikke helt heldig med vanninga ;-) .....
men lillerampen følger med og ordner opp :-)
så da kan han slappe av sammen med storebror Shabby :-)
Klar for sitt andre spor :-)
og der var slutten .....
med ei leverposteieske med godteri i ;-)
Mye spennende for en liten gutt på Skjomfjellet .....
men må henge med - vi skal jo krysse svenskegrensa ;-) .....
og nå har vi vært en svipptur i Sverige ;-)
Blir det noe mat her, tro ........
Rennende vann er veldig fascinerende .....
men KJØTT er veldig godt :-)
Fire fornøyde gutter på Skjomfjellet :-)
 
24. juli:
Minstemann i flokken og "barnevakta" hadde en travel formiddag i går; for det er mye en liten valpis skal undersøke og være med på for å møte "voksenverden" best mulig forberedt :-). Kristin og de tre store  gjorde også noe nyttig; de fikk plukket nesten ett kilo multer :-)! Før dagen siste lufterunde fikk Bravo prøve seg på et bittelite spor, og det gikk bare lekkert - måtte bare ha litt ekstrahjelp den siste meter'n ;-).  Og lykke på jord; på lufteplassen dukket fineste blåklokke-søster også opp - og de fikk brukt mye energi sammen :-). Etter at de dro, dukket en av motorsyklistene som også pleier å lufte seg der, opp. Både lyd og påkledning var helt greit - og stor stas når det merkelige vesenet tok seg tid å kose med valpisen :-) Kjedelig må-gjøremål i formiddag, men i kveld er det tid for trening og lek:-)
Ååå - er det ikke min sko .............
men de her er i hvert fall mine ......
og denne har jeg arvet etter "storebror" Q-Ling :-)
Gangbrua i byparken var helt grei å forsere ......
og så traff vi ei koselig dame der også :-) .......
En veldig trivelig kuling til som "luftet" seg i går kveld ;-)
Cinco syntes mora burde plukket denne til Blue Bell ;-)
men hun var sur for at "noen" hadde spist av "hennes" bær ....
og det var sikkert eier'n av denne hula ;-)!
Og storguttan var enige om at de hadde hatt en fin formiddag på plukkebærtur :-)
 
23. juli:
Herlig å kunne stå opp og tusle ut i 7-tida med firføttingene og nesten i bare trusa. Bare for å ha sagt det; vi har ingen naboer andre enn skogens ville dyr og fugler;-). Ble ei fin trening i går kveld og stor takk til flinke Mathea som hjelpetrener :-)! Alle guttan fikk gjort noe nyttig - og toføttingene belønnet seg selv med grillmat til avslutning. Etterpå fikk guttan en fin tisserunde i et grustak med mange utfordringer for små og store poter. Nå er Kristin og de tre store på multeplukketur og minstemann får en velfortjent pause etter å ha "jobbet" i bortimot fem timer! Skam skulle klage på aktivitetsnivået til krabaten ;-)!
Bravo måtte også hilse på både Mathea :-) .....
Magnus .....
og Chatrine :-)
En stor og en liten aussie-gutt :-)
Blue Bell og Bravo syntes Amundsen var en kjekk kar ;-)
Men jammen blir man tørst av å være på hundetrening ;-)!
Bravo - hva har du gjort;-)
Hmm - her var det mye søppel - er nok best å passe potene!
Metallapport - ikke noe problem ;-)!
To blå og en brun rampegutt :-)
 
22. juli:
Jammen var det godt med en tur opp på fjellet i går ettermiddag - både for to og firbeinte :-). Storguttan svømte - og svømte - og svømte - men turboen fikk en ufrivillig dukkert og syntes han var nok avkjølt ;-). Å rase rundt på en stor snøfonn med lillerampen derimot - det var absolutt gøy :-) Varmt og fint i dag også - men ikke for varmt til å dra på trening og ettersom det er grilling på agendaen, satser jeg på at vi kommer oss innover litt ekstra tidlig. Men først skal vi puske i oss litt ørret m/godt tilbehør :-).
Godbit?     Kommmmer ...........
Men Shabby da - du er jo ikke noe rev.......
Turbotrioen ;-)
Bravo hadde fått nok av det våte element .....
og koste seg med Cinco i stedet :-)....
mens han vurderte å jage blåtrostmamma'n vekk:-)
Snøbreen derimot var kul ...........
å rase rundt på sammen med Q-Ling ......
eller prøve seg på Shabbys flaske!
Tidlig krøkes som god sporhund skal bli :-)
 
21. juli:
Søndagen ble en fin dag for to- og firføttinger; de tre store guttan fikk seg en fin skogsrunde - og kom hjem med en halvkilo multer. Minstemann tok seg en liten pustepause på veranda'n etter å ha vært helt turbo et par/tre timer, men da Kristin kom hjem, ble det en liten skogsrunde på han i godt selskap med Cincogutten. Forøvrig smakte utendørs grillmiddag alldeles fortreffelig :-). Senere på dagen, når temperaturen ble mer til å leve med, investerte vi i en halvtimes kjøretur inn til Skjomen der alle fire fikk "brynt" seg litt ;-). Bravo "trente" på innkalling - og det var litt morsomt å se at når avstanden ble for stor mellom Kristin og meg - da ble det litt vanskeligere å springe ut til meg. Men dessto fortere gikk det andre veien :-). Lillerampen var forresten veldig flink; en familie på fem spilte fotball like ved - uten at han lot seg avspore :-)! Shabby var skikkelig ulydig i går - uvisst av hvilken grunn - men Cinco gjorde som han fikk beskjed om :-). Etterpå ble det en liten baderunde i Skjoma - og ganske tidlig kveld på både dyr og mennesker:-).  Sverige-bilder lagt ut :-)!
1 ...........
2 ........
og 3 fornøyde turkamerater :-)
"Noen" har plassert seg på godbitsteinen ;-) .....
mens andre har tatt gjørmebad ;-) ......
og Kristin plukket et halvkilo multer :-)
Etterpå fikk minstemann en liten skogsrunde ......
der balanse-evnen ble testet ......
men Cincos ører "fristet" mer ;-)
Bare lek og moro :-)
men litt misunnelig på Q-Ling som fikk røre seg "fritt" ;-)
I mangel av hoppehinder var murkanten helt grei erstatning :-)
Bravo og Cinco avsluttet treningsøkta med ei lekestund :-)
 
 
20. juli:
I går formiddag var Kristin og de tre store på bytur, men flinkegutten Bravo sørget for at jeg ikke kjedet meg ;-). Etter middag dro vi på bytur hele gjengen - lilleplutten måtte jo selvsagt også få en liten runde i byen vår. Og Bravo syntes det var helt greit å betrakte både utelivet på Friluften, mennesker generelt og en måse spesielt ;-). Heldigvis var det "ledig" i grustaket, så der fikk hele gjengen en tisse/lufterunde før vi tok kveld. I formiddag er storguttan på en etterlengtet skogstur mens minstemann tar en formiddagshvil - så lenge det varer :-). Sol og + 17 = grillmiddag på veranda'n; druesalat, grillede grønnsaker og lammeribbe med chips blir garantert godt :-).
Ikke mye fart her - nyttet ikke engang å boffe på dem ;-) .....
og mye morsommere å gå rundt fontenen ......
og måsemor var spesielt interessant :-)
Ei kløvereng på utsiktsplassen falt i smak .....
men Bravo måtte helt ut på kanten for å se ned til byen :-)
Upps - "noen" har satt spor etter seg ;-)
Men stakkars Q-Ling måtte vansmekte mellom to "sintekjerringer" ;-)
 
18. - 19. juli:
Torsdag regnet det en del, men heldigvis var det opphold på treninga og lufteturen etterpå. Gresset var imidlertid både høyt og vått og Bravo fikk et skikkelig "aussie"-raptus når vi kom hjem. Helt tydelig at han ikke syntes noe om å være så våt! I går tok vi en Harrytur til Kiuruna med hele gjengen sammmen med Hege, Roger og Daniel. Og jammen traff vi Karina, Viggo, Joakim og fine, lille Vilde:-). Det ble en veeeeldig lang dag med mye fin sosialisering for de yngste - både de på to og de på fire :-). Ikke rart vi var en smule sliten, når vi hadde fått prekevert alle plastposene og matet dyra. Godt vi ikke har noe vi må gjøre i dag - tror til og med lille valpisene synes det er godt å få slappe av; han har i hvert fall sovet nesten tre timer nå! Flere bilder kommer etterhvert ;-)
Ikke vanskelig å trene når det vanker godbiter .....
og Bravo kunne sitte pent - leeeenge ;-)......
og beundre flinke Akina :-)
En hel skogsbekk bare til oss .....
men jammen var det vått i gresset .....
så Bravo snudde og sprang fort-fort  tilbake til bilen :-)
Kul stopp på høyfjellet sammen med tyske ferieturister :-)
Shabby demonstrerer et "aussie"-tørk etter badet ;-).....
men Q-Ling viser at en stor stein  også funker som "håndkle"
Kjekt å ha "blåklokkesøster" med på Harrytur ;-)
Hmmm - ord overflødig ..........
Flinkeste Vilde og Bravo koset seg på utekafè :-)
Gult er kult ;-) - og Harrytur = nytt halsband og lenke samt et oksebein i akkurat passe størrelse ;-)
 
16. - 17. juli:
Det tar sin tid å være "reserve-mamma" for minstemann - men egentlig er det ikke så vanskelig å la husarbeidet vente ;-). Tirsdagen var skrekkelig varm, men vi dro nå på trening likevel, selv om egentlig har ferie. Der var også "blåklokke"-søster og en annen splitterny liten valpis :-) og det var i hvert fall en innertier å få herje med storesøster helt til leken ble avbrutt av torden, lyn og spøregn :-). Hadde en forholdsvis rolig formiddag i går, men på ettermiddagen kjørte vi til Ballangen og der kunne de firbente utfolde seg fritt. For så si som sant er; så var de rimelig slitne alle fire da vi kom hjem i kveldinga og etter kveldsmaten sluknet Bravo og sov til 06.30 i morges. Han har vært rimelig "hjelpsom" i formiddag, men nå tar han en velfortjent formiddagslur og jeg skal få lammefrikasèen til oss tobeinte på kok. Litt regn og ikke så varmt i dag, det er bra for både store og små på kveldens trening. Nye bilder lagt ut :-).
Sånn skal du gjøre .....
Hmm - det var litt vanskelig, gitt .....
Denne var MYE bedre å få "tak" på ;-)
Kult å være med på trening .....
for der var både storesøster og en annen ny liten valp .....
men jammen blir man tørst av å trene ;-)
Brente hamburgere .....
dårlig stekte kulepoteter og lår .....
og posesaus - ikke mye å skryte av ;-)
Svartpus har avfunnet seg med at Bravo er kommet for å bli :-)
 
15. juli:
Tjo hei hvor det går 100 nå her ute på nesset - hadde nesten glemt hvor mye energi et så lite vesen kan oppvise :-). Men du verden hvor morsomt det er å observere han både i lek og bli-kjent-prosessen med de tre store :-) Gårdagen startet litt rolig i sommervarmen, men kan love han tok igjen med renter på ettermiddag/kveldens lufterunde. Vi kjørte opp til Silvannet så de tre store kunne avkjøle seg litt, og minstemann ville såvisst ikke stå igjen på land. Tror Kristin var litt glad hun hadde langline på - ellers hadde det blitt en svømmetur på henne og ;-). Etterpå dro vi til et trygt område der han kunne springe løs - og sprang gjorde han så fort småfotan bare kunne klare :-). Tror den lille kroppen var rimelig fornøyd etterpå - det ble i hvert fall en rolig kveld på Skjomnes søndre. Flere bilder fra gårdagen blir lagt ut enten i kveld - etter treninga - eller i morgen formiddag :-).
Nå har jeg ryddet opp alt .....
og hva skal jeg da finne på ......
Kule greier - her trenges det jo litt opprydding ;-)
Var ikke denne min ?????
Jaja, bytter den gjerne i ei gulrot, jeg :-)
Oi - her kan det både drikkes og plaskes :-)
Linerla lurte fælt på hva som foregikk ;-)
Det ble nå middag - etterhvert .....
men Svartpus gikk i dekning - for ei stund ;-)
Og jeg holder nesten tritt med storebror Cinco ;-)
 
11. - 14. juli:
Da har vi allerede brukt nesten halvparten av julimåneden - og det er fortsatt herlig sommervær :-). Fredagen ble for det meste brukt til å forberede lørdagens bursdagsselskap, men vi tok en ekstra lang kveldsrunde med firføttingene når kvikksølvsøyla hadde gått ned noen "hakk". Det ble ei koselig utendørs bursdagsfeiring med små og store gjester - og siden jeg fikk ny grill, ble det grillmat til hele gjengen - etter kakefesten. Litt søtt og litt salt - ja,takk, begge deler sier nå jeg :-). Og i går kom endelig lille bebisen! Da hadde han og søster Blue Bell tilbakelagt MANGE mil sammen med Hege og Roger :-). Akkurat nå sover han på veranda'n - etter å ha vært på sin første lille skogstur sammen med storebrødrene :-)!
Godt å kjenne gress under potene igjen :-)
Vi er nå bare vakker :-)
Og lillerampen ble plutselig storebror ;-)
Magnus og Agnethe var litt spent på grillmonteringa ;-).....
men det gikk jo berre lekkert :-) .....
og mat nok til alle ble det!
Våken og klar for nye opplevelser :-)
 
10. juli:
De to blå og Kristin hadde en flott, men veeeldig varm fjelldag hos "søta bror" i går:-). Det gode var at det var mange bekker og vann - eller snø - å avkjøle seg på, men det var en smule slitne da de kom hjem rundt midnatt. I dag har vi holdt oss mest innendørs - bare hatt vanning som nestviktigse gjøremål; guttan "vannet" tomta og jeg vannet blomstene ;-). I ettermiddag får vi langveisfarende middagsgjester og det blir koselig selv om menyen er ganske enkel ;-). Sånn går det når "noen" ikke sier fra om middagsgjester før 01.15! Veldig varmt i dag også - 29,6 og vindstille!
Noen har tisset her før oss . ;-) ....
Lauvmakken hadde spist opp ALLE bladene på treet :-(
Svenskene er flinke å legge planker i vått terreng :-)
Utrolig frodig blomstring i år :-)
Det er bare å gå på - varm og svett ......
og da hjelper ei snøfonn veldig godt :-)
Eller et is ;-)bad
Vet ikke hvem dette er, men den var redd for ungene sine!
Trollsjön, 815 moh og klar sikt på 35 meter dyp :-)
To svette og fornøyde gutta på hjemtur:-)
 
9. juli:
Det ble ikke trent så mye i går - og det var ikke varmen, men kleggen som var det største hinderet :-(. Har aldri sett så mye klegg på en gang og vi hadde ikke lyst å få hundene "spist" opp. Ikke oss selv heller. I tillegg vannet de gressplena - og de som tok fellesdekk ble selvfølglig søkk våt;-). Firføttingene fikk avkjølt seg i elva; Q-Ling som er litt uforsiktig, måtte bade i band, men Shabby viste at strømmen var farlig. Han la seg bare ned helt innmed land :-). Sol og varmt i dag også. Egentlig litt kjedelig å tørke godbiter, men de to blå koser seg med å "snike" til seg litt ekstra. De tar livet med ro og lader opp til i ettermiddag når de skal gå til Trollsjön - like over svenskegrensa. Det er en tur på vel 1 mil, men terrenget er slakt :-).
Nå er det ikke så lenge igjen til det kommer en ny hjertevenn på gården og jeg har allerede lagt opp sida hans. Enn så lenge er det bare et bilde av gromgutten, men den blir nok fort fyllt med "skrytebilder" :-)!
Var så varmt at vi måtte beskytte tomat og agurkplantene :-)
Men rosene .......
og "snøball"-buska klarte seg helt fint uten paraply ;-)
Hageblomster er bare vakkert .......
men det er jammen strå i grøftekanten også :-)
Avslappingsstund etter trening og bad :-)
Nysgjerrige tilskuere på gårdagens trening ;-)
 
8. juli:
Vi ble faktisk ganske utslått av varmen i går; gradestokken viste godt over 30 grader - og det fantes ikke en sky på himmelen! Vi fant litt skygge i enden av fotballbanen og der fikk alle tre guttan  hver sin kort-korte lp-økt mens sporet lå og "godgjorde" seg. Var jo litt skygge innimellom trærne, men lufta var nesten stillestående så sporene gikk ikke så fort unna som de pleier. Flink var de nå og pinnene fant de :-)! Resten av dagen ble det bare sløving - og vi ventet med kveldsrunden til sola hadde forsvunnet bak Vegglandet.Veldig varmt i dag også, så vi har en rolig formiddag, men det blir trening, om ikke så mye, i fjorden i kveld. Bilder fra turen til Håfjelltuva lagt ut i bloggen :-)!
 
Veldig varmt både på banen og i skogen, men vidunderlig å få kjølt ned kroppene i Skjoma :-)
Man kan trygt si det var i varmeste laget for å gå spor selv om det ikke var langt!
 
7. juli:
Fortsatt sommer her nord med sol og 29 pluss kl 06.30:-), men jammen var det godt å ha vifta på i natt. Pia, Kristin og de to blå hadde en flott - og til tider vel varm - tur til Håfjelltuva, vel 800 meter over havet. Cinco og jeg koset oss her ute på nesset og når det ble for varmt i sola, flyttet vi bare under en parasoll ;-). Og så fikk vi kjempekoselig overraskelsesbesøk av Laila og Karstein med Foxy - helsøstra til Cinco :-)! Startet dagen i dag ganske tidlig og fikk luket en del arve og toppet tomatplanter før det ble for varmt, men "gale" oss dro til Skjomen for ei ekstra trening og spor.
Flere bilder blir lagt ut i bloggen i løpet av morgendagen :-)
Kan ikke klage på utsikten .....
selv om de "bare" var på vel 800 moh :-) og Q-Ling.....
kunne betrakte flyplassen på den andre sida av fjorden ;-)
Fine storesøster Foxy og Cinco :-)
 
5. - 6. juli:
26 mil og godt over 20 + var god investering :-) Vi hadde en flott dag på treningsbanen sammen med medlemmene i Harstad Schæferhundklubb. Shabby var flink, Cinco var flink og lillerampen var flink :-) og vi fikk noen gode råd på treningsveien videre. Skal ikke nekte for at vi var rimelig slitne da vi kom hjem vel 11 timer etter at vi hadde forlatt nesset, men vi bevilget oss en velfortjent hamburger i Bogen og en banan-milkshake i Bjerkvik. I dag er Kristin og de to blå på en "liten" topptur (Håfjelltuva) sammen med Pia og Cinco passer "gamla"=undertegnede. Med ca 25 plussgrader var det nok lurt at de ikke tok turen til Rånkjeipen.
Flink fører .....
og flink hund :-)
Cinco var flink "forstyrrelse" .....
og lå fjellstøtt på fellesdekken - Shabby også :-)
Mamma'n var nok glad når vi forlot arenaen :-)
"Gamla" var også med ;-)
Blått og grønt er bare vakkert :-)
Heldigvis var ikke den gule rosenbuska død :-)
Fullt blomsterflor i bedene nå :-)
Fine blåsøster :-)
Fullt av knopper på den gule klematisen :-)
Deilig lunsj i dag :-)
Rimelig varmt både inne og ute i dag :-)
 
4. juli:
Det ble trening på grønt gress i går, og alle guttan fikk seg et par runder på banen i nydelig sommervær. Men vi rakk akkurat lufteturen før regnet høljet ned. Egentlig var det bra med litt regn nå for både blomster og bær og i morra er det meldt sol og stigende temperatur. Det kan vi like :-). Guttan er visst værsyk; de to blå tok en ekstrablund etter frokosten og Cinco gjorde ikke mer enn han absolutt måtte. Han er absolutt ikke i form i dag - har kastet mye opp og det som kom ut var knall gult  :-(. Håper han kvikner til for vi har tenkt oss til Harstad og trene i morgen formiddag. I dag blir det ingen store utskeielser; bare "nødvendige" ærender - og kanskje litt småtrening.
Den som sover, synder ikke .....
Cinco gjorde det han måtte - og det tok ikke lang tid
Syren og gullregn likte at det kom litt regn
Men det gjorde ikke Cinco
Tagliatelle og spaghettisaus med kjøttboller er dagens middag
Inneblomstene tørster, så det må det nok gjøres noe med ;-)
Fineste Vilde-pia som skal kose seg i Steigen denne helga :-)
 
3. juli:
Nydelig sommerdag i går - og nydelig grillmat i Håkvikdalen og dagen ble avsluttet med i fin lp-økt i et grustak på hjemveien :-) Det var med andre ord en fin dag for både to og firbeinte. Og godt var nu det, for jeg hadde en del stress med påmelding av lillerampen i Sverige. Etter god hjelp av Cari fikk jeg påmeldinga på plass og i dag har vi bestilt overnattinga. Den fant vi takket være Maria og Tommy - kjekt med gode venner :-)! I kveld er det trening i fjorden - forhåpentligvis på gressmatta :-)
Flink fører og flinke .......
firføttinger :-)
Et 5-minutt må til innimellom :-)
Shabby vant en ball på rallykonkurransen .....
og har ingen planer om å dele med lillerampen .......
men han fant sin egen premie ;-)
Blomster i krukker .....
og kar er koselig :-)
og syrenbuskene er ikke ille å se på de heller :-)
Søt som sukker er han - Kristin sin lille "karamell" ;-)
 
2. juli:
Ble mye datajobbing i går, men fikk nå laget to fotoalbum og lagt de ut på fb - ett fra Bodfäldt-kurset og ett fra dobbelstevnet i rallylydighet sist helg:-) Guttan fikk seg en liten skogsrunde og på kveldstid var det trening pluss litt dugnadsarbeid i fjorden. Og etterpå kom Maria kasserer med fire store pizzaer og brus - så da fikk Cinco skikkelig bursdagsfest - og vi feiret at vi hadde avviklet to storarrangementer før sommerferien. Med andre ord; en fin dag for både to og firbente :-). Blir en fin dag i dag også, for vi er bedt på grillfest i Håkvikdalen hos Hege og Roger :-)! Rallyresultatene lagt ut :-)!
Mye blomster på epletrærne ......
og gult er kult i en gammel vaskebalje .....
men må vel gjøre noe med rabarbraen etterhvert ;-)
Nydelige ............
skogsblomster ................
og "vakkerblomsten" til Kristin :-)
Litt "småkjølig" rundt midnatt - men vakker solnedgang :-)
 
28. juni - 1. juli:
Og sånn går nu dagan ;-) Lørdagen tilbrakte vi på grusbanen i Beisfjord - og resultatet var litt variabelt for å si det pent. Hverken Cinco eller lillerampen hadde helt dagen - og resultatet ble deretter. Cinco er ikke helt sitt gamle jeg, så det er forståelig, men Q-Ling hadde bare ikke lyst og fikk ei heller snarlig avslutning på løpet sitt! Mulig han skjønte tegninga, for dagen etter var han mer enn lydhør for Kristin sine kommandoer. Akkurat det fikk jeg ikke sett, for jeg måtte kjøre Maria til Bardufoss flyplass - og ras på E6 førte til ei himla lang omkjøring - hvilket tok over en time mer enn beregnet. Akkurat i det Maria sprang inn på terminalen, takset flyet :-( - men hun brukte sine "overtalelsesevner" og fikk ombooket billetten til ettermiddagsflyet - uten ekstra kostnader!
I går var det avslutning for brukshundgruppa i NTBK med grilling og hyggelig samvær. I dag er det trening i fjorden - helt grillfritt ;-). Rally-resultatene blir lagt ut i løpet av morgendagen - og kanskje flere bilder fra storarrangmentene B-gjengen har hatt de to siste helgene :-)
Grillmat hører med på sommerstevne :-)
men Maria syntes det var litt kjølig i nord ;-)
og dette er bare det ene premiebordet!
Mamma Karina og fineste Vildepia :-) .....
og pappa Viggo lager ablegøyer ;-)
Tre generasjoner på rallystevne :-)
Først lek .....
og så jobb - da ble det bra :-)
men Shabby fikk belønninga etterpå :-)
Først et nødvendig ærend .....
så en liten lufterunde .....
før grilling og bålkos i Rombak :-)
Blir nok mye tyttebær i år :-)
Og snart blir det "krig" i skogen ;-)
Men bursdagsgutten bryr seg ikke :-)
Flinkeguttan :-) :-) :-) !
 
27. juni:
Nydelig vær i dag :-) og i løpet av dagen steg temperaturen flere "hakk" - faktisk helt opp til 17+. Kristin og Maria har vært på bytur og jeg har bl a stekt ei eplekake til helgas rally-arrangement. Halve tomta er slått, og det gjorde seg. Ble nå ikke trent så mye på gårdagens fellestrening:-(, men kanskje greit at firføttingene er på "hugget" etter å gjøre noe i morgen. Alle tre skal gå kl 2 i morgen, men søndag er det bare Shabby og Q-Ling som skal i ringen. Nå skal jeg ta vannkanna fatt - "alle" vil visst ha påfyll etter en dag med sol og vind. Er ikke helt fornøyd med agurplantene - synes det ser ut til at de sturer - men tomatplantene ser ut til å trives bedre. Jaja, det gjør nå ikke så alvorlig mye, for egentlig liker jeg tomater best ;-). Blir nok en lang dag i morgen med rallyløp i alle klasser samt en uoffisiell lagkonkurranse på tvers av klassene - samt sosialt samvær etterpå :-). God helg!
Cinco lurer visst på hva som skjer - eller ...
var det bare grill-lukta som lokket ;-)
Pustepause innimellom kursøktene :-)
Porselensplanten er bare nydelig :-)
 
19. - 26. juni:
Ei uke passert uten ei linje på dagens, men det har vært så innmari travle dager at tida har rett og slett ikke strukket til. Forrige torsdag deltok lillerampen på brukskonkurranse i kl C. Resultatet ble godkjent, men ikke opprykk. Han reiste seg på fellesdekken da første skuddet kom, og tok ikke fremmadsending med skudd. Det positive var at han var helt med på de øvrige lp-øvelsene - og det var bare utrolig deilig å se samarbeidet mellom han og Kristin :-)! Fredag var det foredrag med Eva Bodfäldt og lørdag/søndag hadde de kursplass  - ei nyttig investering. Det finnes ikke maken til flink kursholder :-)! Denne uka forbereder vi vår to-dagers rally-arrangement, og det er mye som skal på plass før vi kan ønske deltagerne velkommen lørdag formiddag. I kveld settes ringbandene opp - og så er det meste klart. Ellers har Kristin vært søraførr og sett på noen herlige, små aussie-valper mens Cinco og jeg feiret St Hans i Beisfjord - og vi hadde en veldig trivelig ettermiddag/kveld:-)! Sol i dag - men fortsatt kald vind fra vest. Q-Lings resultat lagt ut :-). Flere bilder kommer...
Flink hund og flink fører :-)
En søkkvåt fører etter sporet .....
og en fornøyd Q-Ling etterpå :-)
Eva Bodfäldt er en unik foredrag .....
og kursholder .....
som engasjerte de med og de uten hund!
Flink ekvipasje :-)
Og fin lek .....
helt til det kom en "forstyrrelse" forbi ;-)
Tidlig krøkes .....
som god sporhund skal bli ;-)
Men jammen tar det på, gitt :-)
Uten mat og drikke, duger kursdeltagere ikke .....:-)
 
16. - 18. juni:
Da har vi hutret oss gjennom et par/tre kalde junidager :-( Kaldt er det fortsatt, men vi ser nå i hvert fall havflata og vi har ovnene på fullt både innomhus og i drivhuset. Uteagurkene tålte ikke snøværet så de har vi sagt adjø til :-(, men ellers har plantene - bortsett fra koriander'n - klart seg helt fint. Det har også firføttingene; de har koset seg på turer og trening - flink har de også vært. Særlig lillerampen ;-). I går var forresten Cari Rörstrøm med på treninga vår og det var gøy å se henne trene med "lillebanet". I dag har hun pinnemarkerings-kurs og der er Cinco og lillerampen med :-). Ellers ble partyteltet satt opp på treningsplassen vår og i kveld skal Kristin og jeg inn og rydde litt i lokalet sånn at det ser litt koselig ut til helgas Bodfäldt-kurs. Gulvvasken tar noen andre seg av i morgen, for da er det brukskonkurranse i Rombak - og der blir vi vel til stede både Kristin og jeg ;-).
Snakk om å ikke se skogen for bare trær ;-)
 
 
 
Stort tre
Lite tre
 
 
 
Veltet tre
 
 
 
Mye kongler
Lite kongler
 
 
 
Ingen kongler ;-)
Fornøyde gutter på tur :-)
 
15. juni - Villblomstens dag :-)
Ei 100 % vellykket treningsøkt på lillerampen ble ei fin avslutning på gårdagen :-)! Plantet på kirkegården fikk vi også gjort. Alle tre guttan fikk seg en fin formiddagstur i skogen - og Kristin var flink å ta bilder av de vakre villblomstene:-) Også bærblomstene ble foreviget;-). I dag er hun og Cinco med Hege og Roger til Tromsø der Xena og Akina skal entre lydighetsringen, så vi krysser labbene for knallgode resultater - det vet vi de er gode for! De to blå må kose seg her ute på nesset sammen med meg, men tenker vi tar en liten runde oppover bakkene - sånn etterhvert. Egentlig er det litt fredelig å være "alene" hjemme - det er jo ingen som "maser" om at jeg må spise frokost ;-), og ettersom jeg heller ikke trenger lage middag, får jeg sikkert tid å legge ut bilder i bloggen  i dag :-)
 
13. - 14. juni:
Fredag den 13. til tross, de to blå hadde en fin dag på bytur i går. Var jo fest i byen vår med bl a mange, spennende matbode - og ellers gode tilbud av nyttige og unyttige tingtang ;-). Kristin var flink å beherske seg og lot seg bare friste av forskjellige ostesorter fra Nederland. De smakte forøvrig veldig godt :-). Shabby syntes det var helt greit  med alt styret, men lillerampen likte ikke det musikalske repertoaret. Cinco hadde en dårlig dag i går, men virker bedre i dag og får være med på skogstur. Regn og kaldt, men varmt innendørs både for toføttinger og planter. Hjemmelaget fiskegrateng med skikkelig Lofot-torsk blir garantert godt for magen ;-). Må nok ha en strekk etterpå, men har planer om en tur på kirkegården kombinert med ei lita treningsøkt :-). Bilder fra bytur og skogstur blir lagt ut i bloggen i løpet av dagen :-)
Gode minner fra "gamle" dager :-).....
og spennende om det kommer noe nytt her i løpet av sesongen ;-)
 
12. juni:
Nå er alle bedene ferdig stelt og gjødslet - og det er også agurk og tomatplantene :-). Det ble sen kveldstid før vi kom oss ut med firføttingene, men vi hadde ei knallfin treningsøkt - og spesielt var lillerampen på høgget. Jeg filmet Kristin så hun kunne se hva hun burde jobbe med;-). Ingen sommer i dag, men det gjør nå ikke så mye; Kristin er på bytur og Cinco og jeg koser oss innendørs her ute på nesset. Har nettopp laget ei "jukse"-kake og den tar jeg med på kveldens trening i fjorden.
Og vi har ikke bare firføttinger i og rundt huset - det er et yrende fugleliv både i fjæra og utenfor husveggene :-)
 
11. juni:
Og vips - så våknet vi til østavindsbris, sol og sommer :-) Herlig! Tomat og agurker har fått ekstratilskudd, og det har også stikkelsbær, solbær, rips og epletrær. Ikke sånn at jeg tror vi får den helt store eple-avlingen - de vi har fått tidligere, smakte sure vedbiter - men det er nå gøy med blomstene og de små eplekartene likevel :-). Kristin var forresten på medlemsmøte i NTBK i går kveld (og ja - hun kom ikke hjem før etter midnatt) og der hadde det vært et interessant foredrag av Hege Ingebrigtsen som har vært verdensmester i hundekjøring x antall ganger :-). Tenker vi prøver oss på å sette ut urteplantene i dag, så får vi heller ta de innomhus hvis det blir for kaldt. Blir nok en treningsrunde på firføttingene, men det blir ikke før sen kveldstid.
Gårdagens kveldsbesøk :-)
Hun er nå bare bra søt i det lille fjeset sitt, revemamma'n :-)
 
9. - 10. juni:
Dårlig med finvær, men godt med mange forskjellige gjøremål i pinsehelga :-). Det ble både spor, lp-trening, tur og bursdagsfeiring. Og i tillegg rakk vi litt "lagertømming" :-)!. Det ble ei koselig feiring av Kristoffers 21-årsdag, og kan ikke annet enn beundre Karina og Viggo som sørget for grillmat til 16 toføttinger. Men veldig kjipt at vi hadde glemt kameraet hjemme :-(. I dag er Kristin på bytur med alle tre og jeg sørger for middag - og legger ut litt bilder fra noen av helgas mange gjøremål - og hagens blomstergleder :-)!
Det er ikke bare i skogen det er frodig i år :-)
 
1. pinsedag 8. juni:
Det ble et langt kveldsspor på lillerampen i går; halen gikk som ei trommestikke fra han fikk på seg selen og skjønte hva som ventet og de første 20-30 metrene hadde Kristin sitt fulle hyre med å henge på. Men han roet seg etterhvert, sakket farta og plukket alle pinnene :-). Det ble nå tid til ei lita l-økt for de to store flinkeguttan også. I dag er de to blå på tur i Efjord, men finværet er vekk - og vi har fått tilbake den nord-norske sommeren med 7+ i morratemperatur :-(. Regner med den stiger i løpet av formiddagen, men det blir nok ikke over 12-13 grader og skodda henger helt nede på havflata. Skal marinere noen ribbebiter i sennep/honning+diverse krydderier til middag og i dag blir det stekte poteter, salat og krempeppersaus som tilbehør :-).
Tenker nok det blir en ny sporkveld med litt momenttrening mens sporet godgjør seg :-)
Noen har herpet på bordpynten :-( .....
men klokkebuskene og .....
og malvaen har fått stå i fred :-)
Peppertuva der Kristin var i går .....
men opp på Den Sovende Dronning gikk hun ikke .....
og fortsatt for mye sne til å gå til topps på Litjetind!
Flinkeste lillerampen fant alle sporpinnene :-)
Cinco fikk seg ei lita lp-økt ......
og Shabby'n måtte slukke tørsten etter sin økt ;-)
En stolt svanefar passer på området sitt :-)!
 
7. juni:
Lurt var det å bruke finværet i går til nødvendige gjøremål utendørs :-). Så nå står det seks agurkplanter og seks tomatplanter i drivhuset + noen ekstra av begge sorter utendørs ;-). Kristin ga plattingen, stoler og bord en sårt tiltrengt omgang med malekosten - og vi fikk kjørt vekk masse søppel. Litt disig og ikke fullt så varmt i dag, men både planter og dyr trives med det. Kristin har en del gjøremål i byen i formiddag, men i ettermiddag blir det litt sporing på lillerampen og lydighetstrening på alle tre. Kanskje ikke Cinco - han ser ikke ut til å ha noen god dag, så hvis han ikke kvikner til i helga, blir det nok en tur til dyrlegen tirsdag. I går hadde vi nydelig grillmiddag som selvsagt ble fortært utendørs. I dag blir det "bare" stekt fiskepudding m/rekesalat, men for å bøte på en "kjedelig" hovedrett, blir det hjemmelaget jordbærmousse til dessert. Og smaksprøven var ikke ille:-). Nå er bildene omsider lagt ut!
Jammen fikk vi ryddet litt søppel ryddet også :-)
En betenkt Q-Ling .....
snappet heller en av de ferdige agurkene ;-)
En vakker plante .....
og nydelig myrull på gårdagens tur .....
med Ditte og Bella :-)
   
Grillmiddag .....
med tomatsalat og potetmos .....
servert på en sommerlig tallerken ;-)
Rødnebbterne-paret som har slått seg ned her ute i fjærsteinan :-)
 
4. - 6. juni:
Herrejemeni førr noen fine dager vi har hatt :-) - og selv om det er en lettskyet start på fredagen, er temperaturen på behagelige 17 pluss :-). Onsdag var Kristin og de to blå på skikkelig langtur i det flotte fjellområdet vårt - nesten bare et "steinkast" unna oss her ute på nesset. 11 timer i fjellet med svømmeturer i fjellvann, steiksol og lett bris fra øst gjør godt for både kropp og sjel - selv om det var ei temmelig rødhudet og sliten Kristin som kom hjem nesten ved midnatt. Tror nesten firføttingene også var slitne, de var i hvert fall merkbart rolige selv uten den faste kveldsrunden ;-). I går ble det den store plante/pottte-om-dagen, så nå er mesteparten av småplantene plassert - og vi har i hvert fall nok agurkplanter;-). Noe i drivhuset og noen ute - og hvis alle 12 bærer frukt, blir vi i hvert fall å ha nok agurk. Vi har ikke like mange tomatplanter, men de ser fine og kraftige ut. Trivelig trening i går kveld og lillerampen lot seg ikke "forstyrre" hverken av kaffedrikkende treningskompiser eller firføttinger; det kan vi like :-)! Ikke godt å si hva pinsehelga vil bringe; litt kjedelig at ikke Hege og Roger er her - de er og dømmer rallykonkurranser på Meløy - men vi finner nok på noe. Og kanskje vi blir bedt i bursdagsselskap 2. pinsedag ....... ;-) Flere bilder fra turen blir lagt ut - kanskje allerede i kveld ;-)
Grønt allerede langt over skoggrensa :-)
Ikke så lett herfra å se at det er Dronninga ;-)
Mange gode tørsteslukkere underveis - heldigvis :-)
Laangt der nede bor Xena og Akina :-)
Nydelige reinroser høyt til fjells :-)
Gode turkompiser :-)
Fortsatt mye sne i fjellene :-)
En av naturens underfundigheter :-)
Fjellkongen :-)
Skal - skal ikke ..... - og det ble skal ;-)!
 
 
3. juni:
Egentlig skulle jeg sette ut og potte om planter, men er glad jeg ikke gjorde det for kvelden og natta ble ganske kjølig med en temperatur på knapt seks grader. Vi hadde forresten koselig mannebesøk på nesset i går - ikke bare en, men to, kjekke herremenn var innom og fikk seg en kaffetår ;-). Kristin var veldig fornøyd med lillerampens innsats på brukstreninga i går :-). Har inntrykk av at det er vanskeligere å konsentrere seg på banen i Beisfjord, så blir spennende å se han i aksjon i dag. I formiddag har jeg satt ut noen planter - blå himmel, vindstille og 22 + - så det burde gå bra. Flyttet et par tomatplanter til kjøkkenvinduet og nå skal jeg gjøre klart til å grille spearibs m/kulepoteter. Det blir garantert godt :-)!
Noen inneblomster har flyttet ut .....
Og Cinco koser seg i skyggen :-)
Men et par tomatplanter har flyttet inn :-)
Koselig :-) :-) :-)
Agurk og tomatplanter MÅ pottes om nå!
Rimelig varmt på veranda'n i formiddag :-)
Men Cinco syntes det var litt kjøligere innendørs :-)
 
1. -2. juni:
Ny måned med mye spennende på agendaen :-) Ikke alt jeg skal berette om i dag, men det er bare knapt tre uker til Eva Bodfäldt kommer for å kurse oss i B-gjengen :-) Gjett om vi gleder oss. Og kanskje lillerampen skal gå brukskonkurranse dagen før hun kommer. Vi har nå uansett hatt ei fin helg med flere korte motivasjonsspor og mye fin lydighet bl a i Ballangen i går. I dag er det "striskjorta og havrelefse"; Kristin rydder i kjeller'n og jeg skal potte om agurk og tomat - og kanskje sette ut noen ringblomster. I kveld er det brukstrening i Rombak, men Cinco og jeg blir hjemme - han er bedre i foten, men på langt nær god nok til å trene. Forhåpentligvis går det seg til i løpet av uka :-).
Viltkameraet fanget opp revemamma'n .....
som samlet mat til småttingene, men .....
reven borti gresset ville også ha sin del ;-)!
Gulspurv .....
Bokfink .....
og "mor sin måse" - alle vil ha mat ;-) og får det :-)
Belønning må til :-)
Lillerampen bare elsker å gå spor :-)
Shabby går også - men er ikke like entusiastisk ;-)
Stakkars Cincogutten skadet en forfot i går - ingen trening på han i dag, kun en liten rusletur :-(
 
31. mai:
Det var skikkelig varmt å trene i Rombak i går - men toføttingene var nok mer berørt enn de på fire. Flink var de alle tre - selv om lillerampen var flinkest ;-).
Han syntes i hvert fall det var herlig å få seg en svømmetur etter endt trening og spor. I morres var det slutt på godværet; nordvesten "sto" inn fjorden og antall plussgrader var halvert, men det er nå greit med en solpause så vi får gjort litt mer enn det mest nødvendige innendørs. Kristin er i byen nå i formiddag, men etter middag blir det vel en treningsrunde på guttan. Og kanskje vi tar en spordag i morgen:-).
Fineste Amundsen :-)
Kult serveringsbrett :-)
Fin, liten gutt på trening med pappa og mamma :-)
Selvfis ;-)
men vårblomstene .....
er nå mye finere :-)
Dekktrening m/"ekle" forstyrrelser
Men leken var ikke ekkel :-)
Varmt eller kaldt - spornesa virker superfint :-)
Kan vel ikke få finere bordpynt enn "skubleruden" ;-)
 
30. mai:
Ble en flott Kristin Himmelfartsdag i godvær; Kristin ryddet i rosenhagen og jeg tok meg av forefallende innendørs - og småungene i drivhuset. Etterpå var vi på veldig trivelig grillparty hos Karina og Viggo - med MYE godt på bordet :-). Etterpå var vi noen stykker som samlet oss til ei treningsstund - og lillerampen var skikkelig flink!
Hagearbeid tar på .....
og oppdateringer tar tid ......
Pleeease - skal vi ikke ut snart ????
Fineste lille gullehjertevennen :-)
Grillmaten smakte bare så himla godt :-)
Hvem hopper høyest tro ;-)
Shabby syntes det var alt for varmt til å trene .....
men Amundsen hadde ikke noe problem med varmen!
Is til belønning er ikke feil :-)!
Nydelige hettemåser på et lite vann i Beisfjord :-)
 
 
26. - 29. mai:
Akkurat nå er det godt å være både menneske og dyr i nord; knallblå himmel, vindstille og 17 plussgrader :-)! Alle tre guttan har hatt mye på programmet de siste dagene; Kristin og Susanne var og gikk spor en dag, og Q-Ling fikk et skikkelig langt spor. Nema problema :-)! Og etterpå kjørte vi inn til Skjomen der alle tre fikk seg ei fin lp-økt - med en hel skoleklasse til forstyrrelse :-). Og lillerampen var flink på tirsdagskveldens trening også. I går ble det lite moment-trening for Kristin og turkameratene nyttet godværet til en langtur til fjells - og de var rimelig slitne alle 4 da de kom hjem sent en gang utpå ettermiddagen. I dag blir en forholdsvis rolig dag; litt gjøremål utenfor huset før vi drar til Karina og Viggo på grillmiddag :-) Og etterpå blir det lp-trening med B-gjengen :-) Flere bilder blir lagt ut i bloggen etterhvert ;-).
Den "grumme" fader er først i matfatet .....
og revemor venter pent på tur ......
og hun er nå søt i det lille fjeset sitt :-)!
Svartpus .....
og Cincogutten mollkoser seg i sola .....
mens toføttingene koste seg innendørs ;-)!
Shabby fant ruta - etterhvert .....
og Q-Ling hadde ingen planer om å slippe .....
men flinkegutten Cinco holdt kontakten :-)
Sitt .....
Dekk .....
Og flatdekk til 10 ;-)
Storguttan er bestandig i nærheten .....
men Q-Ling har kontroll på laaang avstand ;-)
Verdens beste tørsteslukker :-)!
En nydelig blåstrupe fulgte nøye med på hva turgjengen hadde fore - for den hadde rede sitt like i nærheten.
Kristin tok bare  1 bilde av det for ikke å forstyrre rugingen - og det blir lagt ut i bloggen :-)
 
24. - 25. mai:
Da var to fine, men kalde dager tilbrakt på hundeutstilling; det vil si det var nå egentlig bare lørdagen som var kald. Trivelige folk og mange fine og flinke firføttinger både i utstillingsringene og på lp og ag-konkurransene. Etter at siste kåringa var foretatt søndag, ble det en tur til Esso og vi fikk oss både pølse og is - og rett hjem til senga etterpå enda jeg hadde vel 1000 bilder som skulle redigeres ned til 12. Men 23.30 var stoff og billedtekster ferdigskrevet og sendt over til Fremover, så jeg regner med det er på trykk i tirsdagsavisen ;-). I formiddag har vi fortsatt med utearbeidet; Kristin har rydde og raket og jeg måtte ta meg av "småungene" i drivhuset:-). Tenker det blir koteletter m/ostefylt tomat og hasselbakte poteter til middag - og en aldri så liten middagslur etterpå når Kristin drar på brukshundtreninga. Og kanskje jeg overrasker med ei slags sjokoladekake når hun kommer hjem derfra.
Lørdagens grillmat var skikkelig god :-)
 
 
Var nok lurere å sitte på murkanten .....
enn å klatre på Frostisen sitt treningsutstyr ;-)
Bekkeblomen står full av knopper :-)
Men fortsatt fant lillerampen .....
og Shabby snøflekker på sin lille skogsrunde :-)
Og vakkerprinsen "snek" seg til en fløteskvett ;-) .....
før han ble med ut som ekstrahjelp i drivhuset ;-)
Vannslangen er på plass - håper det ikke blir mer frost!
Helgas utstillingsdommere; Tanya Ahlman-Stockmari, Liz-Beth Liljeqvist, Anita Whitmarsh og Fransesco Cochetti (i bakgrunnen)
 
22. - 23. mai:
Kule greier - i dag skinner sola :-)! Og selv om ikke gradestokken viser så mange plussgrader, hjelper det på. I går var det mange på trening - og det var ikke så rart all den stund Hege og Roger tok seg bryet med å sette opp tre rallybaner :-). Og "folket" både briefet og trente ;-). Lillerampen var skikkelig flink i går, både før under og etter treninga. Først hadde vi en stopp på Ankenesbanen, der det var både fotballkamper og tivoli og Q-ling funket som bare fy. Fellestreninga gikk ok  og likeså en stopp utenfor Rema på hjemturen som ble avsluttet på gammelkaia med ei lp-økt før tisserunden :-). I dag har det vært en rolig formiddag for firføttingene, men Kristin har forberedt kveldsen og jeg har laget eplekake til helgas Rallarutstilling - faktisk ble det to - ettersom den første ble VEL mye stekt. Helga blir vi å tilbringe i Skjomen. Ingen av guttan skal delta, men jeg skal levere sak til avisen før mandag kl 12 og da er det jo greit at jeg har vært til stede ;-). Legger ut Q-Lings bedrøvelige lp-resultat og Cincos - som i det minste gjennomførte konkurransen, men vi jobber på med begge to :-).
Upps - er visst hodejegere i Ballangen .....
så det er nok best du er forsiktig, ravnemor ;-)
Men pinneisen i Ballangen var ikke god :-(
Shabby kunne godt tenkt seg å vinne en laurbærkrans
Men Cinco bare smiler i "skjegget" .....
Lillerampen, derimot, likte seg ikke helt ;-)
Jordespor i Ballangen var skikkelig gøy - syntes lillerampen :-)!
 
20. - 21. mai:
Mandagen ble en fin-fin dag både for to- og firføttinger; vi kjørte til Ballangen og der fikk guttan brynt seg på noen lp-øvelser mens sporet godgjorde seg :-). I tillegg gikk Q-Ling et jordespor - og det var ikke noe utfordring for lillerampen bortsett fra at en forbipasserende hund i langline forsynte seg av sluttgodisene. Gikk nå bra det også for vi så hva som skjedde og kunne ta våre forholdsregler :-). I går var vi en snartur på treninga i fjorden, men der var det veeeldig dårlig oppmøte. Og noen hadde satt et helt flyttelass inn i klubblokalet - det var ikke mulig å komme til på toalettet engang. Håper det ikke blir stående der så alt for lenge. Var litt fornøyd med forhåndsomtalen min til Rallarutstillinga - selv om overskrifta ble noe helt annet enn jeg hadde skrevet ;-). Nå står det 20 agurkplanter, 8 tomatplanter + diverse sommerblomster i drivhuset - og ikke vet jeg hvor vi skal gjøre av alt. Kristin har fått ryddet rundt epletrær, stikkelsbær og solbær -det er nok de takknemlige for. Får se hva vi finner på i ettermiddag/kveld - vi skal i alle fall ha god kjøttsuppe til middag :-).
En utålmodig Shabby venter på belønninga ......
og lillerampen har slett ikke tenkt å gi slipp .....
men flinkeste vakkerprinsen fant ruta :-)
Nesa ned .....
på .....
alle tre :-)!
Always 17. mai-middag ;-)
og ingen feiring uten .....
pølse og bløtkake :-)
Hvilepause for toppanda;-)
Mor sin måse på bøljan blå :-)
En storspove på matjakt i Ballangen :-)
Belønning også til toføttingene ;-)
 
12. -19. mai:
Da var det gått sånn ca ei uke siden sist jeg oppdaterte - og jeg har ikke et fnugg av dårlig samvittighet for det. Våren er travel her ute på nesset; mye å gjøre utendørs og mange småplanter som trenger omsorg - i tillegg til husets firbente og skogens "ville" fugler og dyr ;-). Det har vært noen fine dager med varierende vær; alt fra 4-5 plussgrader, regn og vind til dagens 16 varme grader, sol og vindstille. Årets 17. mai ble av ekstra god kvalitet; ingen pynteklær og trange sko - i stedet ble det turklær, sporline og godbiter i lomma. Alle tre fikk seg hver sitt spor og ei god lp-økt mens sporet godgjorde seg. Flink var de alle tre :-). På ettermiddagstid fikk vi en overraskende og veldig hyggelig invitasjon, så resten av den dagen ble tilbragt på Milano sammen med Hege og Roger :-). Søndag tok Kristin seg av forefallende gjøremål både innen - og utendørs og jeg fikk priklet og pottet om de som trengte det. Stekte forresten også en Pavlova-bunn og godt var det at Hege, Roger og Daniel kom innom og dermed ble det kakefest den dagen også :-). Nå er Kristin på brukstreninga i NTBK så det blir nok sent før hun kommer hjem, men jeg har nå nok å fylle de timene med. I morra blir det sykehuset igjen - kjedelig, men av og til nødvendig.
Bruksrekrutt-gjengen i NTBK
Den "grumme" fader er først i matfatet .....
men mamma'n var ikke så langt unna :-)
Trosten er på plass
Linerla likeså
Og mor sin måse har "funnet" sin make :-)
Cinco syntes det var kult med Harstad-tur
og Q-Ling liker å ha full oversikt .....
mens  Shabby markerer området som sitt!
Bløtkake hører med til 17. mai .....
og flaggpyntet ble det både inne .....
og ute :-)
Lydighet ble det .....
på alle tre .....
i et nedlagt grustak med mye skrot ;-)
Og så ble det spor ......
og alle tre likte .....
den spesielle 17.mai-slutten i sporet ;-)
Småfuglene har det ekstra travelt nå om dagen - så det er nok ikke bare her på gården at noen skriker at de "døøøør" av sult ;-)!
Flinkeguttan feiret 17.mai på sitt eget vis :-)
 
Helga 10. - 11. mai:
Da var andre helga i mai overstått og vi er tilbake i vanlig gjenge her ute på nesset. Lørdagen var fullt belagt; først konkurranse, så bursdagsfeiring og deretter ble dagen avsluttet med ost og kjekt i Håkvikdalen. Det ble nå tidlig kveld for vi skulle opp og avgårde til søndagens konkurranser. Kristin skulle ut og "marsjere" på gressmatta og jeg skulle være skriver på lp-konkurransen. Akkurat det gikk helt greit. Litt verre var det med lillerampen - han la seg på fellessitten og funket ikke i det hele tatt på fvf. Dermed var det "takk for i dag" til han. Cinco overrasket positivt og glimtet til innimellom - men heller ikke han gjorde noen furore i ringen. Flinkeste Roger derimot, gikk til to 1.premier i elite! Egentlig skulle han vært feiret på skikkelig vis med bløtkake og flagget til topps, men kanskje det blir ei råd med det på 17. mai :-). I går var det rekrutteringskurs for de i klubben som er interessert i skogsarbeid - og der var både han, Hege og Kristin. I dag er Hege og Kristin i Ballangen og instruerer de som vil trene rally og lydighet. og Roger som er leder i bruksgruppa, er på styremøte i NTBK mens Cinco og jeg holder "fortet" her ute på nesset.
Revemamma'n får litt ekstratilskudd :-)
Men Shabby går for selvbetjening ;-)
Og jeg koser meg med melon :-)
Frøene er ferdig bløtt og kommet i jorda nå :-)
Q-Ling både satt og lå fint på lørdag :-)
Men kontakten var heller kortvarig ..... :-(
Hurra for fineste bursdagspia som ble 9 år :-)
Og dagen ble feiret på hytta :-)
Det syntes lille Vilde var kult :-)
Familiens turner :-)
Cinco ble med Vilde på tur i fjæra :-)
Ballonger hører også med i bursdagsselskap:-)
Stylter er gøy og Magnus var flink å gå :-)
Og Håkon bare gleder seg til det blir hans tur :-)
Bløtkake og utblåsing av lys hører også med :-)
Q-Ling var litt skeptisk til burets eier .....
Det var mye hyggeligere å leke  med de tobente
Og Håkons lastebil var helt toppers :-)
Cinco syntes det var gøy å være på banen :-)
og fulgte ivrig med mora si :-).....
som kunne gå av banen med flagget til topps ;-)
Tidlig krøkes ..... ;-)
Gunn-Lissel Bregge - den nye leder'n i NTBK :-)
Elitevinnerne med helgas trivelige dommer :-)
Mora sin lillemåse :-)
 
5. - 9. mai:
Ikke godt å få vårdagene til å strekke til for alle gjøremålene - og data'n har ikke hatt førsteprioritet de siste 4 dagene ;-), men det "straffer" seg når alle de flere hundre bildene skal sorteres! Dagene har rett og slett vært fullboket med diverse gjøremål - alt fra sykehusbesøk til bursdag, trening og tur. Onsdagen tok vi oss helt fri fra alle må-gjøremål og tilbrakte dagen i sporskogen. Det likte både to og firbeinte :-). Og ubeskjeden som jeg er, så var Q-Ling flinkest i sporet. Shabby bare tullet og Cinco gikk "noen" andre sitt spor, men han fant deres slutt og var veldig fornøyd med seg selv. Helga kommer også til å bli travel; NTBK har et todagers stevne med lydighet og agility og der blir vi å befinne oss. Jeg skal klore ned noen ord til avisen  og Kristin skal ut på gressmatta. Etterpå kjører vi rett til Øyord og bursdagsfest for Agnethe :-). I dag er Kristin opptatt med bygjøremål. Cinco og jeg tar oss av planter og forefallende huslige kjedeligheter, så stakkars Kristin - det blir nok bare pølser og mos på henne når hun kommer hjem en gang utpå ettermiddagen ;-).
De tre første radene under er fra fineste Vildepia sin 2-årsdag :-). Så følger fem rader fra en flott tur på Reins med Ulla og Buffy, to rader fra sporskogen, et par rader fra luftetur i fjæra og til slutt var Kristin og firføttingene og hentet viltkameraet. Kan love vi ble overrasket når vi så hvem som var der ;-)!
Mange store reinsdyr .....
og en liten kalv sammen med mamma'n sin....
og "villdyret" mitt ble fotografert på Stormyra;-)
De to store fant mye spennende lukter .....
men lillerampen hadde sine egne gjøremål ....
inntil det ble godbitutdeling - da var han på plass!
Gårdagens kveldshimmel var ganske spesiell :-)
 
3. - 4. mai:
I går tilbrakte Q-Ling, Cinco og Kristin mesteparten av dagen i Rombak der det var karaktertesting. Av de 10 hundene som gikk testløypa, fikk ikke mindre enn 7 bestått trykket på stamtavla - deriblant en kinesisk nakenhund. Shabby og jeg var hjemme, for han er mildt sagt, ikke glad i skudd :-(. I dag har vi byttet på hjemmehund, og da er det Cinco som vokter gård og grunn - og selvsagt nyter å ha alle godisene for seg selv :-). NTBK har et innføringskurs i spor og Kristin er en av medhjelperne. Været er ikke så aller verst; sol og blå himmel - avbrutt av en og annen snøbyge innimellom. Men jeg har fått pottet om agurk og malva'n - og flyttet de ut i drivhuset. Kornblomstene og ringblomstene er satt i ekstradrivhuset på veranda'n. Det går nok bra hvis det ikke blir kaldere enn det er nå. Kristin og sporgjengen skal kose seg med bålpølser og jeg tar en lettvint pølsevariant i min ensomhet her ute på nesset ;-).
Fiiineste "skubleruden" :-)
 
2. mai:
Det ble en heller hustrig start på mai måned, men vi står han nok av.... Og det ble både tur og trening på firføttingene. Nåja - treninga var nå så som så for de dameglade, men Q-Ling fikk nå trent på dekk selv om det var mye godlukt i lufta ;-). Kakene smakte folket og vi hadde som vanlig en særdeles trivelig kaffepause. For ikke å snakke om den "plutselige" stoppen vi fikk på Ankenes ;-)! Kristin er på luftetur og har diverse gjøremål i byen, og må nøye seg med restemiddag fra i går. Men jeg skal lage røkelaks med rødløksrem som tilbehør. Da blir nok hun glad ;-).
Enn så lenge går det dårlig å sette ut planter, så georginer og kanariblomkarsen må nok vente innendørs minst en måned til :-)!
Disse tre praktspraglene ble plantet samme dag og har stått i samme vinduskarm. Men ingen av dem ser lik ut ;-).
Firføttingene hadde ei flott 1. mai-feiring med tur til Laksvatn sammen med Buffy og Ulla i vinterværet :-)! Godbiter ble det både til to og firbeinte:-)
Gårdagen ble både lang og koselig og månen var forlengst "stått opp" da vi kom hjem. Ikke så merkelig da at lillerampen var en smule sliten til kvelds/nattmaten :-)!
Også vinterlandskapet kan være vakkert :-)!
 
30. april - 1. mai:
Jammen hadde vi koselig herrebesøk i går formiddag også ;-), men først hadde jeg vært en tur på legesenteret for å få " ballet" inn føttene. Og siden jeg får velge farge og vi er så nært svenskegrensa, ble valget gult og blått denne gangen. Ellers hadde de to blå en fin dag sammen med Buffy og Ulla. Cinco tok seg av kråker og annet utyske som prøvde seg på fuglematen. I dag laver snøen ned og vi ser knapt havflata :-(, men som den optimist jeg er, sådde jeg i et nyt brett - så nå bør det betterdø bli litt varmere i lufte. Guttan er på tur og jeg har laget både eplekake og kryddekake til kveldstreninga for klubben har mye å feire; Roger som gjorde det superbra i Salten, Hege som ble årets LP -hund kl II med Akina, Roger som ble klubbmester i Elite med  Xena og er valgt til ny bruksleder i NTBK samt lillerampen som ble årets brukshund, klubbmester i bruks kl C og klubbmester i LP III.  I tillegg må vi jo også feire at det er arbeidernes frihetsdag!
Fiiiine turkompiser :-)
Men nå er det nok - kjeeeeder meg!
Vil du vennligst sette ned dama mi .....
Sånn ja - det var myyyye bedre :-)
Godbit takk - ellers sitter vi ikke i ro lenger .....
og kråkeboller gjelds ikke ;-)!
Gult er kult og blått er rått ;-).....
Eplekake .....
og krydderkake klar til kveldens feiring :-)
Kornblomstene må nok få en myk start innendørs
sammen med malva, agurk og tomatplantene :-)
Bokfinken var heller ikke glad for dagens snøfall!
Q-Ling er litt fornøyd med seg selv og premieringen for å ha blitt Årets Brukshund samt klubbmester i bruks kl C og LP III i NTBK :-)
 
29. april:
Det snør - det snør ...... og nestsiste dagen i april var skog og mark plutselig hvit igjen :-(. Hadde koselig formiddagsbesøk i dag - med medbrakt Napoleonskake som er det beste jeg vet :-)! Vi hadde saltkjøtt og kålrabistappe til middag i dag - og kjøttet var så salt at det reiv i nyrene ;-), men i morgen akter jeg å "spe" ut stappa med noen flere poteter, skjære opp resten av kjøttet - og vips har vi en akkurat passe salt lapskaus :-). Ble oppringt av kirurgen som fornøyd kunne fortelle at det ikke var tegn til kreft i foten:-)! Hevelsen er også bedre nå som den har vært "linnet", men såret ser ikke helt bra ut. Skal til lege i morgen igjen for nye blodprøver og bandasjering, så blir forhåpentligvis det også bedre etterhvert. Nå er Kristin på årsmøte i hundeklubben, men jeg og Cinco er hjemme; vi er ikke helt i form hverken han eller jeg - og det er garantert kaldt i klubbhytta. Håper det blir en litt mildere værtype snart, for agurkene har allerede kommet 1 cm over jorda, så vi må nok sette på strøm i drivhuset til helga.  Dit skal også verandakassene med urter, erteblomst og blomkarse, men kornblomst og ringblomst skal få stå i reserve-drivhuset på veranda'n. Og georginene driver jeg frem på lillestua der det er litt kjølig :-).
Usj - røykeriet tippet helt rundt i løpet av natta!
Godbitkrukka er fyllt opp .....
selv om ei hel pølse forsvant under stuebordet ;-)
Sånn så det ut kl 17.30 i dag :-(
og georginene må starte sesongen innendørs!
Godt tidsfordriv i drittværet ;-)
Foten er bedre, men fortsatt ikke helt som den skal være:-(
 
27. - 28. april:
Da var ei søkkvåt helg overstått - og i følge yr.no ser det ut til at fortsettelsen blir like våt :-(. Men guttan har fått seg en skogsrunde - uten at det ble tatt ett eneste bilde! Trent har de også gjort og alle tre syntes det var gøy :-). Først trente jeg og lillerampen bli-øvelser, litt fvf og apport på gammelkaia og så overtok Kristin med noen fartsøvelser på Store Monumentplassen. Hun trente også storguttan der, og det var ingenting å si på fart og intensitet. Ellers hadde vi deilig ribbemiddag, og ettersom jeg tror jeg skal mette et helt båtlag, har vi rester nok igjen til både dagens og morgendagens middag ;-). Passer forsåvidt bra i dag siden jeg skal i CT midt på dagen og Kristin på brukstrening i ettermiddag. Men det som blir igjen etter det, blir det nok gode godbiter av ;-).
Fin kontakt på fvf :-)
Full fart ut og fint opptak :-)
Q-Ling i et nøtteskall; ja, takk-begge deler ;-)!
Full fart på innkallinga.....
Belønninga, takk :-).....
og den var det visst flere som ville ha ;-)!
Toppdykkerparet finner mat sjøl .....
men bokfink .....
og gulspurv er glad for litt ekstraforpleining:-)
Agurk, tomat og kanariblomkarse :-)
Får nok bruk for det ekstra drivhuset ;-)
Men nå må jeg vel fjerne restene av påsken....
Ikke mye å se uti fjorden .....
Drypp - drypp - drypp.....
Ikke rart Cinco søkte dekning unger klematisen!
Men praktspraglene og "hjerteblomsten" fra Viggo trives godt i kjøkkenvinduet :-)!
 
 
24. - 26. april:
Gratulerer til Roger og Xena for fikk 1. premie i elite i dag på Salten Brukshundklubb lp-konkurranse!!! Litt kjedelig ikke å være med i Salten, men sånn ble det nå denne gangen, men kanskje vi er med neste gang. Kristin er i byen i dag mens Cinco og jeg passer hus og lager mat. I hvert fall middagsmat sånn etterhvert. Har sådd tomat, agurk og kanariblomkarse, så nå blir det dårlig med middagsselskaper på ei stund. Ellers har det vært mye lege/sykehus den siste tida, og det blir visst å fortsette ei stund til. Plages med den foten jeg ble operert, men det ser heldigvis ut til å rette på seg. Mandag er det ny tur til sykehuset og ny omgang i ct - og etter alle mr og ct-undersøkelsene er jeg vel snart selvlysende :-(. Håper på sporvær i morra, det vil i hvert fall firføttingene sette pris på ;-) - og æ også hvis det blir pølsegrilling etterpå. I dag blir det i hvert fall pølsegrateng til middag. God helg, godtfolk!
To vakre blå foran gammelhytta .....
men Cinco er TØRST og vil absolutt ikke posere...
og Svartpus foretrekker sofaryggen i regnværet!
Dompap i grantreet.....
Blåmeis på klesnora .....
og gulspurv på bakken :-)!
Maurene er allerede oppe og lufter seg :-)
Tror dette kalles "heksekost! ;-).....
og en nesten helt vanlig trestubbe :-)
Men jeg fikk nå trent litt med "jultreføttene" mine på gårdagens trening - og det nye kakeprosjektet mitt falt i smak :-)
 
14. - 23. april:
Da var både utendørs og innendørs pynt tilbake i kjeller'n og årets påske definitivt over. Og aldri har jeg vært så lite utenfor døra som denne påsken:-(. Men så var det nå kun en dag med godvær. De øvrige påskedagene forsvant i tåka.  Vi har vært i middagsselskap og hatt middagsgjester. Begge deler like koselig :-). Og ekstra koselig var det at Maria tok turen nordover - selv om det ble bare et kort femdagersbesøk denne gangen. Firføttingene bryr seg lite om været enten det er snakk om trening eller tur, men det ble dårlig med trening i påskedagene. Turer ble det imidlertid - både korte og lange :-). Ellers ble mesteparten av mandag og onsdag før påske tilbrakt på sykehuset; tirsdagen ble imidlertid trivelig - da var jeg i Saltvik på hyttebesøk og Kristin på butikkrunde i Ballangen ;-). I går var det trening i fjorden, og undertegnede "våget" seg ut på banen med lillerampen. Det gikk ikke så helt ille - tenker vi tar en reprise i morgen ;-). Men nå skal vi en snartur til byen og da tar vi vel ei lita økt eller to underveis :-).
Q-Lings "treningskompiser ....
men han var mer interessert i instruktørens hund
og Shabby likte hestene best ;-)!
"Klatremus" på tur .....
"storebror" Shabby følger med på hva som skjer
Cinco er lykkelig for å ha funnet rennende vann!
Fine Vilde-pia inviterte ......
Maria og oss "gamlinger" på påskemiddag .....
med verdens beste iskake til dessert :-)!
En våt tur i tåkeheimen ....
Lillerampen på revejakt .....
men Shabby tar livet med ro :-)
 
 
 
 
Nøtteskrikereir og blå himmel :-)
Naturens "påskepynt" ;-)
 
 
 
 
Men ingen påske uten kvikklunsj!
Kom igjen ....
men Cinco har andre gjøremål.....
og Shabby bare nyter at det ble en godværsdag!
Påskekaka smakte ikke ille :-)
13. april:
Nettene mellom 12-14 april kalles "duggnettene" og etter dem skal det være slutt på vinter'n. Det gjenstår nå å se, men en morratemperatur på + 7 lover godt :-). Meldinga fra Kristin i går kveld, var krystallklar; lillerampen har ikke noe naturtalent for gjeting. Han var mer interessert i instruktørens border collie enn sauene ;-)! Men de to blå har hatt ei flott helg så langt med fine turer i nærområdet til Olagården. Cinco har ikke hatt det så ille han heller, selv om han ikke har fått utforske nye områder. Han liker forresten ikke at jeg mater kråkene, og i morres måtte han lukte på hver eneste kakebit - før han like godt markerte dem som sine. Ingen store planer for dagen, men hvis Kristin klarer å løsrive seg fra ridehallen før de slår av lysene, skal hun få lapskaus kokt på egensaltet lammekjøtt - med ei skål multekrem til dessert siden det er Palmesøndag;-). Og er vi ikke for mette, blir det påskepyntet både ute og inne :-)!
Mye god mat .....
som endte her i stedet for på middagsbordet :-( .....
men litt berget vi nå :-)!
Bilen trenger sårt til en vask før påske .....
og restene etter Shabbys mavesyke må vekk .....
men bedene må ennå vente litt på vårpussen :-)
Lapskauskjøttet ferdig kokt .....
multene ferdig tint .....
og livvakta klar til innsats :-)
Ny frø som venter på å få komme i jorda ;-)
9. - 12. april:
Jammen er jeg glad det er helg og uka omme! Først plagdes jeg med nettet som var mer av enn på og så var det dyrlege og doktorbesøk i hytt og pine. Det verste var nå likevel at fryser'n sa takk og farvel - og vi hadde kjøpt inn litt ekstra godsaker med tanke på påskehelga :-(! Mesteparten av matvarene var det bare å si adjø til, men litt fikk jeg nå lagt til salting. Noe kjøtt gikk til skogens ville dyr når det som kunne brukes til godbiter var tatt rede på. Regner med de to blå nyter godt av det på helgas gjeterhundkurs like utenfor Harstad. Forsikringa dekker vel delvis innholdet, men ny bær får vi jo ikke plukket før til høsten:-(. Og jeg som trodde påskeuka skulle bli "legefri", men så feil kan man ta; mandag må jeg møte på sykehuset - nydusjet og klar til "innsats"!
Fuglene her ute på nesset er allerede i full sving med reproduksjonen ;-)!
Gravandhann "pyntet" med en rød kul i panna ...
men lite vits å beile på tom mave ;-) for
maken, også kalt fagergåsa , har det ikke travelt ;-)
Kjæresteparet har funnet "sin" stein
"kari" har funnet sin make :-)
og kjøttmeisen er flyttet inn i "ny" enebolig ;-)
SHABBY - vil du la revemor ha hiet sitt i fred!
Kongen på haugen har full kontroll med omverdenen!
Og Cinco har i hvert fall kontroll med kråkene ;-)!
Denne karen fanget viltkameraet opp kl 03.12 natt til fredag! Vi hadde hengt opp et kjøttstykke og det falt tydeligvis i smak :-)
God Helg!
8. april:
HIPP HIPP HURRA: I DAG ER DET SHABBY'S DAG! VERDENS HERLIGSTE GUTT SOM VET BEST, FYLLER 10 ÅR!!!!
Forøvrig er det en nydelig dag; blå himmel og såvidt litt krusning på havet. Cinco skal til dyrlegen og Kristin til doktor'n - får håpe hun ikke "stokker kortene"!
God kjøttsuppe blir det i hvert fall til middag - og hvis ikke noe uforutsett skjer, skal jeg lage noen appelsinkjekser. Kjekt å ha til formiddagskaffen :-).
I kveld er det forresten trening i fjorden og hvis kjeksene blir spiselige, tar jeg nok med noen stykker til kaffepausen :-).
5. - 6. - 7. april:
Vi er fortsatt med her i verden selv om det ikke har stått ei linje her de tre siste dagene, men ikke så greit når "nettet" forsvinner :-(. Men de to blå har fått tur i vinterland og Cinco har koset seg i fjæra :-). I morgen skal han ta stingene og da blir det nok litt mer fart på vakkerprinsen. Ellers har det ikke skjedd så mye - hverken på godt eller vondt. Jeg har fått ferdig en lørdagsreportasje til avisen :-) og stullet og stelt litt med plantene. Nå er det bare litt over ei uke, så kommer Maria nordover på påskeferie :-). Rett nok bare i 5 dager, men bedre det enn ingen dager. Kristin er en tur på brukshundtreninga, men tror ikke ryggen hennes holder til de store utskeielser selv med smertestillende innabords. Blir nok en tur innom fastlegen etter dyrlegen i morra. Flere bilder kommer etterhvert!
Fritt valg: Vinter eller Vår :-) !
3. - 4. april:
Det er vår i lufta - og kan ikke si annet enn at det kjennes herlig ut :-) Hadde forøvrig en flott start på gårdagen med herrebesøk - og det før jeg hadde fått i meg frokost. Men det var jo ikke noe problem all den stund gjesten hadde med seg ingredienser til en kongelig frokost ;-)! Mye fin rallytrening på kveldstid og morsomt å se så mange flinke og ivrige ekvipasjer på banen. Noen var så ivrige at de hadde ikke tid å komme inn og smake på den nydelige bursdagskaka Chatrine hadde med seg. Synd for dem - og bra for oss med næringsvett ;-). Vi fikk formiddagsbesøk i dag også; dvs jeg fikk herrebesøk og Cinco damebesøk. Egentlig synes verdens vakreste at det er kult at damene kommer til han, men når ladyen inntok HANS plass under kjøkkenbordet, glemte han manerene og oppførte seg som et skikkelig bøllefrø. Tenker han blir å angre på det neste gang han prøver å gjøre sine hoser grønne hos henne;-)! Stekt torsk med masse løk blir nok bra i dag - får bare sørge for at "samboer'n" min tar seg en laaaang skogstur i morgen ;-). GOD HELG!
Nå tiner det skikkelig raskt i sørvendte hellinger .....
og gåsungene er klar til å pynte påskebordet :-)
Q-Ling vurderer hvorvidt det er trygt å krysse her ;-)
Lillerampen synes rally er gøy .....
og det synes Shabby også :-)
De to blå venter visst på noe godt fra "oven" ;-)
Det var så mange på gårdagens rallytrening at det måtte settes opp 3 baner :-)!
2. april:
Ble ei trivelig trening i går kveld. Noen trente flying - til stor glede for firføttingene, noen trente kontakt - og noen trente "bare" sosialt. Som undertegnede ;-) Og gode lefser og kransekakestenger forsvant i løpet av kaffepausen. Vi skal til fjorden i dag også, men da blir det neppe trent noe annet enn "snakketøyet" og Kristin får "trent" med nyapparatet. Tenker vi tar med det gamle også - for sikkerhets skyld ;-). Det blir ikke kjøttmiddag, men torsk og salt sideflesk i dag - og hvis kjøtthugen blir for påtrengende, kan vi jo alltids dempe den med en hamburger til kvelds ;-)!
Frokost .....
Middag .....
Og kvelds ???
Det ble visst en mat- og medisindagens i dag ;-) - men kanskje jeg får finnerlønn for denne?
1. april:
I går kveld var Kristin på møte i brukshundgruppa. Leeenge! Og jammen hadde hun litt av hvert å berette selv om hun tastet vel mye på telefonen underveis ;-). Blir vel lagt ut et lite referat etterhvert. Fra møtet altså - tror nok ikke telefontastingen hennes har almenhetens interesse :-). Dagen startet ikke helt bra; ingen kaffe og ingen frokost ettersom jeg skulle møte fastende for blodprøve. Til alt hell skulle også Roger til byen i samme ærend og dermed fikk Cinco og jeg haike med han :-). Og etterpå sørget han for at vi fikk sukker (i sjokoladekakeutgave) til hjernen - snakk om å være heldig en traurig tirsdagsmorgen!
Tror egentlig det blir en lettvintmiddag i dag; svenske kjøttboller og svensk mos - med svensk posesaus er jo godt en gang i blant, men i morra blir det sennepsstekt svinefilèt med gresk salat til - og ikke posesaus ;-). Trening i fjorden i kveld og det gleder vi oss til både to- og firføttinger :-)!
Cinco er forresten mye bedre i dag !!!
Det ble sen .....
men god "frokost" med nydelig sjokoladekake .....
og sterk, svart kokekaffe til :-)
 
 
 
Cinco er myyyye bedre i dag .....
men det er ei stund til han får rase rundt .....
 
 
 
sammen med Shabby og lillerampen!
Og Q-Ling har ei "høne å plukke" med noen av sine samboere!
29. - 30. - 31. mars:
Fredag forsvant pryden til både Cinco og undertegnede; hans hos dyrlegen og min hos frisøren ;-), så nå vandrer vi rundt - ikke naken og tannløs, men"stenfri" og "hårløs" - her ute på nesset. Og det er vi egentlig såre fornøyd med begge to :-). Ellers ble den dagen brukt til koselig kafèbesøk - og sykepass av den nyopererte. Lørdag ble det den store handledagen - i hvert fall for Kristin, for hun dro på "harrytur" sammen med Hege og kom hjem med posene fulle. Roger hadde de to blå oppe i dalen og når "sverigefarerne" kom tilbake, spiste vi middag sammen:-). Dagen derpå tok hun og de to blå en langtur på Reines. Cinco og jeg passet huset - som forøvrig var strømløst i 8!!! timer - og det var kjipt for ei middagssulten Kristin og mora hennes. For å unngå "mangelsykdommer", så vi oss nødsaget til å ta den lange turen til Esso for påfyll;-) - og to saftige burgere gjorde godt i tomme skrotter. Hvis lillerampen får tid til å klore ned noen ord, skal jeg legge ut noen flere bilder i bloggen - kanskje allerede i løpet av denne dagen når Kristin er på bruksmøte i byen ;-).
-------------------------------------------------------
De to blå hadde en fin søndagstur til Reines, men Cincogutten måtte vansmekte hjemme. Heldigvis er han mye bedre i dag :-)!
 
26. - 27. mars:
En effektiv start på dagen; både blomster og kropp er dusjet, kråker, ekorn og rev har fått sin frokost - "trostungens" middag er bestemt ;-) Mildt og fint, men gårdsplassen mellom huset og garasjen er helt isbelagt. Heldigvis er det barmark på sjøsida, så Cinco og jeg kan ta en lufterunde uten å risikere lårhalsen. Ble en liten treningsrunde på kveldstid og Q-Ling var helt elektrisk :-)! Shabby var så syk at han ville ikke hverken leke eller ha godbit, men er, takk og lov, mye bedre i dag. Vi har nå egentlig mer enn nok med en syk hund i huset. Håper han blir bedre etter morgendagens operasjon! I kveld blir det rallytrening og det skal bli moro å se guttan i aksjon. Enn så lenge nøyer jeg med å se -tror ikke underlaget tilsier noen store utskeielser for undertegnede.
Alt for glatt på denne siden av huset .....
men her var det helt greit både å lukte .....
og markere området ;-)
Tirsdagens godbiter måtte tørkes på nytt :-( .....
men fuglematen var tørr i massevis ;-)
Regner med at dagens middag er ok ;-)?
Kjærsteparet på nattlig besøk :-) .....
og vårflørten er i full gang :-) .....
men denne frøkna er allerede vel rund over magen!
Fineste guttan på Skjomnes søndre :-) :-) :-) :-)!
25. mars:
Mesteparten av formiddagen har gått til godbit-tørking, så hvis det nå ikke blir orden på kveldens trening, da altså..... Det blir i hvert fall kake til kaffen, for Merete blir å ta med bursdagskake :-). Nydelig vær i dag; et par plussgrader, bris fra øst og blå himmel og Cinco og jeg har vært ute et par turer og nydt godværet :-). Wok med ris til middag - ingen dessert - men kanskje noe ekstra godt til kvelds i stedet;-)!
Nattmat gjør godt i en gravid mave ;-)
Og kråkene mesket seg med revematen ......
helt til matens vokter innfant seg ;-)!
Dagens gjøremål - og medisterdeigen til høyre var rett og slett heslig feit :-(!
I dag for 2015 år siden fikk jomfru Maria beskjed om at hun var gravid og Norge feirer dagen med vafler, men jeg foretrekker knekkebrød med brunost :-)!
Og hvis det er sol og varmt i dag, kommer bjørnen ut av sitt hi og det blir det en varm august !
24. mars:
Egentlig var det litt kjedelig å ikke være med på helgas rallykurs, men jeg konsentrerte meg nå om å lage middag til kursholdere og familiens deltager ;-). Og middagen smakte ikke ille; tynne, røkte ørretskiver med guacamole på nachos-chips til forrett, svinekam m/gulrøtter, asparges, stekt rosenkål med sylteløk og baconbiter samt fløtestuede poteter til hovedrett. Og den Himmelske Marengskaka gikk helt fint å spise til dessert ;-). Formiddagens gjøremål for Cinco og meg har vært viet til diverse huslige gjøremål avbrutt av kråkejakt og tisserunder. Heldigvis har vakkerprinsen ikke hatt problemer med vannlatinga i dag :-)!
Det ble dårlig med bilder fra kurset, men det ble mye bra ute før og etter, så det blir nok litt oppdatering i bloggen etterhvert ;-)!
Lufterunde først - så kurs :-) .....
Og så ny lufterunde etter kurset :-) .....
men Cinco måtte passe gård og "gamla" ;-)
Ei vordende mor på formiddagsbesøk :-)
Den "grumme fader" kom ikke før sent på dag ;-)
Mandagsfrokost med lørdags-Dagblad = helt ok :-)!
Kristin og de to blå var superfornøyd med helgas rallykurs :-)!
22. - 23. mars:
Det har vært ei forholdsvis rolig helg her ute på nesset; Cinco og jeg har vært hjemme alene mens Kristin og de to blå har vært på videregående rallykurs i Ballangen. Og de var kjempefornøyd - og en smule sliten - alle tre :-)! Cinco tar sin oppgave som huspasser på alvor og har holdt gårdsplassen kråkefri mens jeg har forberedt dagens middag. I går ble det bare svensk ertersuppe, men i dag blir det fyllt svinekam med mye godt tilbehør og Himmelsk Marengskake til til dessert - forhåpentligvis i en bedre utgave enn den første jeg prøvde meg på ;-). Vi har hatt viltkameraet stående ved sjøen, men var ikke helt heldig med hverken vinkel eller lyset, så det var litt vanskelig å se hvem som var der. Akkurat nå står det i nærheten av huset, så får vi se om det blir noe bedre :-).
Blåtimen
Viltkameraet "fanget" ørna .....
men ikke godt å si hvem ørna fanget!
Shabby ........
og lillerampen hadde det kult på rallykurs .....
og i mens holdt Cinco gårdsplassen kråkefri ;-)
 
To som koset seg på første dag av rallykurset :-)
21. mars:
Da var jeg blitt målt på kryss og tvers - i hvert fall ble "jultreføttene" mine målt ;-). Jaja, noe må man jo foreta seg så ikke hverdagen blir kjedelig. Det eneste kjedelige jeg har opplevd i dag, var at skog og mark var blitt hvit igjen :-(. Ellers har vi hatt en fin dag; laget mange ekstra gode godbiter som flinkeguttan skal få nyte godt av på kurshelga i Ballangen. Middagen er under kontroll og etterhvert blir det vel stekt ei eplekake til kursfolket :-). Kristin har "langdag"; etter jobb skal hun hjelpe til på et VU-arrangement så det blir nok seinkveld før hun returnerer til Skjomnes søndre.
Nå forlater militærguttan landsdelen ....
og i stedet blir vi "invadert" av turistskip ;-).....
og Svartpus er usikker på om det er trygt utendørs :-)
Godbiter av stekt svinenakke til kurshelga .....
og Cinco klarer nesten ikke å vente :-) .....
men det slipper toføttingene :-)!
Fornøyde skogsgutter ønsker alle uansett gjøremål ei fortreffelig helg :-)!
20. mars:
Spennende middag på oss i dag; ovnsstekt svinenakke med rotgrønnsaker - og før servering en dæsj honning over ;-). Egentlig skulle jeg vært hos legen i formiddag, men jeg avbestilte timen og hadde det mye hyggeligere her hjemme med Roger på trivelig kaffebesøk. Prøvde meg på å betale noen regninger, men den sabla banken har tydeligvis noe krøll på systemet sitt :-(. KNURR! Akkurat i dag er det nok like greit at jeg ikke hadde bilen tilgjengelig. Det blir nå uansett kveldstrening på oss i fjorden - håper bare været holder seg sånn noenlunde brukbart.
Kult med turistskip i VU, men hva den andre båten holder på med, vet nå ikke jeg. Men at det blir ovnsstekt svinenakke til middag, det vet jeg alt om ;-).
Sånn går det når "noen" kjeder seg hjemme alene - da blir det gule gardiner til påske og hvite til sommer'n :-)
Nå begynner jeg virkelig å lure på om Kristin tenker på en filmkarriere på sine "gamle" dager ;-)
 
19. mars:
Det var veldig koselig med besøk i går :-) Q-Ling hilste litt "høylydt", men fant fort ut at Magnus var en trivelig gutt som passet fint inn i flokken ;-) og Cinco syntes det var ekstra kjekt å få verdens flinkeste multebærplukker på besøk. Trening ble det ikke, men det gjorde nå ikke så mye, for 2 av kroppene her ute på nesset "virker" bare sånn passelig. CT-røntgen viste at prostata'n til Cinco var full av svulster :-(, så fredag 28. skal han opereres. Det gode er at dyrlegen garanterte at det ikke var fare for spredning :-)! Min kropp fungerer heller ikke helt bra, håper dansken finner på noe "lurt" 9. april :-). Forresten så har vi nå to svarttroster i "matfatet så kanskje det blir flere trostunger på gården etterhvert ;-)! I dag blir det ovnsbakt laks med grønn gèle til dessert.
To kjekke gutter :-)
To kjekkaser til .....
som koset seg ute i gårdagens godvær :-)
Rødstrupen som også tilhører trostefamilien er tilbake
så kanskje det blir mange "trostunger" på gården ;-)
Familiens "natteravn" ute på oppdrag igjen;-)
Og i år skal jeg ha sånne i "blomsterbaljen" ;-)!
18. mars:
Kaldt og klart i dag også; minus 13 på første lufterunde, men neste tur ut var det "bare" knapt 9 minus og nå, i middagstida, viser termometeret - 5,3 :-). Det ble som jeg trodde; ingen trening på firføttingene i går, og det blir det ikke i dag heller, for vi får en overnattingsgjest. Kristins beste tur og multeplukker, Magnus, kommer med henne utover etter jobb. Det blir koselig for oss - og sikkert litt uvant for de firbeinte - å få et ungt familiemedlem i huset igjen :-). Magnus får, etter eget ønske, fiskekaker til middag og vi øvrige skal ha fiskepudding ;-). Cinco er på tur til dyrlegen for å ta en CT-undersøkelse av prostata'n og vi krysser labber for at det står bra til! Med tanke på dagens bilder - vi er ikke sluttet med hund! Det er bare Kristin som "leker" seg med viltkameraet ;-)!
En hodeløs tofoting ;-)
Neida - hodet var på plass :-)
Og der har vi jo dama i fullt dagslys :-)
Bortsett fra nøtteskrika, er det undertegnede som har tatt bilde av kråka og svarttrosten - med "gammelapparatet" ;-)
Nattens "fangst" på viltkameratet!
16. - 17. mars:
Nydelig vintervær i dag også, men fyttikatta hvor kaldt det er; fra +7 til minus 10, det kjennes kaldt ut, det :-(. Vi hadde en veldig koselig dag i går :-). Rett nok ikke for de på fire føtter som måtte fravike søndagsturen, men de fikk nå et par-tre lufterunder med litt lp-trening innimellom ;-). Og søndagens middag smakte fortreffelig. Det samme kan jeg ikke si om kaka; tror nok jeg vil lage en annen bunn neste gang for resten av den smakte godt. Lørdag var vi forresten på Milano Ankenes. Maten var helt grei, men servicen var laaaangt unna pari. Det må de gjøre noe med ellers forsvinner kundene til byen. Tror ikke det blir trening på firføttingene i dag; Kristin har langdag og er vel knapt hjemme før treninga starter. Ellers har jeg tenkt å potte om praktspragle-"bebisene" og servere rester fra gårdagens middag :-).
Lørdagens lunsj .....
var ikke mye å skryte av :-(
Men fylte indrefileer, gratinerte tomater ++ smakte:-)
Så trøtt .....
blir man av å feire VU .....
og det hadde ikke lillerampen noe i mot ;-)!
Denne nydelige buketten fikk jeg helt overraskende lørdag kveld :-)!
15. mars:
Jammen har det vært en fin lørdag til nå. Ble godt fornøyd med avisartikkelen om strikkeDamen - og fikk hyggelig tilbakemelding om at hun også var fornøyd. Bløtkaka Kristin tok med til byen fallt i smak og før kafèen stengte var det ikke "flisa" igjen. Og den Himmelske marengskake jeg har laget til morgendagen, ser ut til å bli knall ;-). Dessuten hav vi en hyggelig middags-date på Milano eller Napoli eller noe i den dur og dermed blir det ingen middagslaging i dag.Og jeg gleder meg :-)! Gleder meg nå til i morgen også, for da får vi middagsgjester, men jeg skriver ikke her hva vi skal servere, for det skal være en overraskelse.
Halvparten av morradagens kake klar ;-)
Bløtkaka falt i smak :-)
Og tid til å spille litt innimellom ble det også ;-)!
To "slikkmunner".....
men lillerampen stakk av med "brorparten" :-)
Og endelig fikk vi et gløtt av sola inn stuevinduet :-)!
Ny bordpynt til helga ;-)
14. mars:
Hvis denne værtypen har tenkt å fortsette, blir visst de firbeinte nødt til å prøve seg på svømmeknappen i stedet for lp-øvelser ;-). Trening skal være hyggelig, og det er ikke hyggelig når to- og firføttinger vasser i vann til anklene. I stedet for å trene, ble det kaffe og kakekos innendørs og de firbeinte fikk etterhvert et par lufterunder før vi tok kveld. Kyrre har "blåst mye i barten" både i natt og i formiddag og temperaturen har vekslet mellom 2 pluss og 2 minus. Vil nå helst ikke ha frost nå, men det bryr neppe værgudene seg om :-(. Vi har nå uansett vær, trent litt apport utendørs og de to blå var skikkelig flinke. Stekt bløtekakebunnen til i morgen rakk jeg også såvidt før strømmen forsvant. Fortsatt driver den og blinker, så det blir lettvintmiddag; grillede kyllinglår og kulepoteter med godsaus til :-). Og så tar vi en handlerunde med ei innlagt treningsøkt i kveld. Under tak! God helg!
Treapporten var helt grei :-)
Men metallapporten var ikke like grei .....
som hårbørsten innendørs ;-)
Men godbiter fra en kalkunfilet gjorde susen :-)
Tisse må man jo .....
selv om "Kyrre"blåste vel mye i barten"!
Og jeg rakk såvidt å få stekt kakebunnen før strømmen forsvant igjen!
13. mars:
Nei nu altså; her kommer jeg intetanende ut på den første lufterunden - og plutselig var det en hvit, men fortsatt våt, verden som møtte meg. Og det hadde vær-dott-no ikke sagt ett eneste ord om:-(! Jaja, firføttingene syntes nå det var kult - de to blå luktet seg langt oppover lia mens Cinco saumfor HELE tomta rundt huset ;-). Han skal forresten til dyrlegen for en ct-undersøkelse førstkommende tirsdag. Håper han får en bedre opplevelse enn jeg hadde. Blir litt godbitørking i formiddag også, men da får det holde for ei stund ;-) og jammen blir det ikke kylling til middag i dag med. Men denne gangen er den i helstekt utgave, fyllt med ei blanding av ris, hvitløk, vanlig løk og hakkede tomater. På slutten av steketida strør jeg litt kanel og sukker og pynter med svisker :-)! Skal også lage ei eplekake til treninga i kveld; må jo feire Ditte sitt bronsemerke. Blir mere kakebaking denne uka. Kristin skal ha ei kake med seg på jobb lørdag og til søndagens besøk har jeg funnet ei "ny" og spennende oppskrift, og den bare MÅ jeg teste ut ;-). Tror nok den blir min nye favoritt!
Men om to strakser skal lillerampen sette noen potetrykk i bloggen og så skal jeg skrive på mitt kommende bokprosjekt ;-)!
Sånn så det ut utenfor kjøkkenvinduet i morres!
Men det er jo litt fint også selv om ikke....
trosten som skjuler seg under treet er helt enig!
De to blå mollkosa seg oppi lia .....
men "sofagrisen" foretrakk sofa'n .....
når "moder jord "ser sånn ut ;-)!
Og denne har jeg tenkt å servere på søndag!
12. mars:
Vi trosset både blåst og regn for å dra på treninga i går kveld. Treningsmessig kunne vi spart oss for den turen; banen lå stort sett under vann - eller is - alt etter hvor man prøvde å bevege seg. Vi hadde det nå veldig trivelig innomhus . Noen med isbrodder på var rett nok flinke til å trene - og Ditte og Bella klarte kravene til NKKs bronsemerke i lydighet. Stort grattis til en flink ekvipasje! Etterpå ble det en kjapp lufterunde - og den var virkelig kjapp; selv firføttingene syntes det var vel mye luft. I formiddag har jeg tatt meg av blomstene, tørket godbiter og luftet de to blå. Mikset sammen en ny vri på kyllingfilèene, og det blir forhåpentligvis en god smaksopplevelse. Ellers ingen spesielle planer for dagen annet enn få lagt ut litt bilder!
Godbiter til firføttingene ;-).....
og godbit til toføttingene ;-)
er nå stekeklar :-)!
To staute gutta på tur :-)
Lillerampen har funnet sin utkikkspost ;-).....
og jeg nyter synet av tuplipanene :-)!

Tenker det blir ei lettvintløsning i dag ;-)
 

 
11. mars:
Undres på hvor de fire siste dagene er blitt av;-)! Uansett - nå er lillerampen og jeg tilbake med skribleriene våre - uten at vi har de helt store nyhetene å meddele omverdenen. Lørdagens dagslys benyttet Kristin og firføttingene til en fin skogstur på sørsida av Skjombrua. Og så fikk vi overraskende - og veldig koselig ettermiddagsbesøk - av Vilde sammen med pappa'n og mamma'n sin :-)! Søndag gikk turtrioen "bare" i Storskogen vår - og det var et himla uvær - så de så ut som druknede katter når når de kom hjem. Etter å ha "tørket opp", ble det bytur - egentlig for å fylle drivstoff - men ettersom vi nesten var i byen, ble det til at vi tok ei lita treningsøkt i blåsten på HIN-taket. Og Q-Ling funket som bare det - og det gjorde storguttan også :-)! I går tilbrakte jeg dagen på sykehuset, og det var ikke mye koselig, men i dag er det historie og jeg har hatt særdeles trivelig formiddagsbesøk av Roger. Egentlig skulle han vært gullforgylt; han har nemlig fikset stålburet, så nå er utbryterkongen trygt plassert bak lås og slå ;-), men jeg tror nok Hege foretrekker en Roger av kjøtt og blod:-)! Vi må nok finne på noe annet lurt som takk for jobben :-)!!!
Fineste Vildepia på mammas fang :-)
Sånn går det når du vekker mora di før fuglan ;-).....
men du har fått ei tjukkpølse i bytte ;-)!
PS - Det er forresten Roger som har fotografert kråkene - med ditt kamera :-)!
Og så trøtt blir man etter to dagers skogstur;-)!
Bilder og kanskje noen ord blir lagt ut i bloggen etterhvert;-)
7. mars:
Tror NRK har samme værboka som meg, for de viste også at det var kråka's dag i dag;-). Det er forresten bare meldt drittvær i helga; skodde, sludd og regn. Rett nok ikke så mye vind foreløpig, men det frister ikke særlig til uteaktivitet. Vi var bare fire på treninga i går kveld, og det var ikke enkelt å trene hverken for to- eller firbeinte; helt glasert og mye overflatevann gjorde det ekstremt vanskelig å holde seg på bena :-(. Men hundene fikk nå trent litt, og vi hadde en trivelig kakaopause etterpå. Blir bytur i ettermiddag for et intervju av ei ekstra strikkeglad dame - som forhåpentligvis kommer på trykk neste lørdag :-). Kristin sjekket forøvrig viltkameraet i går kveld og da var det tatt vel 90 bilder. Hun la samtidig ut ny åte; blir spennende i morgen å se hvem som har vært der :-)!
Tåke .....
Regn .....
Søle og is :-(
Er det rart Cinco er litt betenkt .....
og vil tilbake til stuekroken ;-)
Men pølsegrateng gjør godt i magen, når tida er der!
I dag er det kråka's dag: Om denne dagen er grønn, kommer våren tidlig og blir skjønn;-)
Men skal vi tro det gamle værtegnet, blir det hverken tidlig eller skjønn vår i år!
6. mars:
Det er bare en ting å si om gårdagens posesaus; den var FÆL, så det er nok lurest at jeg hiver meg rundt og serverer hjemmelaget krempeppersaus til kebaben selv om den neppe blir like god som Kristin sin ;-)! Ellers fikk guttan seg en ørliten treningsrunde før kveldens siste tisserunde. Og Q-Ling var helt i hundre; bittelitt ukonsentrert pga kraftig vind, men med akkurat den attityden vi vil ha :-)! Blir litt huslige småpusk her ute på nesset i formiddag, men i kveld er det trening og det gleder vi oss til. Det er alltid trivelig når B-gjengen er samlet - og etterpå blir det nok noe godt til kvelds :-)!
To blå som begge vil ut å trene ;-)
Laksen var i hvert fall god :-)
Skulle gjerne vært med ut fjorden :-)
Gosj - det tar på å bli bestefar ;-)
Kebab ......
med hjemmelaget druesalat og kulepoteter = godt :-)
Men må nok servere en hjemmelaget krempeppersaus i dag ;-)
5. mars:
Det var mye bedre underlag på banen enn jeg hadde trodd, men jeg var ikke kledd for uteliv i 7 minus :-(. Alle tre guttan fikk seg likevel ei fin treningsøkt med Kristin. Cinco hadde forøvrig ei nydelig innkalling med stå, og fikk ei heftig belønning etterpå. Shabby og Q-Ling var også flink - og undertegnede var "flink" å spise sirupssnipper til kaffen ;-). Etterpå ble det en lufterunde på Store Monument-plassen, så uret viste nesten 23.30 før vi ankom Skjomnes søndre. Det har vært en rolig formiddag med koselig venninne-besøk. Ellers har jeg ikke gjort så mye nyttig, men noe godt til middag skal det nå bli :-).
Påfyll av energi :-)
Påfyll av koffein .....
og påfyll av vitaminer :-)!
Men her blir det dårlig med påfyll ;-).....
og her trenges det "påfyll" av maling .....
men først må magen ha påfyll :-)!
Går nesten ikke an å ha det bedre :-)!
 
4. mars:
I dag er det Cinco som stuller og steller her ute på nesset :-). De to blå er med Kristin på jobb og får bruke nesene sine på fremmede" bylukter, og det har de ikke noe i mot;-). Snille Roger hentet meg, kjørte meg til legen - og ventet nesten en time, men nå skal jeg ikke tilbake dit før om en måned heldigvis :-). Har ett sykehusbesøk igjen førstkommende mandag, og det gruer jeg meg litt til :-(, men da er jeg forhåpentligvis ferdig med alle legebesøkene! "Bare" fiskepudding til middag i dag, men greit å ikke være så stappmett når vi skal på trening i kveld. Tror ikke jeg tør meg på "glatta"; får kommandere Kristin i stedet og bloggen blir det neppe tid til i dag!
En under .....
En over .....
Og en der han skal være - i kurven sin ;-)
Fritt for ikke å gå over den brua ;-)
Mose i "vinterklær" :-)
Guttan på søndgstur, men det er like fint vær i dag :-)
Nå mangler bare trollkjerringa på garasjeporten - må nok få Kristin til å stå modell ;-)
3. mars:
Da var ei fin helg over; vi har ladet batteriene og er klar for ei ny uke :-). De to blå fikk seg en fin skogstur i godværet, men Cinco passet hus og meg og innkasserte noen ekstra godbiter for det ;-). Han er fortsatt litt hoven, men har jo noen dager igjen med penicillin så vi krysser labber for at bedringen fortsetter :-). Kjøttsuppa var god - og dobbel dose dessert smakte fortreffelig. I kveldinga kjørte vi til byen og alle tre guttan + undertegnede og Kristin fikk rørt på pedalene. Lillerampen var helt vill - kanskje fordi det er ca halvannet år siden sist vi trente sammen. Kult var det nå uansett :-)! Også Shabby var på "høgget"; han og Kristin fikk ei fin økt. Cinco-gutten fikk mest bare lek - og var såre fornøyd med det :-). I dag har Kristin langdag i byen, og jeg har "langdag" på nesset med de to blå ;-). Tror det blir gratinert blomkål m/bacon til middag - og det er fortsatt fruktsalat og is igjen fra gårdagen ;-)!
Flere bilder og kanskje noen gloser kommer i bloggen etterhvert :-)
Q-Ling .....
og Shabby koset seg på skogstur .....
men Cinco var fornøyd med ekstraforpleining hjemme!
Shabby var klar som et "egg" for trening ;-).....
og Cinco syntes det var kult med ei lekestund :-).....
men lillerampen sa ja-takk begge deler ;-)!
Og nå finner firføttingene vann i skogen :-)
2. mars:
Bløtkokte egg, multer og andre godsaker til søndagsfrokosten var ikke ille :-). Og etter å ha sørget for ny forsyning av aske og matet kråkene, ble det skogstur på Kristin og de to blå. Cinco stakkar, måtte "vansmekte" hjemme. Det ser ut til at analkjertene fylles opp igjen og det er neppe helt bra :-(, men vi har nå luftet oss etter beste evne i nærområdet. Kristin tar ned viltkameraet i dag, så nå er vi ganske spent på hva som befinner seg der. Fruktsalaten og isen venter, og kjøttsuppe kokt på egenesaltet lammekjøtt er straks klar. I ettermiddag flytter vi viltkameraet nærmere sjøen - i håp om å "fange" opp oteren - og når det er gjort blir det en bytur med ei lydighetsøkt eller tre :-).
En syk hund .....
En fornærmet hund .....
Og en gårdspasserhund :-)
Fortsatt granbar og lys i utepeisen ;-)
Innendørs nyter vi årets første tulipanbukett :-)
Men "noen" venter visst på middagen..... ;-)
Nå begynner Kristin å få "dreis" på kameraet :-)
Og lillerampen er ikke langsur  heldigvis :-)!
1. mars:
Det var nå ikke tarmen som var på tur ut på Cincogutten, men forstørret prostata og fulle, betente analkjertler :-(. Dyrlegen kunne ikke si om analkjertlene var fulle pga prostaten - eller om den var forstørret pga fulle kjertler. Nå skal han ha en 10 dagers antibiotika-kur og blodprøver er sendt sørover til analyse. Deretter blir det CT for å sjekke prostataen. Han virker fortsatt litt slapp og utilpass, men håper vi ser bedring i løpet av helga. Vi hadde nå ei hyggelig avslutning på dagen med koselig besøk av Hege og Roger :-). Synd Kristin er på jobb i formiddag i finværet, men kanskje blir turvær i morra også. Hadde forresten besøk av en fremmed fugl på veranda'n i morges. Trodde først det var en spurv, men syntes nebbet var for krumt, så er ikke helt sikker på hvem den sultne stakkar'n var. Har ingen store planer for ettermiddagen, men har gjort klar en godbitpose - hvis.... såfremst..... i fall vi får ånden over oss ;-)!
Det ble en dyr fredag .....
og Cinco-gutten var helt utslått etterpå :-(.....
men lillerampen er i full vigør - heldigvis :-)
Lurer på hvem den sultne stakkar'n er .....
og om det blir noe rabarbra i år?
Det blir nu i hvert fall fruktsalat til søndags-dessert :-)
Blå himmel og ingen vind i dag :-)
28. februar:
Dagene blir sjelden som man har tenkt; første overraskelsen fikk Kristin i går da hun skulle lufte de to blå og fant bilen FULL av fjær! Shabby hadde brutt seg ut av buret og tatt tabbe på ei dundyne som brukes over buret når det er ekstra kaldt. Ikke nok med det, men "Houdini" hadde smøyd seg over gitteret og plassert kroppen i førersetet. Og der satt han - som en fjærbekledt aussi bak rattet. Godt det ikke var Cinco, for han hadde garantert herpet inventaret også hvis han kjedet seg. Og jeg fikk en overraskelse da jeg var ute på tisserunde med Cinco som strevde voldsomt med å få gjort fra seg. Når jeg så nærmere etter, så det ut som tarmen var på tur ut - og da var det bare å ringe dyrlegen som selvsagt ikke hadde tid å se på han i går, men vi tok bilde og sendte det over til henne. Nå har han time kl 11.30, så vi krysser labbene for at det ikke er "schæfer-rompe" han har. For sikkerhets skyld startet min dag i dag med en tlf fra fastlegen som var bekymret for blodtrykket mitt - men egentlig er det jo ikke rart det fyker til himmels med alle "overraskelsene" :-(! Satser på at det blir ei rolig helg - kanskje det blir tid til en skogstur for firføttingene også - og nå skal jeg uansett ta meg en bolle med et passelig lag meierismør og skinkesteik på!
Flinke B-gjengere - og et par harstadværinger på søndagens LP-cup :-) - flere bilder lagt ut i bloggen - omsider ;-)
 
 
 
 
 
Maria serverte gjestene grønne pannekaker i går :-)
Og  sånn så det ut i bilen :-(
 
 
 
 
 
I dag blir det marokkansk mat her ute på nesset ;-) ...
så tror nesten vi spanderer et glass Pepsi med isbiter i til middagen ;-)
 
26. - 27. februar:
Da er straks årets andre måned over, og fortsatt er det ingen tegn til vinter. Tirsdag var det så vått og glatt at vi skippet treninga. Ikke så vått i dag, og hørte "rykter" om at treningsplassen skulle sandes, så da blir det kanskje trening i kveld. Gårdagen gikk til legebesøk og blodprøvestyr, men nå får jeg to sprøyter i året og slipper å ta tabletter og det feiret vi med en hamburgermiddag på Esso :-)! Har ikke helt bestemt meg for hva vi skal ha til middag, men blir nok å "rote" sammen ett eller annet som forhåpentligvis blir spiselig ;-). Cinco er ikke helt bra, så kanskje vi må ta en tur innom dyrlegen i ettermiddag.
Glad hund og glad fører :-)
Shabby var også fornøyd med treningssamlinga ;-)
Og lillerampen fant ruta  - med litt ekstrahjelp ;-)
Lurt å kombinere det nyttige .....
med det behagelige :-)
Men Cinco er ikke helt i form :-(
Og sånn går nu dagan.....
25. februar:
Ble ingen trening i går kveld, men guttan fikk seg i det minste sin vante kveldsrunde - og virket såre fornøyd med det :-). Dagen så langt har gått til godbit-tørking og fuglemating. Heldigvis med et hyggelig avbrekk når Roger var og hentet bilen med lp-utstyret som ble brukt i helga :-). Egentlig skulle vi på trening i kveld, men isbelagt og våt bane er en dårlig kombinasjon for hundetrening, så vi blir nok å finne på noe annet for å aktivisere firføttingene. "Kjedelig" middag i dag; salt torsk med bacon og gulrøtter, men fruktsalat og is til dessert hjelper jo litt. Kanskje jeg får sortert litt av helgas bilder også :-)!
"Revesnop" ;-)
"Fuglesnop" og nå blir det ei stund til neste kake :-(
"Kristin-snop" etter dagens middag ;-)
Svartpus har fått frokost .....
Cinco har fått frokost .....
Vi kan "glede" oss til middag  - eller dessert etterpå;-)
Ballangen flerbrukshall: Cinco venter spent på når det blir hans tur :-)
 
22. - 24. februar:
Dagen i dag har stort sett gått til opprydding - ble jo ikke gjort så mye i helga for de to dagene tilbrakte vi i Ballangen flerbrukshall sammen med mange trivelige hundefolk. Lørdag var det treningssamling med veldig godt oppmøte og søndag var det lp-cup mellom Narvik og Harstad. Mange flinke ekvipasjer var i sving - og ekstra moro at så mange heiv seg med i rekrutt-klassen :-)!
Kristin var godt fornøyd med guttan sin innsats - håper hun blir like fornøyd med dagens middag ;-)!
 
21. februar:
Ingen av guttan var spesielt flinke på gårdagens trening; får håpe de gjør en bedre innsats i helga. Da er det først treningssamling i Ballangen flerbrukshall lørdag og lp-cup mellom Harstad og Narvik søndag ;-). Guttan og jeg har hatt en rolig fredag. Kristin har hatt litt mer å henge fingrene i; først på jobb på Høgskola og så til byen igjen for å være serveringshjelp. Vi har forresten vært fri for strøm i ca halvannen time, og det ble rimelig fort kaldt i huset selv om temperaturen steg fra minus 8 til pluss 1. Heldigvis har vi ved og nå er det nesten for varmt!
Godt å få opp litt lysere gardiner :-)
Svensk ertesuppe kokt .....
på god kjøttkraft smakte ikke ille :-)
Cinco fulgte godt med på sportssendingene .....
men det var før strømmen gikk, noe både Shabby .....
og Q-Ling mislikte sterkt :-(
Kjekt i hvert fall å ha fyringsmulighet når strømmen blir vekk:-)
20. februar:
KNURRR! Kor førrbanna æ kan bli; ikke for at jeg betalte regninger, men for at det som normalt skulle ta 5 minutter, innbar 12 omstarter og tre kvarter! Så nå vurderer jeg seriøst å bytte bank! Heldigvis fikk jeg hyggelig formiddagsbesøk - og blodtrykket normaliserte seg :-). Cinco har fått sine formiddagsrunder og trent litt apport. Jeg har ordnet ny "gardin" (som egentlig er en duk) på toalettet sånn at den sto i stil til de nye mattene :-). Og "gullkaka" er ferdig stekt - og smakt - så da blir det kake til kaffepausen på kveldens trening. Stekt kveite med diverse tilbehør til middag er heller ikke ille ;-).
Nye matter .....
og ny "gardin" på toalettet :-)
Cinco tar en liten formiddagslur ;-)
Men en "feit" kyllingbit fikk han i treningshumør ;-)
Og jammen ble det norsk gull i kombinert-lag-OL ...
og gullkaka er ferdig stekt+smakt til kveldstreninga!
Og noen venter på frokosten sin ;-)
19. februar:
Å starte dagen med legebesøk kl o8.30 er ikke det beste jeg vet, men heldigvis gikk det høvelig kjapt og før klokka var 10, var jeg tilbake på nesset :-). Cinco var med og syntes det var kult med en bytur - og en ekstra tisserunde etterpå, men sportssendinger er etter hans mening helt bortkastet tid. Jeg synes nå det var litt kult at langrennsjentene tok gull :-)! Får se om guttene er like kvikke i løypa ;-). Lettvintmiddag; Mydland-pølser og spaghetti - og ingen trening i kveld :-(. Men kanskje vi da klarer å avse litt tid til en sårt tiltrengt ryddesaju på badet .....
Ett av dagens første gjøremål .....
og Cinco ble helt utslitt av byturen :-)
mens andre var veldig glad for å være hjemme igjen!
Heldigvis er det noen bare flekker utenfor huset :-)
og dagens vær er ikke ille .....
noe Cinco setter stor pris på :-)!
"Noen" var visst ekstra sulten i går kveld :-)
18. februar:
Ble ei litt både-og-trening på lillerampen i går; første økta var han helt fjernstyrt, men det gikk en smule bedre på andre. Fikk forresten uventent, men koselig formiddagsbesøk i går :-). Dagens formiddagstimer blir brukt til - i nevnte rekkefølge - ut med Cinco, mate fuglene, tørke godbiter, se på sporten og et par smårunder til ut med Cincogutten :-). Ja, og så lage middag da; kylling i lime og kokos ;-). Kan jo bli en spennende smaksopplevelse :-).
Mye trafikk på Ofotfjorden i helga, men i kveld blir det trening i  Beisfjord:-)
Først kom en cruiser .....
og noen av turistene fikk seg en fisketur :-)
og deretter kom "storebror" sigende inn fjorden :-)
Pass opp - mye isflak i fjorden nå :-(
Både vinger og klør må tas i bruk ved landing :-(
Neimen Svartpus da; har du ikke vasket ørene dine ???
"Noen" har sleng igjen leken  sin .....
15. - 17. februar:
Det ble en veldig koselig lørdag; Viggo hentet meg og sørget for at jeg kom i tide til kafèmøtet ;-). Hadde nå trodd at folk flest var hjemme og så på OL, men der tok jeg grundig feil. Kafèen var smekkfull og det var sånt "sjorr" at jeg knapt hørte min egen stemme. Resten av dagen ble av det rolige slaget - en liten handle/lufterunde og litt TV-titting. Ble nå en bra søndag også både for to og firbeinte :-). Alle guttan fikk seg en fin skogstur - og Kristin fikk sjekket viltkameraet. Reven var lett å kjenne igjen, men i tillegg var det et mørkt dyr med ganske kort hale. Dyret var mye forsiktigere enn reven og vi fikk kun et kort glimt. Er spent på neste gang, kanskje vi er heldigere da. I går fikk halvparten av stueplantene ny jord og større potter og i dag har jeg sådd årets første frø :-).
Lillerampen på glatt søndagstur .....
sammen med verdens vakreste .....
og sjefen sjøl ;-)!
Kjæresteparet er visst lei av Lofot-torsk ;-)
Årets første frø er i jorda :-)
Søte vårblomster til takk for ei Verdens Beste ;-)
Flere bilder fra helga blir lagt ut etterhvert ;-)
Stakkars Kristin; isbitmaskinen har sagt takk for seg :-(
 
14. februar:
Da var det straks helg igjen - og morgendagen skal jeg bruke til bytur og et langt kafebesøk :-)! Kristin skal jobbe, så det passer jo egentlig bra, for da kan hun plukke meg opp når hun er ferdig på jobb. Før kl var 08 i morges hadde jeg stekt to Verdens Beste-bunner - kremen skal jeg legge på i morra tidlig så den er helt fersk når kafèen til Frelsesarmeen åpner utpå formidagen en gang. Litt sport har jeg og fått med meg, men det ble ingen stor medaljedag  ;-). Hva kvelden vil bringe, vet jeg ikke foreløpig, men middagen blir nok god; kjøttdeig i form med mos i strimler over :-) God helg!
Cinco har vært ute en liten formiddagsrunde :-)
Pusen også - og nå vil han ha formiddagsmat :-)...
og det ville jammen ho "kari" også ha :-)!
Kristin glemte vannet til de to blå :-(.....
men middagen hennes er klar :-).....
og Verdens Beste er nesten klar ;-)!
Storfint formiddagsbesøk :-)
13. februar:
Da er snart halve torsdagen blitt historie, men verdens vakreste og jeg har hatt en fin dag med koselig formiddagsbesøk :-). Litt sport har vi også fått med oss innimellom Cincos tisse/lukterunder. Vi har til og med laget ei slags kake til treninga, men den lille flisa jeg smakte på svarte absolutt til forventingen. Derimot blir det ingen gourmet-middag i dag. Heller ;-) - og Kristin mostret litt over at nå ble det mye lettvintløsninger på middagsbordet. Får vel bøte på det med noe godt til kvelds. Vi skal nå uansett på trening og forhåpentligvis er det like fint underlag som sist. Da kanskje jeg også tør å røre litt på pedalene ;-).
Bare måtte prøve denne .....
og smaksprøve var ikke ille ;-)
Men det ble lettvintløsning til middag ;-)
Koselig med en "hjerteblomst" i vinduet .....
når Rånkjeipen har vinter-"klærne" på :-)
Cinco er allerede klar som et "egg" til kveldstreninga!
12. februar:
Ble ei fin trening i fjorden i går kveld, og underlaget var helt supert :-). Kristin fikk seg forresten en overraskelse da hun var førstemann inn i klubbhuset - og trodde det var noen der og dusjet ;-). Men det var det ikke - derimot var det lekkasje i dusjrommet, så hun, Hege og Roger fikkk seg litt av en jobb med å tørke opp det verste. Leder'n for Beisfjord IL som eier huset, fikk beskjed så da blir det nok resten ordnet opp med forsikringsselskapet. Deilig vær i dag; pluss 2, litt bris fra øst og klarvær. Blir nok fint måneskinn i kveld hvis klarværet holder seg :-). Ellers har vi ikke så store planer for dagen - bortsett fra det vanlig forefallende innenfor husets fire vegger. Kristin er på jobb og i kveldinga skal hun på besøk til en turkamerat og legge planer for den kommende tursesongen :-) og nå er bildene lagt ut :-)!
Første del unnagjort ;-)
Så frokost :-).....
Men hvor blir det av min frokost ?????
Sånn burde det se ut .....
men sånn ser det ut .....
og her ligger restene etter vegvesenets rasering :-(!
En bilvask hadde vel ikke vært så dumt, Kristin ..... ?
10. - 11. februar:
Æ overlevde coloskopien - og kunne konstatere at mine indre organer var mistenkelig likt torskens :-). Legen var flink. Sykepleier'n var flink. Og æ var flink. Til belønning for ett døgns faste og tarmtømming, ble det en nysmurt rekebagett, og jeg kan love at den smakte innmari godt! Nå er det bare å vente på et positivt svar fra Tromsø :-). I går ettermiddag var de to blå på trening innendørs på 4H-gården. Det var mest bare tull på Shabby'n, men lillerampen glimtet til. Innimellom ;-). Vi hadde en ubedt "gjest" som lusket rundt huset i går ettermiddag, så Cinco voktet området - og meg. Flinke Cinco; han slipper ingen inn hvis ikke jeg gir min godkjenning! I dag blir det oste-steaklett til middag og etterpå er det trening, men før det skal jeg dra støvsuger'n over gulvene og legge ut litt bilder; noen nye prøvebilder fra nyapparatet og noen fra søndagens tur som ble tatt med hybridkameraet ;-).
Flinkeste "gamla"-passer'n :-)
Kompisen min ;-) .....
og "markatta" :-)
Bildene med nykameraet blir stadig bedre :-)
Torsketarmer og mennesketarmer er ikke så ulikt ;-)
 
9. februar:
Med tanke på at det er morsdag, var det en smule dårlig timing med morgendagens sykehusbesøk og kun flytende inntak i dag :-(. Men jeg har hatt koselig formiddagsbesøk fra fjorden og det hjalp nå på humøret :-). Guttan har i hvert fall hatt en fin dag; de har strevet seg oppover glatta helt til snaufjellet og er rimelig slitne nå, så det blir nok en kjapp lufterunde til kvelds. Skal være glad når mandags formiddag er overstått - og jeg får lagt ut noen bilder fra dagens tur.
Q-Ling fant en gammel leke .....
og Cinco lurte på hvor det ble av lillerampen .....
men Shabby er allerede kommet opp i høyden ;-)
Koselig kort, blomst og ny koppholder til bilen :-)...
Smykke, konfekt og hjerteskum :-)
Og sånn gikk nå morsdagen!
Ettermiddagslyset var ganske spesielt!
 
8. februar:
Gårdagen ble avsluttet med trivelig kveldsbesøk, masse snop, is og kjeks på bordet - med andre ord en perfekt start på helga. Dagen i dag blir nok også bra; alle guttan har fått en sårt tiltrengt kloklipp og omgang med børsten - og jeg fikk den tvilsomme æren av å støvsuge etter den seansen. Men hva gjør vel det når Norge har tatt gull, sølv, bronse og en 4. plass allerede på første OL-dagen :-)! Nå er Kristin på jobb i byen og jeg "jobber" her ute på nesset; vanner blomster, tørker godbiter, trør inn og ut med bikkjedyret og etterhvert skal jeg steke lammekoteletter. Ettersom jeg skal bruke morgendagen til å grue meg til mandag, tar vi morsdagsmiddagen i dag ;-). Ellers blir det nok en liten runde på firføttingene og testing av fotoapparatet ;-)!
Shabby måtte først til pers .....
og noen prøvde å gjøre seg usynlig ;-)
men lillerampen  slapp ikke unna ;-)
Ikke nyttet det å gå ut heller, så nå er alle nyfrisert:-)
Søndagsmiddag på en lørdag ....
med en god tomatsalat til, går helt greit :-)
Småfuglene har fått nytt "matfat" :-)
 
7. februar:
Det ble litt av ei trening i går kveld; 19 hunder med sine respektive eiere hadde funnet veien til treningsplassen :-)! Og det ble både trent og trivelig sosialt samvær - vi var ikke hjemme før sent på kveld. I dag har jeg redigert en drøss med bilder; de første som Kristin tok ble ikke av beste merke for å si det forsiktig, men det er ikke så enkelt å bruke et speilreflekskamera når man har vært vant til et apperat som "tenker" selv. Godt var det derfor at Magnus trødde til og knipset bilder av samtlige hunder og førere :-)! De to blå og jeg har hatt koselig formiddagsbesøk, fugler og ekorn har fått mat - og to- firføttingene "godbiter" ;-). Tror det blir middag til vanlig tid, men det blir "bare" en gjentagelse av gårdagens. Ikke at det gjør noe, for lasagnen var god - selv med "fiskebollsausen" fra dagen før derigjen.
Fugler og ekorn har fått mat .....
og det blir det mye søppel av .....
"Noen" må visst rydde på skrivebordet ;-)
De to blå venter på "bedre tider" .....
og Svartpus venter på frokost nr 3 ;-)!
Finnes ikke maken til flott treningsgjeng :-)!
Mye brennbart gir mye aske - og nå her vi tre poser til neste strørunde :-)
 
 
6. februar:
Gårdagen ble avsluttet med koselig kveldsbesøk :-) og etterpå fikk guttan seg en tisserunde på Store Monumentplassen, så da var de også fornøyd:-). Kristin har endelig fått sitt etterlengtede speilrefleks-kamera og det skal hun teste ut i dag - både hjemme og på treninga i kveld. Godt vi har en sletteknapp på data'n ;-). I dag er det forresten minnedag for den hellige Dorothea som led martyrdøden under den romerske keiser Diokletian på 300-tallet. Hun er regnet som hagedyrkernes skytsengel og blir det snø i dag, blir det en lang vinter. Heldigvis er det lettskyet og et par minusgrader, men ingen tegn til snø - enn så lenge :-).
Kristin har endelig fått sitt nye kamera ....
og trenger nok litt ekstralys ;-)
Og jeg har fått to nye troll til samlinga :-)
I kveld blir nok reven glad :-)
Men her nytter det ikke å holde seg for nesa ;-)
Kristin: Gjett hva dagens middag blir ;-)!
Nytt strikkeprosjekt på gang..... :-)
 
 
5. februar:
Takket være strø-hjelp fra snilleste Roger, kom Kristin seg opp bakken uten problemer - og jeg kunne være med på kveldsrunden til de firbeinte :-)! Trening ble det likevel ikke; treningsbanen var høvelig islagt og Kristin kom veeeldig sent hjem fra jobb, men regner med vi er på plass i morgen :-). Vi har ingen store planer for dagen. Kristin jobber langdag også i dag og Cinco og jeg passer på residensen ;-). Det står "bare" fiskeboller på dagens meny, det er jo ikke ille - i hvert fall hvis man har stekt bacon, gulrøtter og rødbeter til. Et par premie-innelester til vårens rallykonkurranse i Beisfjord er monteringsklar og neste par påbegynt. Vi har allerede samlet inn en god del premieting og flere blir det nå utover våren, så kanskje det er lurt seg å sette av 28.-29. juni-helga til rallyformål :-).
Cinco er sikker på vi blir å trenge mer ved ;-)
Så glad er Kristin for å få .....
fiskeboller til middag :-)!
Sola er ENDELIG tilbake :-)
Og Kristin har kjøpt seg nye brodder til neste fjelltur!
Litt av premiebordet til fjorårets rallykonkurranse :-)!
 
 
4. februar:
Er bare to ord å si om denne dagen så langt; grått og glatt! Kristin holdt på å skli utfor skråninga da hun kjørte på jobb i morres og kommer seg garantert ikke opp igjen :-(. Vi blir nok nødt til å skippe treninga i kveld. Det var forresten bare Kristin og Roger som var på NTBK-treninga i går. Ikke så merkelig egentlig, for der var det både mørkt og glatt. Guttan fikk seg nå ei lita økt hver på en parkeringsplass etter at Kristins innkjøp av viktige nødvendigheter var unnagjort. Har tømt ovnen for aske, men må nok "fri" til Hege og Roger og høre om de har anledning til å slippe av et par askeposer hvis de skal til byen senere i dag :-). Cinco passer gård og grunn og i går viste han til fulle at han er en god vakthund; østblokker'n som på gebrokkent norsk spurte om det bodde en Nilsen her, holdt seg klokelig på god avstand - enda Cinco "smilte" høyt med hele tanngarden. Litt merkelig at han likevel kjørte opp til naboen når jeg hadde sagt at det bodde ingen Nilsen der heller :-(!
Nei, Cinco - ikke der! .....
Men der er ok .....
FERDIG !!!! :-)
Føret frister ikke til de store utskeielser akkurat :-(
Er nok tryggere å holde seg til strikketøyet, .....
ta seg en kaffetår og lese instruksjonsboka til nybilen!
Nybilen :-)
 
 
 
1. - 3. februar:
Ny måned og nye sjanser og første helga i februar ble særdeles trivelig; lørdag var vi i Harstad - eller egentlig påOlaåsen gård på Kvæfjordeidet - for guttan skulle være med på første del av den uoffisielle lp-cupen mellom Harstad Hundeklubb, Harstad Schæferhundklubb og Narvik trekk- og brukshundklubb. Og firføttingene overrasket positivt alle tre, men Cinco i særdeleshet. Tror han har hatt godt av oppholdet i Håkvikdalen :-). Shabby er nå Shabby og det vil si at DAMER er det som betyr mest i hans liv. Egentlig. Lillerampen leverte mye bra, så han er på rett vei. Det er bare å følge planen videre! Hundemennesker er jo en trivelig rase og hvem bryr seg med 14 minus så lenge man kan diskutere hund og treningsmetoder ;-) Etterpå hadde Narvik-gjengen en positiv opplevelse på Harstad-Milano; god og rask service - og veldig god mat! Også søndagen ble en koselig dag; Torgeir, Agnethe og Magnus kom til middag, litt senere kom Viggo med sin familie samt Hege og Roger. Både middag og kakene smakte godt ;-), men i dag er det brødskive med brunost og restemiddag -og tar jeg ikke feil, blir det lapskaus til kvelds også:-)!
 
På tur til Harstad...
med innlagt stopp på Felleskjøpet ;-)
Godt å ha "tidtrøyte" i ventetida.....;-)
Flinke Cinco overrasket stort :-)
Shabby var litt "rusten" etter vinterdvalen ;-)
Klar forbedring på lillerampen :-) :-) :-)
Sol og mye mer snø på Kvæfjordeidet enn her ute på nesset :-)!
 
 
 
31. januar:
Ble ei fin avslutning på gårdagen både sosialt og treningsmessig - og takk til Roger for god assistanse på banen :-). Vi var ikke så mange, men nesten hele kaka forsvant; kun en liten bit igjen til Kristins kveldsmat ;-). Q-Ling fikk tydeligvis ikke ut nok energi i går, for det tok ei klokke, et par klogser og tre runder utendørs før han roet seg! Blir spennende om vi får ny bil i dag. Håper det, så vi kommer oss til Harstad og lp-cupen i morra :-). Med alle minusgradene blir blåbilen alt for kald for hundene til å tilbringe mange timer i. Og det blir skrei, lever og rogn til middag i dag. Det medfører nok en ekstra lang middagskvil. Trur æ ;-)
Mamma!!! Ser du ka klokka e ???
PLEASE.....
Shabby derimot, slumrer gjerne ei stund til :-)
ENDELIG!!!
Ikke mye varme å få fra den ovnen...
men himmelen er blå og sola skinner. God helg!
1-0 til Kristin som viste at de tre stjernene kalles Orions Belte :-)
 
30. januar:
Aller først:
GRATULERER MED DAGEN; KRISTIN :-)!
Dagen startet ganske ok; men ble etterhvert en smule "heftig" takket være lillerampen. Tror han har hatt for lite å bryne seg på de siste dagene. Først knabbet han Kristins briller og tygde de sønder og sammen, så gikk han over til å hente grytekluter, aviser, støvletter, bestikk osv - og det endte med "kattejakt". Men da tok æ storstemmen i bruk! Kristin blir å tilbringe bursdagskvelden på trening og jeg har laget Verdens Beste til treningsgjengen når vi har kaffepause :-). Familiefeiring blir det ikke før søndag, men kjekt å ha noe godt i vente. Jeg hadde forresten fått ei upassende melding på FB, men den hadde "noen" ansvarlige fjernet, så jeg får aldri vite hva det upassende besto i - og det kan vel egentlig være like greit ;-).
Frokost.....
Middag.....
Kvelds ;-)
Dyrt "bistandsarbeid".....
Sikkert like greit at den ble slettet.....
God "medisin" for Q-Lings virketrang!
Neida - det ble ikke ostedudler til middag - men deilig kylling-frikasè  og kaka er til kveldens trening:-)!
 
29. januar:
Mye kunne vært sagt om gårdagens trening, men jeg går for ordtaket; ti din munn så får du sukker ;-). Den sosiale biten var det imidlertid ikke noe galt med; vi hadde det like trivelig i kaffepausen som vi pleier :-). Og stekte pølser til kvelds fikk humøret opp noen hakk. Klarvær og fin temperatur på morrarunden i dag også :-). Kanskje vi får til ei ekstratrening på tidligkvelden før kveldsrunden? Det ville nok være lurt med tanke på lp-cup i Harstad til helga. Etter tre kjøttmiddager på rad, blir det rett godt med fiskepudding i dag. Aller helst skulle det vært skrei, lever og rogn, men det får vente til fredag!
Frokost.....
Middag.....
Og kvelds ;-)
Morrakos :-)
En mett og fornøyd pølsetyv :-(
Vakkert vinterlandskap :-)
 
28. januar:
Deilig å stå opp i dag; Kristin sto opp en time før meg og fyrte - og 25 + var til å leve med ;-). Og 4,9 minus og vindstille på morrarunden er absolutt behageligere enn 10 blå og kuling fra nordøst! Fuglene er, i skrivende stund, ikke stått opp, men frokosten står klar, et glass rødbeter er lagt i lake, noen omganger på strikkeprosjektet unnagjort - og ettersom viserne på klokka står på 07.16, er det fortsatt mye igjen av dagen :-). Shabby slumrer i sofa'n, men Q-Ling er full av virketrang og har både "hjulpet" meg og trent litt triks ;-). Kristin var på møte i NTBK bruks i går kveld, men bortsett fra at gruppa skal få trene innendørs i ridehall annenhver mandag, hadde hun ikke mye nytt å fortelle. Kanskje hun var for trøtt etter alle gjøremålene tidligere på dagen... Forhåpentligvis blir Carolus Magnus' - eller Karl Den Stores dag - bedre. Et gammelt værtegn påstår at er det klart vintervær i dag, blir det en god sommer, men sner det, blir det å sne i sju uker. Gudskjelov er det kaldt og klar himmel med "rosa" fjell på andre sida av fjorden :-). Trening i fjorden med besteste treningsgjeng - det blir bra:-)!
Temperaturer til å leve med :-)
Hjemmesyltede rødbeter smaker ikke ille :-)
Vildes poncho begynner å ta form :-)
Fortsatt jul i stua her ute på nesset ;-)
Spesielt beregnet for de med dårlig husk ;-)
Mamma - æ e vååååken!!!
Karl den store som døde på denne dagen i 814, var gift tre ganger og hadde en rekke barn (10 i tallet) både i og utenfor ekteskapet. Hans livsførsel var absolutt ikke i tråd med den tids kristelige etikk. I tillegg inngikk han minst en ikke-bindene samlivsordning og hadde en rekke "sidekoner" som inntok en stilling mellom fullverdig ektefrue og konkubine;-), så man kan trygt si at han nøt livets gleder til fulle de 72 årene han tilbrakte i "livets jammerdal".
 
27. januar:
I går ble det en bra "fangst" på viltkameraet; en hel armada med kråker, sjur og ravn samt i hvert fall 2 velfødde rever som gikk i skytteltrafikk og hentet seg en ekstrarasjon :-). To og firføttinger hadde en toppers dag i Ballangen sammen med de øvrige 15 ekvipasjene som utnyttet de fire timene vi hadde til rådighet godt. Mye hundeprat, kaffe og en matbit ble det også tid til. Men jeg kan love at de firbente var rimelig slitne da vi kom hjem etter å ha inntatt middagen på Milano/Ankenes sammen med Hege og Roger. Det var også de to sistnevnte som var primus motor  - og sørget for et velfungerende arrangement:-). All ære til dem for det! I dag blir en rolig dag for meg og firføttingene. Kristin er på jobb og skal hun rekke NTBKs møte i brukshundgruppa, må hun nærmest bare sluke middagen før hun "snur nesa" tilbake mot byen, men helstekt kylling m/ris er både lett- og fortspist;-).
Flere bilder fra søndagens treningssamling blir lagt ut både på B-gjengen og NTBK bruksside - etterhvert ;-)
Mye som trenges til ei treningssamling :-)
Og det var kaldt å lufte også i Ballangen...
men Cinco hadde det varmt og godt innendørs :-)
Q-Ling måtte pent vente på tur.....
mens Shabby lå på fellesdekken :-)
Hyggelig prat, kaffe og mat ble det også tid til!
 
Søndag 26. januar:
Gårdagens lammekoteletter smakte fortreffelig, men det gjør de nå uansett hvilken ukedag de fortæres :-). Fikk laget ei skuffkake i går kveld og tok en bitteliten smakebit - bare for sikkerhets skyld ;-). Ellers var det en rolig dag på nesset; guttan fikk seg noen smårunder og jeg begynte på et nytt strikkeprosjekt. Det og e-røyk er kjekt å ha når jeg prøver å begrense inntaket av nikotin. Vilkameraet fungerte, men det var bare husets tobeinte som ble fotografert. Prøvd på nytt i natt/morgen og er spent på om det blir bedre resultat. Men nå er vi straks klar for 4 timers trening Ballangen flerbrukshall :-)!
Gårdagens lammenammis ;-)
Både strikkeprosjekter .....
og E-røyken avleder røyketrangen :-)
Men nå er vi og treningskaka klar for Ballangen!
 
25. januar:
Ble heldigvis ei koselig avslutning på gårdagen sammen med gode venner - og gratinerte, kjøttdeigfylte pannekaker smakte godt, så "nessekjerringene" kunne legge seg mett og fornøyd.  Kristin fikk overrakt et par-tre bursdagsgaver på forhånd. Så nå er viltkamera plassert i bakken for å testes. Blir spennende å se resultatet :-) I dag er jeg i hvert fall glad jeg ikke bor i Bjerkvik; nordøst-kuling og minus 9 er en dårlig kombinasjon - selv her ute på nesset som vi vanligvis nesten ikke merker vinden. Nå er Kristin på jobb og de to blå passer meg - og jeg passer huset - og sørger for at ingen må ta middagskvilen på tom mage ;-). Og endelig ble det tid til å legge ut bilder ;-)!
Shabby "rydder".....
og Cinco nyyyter livet i dalen :-)
mens lillerampen nyter en ulovlig fløteskvett!
 
Gratinerte, kjøttfylte pannekaker smakte godt :-)
 
 
Men kokte egg til frokost er heller ikke ille ;-)
Men nå bør det vel snart være slutt på juleservietter.....
 
22. - 24. januar:
Nå er jeg møkklei fortredeligheter, kaldvær og holke. I går ettermiddag dro jeg dyna over hodet og tenkte egentlig å skippe treninga og forbli der til det ble bedre tider. Men ettersom jeg ble både sulten og "nødig", sto jeg opp - og ble med på treninga. Det var forresten godt oppmøte kaldværet til tross - og de som var, gjorde en fin innsats både på banen og sosialt :-). Det har blitt dårlig med trening og langtur nå i uka - bortsett fra en biltur til Harstad da. Men guttan syntes det var spennende å trene litt på nye plasser - og Kristin syntes det var "spennende" med nye butikker ;-). Det blir ingen langtur på dem i helga heller, for Kristin jobber, men søndagen blir nok bra likevel; da skal vi trene inne i lys og varme i Ballangen :-)!
Men det er utrolig godt med gode venner både i dagliglivet og på trening når motbakkene blir for bratte :-)!
De to blå går for en sunnere livsstil :-).....
men storfuglene må nøye seg med tørt brød .....
og "noen" trenger"sukker til hjernen ;-)!
Cinco stresser ikke med å nå toppen ;-)...
men det gjorde Shabby :-)!
Oi - dit opp vil jeg også :-)!
 
18. - 21. januar:
Vi har sett både sol og måne i løpet av de 3-4 dagene som har passert siden sist jeg skrev. Guttene har fått seg en fin tur til Peppertua og vi toføttinger har både hatt - og vært på trivelig besøk. Søndagen brukte jeg til å skrive ferdig en lørdagssak til avisen om ei kul motorsykkeldame. I dag blir det lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon til middag. Trening i fjorden i kveld, og minusgradene er heldigvis bare "halvparten" av det som har vært de siste 14 dagene :-).
Vi har sett sola :-) :-) :-).....
og en veldig spesiell fullmåne i januar :-), men.....
alle guttan fikk seg en fin tur til Peppertua i dagslys:-)
Bilder fra en kald, men fin fjelltur blir lagt ut i bloggen når tida strekker til ;-)
 
17. januar:
Da var det fredag og fortsatt samme klare kaldværet. Egentlig er jeg litt lei av kaldværet selv om det er godt å registrere at dagslyset "varer" merkbart lengre nå :-) 1 hund mer på gårdagens trening i fjorden, men øktene var av forståelige grunner ikke langvarige. Varm kaffe med litt snop og en god latter ble det likevel :-) Forresten passerte vi 4 elger på veien mellom treningsplassen og kirkegården - og vi hadde nære på fått den ene "i fanget". Skummelt! Og vi hadde flere fortredeligheter på hjemturen :-(
I dag blir det restemiddag. Igjen! Men lapskausen var nå innmari god - og hvis jeg lager en appelsinpai til ettermiddagskaffen, blir jeg sikkert tilgitt;-). Forresten tror jeg nesten vi har besøk av "underjordiske" i løpet av nattetimene - hvorfor skulle ellers oppvaskmaskinen være full hver bidige morgen med bare Kristin og meg i huset?
Men nå får jeg straks koselig formiddagsbesøk fra fjorden:-)!
Deilig lapskaus - og nok til dagens middag :-)
Trur jammen det er en tallerken suppe også igjen ;-)
Snaddermat også til ekornene :-)
Endelig :-) :-) :-)
og noen nyter solskinnet på andre sida av fjorden :-)
Full oppvaskmaskin - igjen!
 
 
16. januar:
Ble både vafler til ettermiddagskaffen (også til de som ikke drikker kaffe) og en liten byrunde i går kveld. Q-Ling fikk seg ei lita lp-økt utenfor Hagesenteret og Kristin fikk seg en liten handlerunde på OBS ;-). Det resulterte i en "lur" ting og noe "nyttig" som f eks fiskekaker, gulrot, melk - og en liten dap-radio som var " så sinnsykt" billig ;-). Ingen store planer for formiddagen - bortsett fra å la de to blå få lufte seg, lage lapskaus på egensaltet lammekjøtt og smøye noen masker på vottene til Kristin. I kveld blir det kakefri trening i fjorden, men ei sosial kaffestund med litt "snop" blir det nok også tid til - kjenner jeg B-gjengen rett ;-).
Vaffelrøra er klar...
og "noen" korter ventetida med Cancy Crush ;-)
Men så var det vaffelkaketid :-) :-) :-)
Ikke forstyrr meg i frokosten....
Men HVOR er godbiten min ???
Gårdagens "lure" innkjøp ;-)
 
15. januar:
!0 stk på treninga i går kveld er slett ikke verst i -15. Alle fikk både trent firføttinger og kjevemusklene - det var bare smuler igjen av kaka:-) - synd for sjura som må nøye seg med litt grovbrød til frokost ;-). Kaldt i dag også, så de to blå har hjemmedag og koser seg i ovnsvarmen. Cinco koser seg på damebesøk i Håkvikdalen ;-). Restemiddag i dag, men kjøttdeigen med gulrot og kål smaker nok godt i dag også. Kanskje jeg slår til og lager ei vaffelrøre til i ettermiddag :-)!
Lillerampen har ikke tid å slappe av.....
jeg fikk fyr i ovnen - etterhvert.....
og det var Shabby godt fornøyd med :-)
Min lunsj - og det er ikke melk på jordbæra....
og treningslunsj på firføttingene ;-)
Etterpå skal jeg testen denne!
 
 
 
"Kødannelse" på regningsbunken :-(
Kristins kommende votter med elgmotiv ;-)
 
 
 
Og nydelig månelys i morres:-)
 
14. januar:
Glatt og isende kaldt på treninga, sa ei gjennomfrossen Kristin etter gårdagens NTBK-trening .-Kanskje det var derfor at guttan "oppførte" seg etter eget forgodtbefinnende; Q-Ling var helt i sin "egen verden" og Shabby ville bare "voldta" alt og alle - til og med Svartpusen. Men da møtte han motbør - og katteklør er ikke å spøke med! De var forresten ikke mange på treninga; hverken brukslederen eller jeg var der, og det var vi ikke forrige gang eller gangen før der og før der... heller. Det må nok litt skjerpings til for både den ene og andre nå;-). I dag er det trening i Beisfjord og det er nok ikke mindre kaldt der; håper det hjelper på med kake til kaffen ;-).
Lovende start....
men en "traurig" slutt :-(
Dagens treningskake ble mye bedre - heldigvis!
E venstrevridd og et høyrevridd elgmotiv :-)
Votter med årstall og elgmotiv = kjekt å ha :-)
Nattantrekk anno 2014 ;-)
 
12. - 13. januar:
Nachos og pizza sammen med gode venner en lørdagskveld er slett ikke ille ;-). Men det var litt kjedelig at kaka ikke "fungerte" etter oppskrifta:-(. Ice surprise ble ingen overraskelse, men det gikk nå likevel bra å spise sukkerbrødbunn med jordbær og is på - uten marengsn;-). Ble forøvrig ingen trening på guttan; blåis, maaange kuldegrader og sur østavind fristet ikke til trening, men guttan storkoste seg på skogstur både lørdag og søndag :-)! Søndag traff de på jerven. Ikke så ofte vi treffer den karen, og den forsvant da også rimelig kjapt - med Q-Ling halsende etter. I dag har vært en "tulledag"; mange, kjedelige timer på sykehuset og middag i et "hattfokk" før Kristin og firføttingene dro på NTBKs brukstrening. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å ha blogg i -14, men jeg legger nå opp ei side likevel ;-). Kanskje vi føler for å trykke ut noen ord og bilder innimellom - både lillerampen og undertegnede. Kanskje allerede i morgen ;-).
 
 
 
Hjorten har vært her
Elgen har vært her...
 
 
 
og lillerampen og vakkerprinsen var også der ;-)
Nydelig lys og litt snø i høyden, men iskaldt...
og Shabby uuuuler.....
kanskje mot månen som sto opp i øst :-)
 
11. januar:
Det var rimelig kjølig på morrarunden i dag; minus 13 og bris fra øst er ikke mitt favorittvær :-(. Men "pelsdottan" brydde seg ikke, de luktet seg langt opp i lia for å sjekke ut hvor reven hadde tatt veien ;-). Wok er sunt, og etter en sunn middag kan vi nyte en "ice surprise" med god samvittighet når kveldsen skal inntas ;-). Kristin og de to blå har dratt på langtur i Virakskogen og kommer neppe hjem før dagslyset er forsvunnet. Cinco og jeg "holder fortet" - han gjør en formidabel innsats for å skremme vekk alle våre 27 kråker og min innsats består i å holde "fyren" vedlike samt  sørge for at middagen står på bordet når turgjengen kommer tilbake. Tror ikke vi blir å ta noen ekstratrening i dag, men i morra altså, da tenker jeg vi tar en formiddagsrunde til byen med ekstra innsats på treningsfronten :-)!
Alle venter på ett eller annet.....
Cinco ønsker seg lysere dager.....
Svartpus sjekker om småfuglene er våknet.....
og noen venter på at kyllingsuppa skal bli ferdig!
Og nå venter jeg på at Kristin og de to blå skal komme hjem fra tur med bilder fra "vinterskogen" på Virak .....
10. januar:
40 flinke poter med tilhørende eiere i elegant (bortsett fra undertegnede da) kroppsbeherskelse på Beisfjordbanens tildels glatte underlag i går kveld. Kult å se hvor ivrige - og flinke - alle var :-)! Og etterpå var det kaffe og god eplekake. Mesteparten forsvant i hvert fall ;-). Har hatt en effektiv start på dagen; fjernet aske og blomsterlik - kun 1orkidè overlevde oppholdet på "lillestua" - vasket og tømt oppvaskmaskin, vannet blomster, luftet hund og lest dagens avis. Og fortsatt er det mørkt utenfor vinduene! Men nå er det tid for frokost for Cinco, Svartpus og meg :-). Lettvintmiddag i dag; stekt fiskepudding, litt grønnsaker og mandelpotet. For å dekke kjøtthoget, tar vi heller en hamburger til kvelds;-).
De to blå sender en takkeklem til Roger - dameselskap i dalen er helt etter deres hjerte ;-)!
Mye aske...
og mange blomsterlik :-)...
men noen har heldigvis overlevd :-)!
Fuglematen er klar:-)
Godt "følge" til dagens nyheter.....
men hvor er frokosten VÅRRES ???
 
9. januar:
Det ble en bra dag i går; først kom Roger på koselig kaffebesøk og da han dro, ble Cinco med opp til dalen - på damebesøk ;-) og det har ikke verdens vakreste noe i mot. Kristin og jeg dro på en liten bytur og på kveldsrunden stilte de to blå med blinkelys på halsbandet. Det funket fint også på morrarunden i dag. Kjekt å kunne ha et øye på hvor de befinner ;-). De fikk seg forøvrig et par-tre korte lp-økter både i parkeringshuset til Storsenteret og utenfor Rema Rombak. Skulle nesten tro de hadde lest gårdagens tekst, for begge var skikkelig flink! Håper de er like alert på kveldens trening - og i dag blir det ei "rykende", fersk eplekake til kaffen. Etterpå!
Fuglemat.....
kattemat....
og dagens middag :-)
Godtesugne.....
 
 
 
 
"sofagriser".....
og en kjøttsugen "frekkas" ;-)


 
8. januar:
Egentlig syntes både Kristin og undertegnede at stekt torsk med bacon og stekt løk smakte alldeles fortreffelig etter alle kjøttmiddagene. Og når hun fikk grønnsaker kokt i skikkelig kjøttkraft til kvelds, da var i hvert fall hun fornøyd ;-). Veldig kjekt å være tilbake på trening igjen :-). Vi var ikke så mange i går kveld, men det ble både trent, flirt og drukket kaffe. Om hvordan treninga gikk, skal vi ikke snakke høyt om, men guttan var tydeligvis i feriemodus fortsatt. Vil tro de blir en smule mer effektive torsdag - ellers blir vi nødt å finne en annen hobby og det blir nok ingen av dem å like. Er ikke helt sikker på hvordan dagen blir, men finner vi et noenlunde "sklisikkert" område, blir det ei lp-økt i kveld også.
 
 
 
Noen fikk mye fint.....
og andre "lettvinte" godbiter  :-)
 
 
 
Men nå er det slutt på biff.....
og snop :-(
Heretter er det fisk.....
og frukt som gjelder!
 
7. januar 2014:
Da var vi allerede kommet ei uke inn i det nye året, og det har vært over to uker koselige, men "Dagens-frie" dager. Ikke bare pga jul og nyttårsfeiring, men nettet har vært til og fra - og jeg HATER å plages med data'n. Den skal virke med en gang - og aller helst før jeg har tenkt å oppdatere. Men hvis den fortsetter å virke utover dagen, blir jeg å legge ut en "drøss" med bilder - skal bare gjøre klar godbiter til tørking nå som alle tre guttan er meldt på en uhøytidelig lp-cup som arrangeres i samarbeid med Harstad hundeklubb og Harstad Schäferhundklubb. Det blir spennende med bykamp ;-). I dag er det torsk på menyen og i kveld er det kakefri trening!
Glatt i skog og mark er det fortsatt....
men dagene er allerede blitt lysere :-)
Nesten alle barnålene "røytet" bort før nyttår!
Men det er ikke bare juletreet som røyter ;-)
En vakker juleblomst er byttet ut med frosk ;_)
Cinco er hjemme og passer gamla ;-)