RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
¨PIOUY0,
 
 
 
Kommer ...............
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onsdag 23. desember:
Vet ikke egentlig hvem jeg skal skylde - men en eller annen god grunn for ikke å ha gjort noe på sida, finner jeg nok på ;-). Jesus er det neppe - tror ikke han hadde blitt glad for å få skylda for alt fjaset og sløsinga. Da har vel reklamen og skråblikk på nabolaget større påvirkning - og vi her ute på nesset er ikke "håret" bedre enn naboene ;-) Vi er tre mennesker som skal feire jul sammen, og jeg har sikkert laget mat nok et flere båtlag; syltrull, lammerull, skinke valnøttbrød og hvetebrød, småkaker og store kaker - Mikkel, sjura og kråka har noe å glede seg til :-). Men vi gleder oss nå egentlig til å feire jul i år, nå som vi har fått Maria hjem på julebesøk :-) Det har ikke blitt så mye trening disse dagene, men litt innimellom har nå Kristin tatt seg tid til og en god skogstur sammen med Susanne og Stacey har det også blitt. I dag kan Kristin velge mellom kjøttsuppe eller lapskaus - begge deler kokt på god kjøttkraft og jeg skal ha litt kald ribbe på loffskiva. Egentlig skulle jeg hatt hvetebrød, men de ble totalt mislykket, så nå venter jeg på at Kristin skal komme hjem med ny gjær og melk - så blir det forhåpentligvis spiselige brød i år også ;-). Armen begynner å fungere ganske bra, men litt kjedelig at det var kreft i føflekkene så jeg må tilbake for å fjerne mer - har ikke glemt hvor vondt jeg hadde etter forrige operasjon - men krysser labber for at det går bedre denne gangen.
Salt og søtt er i "boks" - men noen kjedet seg VELDIG mens produksjonen pågikk ;-)
Men det hjalp på med litt "utholdenhets-trening" - i hvert fall ble Cinco-gutten sliten ;-)
Valnøttbrødene ble skikkelig gode - da var det verre med hvetebrødene, men det skal jeg berette om når frustrasjonen ikke er på topp!
Og alle var enige om at det var superkjekt å være på adventstur :-)
 
Tirsdag 15. desember :-)
Da var kurshelga gått over i historien - og godt er nå det! Kristin har en del ekstra-arbeid i forbindelse med jula - og litt ekstra styr blir det jo her hjemme på nesset også. Er bare ei lita uke igjen til Maria kommer hjem på juleferie - og det gleder vi oss til. Ikke minst for at da blir det garantert et velpyntet juletre ;-)! I natt var det kommet minst 30 cm nysnø, så Kristin hadde litt av en jobb med å måkke vei og koste bil, men guttan syntes det var skikkelig kult å rase rundt i all den herlige nysnøen - og det ser skikkelig julete ut rundt huset nå :-). Er fortsatt mye hoven i handa - og ikke virker den helt som den skal, men kanskje det blir bedre når stingene blir fjernet fredag. Tror jeg lager kjøttdeig med god mos i den ildfaste forma - så blir det kombinert middag/kvelds på Kristin - når hun kommer hjem:-).
Kristin var forresten på fellestreninga i går kveld - og var superfornøyd :-)!
Cinco og Bravo lurte fælt på hva de egentlig holdt på med utpå gulvet, men Q_ling var mer interessert i den søte, lille Tromsø-frøkna som var med på kurset ;-)
Bravo'n var veldig flink å trene - med mye forstyrrelser rundt seg :-)
 
 
 
 
Egentlig var det ganske kjedelig å være på kurs - og både jyplingen og lillerampen syntes det var godt å komme hjem :-)
For en gangs skyld var det godt med smakløse julepølser ;-)
 
Lørdag 12. desember:
Blir visst ennå noen dager før handa mi blir å virke som den skal; ikke bare har jeg fjernet gipsen, men i går måtte jeg fjerne en føflekk som ikke så helt god ut - så nå er jeg sydd 3-4 sting. Jaja, neste fredag før jeg nå fjernet de og da regner jeg med begge hendene virker som de skal ;-). Ble ekstra lang bydag på Kristin i går. Først jobb og så rett på foredraget til helgas kurs med Monica Wickstrøm. Resten av helga blir hun å tilbringe som observatør i Ballangen Flerbrukshall. Håper nå hun kommer hjem før Torgeir og co kommer utpå ettermiddagen. Tacokaka er nå egentlig klar til å settes i ovn og til kaffekos blir det is med knuste pepperkaker og karamellsaus - førr det syns æ e godt :-). Shabby er hjemme og "hjelper" meg å kutte godbiter; noe han ikke har det aller minste i mot ;-).
Starten på denne dagen var heller traurig; Brav'n hadde tydeligvis kjedet seg i natt og hadde tippet all kattesanda utover badegulvet :-( og tygd sund isbroddene mine.
Og æ sjøl klarte å "tippe" ei skaphylle. Dermed knustes flere deler av nisseserviset - og jeg fikk mye ekstrajobb med å rydde opp :-(.
Og i tillegg hadde jeg den tvilsomme æren av å skjære opp oksetunga til godbiter. Godt var det nå at jeg hadde et gammelt Dagblad å slappe av med etterpå :-).
Men jeg kan i hvert fall glede meg til tacokaka :-)
 
 
Torsdag 10. desember:
Skal si dagene flyr, og ikke vet jeg hva de blir brukt til. Er jo litt julestyr selvfølgelig, selv om jeg ikke helt ser nytten av å bake en masse småkaker - men småfuglene skal jo også ha litt ekstra nå vinterstid. Ordentlig vinter er det nå ikke enn så lenge, men alle fjærkreene virker likevel glad for å få litt ekstratilskudd. Har forresten vært veldig lite trening de siste dagene; ingen trening hverken mandag eller tirsdag, men i går ble det ei lita økt før kveldsrunden:-). Og lillerampen var nesten elektrisk ;-). Minstemann var ikke mindre ivrig og selv om begge var flinke, var Bravo'n den som hadde det lille ekstra i går :-). Handa mi fungerer ikke helt - veldig hoven og ikke helt god å jobbe med, men skal til legen i morgen så kanskje jeg får et godt råd med på hjemveien. Tirsdag hadde vi veldig koselig kveldsbesøk av Hege og Roger - ekstra koselig siden det er ei stund siden sist vi møttes "på hjemmebane" ;-). Men enda lenger siden vi fikk oss en Esso-burger sammen. Det må vi vel kunne få til før kirkeklokkene ringer inn jula ;-). Kristin har som vanlig ekstra mye byjobb nå før jul så det blir lange dager og sene middager, men er nå egentlig greit å være opptatt når året er på det mørkeste og ekstremt dårlige turforhold.
I dag er det utdeling av Nobels Fredspris og ikke skjønner jeg at Kullmann Five er så redd for ikke å overrekke prisen korrekt - hvor vanskelig kan det egentlig være .
Og om det ikke går helt etter programmet, hva gjør vel det -pressen må jo også ha noe å skrive om!
Måtte legge ut bilde av kjøkkengardinene (så vi kan gå tilbake neste år ;-) - og vi har nå ikke bare nissepynt her ute på nesset :-)
Fire trøttinger - og ei pus som syntes det var hans tur å kose seg i hundesenga ;-)
Og mens Bravo'n koser seg med puta si, skal jeg la meg inspirere av mesterkokkene på TV 3 :-)
 
Mandag 7. desember:
Kristin var veldig godt fornøyd med gårdagens treningssamling - og ekstra fornøyd var hun med Bravo'n som ikke lot seg affisere hverken av hall eller hunder :-). Lillerampen var en "smule" mer ukonsentrert, men så var det jo ganske mange lekre damer der, da ;-). Han gjorde det han ble bedt om, men manglet det lille ekstra så han trenger nok mer trening med dameforstyrrelser ;-). Shabby og jeg hadde en rolig formiddag. Egentlig skulle vi vært i bursdag, men jeg så det ikke likt med den bratte oppoverbakken - og slett ikke å kjøre ned igjen. Nå snør det litt, så håper den legger seg så det blir bedre underlag for både gående og kjørende. Kristin har lang bydag i dag - i tillegg til tannlegen, men akkurat det er nå kjekt å ha unnagjort før alle helligdagene. Har forresten laget en sylterull og vi har et lammelår klart til salting; de blir i hvert fall godt på hjemmelaget brød enten det nå er valnøtt - eller julebrød. Ikke noe spennende på middagsbordet i dag - en "trøtt" fiskepudding med litt tilbehør :-)
Og nå er alle nissene på plass i verandahjørnet :-)
 
 
Søndag 6. desember:
Ble en travel dag i går; mesteparten ble brukt til å tørke godbiter bare avbrutt av middagslaging, men det ble nå tid til en aldri så liten lur før Viggo kom på koselig kveldsbesøk :-). Egentlig har han bursdag i dag, men vi var så spent på om han likte gaven at han fikk den like godt mens han var her;-). Regner nå med at vi får kaffe og kaker i dag okke som. Kristin bruker 2. søndag i advent til å trene hund i Ballangen flerbrukshall og i "nisteskreppa" fikk hun med seg ei eplekake med beskjed om å dele med treningskompisene. Det har forresten regnet hele dagen og stålis er det stort sett overalt, så mine lufterunder har begrenset seg til veranda'n for jeg føler absolutt ikke for å brekke flere ben i kroppen min, men kanskje jeg også får meg en lufterunde når guttan skal ut på kveldens tisserunde ;-).
Bravo'n og Cinco er klar til dyst og Q-Ling syntes Kristin kunne trenge en varm gløgg, men Shabby ville helst ta livet med ro og kose seg hjemme i styggeværet :-)
Regn - regn og atter regn - da er det kjekt å kunne kose seg med en god middag og en vakker amaryllis i blomst :-)
Dårlig vær og glatta - Bravo'n bryr seg ikke i det hele tatt :-)
 
Lørdag 5. desember:
Været på torsdagsturen var ikke av beste merke, men det brydde hverken de to- eller firbente seg om; de hadde en trivelig og guttan syntes absolutt det var kult med kvinnelig turfølge ;-). Ellers har vi kokt gomme og laget bløtkake til dagens julebasar - og i følge siste melding fra byen, var både bløtkaka, eplekaka og krumkakene vekk:-). Her hjemme tørker jeg godbiter til den store "gullmedalje" for Kristin og kompani skal på innendørs treningssamling i Ballangen 2. søndagen i advent. Regner med det blir dårlig med middag den dagen, for yngstemann har bursdag. Men det er ikke verre enn at jeg tar kotelettene som dagens rett - med både surkål og grønnerterstuing. Forøvrig har jeg fjernet gipsen sjøl i dag - holdt rett og slett ikke ut å ha den på lenger. Det ser nå ut til å gå helt greit - og det er i hvert fall lettere å skrive når begge hendene er i bruk. Tror ikke jeg blir med ut i dag heller; hele verandaen er "glassbelagt" og det er ikke noe  bedre på bakken. Forresten så lurer jeg på om Kristin er forelsket - hun er ganske fjern i blikket innimellom og svarer i "hytt og vær" når jeg snakker til henne - og det er nok viktigere planer enn middagvalget som får henne til å miste fokus ;-).
Og guttan gleder seg allerede til neste tur med fineste fjelldronninga:-)
Torsk til middag kom også pusen til gode :-)
 
Onsdag 2. desember:
Ny dag og nye muligheter, men først noen ord om gårdagen; Kristin hadde en forholdsvis kort jobbdag så det ble tidlig restemiddag og god tid til en skikkelig middagslur etterpå :-).  Deretter fikk vi prekevert kakene til julebasaren - med ei påfølgende, særdeles vellykket treningsøkt på Høgskoletaket:-)! Q-Ling er nå Q-Ling - han var tydeligvis ekstra sugen på ei treningsøkt og hadde fine avstandsøvelser:-) Rygge gjør han superfint nå - han rygger til og med i vinkel :-). Bravogutten var også ivrig og nå begynner fvf å bli jättefin; bare noen få ekstrahopp på springmarsjdelen. Stå-en er superfin og det tegner også avstandsøvelsene til å bli. Veldig gøy å følge med utviklingen på yngstemann! I dag er Shabby ikke i god form, så han nyter livet - og ekstraforpleining - sammen med undertegnede. Kristin og de øvrige firføttingene er på tur med Susanne og Stacey mest sannsynlig på andre sida av Rombaksbrua. Stekt torsk med raspet gulrot og mandel til middag, men først må jeg lage ny porsjon av "Andreas-kakene" ettersom mesteparten av gårdagens porsjon forsvant før den kom i boks ;-)! Regner med det blir ei treningsøkt før dagen avsluttes med en tisserunde en eller annen plass!
Helstekt kalkunfilet smakte ikke ille, "noen" blir nok å sette pris på denne belønninga og Svartpus gleder seg til torskemiddagen :-)
Nå er alle julekakene avlevert:-) Mye meierismør og farin i "Andreas-kakene", og banan til frokost er garantert mye sunnere :-)!
Ikke noe i veien med wok-middagen, men skal love at Esso-burger'n smakte himmelsk godt etter treningsøkta :-)!
 
Tirsdag 1. desember:
Da var vi i gang med årets siste - og mørkeste måned, men om tre uker snur sola og lyser kommer tilbake :-). Søndag gikk første adventstur oppover bakkene på andre sida av Skjombrua, og turtrioen kom seg nesten helt opp på Skjærvikaksla før de vendte snutene hjemover til Cinco og mors kjøttgryte - som egentlig endte opp som en wok-rett;-). Turen virket visst som rene energisprøyta på Kristin som på et blunk hadde fått både røde gardiner, staker og utenisser på plass, men jeg tok meg av vindusnissene innendørs. Finfin trening på Høgskoletaket før kveldsrunden ble også tid til - så alt i alt ble det en fin første søndag i advent.
Turtrioen hadde mye "spring" i bena - og da var det kjekt å få ut litt energi i oppoverbakkene på andre sida av Skjombrua ;-)
De to yngste lekte mye i  motbakkene, men hvem har lagt igjen "visittkortet" ved siden av  storfuglens ... Ikke vi - bedyrer trekløveret med et lurt smil :-)
Og så var det advent igjen her ute på nesset :-)
 
Lørdag 28. november:
Alle fire guttene fikk seg en herlig og etterlengtet skogstur i går - ingen tvil om at de satt pris på den :-), og alle, bortsett fra Bravo'n tok livet med ro når vi laget til to nye utenisser. De gamle ble "pensjonert" etter at musene fant det betimelig å bruke dem til å føre slekta videre:-(! Onsdagens smultringer var ikke i nærheten av å ligne på de som befinner seg i kakedisken hos baker'n. Da var hjortetakkene hakket bedre både på smak og av utseende.Jaja, man kan ikke vinne hver gang. I dag har Kristin langdag i byen og må "nøye" seg med wok til middag, men det er jo ikke så ille egentlig - i hvert fall ikke når man vet at kveldsen blir en Esso-burger  - etter treninga :-)
Fire fornøyde gutter på tur :-)
Egentlig var det bare stubben som skulle foreviges, men de to blå øynet sjansen til en ekstra godbit ;-)
Nytt forsøk, men godbitjeger'n var på plass - og Bravo'n var ikke langt unna, han heller ;-)
To forsøk uten "forstyrrelser" - men det var nok fordi de mest "godtesugne" hadde begitt seg på hjemveien ;-)
Tre trøttinger - og en som alltid er klar til innsats hvis det skjer noe på kjøkkenet ;-)
Kjekt med gode hjelpere - og første nissen er klar for å tilbringe desembermåneden på hagebenken :-)
Ikke helt enkelt å traktere  nål og tråd med brukket arm - men både Svartpus og Cinco godkjente resultatet selv om han ble litt ekstra bred over skuldrene ;-)
Men jammen ble det senkveld før vi ble ferdige med nissestyret :-)
 
Torsdag 26. november:
Og som hadde det så fint utenfor husveggene - nå er det bortimot bare blankis og skikkelig holkeføre. Egentlig har jeg ikke tenkt å bevege meg nedenfor veranda'n - og heldigvis er det en tanke jeg deler med Cinco-gutten som heller ikke liker regn og glatt underlag :-(. Han gadd ikke engang jage sjura i formiddag. Blir nok ikke noe treningsøkt i kveld:-( - det er meldt store nedbørsmengder og storm så det nok bare det blir en lufterunde i "vårres" skog før vi tar til med smultringkoking.a Ellers har vi laget masse serinakaker, krumkaker og goro som skal selges på julemesse :-). Svensk ertersuppe kokt på saltkjøtt med potet, gulrøtter og fleskebiter blir nok en bra middag - i dag også ;-). Litt rart å tenke på at mens vi sklir rundt i "mørtna" her nord, tilbringer Maria og to tidligere kolleger fra Fremover natta i ørkenen  - til alt overmål i telt! Er veldig spent på rapport og bilder derfra :-)!
Mmmm - sursild hører med til denne årstida - og "Kari"-ene gleder seg til restefest ;-)
En av årets sjurunger virker ikke helt bra :-( men svarttrosten er frisk og godt fornøyd med den nye fuglemater'n:-)
Flatbrødene er på plass i boksen - men "noen" er utrulig barnslig og det er ikke meg ;-)
Jada, jeg vet det ikke er bra med så mye fett:-(, men sjekk heller den "dreisen" Kristin har fått på lefsekjevlinga - og noen venter på smakebiter :-)
Nå er alle kakene klare til henting og jeg har fått meg ny smultringutstikker, men pusen lurer på hvor fisken hans blir av .............
Upps - der var vi visst for sent ute - igjen!
 
Lørdag 21. november:
Blir bare ei kort oppdatering i dag også; armen funker dårlig på tastaturet og jeg har litt av hvert huslige gjøremål som jeg må få unna. Så i formiddag har jeg stekt ca 60 krumkaker og laget deigen til goro'n - kanskje de blir stekt i kveld. Skal lage ny krumkakerøre til i morra tidlig, og bare for å ha sagt det, så er ingenting av det til eget bruk. Mesteparten skal selges på Frelsesarmeens julemarked :-). Guttan fikk forøvrig en fin tur nesten opp til Steinhytta i går, men det var tungt å vasse i all nysnøen, spesielt for Shabbygutten. Ei fin lita treningsøkt på Høyskoletaket før kveldens lufterunde ble det også, og nå kan flinkeste lillerampen gå fint bakover både på rett strekke og i vinkel :-). Og godgutten Bravo hadde blant annet både noen sinnsykt fine vendinger og innkalling med stå :-). Kristin og Solfrid med diverse firføttinger er på "harrytur" over grensa og kombinerer det med en liten fjelltur i høvelig fint vintervær:-).
Gjett om det var noen som koset seg på tur :-)
Noen fikk litt mye "baller" i pelsen ;-) Veldig kjekt forresten at løypa til fjells var merket :-)
Egentlig er det ganske vakkert både i "snøskogen" og på veranda'n, men vi må vel kanskje tenke på å få inn utemøblene ;-)
Og det blir krumkaker til jul i år også :-)
 
 
Torsdag 19. november:
Armen er fortsatt i gips - og det skal den visst være helt til 8. desember, og for å si det sånn; det er ikke mye jeg får gjort på dagene. Blir nå heldigvis kvitt den såpass tidlig at det blir både krumkaker, lefser og flatbrød til jul :-). Guttan har nå likevel hatt det fint, et par skikkelige langturer og noen litt kortere. Mye fin trening både i byen, Ballangen og Skjomen, men nå som snøen har lagt seg, blir det mest Høgskoletaket eller parkeringshuset på gamle Domus som får duge som treningsplass. Mye koselig besøk har vi hatt, og det hjelper jo på humøret :-). Skal legge ut noen av alle de fine turbildene - og flere etterhvert på "Unyttig nytt"-sida - kanskje allerede i morgen. Lapskaus til middag i dag - som sikkert blir etterfulgt av ei treningsøkt på Høgskoletaket :-).
Upps  - godt minstemann ikke var på dypt vann .....  men bortsett fra det uhellet, hadde guttan og Kristin en flott tur sammen med Stacey og Susanne :-)
Nydelig mose og er herlig firkløver på tur i Virakskogen sammen med Stacey og Susanne - og det på helt snøfritt underlag :-)
Kaldt, men nydelig vintervær på gårdagens tur i Håkvikskogen :-)
Trur nesten sjuri også synes det er kaldt på føttene ;-)
 
Tirsdag 10 november:
Nesten 14 dager uten oppdatering er ikke helt bra, men jeg sliter litt med et knekt handledd - og det ser ut til at bedring lar vente på seg :-(. Var til kontroll i går og de var ikke helt fornøyd med progresjonen, så det skulle vurderes om de måtte operere. Har nå ikke  hørt noe enda, så håper det ordner seg på naturlig vis. Men det er ikke helt enkelt å skulle skrive med ei hand når jeg er vant å bruke to! Guttan har nå hatt fine dager ned både turer og mye bra trening både i Skjomen, på Fornesset og forskjellige steder i byen :-). Fredag fikk vi en uventet og veldig koselig middagsinvitsjon til dalen - og den biffen Roger serverte, var helt uovertruffen! Både Viggo, Torgeir og Magnus har vært innom og Torgeir som nettopp hadde vært på "harrytur" over grensa, hadde med seg mye trøste-godterier fra "søta bror":-). Med bare ei hand til disposisjon, er det begrenset hvor spennende middager som blir serverert her ute på nesset; i dag f eks, blir det pølse-makaroniform - hvis jeg får "skrellet" pølsene ;-).
Storm og mye styggevær - Shabby fikk seg en våt overraskelse  og syntes det var helt greit med litt ekstraforpleining når vi kom hjem :-)
Mye fin trening på guttan :-)
Trening og tur er gøy - men jeg tror det er ei stund siden denne hytta var i bruk ;-)
Og verdens herligste turgjeng var enige om at det hadde vært en fin tur :-)
 
Onsdag 28. oktober:
I dag ble det visst den store matlagingsdagen - i hvert fall for mitt vedkommende ;-), men noe skal jo en pensjonist fylle dagene med ..... og Kristin syntes guttene hadde bedre av en langtur enn å ligge under kjøkkenbordet å tigge godbiter ;-). Og det har hun jo helt rett i. Shabby hadde en dårlig dag i går og virker ikke noe kjekkere i dag, så han er selskapshund for meg og "hjelper" til med å lage sylteruller, fyllt svinekam og en middagsrett med ei spennende grønnsakseng og lammekjøtt som skal langtidsbakes i ovn:-). Er ikke helt sikker på hvor Kristin og Susanne legger turen i dag, men det blir nok på den ene eller andre sida av Skjombrua. Det blir nå uansett godt for firføttingene å få rørt på pedalene. Regner likevel med det blir litt kveldstrening i byen en eller annen plass:-).
Først ble to sylteruller klargjort til koking - og så ble svinekammen fyllt med svisker og gode krydderier :-)
Shabby drømmer om alle godbitene det blir etter denne middagen - og jeg gleder meg over den koselige bordpynten Hege hadde med seg på fredag :-)
Kristin og Susanne er garantert enten på den ene eller andre sida av Skjombrua :-)
 
Fredag 23. - tirsdag 27. oktober:
Da har vi både hatt bursdagsmiddag og vært i bursdagsselskap :-). Cari fra Kiruna har vært nede og holdt helgekurs for ivrige NTBK-ere så hun fikk også være med på bursdagsmiddagen. Kristin fikk ikke vært med på kurset denne gangen - hun måtte jobbe mesteparten  av lørdagen :-(, men vi hadde nå en veldig trivelig kveld sammen med Hege, Roger og Cari :-). Det har forøvrig vært dårlig med langtur på guttan disse dagene, men litt trening har de heldigvis fått - i tillegg til litt ekstra lange lufterunder. Søndag formiddag fikk de to yngste brynt seg skikkelig på gressmatta i Skjomen - med mye forstyrrelser ;-). Veldig fornøyd med innsatsen både av to- og firføttingene og jammen ble det ei fin økt også bak Remagross sitt lager på kveldstid. I går var de på NTBK-treninga og Kristin var godt fornøyd med både lillerampen og minstemann. Shabby er litt pusk; han er blitt veldig avhengig av Kristin så han var med mest for å få et lite avbrekk i hverdagen. Cinco var hjemme med meg - og han trives godt som alene-hund :-). Mulig det kan ha sammenheng med at godbitene sitter "ekstra løst" når det bare er oss to, selv om han må gjøre ett eller annet som betinger belønning ;-)
Gode venner deler gjerne - og det gjør de både innendørs og utendørs :-)
Vellykket test av sylterullen ble så bra at nå må det lages ny til jul ;-) - og butterdeigs-elg m/røkt ørret og krydderost var ikke ille, det heller :-)
Veldig mye bra på søndagstreninga i Skjomen - og ikke vanskelig å se at Kristin også var fornøyd med guttan :-)
Svartpus og Bravo koset seg sammen innendørs mens Kristin var flink og malte kjellervinduene - og etterpå fikk hun lammekoteletter til middag :-)
Men vinduene skal få et strøk til - med den rette rødfargen ;-)!
Klarvær og nydelig fullmåne i natt - men i morges sto vi opp til en hvit verden!
 
Torsdag 22. oktober:
Gårdagens værmelding meldte vind fra både øst og vest - med regn i perioder ;-). Heldigvis var ikke periodene langvarige, det var nå mer en skur eller tre i løpet av dagen, men det blåste ganske friskt så det ble ingen skogstur på guttan. I stedet fikk de lufte seg på store  monument-plassen og med mye hundelukt, ble det en interessant lufterunde  ;-). Alle fire virket heldigvis både pigg og rask, så det ble ei treningsøkt på kveldstid. Ikke på Høgskoletaket, men innimellom parkerte trailere på containerhavna. Forøvrig ei veldig bra trening; lillerampen tok rett nesepinne tre ganger på rappen og hadde bare ei lita tripping på avstandskommandoen. Nå er det bare om å gjøre at vi er nøye med belønninga :-). Minstemann hadde en nydelig fvf; lot seg avspore et lite øyeblikk på første venstrevending, men hanket seg fint inn og fulgte foten på neste høyrevending. Biting i armen er det så godt som slutt på - men fortsatt hopper han litt når det går for lang tid før belønninga kommer ;-). Fin innkalling med stå hadde han også, men dekk under marsj slapp han pga underlaget. Også gammelguttan fikk rørt litt på kroppene, kanskje ikke så målrettet som de to yngste, men de var nå fornøyde - spesielt med belønninga etterpå.  Gårdagens lapskausen var god - og mer enn nok igjen til dagens - men i stedet for is, ble det varm brie m/svisker og honning - og etter to forsøk ble det riktig godt :-).
En fin formiddagslufte/lukte-runde på store monument-plassen og ei fin treningsøkt før kveldsrunden i grustaket :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lapskausen var god - men det ble brie med svisker og honning til dessert i stedet for is:-)
Første dessert-forsøk endte ikke helt bra - muligens var "noen" litt for opptatt av mobilen ;-) - men morgendagens middagsgjester skal i hvert fall slippe den desserten :-)!
 
Onsdag 21. oktober:
Det ble ei halvhjertet treningsøkt i går kveld; æ var trøtt, Kristin var trøtt - til og med firføttingene virket trøtte. Eller kanskje de ikke var helt i form; alle fire var mer eller mindre mavesyk og hverken Cinco eller Shabby ville ha godbit :-(. I tillegg ble det en veldig lang bydag på Kristin. Først på jobb, såvidt hjemmom for litt middag og så tilbake til byen på møte - ikke rart hun var trøtt. Blir nå heldigvis et kortere byopphold i dag, og hvis guttene virker i form, prøver vi oss på ei ny treningsøkt ;-). Knallgod lapskaus på egensaltet lammekjøtt til middag - og kanskje litt is til dessert. Det må vel være lov på en midt-i-uka-dag :-)?
To skikkelige trøttinger og en nesten våken Cinco-gutt - men minstemann er alltid våken og klar for nye spillopper ;-)
Ikke vanskelig å se at Bravo'n har forandret seg en del i løpet av det året som er gått mellom disse to bildene, selv om han var søkkvåt på fjorårets bilde :-)
 
Tirsdag 20. oktober:
I dag har eldstegutten bursdag, men med tanke på min egen alder, har jeg ikke tenkt å "avsløre" hvor mange år han fyller ;-)! Ellers var Kristin - bokstavelig talt - på et matnyttig medlemsmøte i bruks'n. Klubben har endelig fått tak i lokale til vintertrening - veldig kjekt når vinter'n kommer for alvor. Det planlegges også både kurs og treningssamlinger for både ag-lp og utstillingsgruppene. Veldig bra med tanke på motivasjon for neste års sesong :-). Legg så til at medlemmene kunne kose seg med Milano-pizza - da må det vel trygt kunne sies at det var et matnyttig møte ;-). Ryggen min har vært litt "kranglete" de siste dagene; det kjennes egentlig ut til at ei skive har tenkt å skli ut og i morges hadde jeg problemer med å komme meg ut av senga, så jeg krysser det som krysses kan for at den holder seg på plass! I dag har Kristin langdag så det blir neppe tidlig middag, men Cinco og jeg finner nok noe godt i skapene så vi "trøier" ventetida med. Er forresten "bare" restemiddag i dag, men frikaseen var god i går - og smaker sikkert bra i dag også ;-). Ellers satser jeg på at guttan får seg ei treningsøkt på Høgskoletaket i kveldinga :-).
En hegre-baby på fjæra-besøk og det likte ho sjuri dårlig ..... Men du verden hvor stor "mor sin" måsunge er blitt :-)
Utepeisen, melkespannet og garasjekrukka har fått "vinterpynten" på plass - og Cinco har fått trent på å gå rundt kjegla ;-)
Men det ble bare meg som spiste rekesmørbrød til kvelds - Kristin var fortsatt mett etter Milano-pizza'n ;-)
 
Mandag 19. oktober:
To koselige middagsselskaper, en hel formiddag med trening i dagslys og en mandag med forefallende gjøremål innendørs er en kortversjon av de fire siste dagene her ute på nesset ;-). Og det ble ei megabra trening; de to yngste fikk ei lita "oppfrisking" på feltsøk - og begge hentet tre gjenstander. Bravo'n har større fart enn lillerampen, men han bruker til gjengjeld nesa litt mer. Flink var de nå begge to :-). Flink var de også på lp-momentene og nå tror jeg vi har kommet et skritt videre på neseprøven :-), men vi sliter fortsatt litt på avstandskommandoen. Bravo'n er - enn så lenge - veldig stabil og jobber godt, men trenger mye moment-trening på fvf. Kveldstreninga på Domus-taket var også bra - med ganske mye forstyrrelser. I kveld er Kristin på møte i bruksen og jeg tørker godbiter så det er klart til ei lita formiddagsøkt på monumentplassen før Kristin drar på jobb. Tror nesten vi må ha et rekesmørbrød til kvelds - hvis ikke Kristin er for mett etter pizza-møtet ;-).
Lørdagens middag smakte ikke ille, men det gjorde jammen meg Taco-kaka på fredagen også :-)
Alle vil ha mat - og sjura hadde skikkelig festmåltid - før kråka blandet seg. Pusen ventet pent på "klarsignal" - og det gjorde lillerampen også ;-)
Men undrenes tid er ikke forbi - og Kristin påpekte fornøyd at hun var hjemme til middag FØR kl 15 i dag :-)
 
Torsdag 15. oktober:
Ettersom vi var fri for bil i går, ble det i stedet for bytur gjort mye nyttig - og unyttig - i heimen ;-) for egentlig var det jo ikke helt nødvendig å bake lefser midt i oktober. Verana'n er "renset" for løv og drivhuset ryddet, Karistua har fått lys og nye gardiner, guttan litt innetrening og lillestua ryddet, men stekt fiskepudding var ikke noen "høydare" - da er nå dagens middag et hakk bedre ;-). Kristin har langdag så det blir sen middag, men forhåpentligvis blir det ei kveldstrening en eller annen plass i byen før kveldens lufterunde.
Upps - skulle visst tatt på meg forkle .....
og det er leeenge til jul - Kristin .....
men hvor blir det av frokosten min ?????
Får vel bare nøye meg med en godbit, da .....
Og denne gikk du glipp av - Kristin
fordi du ville bestemme middagen sjøl ;-)
Hils på den nye bestevennen min :-)
 
Tirsdag 13. oktober:
Gårdagen ble slett ikke som forventet; Kristin var på en ekstrajobb i byen og jeg hadde ikke fått med meg at det skulle ta så lang tid. Så jeg ventet og ventet og ventet - og jo lengre tid det tok uten at frøkna dukket opp, jo lengre ned hang munnvikene. Omsider kom hun nå "susende" bortover Håkvikleira og den "inntørkede" middagen kunne inntas, men det var alt for sent til å nå fellestreninga :-(. Det ble nå ei lita kveldsøkt på Høgskoletaket i stedet og jeg kan love at både minstemann og lillerampen var helt på "høgget" ;-). Kristin jobber sent i dag også, men nå er jeg forberedt og har laget svensk ertersuppe med diverse godsaker i til middag - den kan i det miste stå en ekstra time eller tre uten å bli inntørket ;-). I morgen blir vi fri for bil - den skal på service så da får vi sikkert både spylt veranda'n - og jeg får hjelp til lefsebakinga ;-).  Legger ut litt bilder fra helgeturene her - og maaaange på Unyttig nytt-sida :-) Først fra Daltinden, 4 km opp til  610 moh - en flott dagstur :-). Og æ skal se på fotballkampen i kveld :-)!
Og så noen glimt fra søndagsturen over fjellet "vårt":-)
Og så den obligatoriske, siste godbitstoppen på Stormyra
 
Mandag 12. oktober:
Da var helga over, og den nye uka starter med tåke og regn. Susanne og Kristin var nok lur som benyttet det fine helgeværet til tur :-). Ellers hadde jeg veldig koselig formiddagsbesøk av Karina, Viggo og Vilde i går - og sent på ettermiddag kom Susanne og Kristin over fjellet og hjem til ovnsbakt ørrets med godt følge. Bra det er forholdsvis mildt ute, for vi har fortsatt en del gjøremål før vinter'n kommer for alvor. Akkurat nu er Kristin i byen og de to blå og jeg tar oss av de innvendige gjøremålene - egentlig ganske kjedelige, men de må jo gjøres innimellom okke som. Forresten var det ikke Sandvikfjellet som var målet for lørdagens tur, men Daltinden. Får ikke tid å legge ut bildene i dag - tror det var noe bortimot 1500 bilder - og det tar sin tid å gå igjennom, slette og velge hva som skal på "trykk" ;-)!
Lørdag kunne turgjengen nyte flott utsikt fra Daltinden og neste dag gikk turen på "kjente stier" over "vårres" fjell - og undertegnede har nå sitt å holde på med ;-)
Tur-selfier ;-)
 
Lørdag 10. oktober:
Fortsatt nydelig høstvær; sol og blikkstille hav - men litt kaldt i nesa;-). Forhåpentligvis varer godværet ut dagen så Kristin og Susanne får nyte utsikten fra Sandvikfjellet. Er litt skyet ytterst i fjorden så det spørs om det blir like fint i morgen. De er nå uansett på tur med alle firføttingene bortsett fra Shabby som er hjemme sammen med meg. Blir litt for langt og tungt med topptur for han, så han får heller være med i morgen når de går fra Håkvikdalen og hjem. Tror forresten ikke han har noe i mot å være alene-hund noen timer - i hvert fall ikke når det er godbit-tørking på gang ;-). Yr truer forresten med regn og da blir det antagelig helt håpløst å bevege seg rundt huset :-(. Det går nok greit; inne er det varmt og godt,  nok av mat og drikke, og skulle jeg kjede meg, kan jeg velge mellom strikketøyet eller Candy Crush ;-).
Både gladiolene og høstbuketten holder over helga, men solidagoen må jeg nok si farvel til nå :-)
Shabby venter pent på godbiten, mens andre foretrekker "selvbetjening" ;-)
 
 
Fredag 9. oktober:
Det ble ingen trening i går. Kristin var så sen hjem fra byen at jeg måtte ringe og spørre om hun hadde "rømt landet". Hun kom nå sigende etterhvert, men da var det så sent at det ble bare med en lufterunde. Ingen formiddagstrening i dag heller, men vi har gjort helgerent - og det er jo litt deilig, det da :-). Enkel middag i dag; stekte Mydland-pølser med båtpoteter og surkål og så skal jeg prøvelage et par butterdeigsruller med forskjellig innhold til dessert. Satser på ei skikkelig treningsøkt før kveldsmørket senker seg over Ofotfjorden! I dag blir det litt hundebilder; Bravo'n fikk et stort kjøttbein å kose seg med utendørs. Det kunne også et sjuripar tenkt seg en munnfull av og de rett og slett "tarmplaget" minstemann som ikke hadde noen planer om å dele på godsaken og sjurene ga til slutt opp!
Og inne lå tre trøttinger - helt "utslitt" etter en omgang med kam, børste og klotang ;-)
Hmmm - synes elgjegerne blir stadig yngre ...........
 
 
Torsdag 8. oktober:
Fyttikatta - nå har jeg vært nyttig ;-), hjerte-eføyen og den gule potterosa har fått flytte inn, alle inneplantene har fått vann og det nye trekket til grinda er ferdigsydd. Kostet opp boss etter meg har jeg også gjort, og for at ikke Cinco-gutten skulle kjede seg så alt for mye, ble han "bestukket" med et nykokt oksebein - med mye marg i :-). I går hadde vi to fine treningsøkter; ei på Grindjord på morraparten og ei på parkeringstaket til OBS på kvelden før den siste lufterunden, men i dag ble det ikke tid til ekstra-trening. Blir nok ei råd med det, for NTBK har rallytrening i kveld så regner med Kristin tar med seg firføttingene for ei lita treningsøkt der :-). I stuevinduene kom vintergardinene på plass i går kveld og da jeg sto opp i morges, hadde Kristin hengt opp nye kjøkkengardiner. Lykke på jord :-) - tenker det kvalifiserer til en ekstra god middag - hvis ryggen holder så lenge ;-)! Det blir forresten ingen hundebilder i dag heller - men fugler både her og i Unyttig Nytt pluss  noen "bevis" etter stormen Roars herjing.
Hmmm - klarte visst ikke å dy meg for å ta med et bilde av arveprinsen :-)
 
Onsdag 7. oktober:
Gode venner er kjekt å ha - og vi har mange gode venner, men Hege og Roger har nå en spesiell plass i hjertet mitt:-). De er bestandig beredt til å gi ei håndsrekning, som i går for eksempel, da Roger tilbød seg å gi bilen vår et sårt tiltrengt oljeskift og det til tross for at han har mange nok gjøremål på gården:-)! Det er vel ikke så mye praktisk hjelp jeg kan tilby, men ei kake eller tre til klubbarrangement kan jo være kjekt - og en forhåpentligvis god middag til dalfolket blir det i hvert fall :-). Ellers har vi hatt ei flott formiddagstrening på Grindjord, og nå ser det ut til at vi har fått lillerampen til å forstå at han må skru på nesa når han skal finne rette pinnen :-)! Avstandskommandoene er fortsatt ikke der de skal være, men det ser bedre ut - i hvert fall på kort avstand. Minstemann hadde ei fin apport-økt og innkalling med stå. Fvf må det jobbes mere med, men der må visst jeg jobbe med Kristin litt først - så blir nok den også bra. Forhåpentligvis blir det gardinskifte på stue/kjøkken i dag og middagen består av suppe kokt på egentsaltet lammekjøtt med boller av lammekjøttdeig og masse ferske grønnsaker. Hvis det er mer plass igjen, blir det sjokoladepudding m/vaniljesaus til dessert ;-).
Upps - det ble visst "bare" blomsterbilder i dag, men det er jo koselig, det også :-)
Kaldt, men blå himmel og sol i dag :-)
 
Tirsdag 6. oktober:
Da var vi allerede langt inn i ny måned, men det har ikke skjedd så mye nytt egentlig. Vi skulle vært i Tromsø og konkurrert, men lillerampen var syk så vi måtte bare stå over. Heldigvis er han frisk nå :-). Shabby er langt fra i form, men han tusler nå med på korte turer og tigge godbiter har han ikke glemt ;-). Ellers har min form vært litt "såder", og for å si som sant er; jeg var ikke noe glad for å våkne til minusgrader og helt hvite fjell. Ikke har vi fått på vinterdekkene heller - blir ikke før midt i neste uke, så det blir bare de mest nødvendige kjøreturene enn så lenge. Kristin og guttan hadde forøvrig en veldig fin tur på Veggfjellet sammen med Susanne og Stacey før frosten kom, og tror det ble bortimot 1000 bilder av den turen :-). Ellers har vi hatt middagsgjester og vært på koselig middagsbesøk hos Hege og Roger:-). Trent litt har vi nå også gjort - flere småøkter på dagtid og fellestrening for Kristin og de to yngste sammen med NTBK-gjengen. Det er bare en konkurransemulighet igjen her nord i landet, men det er langt til Bodø når veiene og været er usikkert - og det kan det godt være i slutten av november, så vi er i tenkeboksen enn så lenge.
Ganske utrulig - men huset vårt er fotografert høyt til fjells på andre siden av fjorden :-)
 
26. september:
Da har vi gjort litt av hvert de siste par ukene; en brukskonkurranse og en lp-konkurranse i Kiruna. Q-Ling startet i B spor - var litt interessant å se hva han klarte å prestere, men det ble mye krøll på sporet. Han fant noen av pinnene, men tok et par bad (med fører'n på slep) underveis og da avsluttet Kristin uten å sluttpakken - og lillerampen slapp lp-programmet den dagen. Minstemann fant både pinner og sluttpakke, men av en eller annen grunn ble det null på feltsøket. Lydigheta gikk bra, og han ble slått med bare 2 poeng i sammendraget:-). Onsdagen dro vi til Kiruna og underveis fikk guttene en flott høsttur på fjellet. Var bare Bravo som skulle konkurrere og det var første gang i kl 2. Mye bra å se på banen - og kjekt å se hva han trenger å jobbe med i løpet av vinteren ;-). I morgen tidlig (03.30) kjører vi til Tromsø for - mest sannsynlig - årets siste konkurranse. Bravo'n var egentlig meldt på både i lp og rally, men vi har trukket han fra lp-stevnet; vi har ikke lyst at det skal bli bare "pes" og stress - og rallyen har ikke så langt program at han blir lei :-). Lillerampen skal gå både lp 3 og rally kl 3, men det er ikke sikkert han går hele lp-programmet - bare hvis han trives og har den attityden vi vil ha :-).
Bestevenner :-)
 
18. september:
Vi fikk uventet - og veldig koselig - besøk av yngstemann i går kveld :-) og da ble kveldsen ekstra god:-). Kanskje derfor det var så lett å stå grytidlig opp for å ta den siste treningsøkta før søndagens brukskonkurranse. Forøvrig ei bra treningsøkt - hverken firføttinger eller vi på to var trøtte; Bravo'n hadde litt problemer med å ligge i dekk leeeenge og på laaaang avstand. Mulig han trodde det var innkalling på gang, men lillerampen lå støtt - ingen lyd og ingen snus :-). Ellers fikk de hver sin omgang i ruta, apport, hopp og dekk under mars og flink var de alle fire :-). Nå nyter Hege og Kristin siste rest av godværet på en eller annen topp. Er ikke helt sikker på hva valget ble, bare at de la avgårde vestover. Blir ikke så avanserte greier til middag i dag; pølse/makaroni-form får duge - og kanskje en banana-split til dessert ;-).
Høstfargene er unektelig et vakkert skue :-)
Shabby hadde ikke lyst å hoppe i dag, men de tre andre røverne hadde ikke noe i mot et hopp eller to :)
Humlemor samler siste rest av sommer'n!
 
16. - 17. september:
Det ble en rolig dag for firføttingene i går - kun en liten formiddagsrunde i skogen og den sedvanlige kveldsrunden og det tror jeg ikke de hadde noe i mot. Alle koset seg i skogen og Cinco i særdeleshet ;-).
Ellers hadde vi toføttingene en hyggelig dag med middagsgjester og maten smakte ikke ille. Var litt spent på min nye "vri" på potetene, og aller mest spent på om jeg fikk den hel ut av brødforma. Det gikk bare lekkert, og godt smakte den også. En rolig formiddag i dag; Kristin er på byjobb og jeg "holder fortet". I ettermiddag skal hun på valpekurs og instruere nye valpe-eiere sammen med Hege og Roger. Shabby er fortsatt ikke bra og han begynner å bli farlig tynn og sover mye og veldig tungt; vi har kokt kylling-filet for det er han ekstra glad i og håper de ekstra proteinene får han til å kvikne til.
Butterdeig m/røklaks og kremost, fylt svinefilet m/ny vri på potetene og Eton Mess til dessert var ikke ille på en midt-i-uka-dag i trivelig lag :-)
Cinco nyter de siste solstrålene - Q-Ling nyter slaraffenlivet i godstolen - den yngste og eldste nyter å få rennende vann - også innendørs ;-)!
Kristin fikk en hyggelig takk-for-hjelpa-bukett fra mannen som kjørte av veien nedenfor oss :-)
 
13. - 15. september:
Skal si det går unna "i svingene" her ute på nesset ;-). Som jeg trodde, hadde Kristin og firføttingene en laaang, superfin turdag over fjellet - og hele gjengen var merkverdig rolig resten av den dagen. I går var det klubbmesterskap i lydighet og vi hadde invitert Cari og samboer'n på fårikål, men det så ei stund ut til at vi måtte "skippe" middagen, for en veeeldig trøtt bilfører sovnet ved rattet - og det gikk ikke bra. Jeg satt og så i kjøkkenvinduet om Cari kom, og da kom personbilen susende på "to hjul" rundt svingen og ned i grøfta før den meide ned lyktestolpen ved innkjørselen vår og forsvant over naboens innkjørsel og inn på utkjøringa. Det var en særdeles utrivelig opplevelse. Når vi så at en bobilsjåfør sprang over E6 for å sjekke hvordan det hadde gått med sjåføren, ringte vi alarmsentralen og Kristin gikk ned for å se om hun kunne gjøre noe. Både sykebil, politi, brannbil og E-verksfolkene var kjapt på plass. Heldigvis gikk det rimelig bra med sjåføren som "bare" var lettere skadd. Men vi fikk ikke gå eller kjøre over veien før de hadde fått kuttet strømtilførselen og fjerne stolpen. Bra for oss at de jobbet kjapt, så både Cari som skulle være dommer på klubbmesterskapet og Kristin kom seg avgårde. Jeg var hjemme med Shabby som ikke var helt i form - og det var sant å si ikke jeg heller. Tror det gikk et kvarter før jeg sluttet å skjelve. Men klubbmesterskapet gikk bare lekkert; flinke lille brunbjørnen ble nummer 1 av 8 deltagere i kl I, Q-Ling ble nr 1 i kl III (men det var nå bare han som deltok der) og Cinco ble nummer 3 i kl II :-). Ellers blir det vel kanskje litt trening i ettermiddag; begge de to yngste skal være med på søndagens konkurranse, så spesielt lillerampen trenger så mye ekstra trening som vi får tid til ;-).
Tre fornøyde gutter med gårdagens premiefangst i kl I - II og III:-)! Egentlig skulle Shabby vært med i elite, men han var ikke i form i går :-(
Et lite knippe turbilder - flere blir lagt ut på "Unyttig nytt-sida" - etterhvert ;-)
Rød og søt - bare synd det er så få av dem i år :-(
 
13. september:
Nok en fin sensommerdag, og Kristin benytter godværet til en velfortjent fjelltur med firføttingene :-) Turen går fra Håkvikdalen over fjellet og hjem og etter formiddagens telefonbilder, vil jeg tro de har en superfin turdag :-) Jeg kjørte de opp og etterpå tok jeg en runde over Skjombrua før jeg vendte snuten hjem til mine huslige gjøremål; banankake og lefsesmøring. Egentlig uten noen som helst grunn - annet enn at det lå noen bananer på kjøkkenbenken og irriterte meg og en bolle med ferdig lefsefyll som tok opp plass i kjøleskapet. Nå er banankaka ferdig stekt - og den smakte fortreffelig ;-)! Dagens middag blir en reprise av gårdagens, men noen fordeler må jo en hjemmeværende ha :-).
Ingen tvil om at høsten har meldt sin ankomst :-)
Og jeg har fått nye gryteunderlag, for noen var mektig lei av å se en utslitt gryteklut på middagsbordet ;-)
 
11. -12. september:
Og sånn gikk nu de to dagene ;-)
To fine feltsøk og litt lydighet ble det på Fornes fredagskvelden før mørket innhentet oss, men neste dag var vi oppe før fuglene og hadde ei megabra trening i Skjomen :-)!
Men så tok vi til vett og bega oss på hjemveien ;-)
 
Torsdag 10. september:
Nå har vi hatt to fine treningsdager med firføttingene; først feltsøk og lp-trening i Skjomen tirsdagskvelden, så feltsøk og lydighet på Ballangsleira i går formiddag - og gårdagen ble avsluttet med et lite feltsøk og mye fin lydighet senkvelds i Skjomen:-). Og de to første feltsøkene var superbra - begge hentet 4 gjenstander hver, men Bravo'n var hakket kjappere enn lillerampen ;-). I dag får de en velfortjent hviledag sammen med undertegnede, men hvis været holder seg, blir det garantert skogstur i morgen. Kanskje med et par korte spor først? Helga ellers blir nok brukt til mer trening - det er jo klubbkonkurranse mandag, bruks neste søndag og lp-konkurranse i Kiruna med Cari som dommer onsdag 23. september. Spennende hvordan det blir å gå, men vi skal nå uansett ha en hyggelig Kiruna-dag :-)!
Cinco trakket feltet .....
Q-Ling hentet .....
og Bravo'n hentet :-)
Vente pent er vanskelig - hilsen Shabby .....
men slalom mellom bena er gøy :-)
og apport er ganske gøy, det også ;-)
Helt ok med metallapport .....
Tjolahopp - tjohalhei - her kommer jeg ;-)
og her er apporten du absolutt ville ha ;-)
:-)
Puh - denne var tung gitt ;-)
Da var det nesten en lettelse å hente metall-apporten ;-)
:-)
Kryp - ikke noe problem i dag :-)
men jaggu blir man tørst av å trene ;-)
;.)
Vakkerprinsen i farta :-)
Men så våt ble Kristin :-(
Og "småungene" lot seg ikke forstyrre i matfatet da vi omsider kom hjem :-)
 
Tirsdag 8. september:
Oi som dagene går - og plutselig var det høst:-). Men vi har hatt mye på agendaen; maling, beising, konkurranser, trening - og atter trening ;-). Nå er det ikke så mye igjen av konkurranse-sesongen her nord og da blir det nok litt roligere dager. Men du verden for en flott sesong det har vært med firføttingene; Q-Ling har fått opprykk  til klasse B i bruks og Bravo'n til klasse C - begge med god margin! Lillerampen har så langt ikke klart opprykk til elite i lp, men vi har et par sjanser igjen ;-). Minstemann har fått sølvmerke  og opprykk til LP 2 - også det med god margin. I tillegg ble han vinner av blodsporprøven med 1.premie og hp:-) Nå har vi en brukskonkurranse igjen; Bravo'n er så ung at han får ikke starte i C før neste år, men han skal nå likevel være med ettersom det også er klubbkonkurranse. Q-Ling skal gå et B-spor - mest for treningens skyld for lp-øvelsene er ikke i nærheten av godkjenning. Han ble forresten klubbmester i rally kl 3, så det blir spennende med den siste konkurransen i Tromsø - både med han og minstemann :-). Det har nå ikke bare vært trening og konkurranser - det har faktisk blitt tid til flere turer innimellom - selv om de ikke har vært skikkelig langturer, men det blir det nok hvis godværet holder seg noen dager til:-).
Gammelguttan er pensjonert fra konkurranselivet, men turlivet har de ikke noe i mot. Shabby er vi bekymret for - han skranter litt og er ikke helt pigg for tiden, men korte turer er han glad for å være med på :). Han får medisin og ekstra næringsrik kost, men er likevel alt for tynn - forhåpentligvis kvikner han til igjen og forblir en del av flokken ei god stund til!
Dagstur og svømming i høstfjellet kan ta "peppen" av selv den ivrigste, badeglade firføttingen ;-)
Alle småungene får litt ekstra tilskudd - men sjøfuglene må finne sin egen mat :-)
Flinke Bravo'n fikk både sølvmerke, flott rosett og kul premie da han fikk opprykk til lp 2 og ble nr 3 på pallen :-)
 
Torsdag 3. september:
Det ble visst den store turdagen i går: først en plukkebær tur til Lappviklemmen - hjem til litt middag - og så tur til Rossivannet på Ankenesfjellet - og begge turene foregikk i nydelig sensommervær. Blåbær var det heller dårlig med; ble bare vel en liter, men guttan hadde en fin formiddag med en herlig svømmetur i et lite fjellvann. En flott tur ble det også på ettermiddagen sammen med Hege og Xena - også der var det gode bademuligheter og jammen kom det ikke litt multer med Kristin hjem sånn bortimot kl 22 :-). Da hadde Kristoffer ferdigmalt Kari-stua og det ble bare lekkert. Regner med han tar siste bakveggen på garasjen i dag. Og firføttingene skal til Rombak for å konkurrere i klubbmesterskapet i rallylydighet. Det blir spennende å se hvor mange disker det blir i dag ;-)
Først en fin plukkebærtur på Lappviklemmen - og så en fin tur til Rossivannet på Ankenesfjellet :-)
Ingen tvil om at høsten melder sin ankomst!
 
Tirsdag 1. september:
Puh - da var vel mesteparten av resultatene lagt inn på Bravos bruks, lydighet og blodsporprøve - og Q-Lings bruks og lp-konkurranse. I går ble det bare gjort det mest nødvendige innendørs - ute var det bare drittvær så der ble det bare litt småpusk. Kristin var på fellestreninga og det gikk helt greit. I dag blir det gule på garasjen forhåpentligvis ferdig malt - og da vil jeg tro garasjen blir ferdig i løpet av uka. Torsdag er det klubbkonkurranse i rally så da blir det neppe gjort noe, og hvis været er bra i morra, blir det blåbærtur :-).
 
                                                                   En                                                                                  To                                                                                          Tre :-)
Oksen Ferdinand - eller er det kanskje en blomsterglad hollendergutt ;-)
 
Mandag 31. august:
Wow førr ei uke det har vært for Kristin; først vinner av blodsporprøven med 1.premie og HP, så opprykk til kl 2 lydighet med 178 poeng og 3. plass og til sist nr 2 på Senja hundeklubbs sporkonkurranse med 579,5 poeng og opprykk til kl C! Lillerampen gjorde det ikke like bra; de brøt på blodsporprøven og brøt gjorde de også etter en flott fvf i lp 3. Men for å få opp motivasjonen, fikk hun lov å ta flere øvelser med litt fart i :-). Han gikk også sitt første B-spor i bruks'n og det syntes han var i lengste laget. Fant 6 pinner og slutten, men sluttet å "virke" etter to gjenstander på feltsøket. Også der var fvf fin, men ettersom han ikke har lært inn flere av øvelsene stoppet hun etter de første to nullene. Han er påmeldt en sporkonkurranse til, men da blir det mest sannsynlig bare gjennomført spor og feltsøk, så får hun heller ligge i hardtrening til vinter'n ;-). Denne uka blir litt roligere; bare trening og en klubbkonkurranse i rally - og forhåpentligvis litt forefallende utenfor - og innenfor - husveggene :-). Huset er ferdig beiset - med god manns hjelp - og garasjen får vi forhåpentligvis ferdig i løpet av uka;-). Og etterhvert blir resultatene lagt inn - når jeg får tid ;-).
 
 
 
 
 
 
Fornøyd.no :-)
Og så har Ulla og fineste Buffy-jenta vært her - og det ble det selvsagt tur av i fin været :-)
Fineste turgjengen :-)
 
Fredag 28. august:
Etter seks dagers stillstand på sida har jeg egentlig ganske mye "på hjertet" - og mange bilder og resultater som skulle vært lagt ut, men dagene har "sprunget" fra meg med andre gjøremål. Og det blir neppe bedre i helga; da har Narvik trekk og brukshundklubb lp-konkurranse lørdag og Senja hundeklubb brukskonkurranse søndag. Og vi er påmeldt begge dagene ;-). Vet ikke helt hva vi kan forvente; minstemann er flink nok uten alt for mye forstyrrelser, men han er ung :-) Lillerampen er ikke helt stødig på alle øvelsene i kl III, men vi skal nå gjøre et forsøk. Han har heller ikke inne øvelsene i bruks B, men der er vi mest interessert i å se hvordan han takler sporet - og feltsøket. Vi gleder oss nå uansett til to hyggelige dager sammen med trivelige og flinke hundeførere - så blir det ei skikkelig oppdatering når helga er overstått!
 
22. august:
Hadde egentlig skrevet noen ord og lagt ut bilder, men så skjedde det ett eller annet og jeg ble "kastet ut" av programmet :-( Knurr! Men utenfor vinduene er det fortsatt nydelig sommervær - blikkstille hav, sol og godt over 20 varmegrader :-) Kristin er på blodsporprøve og det blir spennende hva minstemann utretter der. Han har bare gått et blodspor tidligere og det hadde ikke på langt nær så lang liggetid som de får på prøven. Ellers har Kristoffer malt ferdig den siste langveggen, så nå gjenstår det bare å få gulfargen oppfrisket på vinduene. Tenker det blir pannekaker, blåbær og svensk ertersuppe til middag - og bacon selvfølgelig ;-). Vi fikk forresten uventet og veldig koselig besøk av fineste lille Vildepia i går ettermiddag :-) Jada, foreldrene var også med så det ble ei trivelig stund på veranda'n. Morgendagen skal tilbringes i Harstad på rallykonkurranse. Det blir garantert hyggelig :-)!
Noen strever, mens andre bare nyter slaraffenlivet og nydelig sommervær :-)
Foreløpig rapport fra blodsporprøven; 1. premie - men om det ble HP får vi ikke vite før premieutdelinga .-) Flink har han nå vært uansett!
 
20. august:
Fortsatt sommer i nord :-) - og i går malte Kristoffer ferdig den andre røstveggen :-) Kristin var på sykehuset med armen i går og kom hjem med gips helt opp til albuen. I tillegg er hun kraftig forslått på ene foten så hun har det ikke helt bra for tiden. Ser ikke helt for meg at hun klarer å konkurrere i helga, men hun vil prøve og heller bryte hvis det blir for ille. I ettermiddag starter beisinga av langveggen ned mot veien. Alle sprossene er tatt ned og malt, men vinduene så ganske kjipe ut fra veien, men regner med de kommer på plass- om ikke før, så i hvert fall like over helga :-). Hamburger og blomkålsuppe til middag - og en is til dessert hadde ikke vært så ille i dag :-).
De mest hardføre plantene har overlevd "syndfloden" ganske bra :-)
Hegra satt ikke så lenge før den lettet - men det endte mye bedre enn Kristin forsøk - som endte med et ublidt møte med moder jord!
To trøttinger - en kosegutt - og "Carlson på taket" har full kontroll over omgivelsene ;-)
 
18. august:
Da har vi hatt sommer i tre dager - og meterologene lover minst et par dager til med sol og sommertemperaturer :-) Men for Kristin er det ganske kjipt å ikke kunne benytte godværet til fjelltur :-(. Hun var en liten runde på gårdagens fellestrening, men ettersom hun bare klarer å belønne med godbit, ble det "bare" tatt fellesdekk med de to yngste - som de til alt overmål ikke lå på. Begge var på fluejakt og "glemte" hva de egentlig holdt på med. Det lover ikke helt bra for neste helgs konkurranser. Denne helga er det blodsporprøve i Narvik og rally i Harstad :-) Søndagen tilbrakte vi forresten på veranda'n - veldig kjekt at sykkelrittet Arctic race passerte "rett utenfor husdøra" :-) Veldig gøy at det ble så vellykket :-)! I ettermiddag kommer mitt nesteldste barnebarn for å fortsette sin gode gjerning; han beiser huset for meg og den ene røstveggen er allerede ferdig - og jeg er superglad for hjelpa :-)
Nesten hele kjeksboksen gikk med .....
mens vi fulgte med løpet både utendørs og på TV :-)
men det ble da middag - etterhvert ;-)
Ferdig :-)
 
16. august:
Onsdag 12. august var Kristin og Susanne på tur opp til det nedlagte kvartsbruddet med alle firføttingene - bortsett fra Shabby som skulle ha en hviledag. Turen ble en "smule" lengre enn planlagt - de fortsatte like godt opp i høyden til  Jo Larsaskaret. Været var litt både-og, men bra nok til at de hadde en formidabel utsikt til den unike fjellverden som omkranser oss. Kult for meg at turgjengerne er ivrige fotografer og ettersom det ble en del bilder, legger jeg ut flesteparten på bloggsida ;-) Men turen endte ikke like bra:-(. Kristin trådte forkjært og fikk et ublidt møte med Moder Jord. Dermed tok nedturen ekstra lang tid - og etter en matbit med kjøkkenbordet, ble det tur til Narvik sykehus. Det viste seg at hun hadde fått både et brudd og en brist i armen - heldigvis venstre - så hun får nå både klærne på seg og mat i magen ;-). Onsdag skal hun tilbake på sykehuset så får vi se hva de finner ut da; forhåpentligvis ser det bra ut. Fredag var vi forresten i Harstad med Blue Bell og Bravo; begge skulle øyenlyses og det gikk bare lekkert - ingenting å anmerke på noen av dem :-)!
Ellers er det mye stenge veier i vårt distrikt denne helga og vi forholder oss i ro her ute på nesset - like greit ettersom E6 er stengt pga alle syklistene som deltar i Arctic Race!
Narvik sykehus den ene dagen.....
og Harstad dyreklinikk dagen derpå :-)
 
12. august:
Og bare for å ha sagt det - middagen ble knallgod :-) Trur nesten det måtte være den som fikk Kristin til å plukke multer på ettermiddagsturen med firføttingene :-) I dag er hun på tur med Susanne og Stacey - og jeg er ikke helt sikker på hvor langt de har tenkt å gå. De skal i hvert fall opp til kvartsbruddet i Råndalen, men der er jo noen fine topper i nærheten ....;-)
Og ettersom jeg ikke vet når herskapet returnerer, blir det langtidsstekt, marokkansk kylling - og kanskje det vanker litt multekrem til dessert :-). Er litt både-og-vær med mye vind og akseptabel temperatur. Kristin plukket forresten halvannet kilo multer i går - pluss blåbær nok til både kvelds og frokost :-), men jeg savner litt trening på firføttingene ;-).
Og nå er bildene lagt ut fra Rallarturen :-)
Bedre med en fugl på taket enn en ekornunge inni bilen  - og Bravo,n kunne godt tenkt seg å "hjelpe" den ut i det fri ..........;-)
 
11. august:
Hipp hurra for fineste lillerampen som fyller 6 år i dag:-)! Og det finnes ikke hans make!!!
Ellers hadde Hege og Kristin en flott tur på den gamle rallarveien fra Bjørnfjell og ned til Rombaksbotn innerst i Ofotfjorden. Der ble de hentet av Viggo og Kristoffer så de fikk en flott fjordtur "kjøpet":-). Cinco og jeg stullet bare rundt her ute på nesset - og så fikk vi uventet og veldig koselig besøk av Torgeir, Magnus og Agnethe :-) Nydelig sommervær - og stakkars Kristin har både tannlege og jobb i dag, men det blir nok en runde oppover bakkene for henne og firføttingene etter middag. Fyllt svinefilet, ris og bakt nepe står på menyen i dag :-). Kristin gjorde forresten noe veldig lurt på "rallarmarsjen"- hun tok bilder av alle skiltene som fortalte historien bak den gamle veien, så nå legger jeg opp ei ny side - Rallarveien - kjekt å kunne gå tilbake og se opprinnelsen til det som i dag er Narvik by  - og bildene kommer forhåpentligvis i løpet av dagen ;-).
Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur og Q-Ling syntes det var kult å se byen nærme seg med Dronninga "vårres "i bakgrunnen:-)!
Verdens fineste skipshund :-)
 
10. august:
De siste dagene har det vært litt både-og-vær; sol, regn, vind og blikkstille hav - ikke godt å vite hva man skulle kle på seg, men lørdag var ikke valget vanskelig. Vi holdt oss for det meste innendørs - ikke for at vi er så pysete, men mer for at vi var møkklei av å være våt :-( Det hyggelig den dagen var en uventet middagsinvitasjon til Hege og Roger. Og Roger sørget for perfekt grillmat mens Daniel hadde laget en knallgod dessert :-) og man kan vel trygt si at vi ble stappmette. Søndag fikk guttan seg en fin tur til Skarstad og det flotte kulturlandskapetder ute i havgapet. Kristin skulle sjekke ut ei ny tur-rute, så nå vet de hvor de skal starte en eller annen dag senere i uka. I dag har Roger kjørt de nesten til svenskegrensa og derfra skal de vandre på den ca halvannen mil gamle rallarveien ned til havet - innerst i Ofotfjorden - og ettersom det ikke er bilvei, må Viggo hente de med båten en eller annen gang i løpet av kveldinga. Er nok best jeg legger ut litt bilder fra de to siste turene, for det kommer garantert noen hundre nye før dagen er omme :-)!
En spennende ettermiddagstur til et nedlagt kvartsbrudd innerst i Råndalen :-) - og hjertet på trestammen er bare ett av naturens mange merkverdigheter :-)
Folk er utrolig oppfinsomme når det gjelder å pynte omgivelsene i forbindelse med det store sykkelrittet neste helg ;-)
Vi var såvisst ikke alene om å være på søndagstur :-)
 
7. august:
Regn - regn og atter regn med skodde tykk som grøt over Ofotfjorden i går, og det var definitivt ikke noe vær som fristet til de store utskeielser utendørs. Men vi fikk nå gjort noe innendørs da ;-) og firføttingene fikk seg et par lufterunder. Trening ble det ikke den dagen, men i dag er himmelen blå og såvidt litt østavindskrus på fjorden :-) Enn så lenge har Cinco og jeg vandret rundt huset og sett til "avlingene" - og vi må i hvert fall få fjernet arven rundt potetene. I drivhuset ser det bra ut og de fleste uteblomstene har overlevd syndfloden:-).
Er ikke helt sikker på hva resten av dagen vil bringe, men vi finner nok på noe når Kristin kommer fra byen - kanskje det innebærer tur til Efjord - med grillmiddag på menyen!
En liten fugleunge søkte "nødhavn" i Hurdalsrosa under de verste regnskyllene i går  og ugresset spretter opp som "paddehatter", men i bøtta under tak blomstrer det :-)
I dag er sjuri-reiret forlatt, grana full av ekornmat  og verandatrollet "korser" seg over de to Nordlandsbåtene som nyter finværet :-)
"Noen" kunne godt tenkt seg en sleik av gårdagens dessert :-)
 
6. august:
Æ kan love at det tok si tid før de to fjellgåerne returnerte til Skjomnes søndre - etter å ha vandret i mer enn12 timer rundt i fjellheimen :-). Og alle firføttingene falt "død" om straks de var innenfor ytterdøra ;-). Stiv og støl var de, men superfornøyd med å ha gjennomført årets lengste tur på knapt to mil :-). Var forøvrig ikke mye fres i dem i morges heller, så det blir litt spennende å se hvordan de virker på kveldens treningsøkt. Tenker det blir pytt-i-panne til middag i dag - med multekrem til dessert :-). Av årets multefangst :-)! Egentlig skulle jeg skrevet noen ord i bloggen, men etter å ha støvsuget og vannet både kropp og gulv ble det visst ikke tid til mere skriblerier i dag. Men det kommer jo en ny dag i morgen ;-).....
Fjellrypa prøvde å lokke vekk fjellfarerne så ungene skulle være trygg :-)
Puh - jammen tok det sin tid å velge ut de beste bildene av godt over 500 fine motiver :-)
 
5. august:
Nå har jeg matet hele "menigheta"; hunder, fugler, ekorn, katt og den eldstefødte - i tilfeldig rekkefølge :-). Det ble forresten både en fin og innbringde ettermiddagstur på guttan og Kristin som kom hjem med godt og vel 2 kilo multer :-) :-) :-)! Den er nå rensket og en stor boks merket "Jula -15" er trygt plassert i fryser'n. Ble et par småbokser til + litt til å ha på brødskiva i morgen tidlig. Vi tok forøvrig en kveldstur innover Skjomveien som endte med ei lita treningsøkt. Og flink var de hele gjengen, men det var litt for mørkt til å få gode bilder. Urviser'n hadde forlengst bikket 12-tallet de vi satte kursen ut fjorden og kvelds ble det ikke før nærmere 02. Nå er radarparet på fjellvandring igjen; fra Reines,opp på snaufjellet og videre innover Skjomens vakre fjellverden. Turen går forbi Rundtindvannet og ender ett eller annet sted i Sørdalen - en marsj på ca halvannen mil :-). Shabby er veldig pusk, tror ikke han hadde så godt av gårdagens tur, så han er hjemme med meg. Håper han kvikner til med litt ekstraforpleining og hvile!
 
4. august:
Å førr en fin ettermiddag det ble i går med fellestrening og feltsøk på Hergot - og ikke å forglemme avslutningen på Esso. Er lenge siden sist jeg spiste et så godt kveldsmåltid. Ble litt dårlig med bilder for jeg er ikke vant å bruke speilrefleksen til Kristin. Jeg fikk rett og slett ikke ett eneste bilde av fellesdekken :-( så neste gang tar jeg med mitt eget kamera :-). Nydelig vær i dag, så det blir nok en tur på guttan når Kristin er ferdig med sine by-gjøremål. Ovnsbakt ørret til middag og hvis vi ikke er for mette, blir det sviskekompott med fløtemelk til dessert :-). Egentlig skulle jeg pusset litt vinduer - de ser nemlig ikke ut i det hele tatt etter en viss, ung herremann som "jakter" på reven - og revungen vet godt at han sitter trygt så lenge det er ei glassrute mellom dem ;-). Spennende dager for Maria som har fått internship i NATO fra september 2016 - vil tro hun synes værforholdene i Brüssel er mer behagelig enn 42 grader og sandstorm i Amman ;-).
Fortsatt sommer i nord :-)
 
3. august:
Både to og firbeinte har hatt et par fine helgedager med tur og trening, men kanskje litt i våteste laget for tøffingene på to ;-). Først Låktatjåkka, deretter Taraldsvikfjellet for så å avslutte tur-runden med å hilse på Beisfjordgubben innerst i Beisfjorden.  Og selv om værgudene ikke har vært på vår side, har jeg likevel fått mye fint billedmaterial :-)!Mye fin små-trening har det også blitt innimellom - og flink var de alle fem :-). Fortsatt tåke og regn, men det blir fellestrening i ettermiddag etter forslag fra Roger - det forslaget likte nå jeg ekstra godt - særlig siden det kanskje blir en hamburger på Esso etterpå ;-). Dobbelklikk på bildene for større format :-)
Litt dårlige bilder fra treninga på Ballangsleira etter lørdagens innkjøp :-)
Så en våt, men fin tur til Taraldvikfjellet :-)
Fin-fin formiddagstrening i byen :-)
Og da har alle vært og hilst på Beisfjordgubben innerst i Beisfjorden :-)
 
1. august:
Det ble en våt og tåkefull tur til Låktatjåkkastugan  på Hege og Kristin. Veldig godt at de hadde med GPS'n - og at Roger hadde lært Hege hvordan de skulle bruke den ;-). Litt kjipt at de ikke fikk nyte utsikten, men lett og rask på fot som de er, tar de nok turen om igjen når sikten er klar :-) Firføttingene brydde seg ikke om hverken tåke eller regn - de koset seg på tur hele gjengen og det selv om de måtte være i band pga mye reinsdyr i området. Til gjengjeld ble de invitert inn i varmen av stuevertinna :-) Servering fikk de dog ikke; de måtte nøye seg med medbrakte godbiter mens de tobeinte mesket seg med suppe og vaffel :-). Dårlig turvær i dag også, men ikke så ille at det ikke går an å ta ei treningsøkt i kveldinga :-).
Den lille brune hadde mye "spring" i bena :-)..........
men storebror følger med at han ikke forsvinner i tåkeheimen .....
og feriegjesten vår foretrakk å ha gutta litt på avstand ;-)
Var nok tryggest å ha de to yngste i band .....
men flinke Akina fikk gå løs :-)
og så var alle trygt over :-)
Fin hvilebu ......
men alle ville til topps ..........
de måtte bare passere denne isbreen først ;-)
Kjekt å ha spaden klar her oppe
Gårdagens turkamerater :-)
Endelig fremme :-)!
Kul skilting til toalettet :-) .....
og Bravo'n følger med om turfolket finner veien ;-).....
mens andre koset seg med Låktajokka-vaffel :-)
Varm suppe og godt bakverk smakte nok godt i høyden :-) men gårdagens  lunsj her ute på nesset, var heller ikke ille ;-)!
 
31. juli:
Siste dagen i juli - og da er det vel på tide med litt oppdatering ;-). Onsdagen tilbrakte vi i Kiruna; Hege og Kristin saumfor butikkene - Roger spanderte kaffe og kake på byens konditori så da var alle fornøyd. Eneste butikken jeg var innom, var dyrebutikken, men den er nesten obligatorisk og jeg finner bestandig noe jeg bare MÅ ha :-). Etterpå ble det trening i pøsregn på Kiruna Brukshundklubbs bane - kjekt at Cari var hjemme og sanket sammen treningskamerater til oss :-). Nå er de to tøttene på klatretur igjen, men i motsetning til onsdagens Kiruna-"klatring", skal de klatre til topps på Låktatjåkkastugan - Sveriges høyeste bemannede fjellstue; 1,6 mil og 1230 meter over havet. Regner med det blir senkveld før sprekingene er hjemme igjen :-) - så da rekker jeg kanskje å skrive en liten episte i "Unyttig nytt"-sida innimellom godbit-tørkinga :-). Først noen bilder fra Kjerna :-)
Og så litt flere bilder fra dagsturen til  Kiruna .-)
Og jammen er reve-bebisen blitt stor :-)
 
28. juli:
Nydelig sommerdag i dag også :-). Kristin er på bytur; litt ærender - litt jobb og så tannlegen. Men i ettermiddag skal hun og Hege gå til vår lokale preikestol. Tenker det blir en del fine bilder av det :-). Lettvint middag i dag - etter Kristins ønske ble det makaroni og pølseform - og mitt ønske er hamburger, så da blir det det til kvelds ;-). Førr det bestemmer jeg!
 
27. juli:
Ble visst ikke tid til så mye oppdateringer i dag heller  for nettet lever sitt eget liv for tiden; noen ganger på og noen ganger av :-(. Uansett har vi hatt ei fin helg; lørdag ble det en handlerunde til Ballangen med ei fin lp-økt på alle fire og søndag hadde vi en trivelig dag i Skjomen. Fine feltsøk på de to yngste og ikke så aller verst lp-trening. Det ble til og med tid til litt grilling før vi tok på hjemveien. Lørdag sendte jeg forresten over en liten snutt med bilder til Aussibladet - så da kan oppdretterne glede seg over synet av fire, flotte aussier - selvsagt med et par ekstra bilder av "arveprinsen" ;-)! I dag har jeg hatt en skikkelig kosedag i byen; vært på kafè med et par barndomsvenninner og ellers ikke gjort noe nyttig. Jaja - bortsett fra å tørke godbiter så det er klart til morgendagens trening ;-). Bildene under er fra fredagsturen fra Håkvikdalen  via Peppertua, Steinbu, Tortenlia og hjem til Skjomnes:-)
 
26. juli:
Det er litt merkelig hvor travelt vi egentlig kan ha det - men sånn er det bare sommerstid i nord; det er om å gjøre å utnytte godvær mest mulig :-). Fredag hadde Roger, Kristin og firføttingene en flott, lang - veeeldig lang - tur over fjellet. Selvsagt ble det en  del bilder av det - og de kommer plutselig på plass ;-). I dag blir det ikke, for vi skal treffe treningskompiser i Skjomen og det betyr både trening og grilling og ganske sikkert flere bilder :-).
Forleden dag regnet det så mye at sjurungene søkte ly under takrenna :-)
 
24. juli:
Det ble ingen Skjomen-trening i går, men vi hadde hyggelig middagsbesøk og guttan fikk seg ei lite økt på kveldens lufterunde. Egentlig var det kanskje greit å ta det med ro dagen "derpå" - for tren var rimelig lang og det var fire slitne turgåere som ankom residensen en sen ettermiddagstime. De var faktisk rolig hele gårdagen også - bortsett fra minstemann som fikk herje med blåklokke-søster. I dag er det Cinco og Bravo som er på tur - sammen med Roger og Blue Bell skal de gå til Peppertuva. Det er ikke like langt som onsdagens tur, men vil tro de klarer å springe seg slitne likevel ;-), så legger ingen store treningsplaner for kvelden. Men i morgen altså.... Lettvint restemiddag i dag, men lasagnen var god i går - og smaker sikkert godt i dag også - og dermed fikk jeg tid til å legge inn flere bilder fra turen til Arneshesten :-)
Snart hjemme..........
 
22. juli:
Puh - jammen er det travelt å være pensjonist ;-) Nå har jeg kjørt Kristin, de to blå og yngstemann opp i Håkvikdalen og "hevet" de av - de skulle gå over fjellet og hjem. Cinco måtte være vakthund for pensjonisten - en oppgave han tar på største alvor, for det pleier å lønne seg i en ekstra godbit eller fem ;-). Forøvrig er det fint fjellvær i dag! Var bra vær i går kveld også når firføttingene fikk bryne seg på blodspor - og må si jeg ble rimelig imponert over Blue Bell og Bravo'n.  De gikk spor så det suste - men skanken var ikke den optimale belønning - enn så lenge. Snille Roger filmet de to yngste og det var skikkelig gøy å se :-)! Og nå er videosnutten lagt ut på fb til almen beskuelse :-). Ellers har jeg sørget for mat til turdronninga og godbiter til firføttinger - både de innenfor og de utenfor husets fire vegger:-). Har bedt Roger på middag i morgen - og kanskje jeg får "lurt" han med til Skjomen for ei aldri så lita treningsøkt etterpå ;-)!
Titt-tei - du når ikke meg ........  i hvert fall ikke før jeg tar en luktestopp ;-)
Og sånn endte gårdagens middag :-(
 
21. juli:
Det er ikke bestandig dagene går som planlagt - og det gjorde den da heller ikke i går selv om den begynte bra. Kristin var en snartur over grensa og vakkerprinsen og arveprinsen fikk seg en fin tur på fjellet - pøsregn til tross. Og trøste og bære hvis værtegnet Marit Vassause slår til - for det spøregnet hele dagen til ende. I påvente av opphold gikk Kristin løs på hønsegården så nå mangler det egentlig bare ei høne eller tre ;-), men ettersom vi har både rev og gaupe rundt huset, er det kanskje ikke så lurt. Vi hadde tenkt oss en treningsrunde i kveldinga, men Kristin var både gjennomvåt og frossen, så det ble bare en lufterunde. I dag skal forresten minstemann få prøve noe nytt; snille Roger har lagt blodspor og det blir spennende hva blåsøster og brunbamsen sier til det :-). Ser ut til at været letter litt og bra er det for Kristin som begynner å få manko på tørre sko ;-).
Mye vakkert å se i vår vakre natur :-) .....
Men ikke alt i naturen er like bra :-(!
 
20. juli:
Ble en bra dag i går; Kristin fikk ryddet i noen av syrinbuskene og flyttet ei ganske stor busk, så nå er det bare villnisset rundt drivhuset som trenger litt tynning ;-). Og det ble ei fin kveldstrening i Skjomen. De to yngste fikk to feltsøk hver - og "virket" på begge :-). Flink var de også på lydigheta, men Kristin har litt jobb å gjøre med minstemann sin lineføring. Apporten hans derimot, var det ingenting å utsette på - full fart ut, fint opptak og fin avlevering :-). Lillerampen "jukset" på første hopp-apporten, men hadde veldig fin fvf  og fremadsending :-). I dag er det gråvær og Kristin er en svipptur over grensa så da blir det nok en tur på Cinco og Bravo'n der oppe. De to blå holder meg med selskap og har ingenting i mot godbit-tørking - for når det "regner på presten - så drypper det på klokkeren"; dvs de to blå ;-). Men det blir nok noe igjen til kveldens trening også ;-).
Vet ikke helt hvem som plager hvem - men Bravo'n vant.............
Ingen tvil om at høsten nærmer seg; ekornbebisen er blitt stor og geitramsen blomstrer!
 
19. juli:
Gårdagen begynte bra - vi fikk gjort det vi hadde tenkt, middagen var god og været var godt :-). Men kvelden ble ikke like bra; egentlig hadde vi tenkt oss til Skjomen for ei treningsøkt, men så ble det Forneset i stedet og ikke før hadde vi svingt ut på E6'n, så kom regnet. Kjipt, men fortsatt fin temperatur. Men feltsøket gikk nesten helt skeis :-( - og ikke forsto vi hva som var galt - annet enn at det kanskje var en helt nyinnkjøpt gjenstand. Begge måtte ha påvirkning før de skjønte hva de skulle gjøre, men de hadde fin fart ut - og etterhvert kom de da også inn med gjenstanden :-). Og ettersom vi var ganske nært Ballangen og Esso-stasjonen fortsatt var åpen, "kjølte" vi oss ned med en gedigen softis :-). Regn, men fin temperatur i dag og Kristin tynner syrinene og flytter busker mens jeg lager deilig kjøttsuppe med masse grønnsaker. Og i ettermiddags/kveld blir det Skjomen og nytt feltsøk ;-)!
Feltsøket gikk nå bra til slutt - og etterpå ble det litt ablegøyer for firføttingene :-)
Akkurat som tjelden - røde føtter osv... og så sent som det ble før vi kom hjem, var det vel ikke så rart at det gikk med en del drikke ;-)
 
18. juli:
Sommer'n er egentlig ei fin, men veeeldig travel tid. Mye å gjøre utendørs og aller helst også mye ekstra trening - i hvert fall hvis vi tenker konkurranse - og da blir jo noe annet "skadelidende"  som f eks blogg og dagens ;-). Dessuten har vi feiret bursdag også innimellom - og det var skikkelig koselig :-). Mye nyttig og fint fikk heldige jeg også fra kjekke unger og barnebarn. Forleden dag hadde vi også ei fin kveldstrening med spor og feltsøk for de to yngste samt lydighets og litt ablegøyer for de to eldste. Surt og kaldt skitvær i går, men dagen ble straks bedre med et trivelig venninnebesøk i Saltvik (der guttene og Kristin gikk til fjells) og hyggelig kveldsbesøk av Hege og Roger :-). I dag er det igjen sol og sommer, Kristin maler ferdig rekkverket og etterpå blir det en tur til Skjomen for nytt feltsøk og trening. Er det dritvær i morgen, blir det ei pinlig avsløring på sida om alt og ingenting.
Flinke  sporhunder fortjener jo belønning :-)
Og noen var heldig og fikk myye fin - og noen måtte "nøye" seg med et oksebein ;-)
Og alle var enige om at det hadde vært en fin fredag i Saltvik:-)
 
15. juli:
Gårdagen ble særdeles fin; Kristin kom tidlig hjem fra byen og vi kunne nyte grillmaten utendørs - for andre gang i år! Litt nødvenigheter innendørs ble det også tid til før vi kjørte inn til Skjomen for ei lita treningsøkt :-). De to yngste fikk hver sitt feltsøk først - og det hadde de ingen problemer med :-). Flink på lydighetstreninga var de også alle fire. Fin temperatur i dag også, men ikke like klar himmel. Litt kjedelig ettersom vi skal ha gjester og jeg trodde vi skulle kose oss utendørs, men kanskje det klarner opp i løpet av dagen :-). Hadde forresten stekt en mandelbunn i går kveld, og den hadde "noen" vært og forsynt seg av, men "noen" påsto hardnakket at det måtte være ekornet;-). Jaja, jeg berget nå mesteparten og det var jo bra :-).
PS Får neppe tid hverken til gamle ferieminner eller legge ut flere av  helgas turbilder før i morgen :-)
Lillerampen prøvde seg på en "snarvei" først - men skjønte tegninga når belønninga uteble ;-)
Fire fornøyde gutter etter ei bra kveldsøkt i Skjomen :-)
 
14. juli:
For å ta det aller beste først: vi har fått HD-resultatene og Bravo-gutten fikk A på høyre hofte, B på venstre og ingen merknader på AD:-) :-) :-)! Det var en lettelse at ventetida er overstått! Ellers har vi fortsatt sommer i nord - ikke like fint som søndag og mandag; vinden har snudd på vest og plutselig var bølgene som kom inn fjorden STORE! Bra vi ikke skal ut med Lasseliten ;-). Guttan har hatt to flotte turdager opp på Arneshesten med en formidabel utsikt - de kunne faktisk skimte litt av Lofotveggen i horisonten. Ellers ble det en koselig bursdagsmiddag på meg - og Kristin fikk være med. Roger grillet nydelig, egenprodusert biff - det må vel trygt kunne sies å være kortreist mat :-). Og jeg var så mett etter middagen at det ble ingen kvelds på Kristin ;-). Nytter godværet til å grille dagens middag; kotelettene ligger i marinade, drue/purreløk-salat og en spennende rømmesaus er klar og hvis vi ikke er alt for mett og tung i kroppen, blir det trening på oss i kveldinga.
Har så innmari mye fine bilder at jeg tror det må bli et bilde-inlegg i Unyttig nytt i morgen og kanskje en epistel om ferielivet i "hine hårde dager" ;-).
 
12. juli:
Jippi - sommer'n er tilbake og jeg kunne ta dagens første lufterunde i steiksol og blå himmel. Herlig! Blir ikke så mange bilder her i dag; Kristin "stakk av" sammen med Hege og en hel skokk med hunder. De skulle gå tur til Arneshesten i godværet og det blir det garantert bilder av til morgendagens epistel ;-). Og når de kommer hjem, blir det middag hos Hege og Roger - snakk om å være heldig :-). Tenker nok at Kristin er glad i dag for at hun fikk gjort unna både "slotta" og en god del beising - hun behøver i hvert fall ikke ha dårlig samvittighet for at de er ute på tur! I dag er det ett år siden Bravo tok utflytting til Nord-Norge - og jeg har oppdatert sida hans med bilder fra dagliglivets hans i de 12 måndedene som er gått over i historien. Helt utrolig hvor fort tida har gått!
Hyggelige overraskelser; en vakker blomsterkrukke - et musikalsk trollpar til kjøkkenvinduet og et glass med blått lokk som passet til både duk, gardiner og skapdører :-)
Shabby prøver å sjarmere til seg en pølsesnabb - men Bravo'n går for den sunne linjen ;-)
Bravos første uke på Skjomnes søndre - flere bilder er nå lagt ut på sida hans :-)
 
11. juli:
Det ble visst nesten en ren "blomster-dagens" i dag :-) Men hvor ble sommeren av??? Den glimrer i hvert fall med sitt fravær her ute på nesset. Temperaturen er nå heldigvis til å leve med, faktisk så bra at jeg har vært ute i bare t-skjorte ;-). Og Cinco som er min hjelpesmann i dag, oppførte seg som en valp; han fant en ball som vi hadde det skikkelig gøy med. Agurkene vokser og trives. Litt tregere går det med tomatplantene, men alle er nå pottet om så det er håp om "hjemmelagede" tomater utpå tidlighøsten. Grøt til middag, men vi har nå hamburgere i fryser'n hvis salthugen melder seg tiletter kveldens lufte/treningsrunde. Og så har vi fått en koselig middagsinvitasjon fra Hege og Roger - så det blir garantert en hyggelig dag i morgen også :-).
PS I morgen er det 1 år siden minstemann kom til oss - og da tror jeg nesten jeg må legge ut en årskavalkade på sida hans :-)
Et koselig stortroll ønsker velkommen til gårds :-)
 
10. juli:
ENDELIG :-) I dag kom sommer'n og mesteparten av dagen tilbrakte vi på Ballangsleira der treningssugne gutter fikk seg ei skikkelig lydighetsøkt. I tillegg fikk også de to yngste hver sitt spor i myrterreng. Ingen tvil om at det var vel anvendte formiddagstimer - alle fire var helt på tå hev. Skikkelig gøy for både to og firføttinger :-) Bravogutten var uten tvil best på sporet i dag; gikk sporrett og plukket alle pinnene. Lillerampen hadde det litt for travelt og gikk første strekka på overvær - så der mistet han en pinne - men med litt ekstra innsats "fant" han tilbake til sporet og etter første vinkel gikk han både klokkerent og plukket pinner. Finfin dag også for de tobente som like godt først inntok desserten og kaka som egentlig skulle være til ettermiddagskaffen - før den ferdiglagede middagen ble fortært sent på ettermiddagen. Nå er Kristin i full sving med å slå gress og når hun er ferdig, tenker jeg det blir noe ekstra godt til kvelds :-)
Men selv om gradestokken viste 27 +, lot vi oss ikke lure ;-)!
Gårdagens solnedgang var helt spesiell :-)
 
 
8. juli:
Det ble en trivelig ettermiddag i går -). Tror maten smakte - selv om de hasselbakte potetene var vel mye stekt. Desserten var i hvert fall god; lagvis krem iblandet knuste pikekyss og jordbær :-). Nå er alle guttan på tur til dyrlegen - alle skal ha vaksine og minstemann skal hd/ad-røntges - så det blir som sagt ingen trening på oss. Hadde nå egentlig tenkt å ta et "spatak" utenfor døra i dag, men tror jeg revurderer den tanken - søkkvått gress, nordvest og regn frister absolutt ikke. Tror nesten det må bli nachos til middag i dag;-).
Verandagulvet ble ganske fint - og Havairoser i vinduskarmen er ikke ille - men hvem har "pyntet" i stuevinduet mon tro ;-)
Som sagt; nå trenger vi oppholdsvær! Godt vi kan nyte kaprifolens vakre blomster som pynter halve bakveggen :-)
 
Dagens lunsj :-)
 
7. juli:
Fortsatt ingen trening på oss; lillerampen må fortsatt dryppe øyet, men er heldigvis mye bedre nå :-) Ingen trening i morgen heller :-( for da skal alle vaksineres og Bravo hd-røntges.
Men torsdag - da SKAL vi ha oss ei skikkelig treningsøkt. Søndagen som begynte så trist med dyrlegebesøk, ble heldigvis avsluttet med en veldig koselig invitasjon fra Hege og Roger - og der fikk vi servert vafler med godt tilbehør, men er litt redd det ble vel sent for spesielt Hege som skulle opp tidlig mandagsmorran. Prøver å gjøre det godt igjen med å servere en - forhåpentligvis - god middag i dag.
Ingen tvil om at guttan koser seg på tur - enten de er på snø - grønt gress - eller bare rett og slett nyter utsikten :-)
Noen strever utendørs - og andre innendørs - men hagestellet er satt på vent enn så lenge ;-)
Kosestund under kjøkkenbordet :-)
 
4. juli:
Litt lettere vær i dag :-) Men guttan fikk seg nå en tur i går selv om naturen var innhyllet i tåke - og til kvelds fortærte vi pizza og is i trivelig lag :-) Kristin benytter oppholdsværet til å svinge malekosten - og så får firføttingene en skogstur i ettermiddag. Men det blir neppe noen trening i dag - kanskje vi avsetter morgendagen til ei treningsøkt i Skjomen så guttan får både spor, feltsøk og lydighet:-) Grillribbe, bakt potet med stekt sopp og fylte småtomater til middag :-).
Med tanke på det dårlige vårværet, er det egentlig ganske utrolig at det er så frodig i skogen - og Bravo "passer" på multeblomstene :-)
Bare gjett om det var noen som ville ut på jakt!
 
3. juli:
Ikke før hadde vi beiset verandagulvet ferdig, så kom regnet! Og regner gjør det fortsatt :-(. Men jeg har nå fått scannet resultatene både i rally og bruksen til Bravo og Q-Ling, så de kan legges ut:-) Plantene i drivhuset vokser og trives; ikke noen tegn til tomater foreløpig, men mange små baby-agurker :-). Kristin er på farten og jeg er som vanlig her ute på nesset og sørger for at det blir middag i dag også; saltkjøtt og kålrabistappe er ikke vondt å trykke ned på en tåkelagt og våt torsdag. Foreløpig har vi ingen konkurranseplaner - og det har vært dårlig med trening denne uka, men regner med det blir trent både bruks og lp i løpet av helga :-).
Bravo'n lurer på hvorfor alle driver og vandrer rundtomkring ;-)
Og jeg lurer på om det blir noe blåbær i år!
 
2. juli:
Det er egentlig ganske utrolig at det har gått nesten en måned uten ei linje:-(.  Men til mitt forsvar må jeg bare si at dagene har vært fullt besatt med alskens gjøremål - og så har vi hatt noen nedturer innimellom. Det er nå egentlig bare å riste av seg - og gå videre! Fortsatt er dagene fullt besatt, men jeg skal i hvert fall få lagt inn resultater og bilder i løpet av de nærmeste dagene. I dag er det forøvrig levelig temperatur - håper det holder dagen ut så vi får beiset ferdig veranda og rekkverk!
 
4. mai:
Egentlig hadde jeg tenkt å være i kjeller'n ei stund til, men himmelen er blå og livet går videre - og dessuten ble jeg litt sulten etterhvert. Ingen skikkelig trening på guttan i helga; Kristin var figurant på MH ogkaraktertest både lørdag og søndag og etterpå var det dårlig med treningslyst. Bravo var med på karaktertesten, men besto ikke skuddprøven :-(. Veldig trist med tanke på bruksarbeid, men han er nå fortsatt en godklump - og kan forhåpentligvis ha det gøy på lydighetsbanen, rally og blodspor :-) For ikke å snakke om tur i skog og mark:-). Blir ei travel uke for oss toføttinger med tannlege, dekkskift, kakebakst til konfirmasjon og to bursdager. Regner nå likevel med at vi får til ei trening eller to i løpet av uka - lillerampen er meldt på i kl 3 på NTBKs dobbelstevne i bruks førstkommende helg, men synes ikke han er helt klar så det kan hende det blir skogstur i stedet.
 
 
 
 
1. mai og flagget på plass :-)
Gjett hvem somvar synderen ......
 
 
 
 
men hvor var eier'n ?????
Og her gikk det galt :-(
 
2. mai:
Nå er jeg lei av motbør - går i kjeller'n - og blir der - lenge .....
 
22. - 29. april:
1 dag igjen av april måned og ei uke uten ei linje her:-( Og hva hvar vi så bedrevet alle disse dagene? Tirsdag 21. brukte vi til å kjøre ned til Saltstraum  og der tilbragte vi to døgn med ei fantastisk dame og trivelige saltenværinger for et sårt, tiltrengt påfyll til hundetreninga. Og Maria Brandel var både verdt hver ei krone, 50 mil, overnatting under kummerlige forhold og snø/sklett, regn og vind. Vi kom hjem med hodene proppfulle av gode treningstips og har brukt en del tid på å sortere alle inntrykkene og hva vi har mest bruk for akkurat nå. Det var ikke enkelt, for egentlig har vi bruk for alt! Det kjedelig var at vi ikke hadde tid til å ta så mye bilder som vi ellers gjør, men denne gangen var lærdommen viktigst. Nå er vi i full sving med trening igjen - og selv om vi begge noterte underveis, er jeg glad vi spanderte på oss videoene :-). Forøvrig er været helt håpløst - i går kveld var det full vinter, frost da jeg kom ut med firføttingene i morges, men heldigvis har sola tint godt og det er noenlunde gående utenfor døra. Fin fellestrening i går og kanskje vi får oss ei økt i kveld også :-).
Ellers ble Q-Ling årets brukshund kl C:-). I lp ble Cinco klubbmester i kl 2, Q-Ling klubbmester i kl 3 og Shabby klubbmester i elite :-)!
Og ettersom jeg bare har til dels dårlige mobilbilder - som jeg ikke engang vet hvordan jeg skal få snudd - blir det ingen bilder denne dagen :-(
 
21. april:
Sånn - da var vi straks klar for å sette kursen mot Bodø - eller egentlig Saltstraumen der vi skal overnatte de to kommende nettene. Er superspent på kurset og håper vi kommer hjem med masse nyttige treningstips :-). Vaflene og noen koteletter er ferdig stekt - ellers blir det pølse og mos - men jeg har kokt kraft og tar med en fløteskvett, så det blir nok bra. Uret viser nå 14.05 og fortsatt "mangler" sjåføren, men forhåpentligvis svinger hun inn porten om ikke så alt for lenge.
 
19. - 20. april:
Da var ei fin helg vel overstått og vi er begynt på spennende uke med forhåpentligvis mye nyttig påfyll når det gjelder hundetrening. Allerede i morgen formiddag drar vi til Salten BHK for å tilbringe to dager med på Maria Brandell. Kanskje litt langt å kjøre for å være observatør, men vil tro det er like nyttig som å delta med hund ;-). Lørdag fikk vi koselig besøk av Roger, Daniel og blåklokkesøster - og det var nå Bravo'n ekstra glad for. I løpet av helga fikk de to yngste gått hver sitt spor og feltsøk - veldig bra jobba av begge to. Alle fire fikk brynt seg på noen lydighetsmomenter - og spesielt søndagens kveldsøkt var vellykket! I dag har det vært en rolig dag i heimen med litt godbit-tørking og småtrening innendørs, men Kristin, de to blå og minstemann er på NTBKs kveldstrening akkurat nå og Cinco hjelper til med pakking og ymse forberedelser ettersom vi blir vekk i tre dager.
To flinke sporgutter :-) - men du verden hvor mye skrot det var rundt oss :-(
Cinco fikk trakke feltet - Bravo og Q-Ling hentet - og Shabby fikk trent litt lydighet :-)
Utrolig koselig å se både svaner og grågåsa på hjemveien, men ekornet og småfuglene hører hjemme på Skjomnes søndre :-)
Det var litt både-og-vær i helga, kald vind og delvis sol, men heldigvis ingen nedbør :-)
 
16. - 18. april:
Plutselig ble jeg litt lei av at verden rundt meg var så grå og trist; grå skitten snø, gulgrått vissent gress, grå/svarte trestammer - ja, til og med håret mitt "ser" grått ut ;-). Jaja, egentlig har vel fargen på hårtustene endret seg en smule de siste årene;-). Naturen og været kan jeg ikke gjøre noe med. Hårfargen kan jo fikses, men det er egentlig mye enklere og billigere å endre fargen på hjemmesida - og da ble den fresh oransje i stedet for grå :-). Fellestreninga torsdag var såder ....., men gårdagens feltsøk var superbra. Kanonfart ut - og inn - et par-tre økter til, så tenker jeg vi kan starte på avleveringsbiten:-). Litt lydighet ble det også tid til før mørket. Kanskje vi kan komme oss tidligere ut i dag! Det spørs, for Kristin er på "oppdrag" i byen og da blir det gjerne sen middag. Tror forøvrig det blir god middag, men hva som står på menyen kan egentlig være en overraskelse for byfareren;-). Ellers har jeg tenkt ut en plan - forhåpentligvis en god sådan - blir spennende å høre om Kristin er enig med meg! Ellers ingen store planer for denne helga :-).
Grå  himmel - gråsvarte trær og grått hår ................. men
lammekjøtt til middag er ikke feil, og Medusa - som er fremmedpusens navn - gleder seg til en real torskemiddag!
Og noen skal kanskje kose seg ekstra i kveld ;-)!
 
12. - 15. april:
For å ta det beste fra søndagens siste cuprunde først: Cinco ble nr 1 med en førstepremie i rally kl 2 - de tre øvrige disket. Shabby fungerte ikke i det hele tatt den dagen og Kristin valgte å bryte på lydigheta, men ellers var det fin fremgang på de to yngste selv om det ble to nuller på minstemann og en på lillerampen. Men Kristin burde hatt medalje for flott innsats - først trivelig treningssamling lørdag og så 8 løp søndag; skjønner godt at hun ikke har tenkt å gjøre det flere ganger ;-)! Og firføttingene fikk seg også en fin tur-runde på Forneset! Mandag var det fellestrening, men tror nok både den tobeinte og firføttingene var en smule sliten etter helga ;-). I går derimot, var det full fart på alle fem; alle guttan fikk hver sitt spor - og det var både energi og driv over sporingen. Det var det også på feltsøket; full fart ut, plukket gjenstander og kom tilbake - men avleveringen var kanskje ikke helt "etter boka", så den må det jobbes ekstra med! Og vi på to grillet pølsemiddagen i Skjomen og koset oss med fruktsalat og is etter hjemkomsten sent på ettermiddagen. Og selv etter en lang dag i skogen, hadde firføttingene mer å gi på kveldens fellestrening som for de tobeinte ble avsluttet på Esso ;-). I dag er det bytur, men regner med det blir en liten lp-runde før kveldens siste lufterunde.
Resultatene lagt ut på Unyttig nytt-sida :-).
Nydelig sporvær i går - og Kristin ble så svett at hun måtte kle av seg - eller var det kanskje for at en eller annen hadde destruert sporpinnen ;-)
Sjuri passet på oss - Cinco passet på maten - og Kristin passet på mobile ;-)
Fint feltsøk på Q-Ling og hopp er gøy syntes Bravo - men det brydde ikke reinsdyrene seg noe om :-)
Og gamlemor var superfornøyd med innsatsen både på cup og i skogen :-)
 
10. - 11. april: april:
Snakk om skikkelig aprilvær; først skodde, regn og sklett - for så å kunne gå ut og nyte vårsola med knallblå himmel :-). De var nå rett heldige, Marianne og Kristin som bestemte seg for en liten formiddagstur med firføttingene. Men Cinco er ikke helt i form, så han koset seg på en liten lufterunde sammen med gamlemor. Torsdagens fellestrening var vel ikke helt av beste merke, men vi skylder nå litt på været - bortsett fra at på lufterunden var det ingen mangel på engasjement ;-). Firføttingene hadde forresten en fin tur, men tror kanskje våre amorøse gutter ble litt vel intens i kurtiseringen av nydelige Erle og Hannah. I dag er de to blå og minstemann på treningssamling i Ballangen. Cinco er bedre, men fortsatt ikke helt i form. Får håpe han er kvikk igjen i morgen så han får vært med på siste cuprunden. Ok temperatur i dag, og akkurat nå skinner solen - men det var helt hvitt ned i fjærsteinene da jeg sto opp i morges - og det er ikke jeg det aller minste glad for. Vil ha vår:-) NÅ!
Minstemann sover like gjerne i dusjen som i en kurvstol - eller en koffert - selv om begge de sistnevnte egentlig er i minste laget nå :-)
Men Cinco er en skikkelig "sofagris" ;-) Noen jeg kjenner godt, kom forresten i "skade" for å spise opp det påtenkte middagen, så da ble det lasagne i stedet :-)
 
9. april:
Æsj - æsj - og atter æsj :-( Syntes ikke det var noe hyggelig å stå opp til 30 cm nysnø, og det hjelper ikke det spøtt at det var 2 meter høye brøyteskavler for 75 år siden og tyskerne hærtok landet vårt. Men rallymøtet var hyggelig og gikk greit unna; Hege og Roger hadde - som vanlig - full kontroll :-), så nå er opplegget klart og det meste av arbeidsoppgavene fordelt. Og det ble ei lita lp-økt på firføttingene som syntes det var kjekt å få gjort noe etter et par timers bilventing. Dagen ble avsluttet med en tisserunde på gammelkaia, så det var rimelig sent før vi kom hjem. I dag er hele hurven på bytur og ettersom vi har "bare" restemiddag", kunne jeg sløve bort et par timer med å se på påskekrimen ;-). Fellestrening i kveld og da kan jeg fortelle resten av gjengen at jeg har snakket med eieren av et grustakområde som ikke er i bruk og fått klarsignal til at vi får bruke det til treningsområde. Der kan vi både gå spor, ha feltsøk og trene lydighet! Og sette opp et telt til kaffekos :-)!
 
Og siden Shabby hadde bursdag i går, fikk alle hver sitt margbein å kose seg med etter kveldsmaten :-)
 
1. -8. april:
Og vips så var påsken både kommet og gått :-). To og firbeinte har hatt mange fine dager - ikke værmessig for det var kun sol påskeaften - med turer, skogstrening og uhøytidelig lekestunder. Ellers har vi både hatt og vært i middagsselskap - og egentlig spist mer enn nødvendig for å dekke kroppens behov ;-). Været har vært ganske typisk for måneden - regn og vind avløst av solglimt med påfølgende snøbyger - men islaget rundt oss, har minket betraktelig :-), tjelden er kommet og bergsildra er i blomst, så det er håp selv om det tordnet og ynte innimellom snøbygene på gårdagens fellestrening. I dag er det rallymøte i B-gjengen og ettersom møtet foregår på Høgskola, blir det garantert ei lita lydighetsøkt på taket etterpå :-). Og siden det ikke ble lapskaus i påsken, står den på dagens meny i stedet ;-).
Fremmedpusen kunne kose seg med maten i ro og fred mens firføttingene koset seg på tur i nydelig påskevær :-)
Man kan ha mye gøy med et bilhjul - men helt enkelt å balansere på det, er det ikke ;-).
Feltsøk er gøy - hilsen Cinco og Bravo. Og paraply er for pingler - hilsen minstemann ;-)!
Lillerampen hadde full fart inn med gjenstanden på feltsøket - og minstemann påtok seg "ansvaret" med å vanne et kommende juletre ;-)
 
30. - 31. mars:
Det ble en fin, men til tider veeeldig vindfull søndagstur på Hege, Daniel, Kristin, tre aussier og en hollender :-). Godt å gå var det også - i hvert fall når de fulgte scootersporet frem til gapahuken hvor de kunne ta en velfortjent pustepause. Og spesielt de yngste firføttingene fikk ut mye spring i bena ;-). Middagen var god og etter ei høvelig lang middagskvil, ble det bytur og trening både på Høgskoletaket og i parkeringshuset til Domus. Gårdagen ble brukt til en kort luftetur på formiddagen, for undertegnede var på bytur og koselig kafebesøk. Etter middag ble det  litt egentrening først og så fellestrening med NTBK, men da var gamlemor og Cinco-gutten hjemme og koset seg med godbit-tørking - i hvert fall syntes Cinco det var en helt grei måte å tilbringe kvelden på;-). Fellestrening i dag også, men det spørs hvor mange som kommer - tror nok det er flere av B-gjengerne som har tatt påskeferie :-). Ovnsbakt ørret til middag i dag :-).
Oi - viste ikke at det "vokste" banan på Hergot ;-)
 
 
Palmesøndag 29. mars:
Det ble en veldig lang bydag på Kristin i går, og vi spiste ikke middag før det nesten var på tide å spise kvelds, men guttan fikk seg ei finfin kveldsøkt på Høgskoletaket. Lillerampen var helt med, og minstemann - som har hatt et kortvarig hukommelsestap - var på klart bedringens vei ;-). I dag blir det marrokansk gryterett til middag, og den blir visst i sterkeste laget, men bedre det enn smakløs ;-). De to blå har fått seg en liten skogsrunde og er hjemme med meg; lillerampen er mavesyk og Shabby kaster opp, så det er bare Cinco og Bravo som er med på tur sammen med Hege, Daniel, Blue Bell og Akina. Overskyet, men fin temperatur så det blir nok en bra turdag.
Både Bravos side og Unyttig nytt er oppdatert ;-)
De to blå ble litt betenkt - store, fremmede spor i vårres skog - og noen har knekt den ene portstolpen .....
Men Cinco lukter "kristen manns blod" - og syntes egentlig det var kjekt at politiet holdt vakt rett nedenfor huset vårt :-)
Men "lillebror" følger også med ;-)
 
26. - 27. - 28. mars:
Torsdagens gjøremål: Litt nødvendig opprydding innendørs, handlerunde, treningsrunde og fellestrening samt forberedelse til fredagens middagsbesøk :-). Og det ble som sedvanlig en koselig fredagsettermiddag og kveld - og lykke på jord for Bravo'n som fikk herje med blåklokkesøster Blue Bell :-). Og jeg måtte selvsagt ha noe nytt på menyen; grønn ertersuppe med eggebåter f eks, men den så bedre ut enn den smakte. Eplecider/senneps-sausen derimot, smakte fortreffelig til biffsnurrene  og mokkamarengskaka med mørkt sjokoladefyll og krem smakte ikke ille:-). Lettskyet, mildt og fin temperatur i dag. Kristin & co er på oppdrag i byen og jeg stuller og steller her ute på nesset. Tenker det blir gardinskifte, gule brikker og litt påskepynt - i hvert fall på kjøkkenet - så får Kristin ta utepynten etterhvert :-)
Forresten bare måtte jeg komme med et aldri så lite hjertesukk i "unyttig nytt"-sida. God helg!
Det er definitivt ikke en villkatt ......
men stakkar'n har visst gått seg "vill" ......
og er så sulten at den stjeler fuglematen!
Skype er kjekt når man har et barnebarnsom studerer i Frankrike
Cinco syntes det var helt greit  med pølsemiddag .....
og takket pent for maten etterpå :-)
Litt trening før fellestreninga - men det var bitende kaldt både i Heggedalen og på fellestreninga etterpå!
Litt mere stil over fredagens pølsemiddag ;-)
 
24. - 25. mars:
At man ikke lærer - i går var det skikkelig, nydelig "påskevær" - og hva gjorde vi; ryddet huset! Men vi fikk ei fin lita treningsøkt på Monumentplassen før fellestreninga :-) Der var vi bare en times tid før vi dro til Milano og premieutdeling med nogot attåt. Roger vant og Kristin kom på delt andreplass, så nå kan vi glede oss over en koselig bukett påskegule tulipaner :-). I morres var verden igjen hvit og snøen ligger helt nede i flomålet. Stakkars fuglene - tror det er bra de får ekstratilskudd nå. Ikke bare fuglene forresten; vi har fått en fremmedpus på gården og den er så sulten stakkar at den stjeler fuglematen. Skal legge ut bilde på facebook så kanskje noen i nabolaget kjenner den igjen. Kristin har langdag i byen, så det er bare Cinco og meg som er hjemme, men vi klarer oss helt fint - og det blir veeeeldig lettvint middag. Ei pølse til Cinco og ei pølse til meg - og sofakos på oss etterpå :-), men skulle ønske den vonde tommelen min "virket" litt bedre!
Sola har endelig "sneket" seg over haugen og inn stuevinduet, men jaggu er den ganske avslørende;-) Koselig premie til Kristin for delt 2.plass på triksekonkurransen :-)
Mange sultne mager å mette, men må man, så må man - og Cinco bryr seg ikke med fjærkledte tilskuere ;-)
Fremmenpusen forsynte seg grådig av fuglematen, men hverken Svartpus eller Cinco var helt fornøyd med det!
Men det blir nok ei stund til det spirer i denne krukka!
 
21. - 22. - 23.mars:
Det ble mye trening, tur og moro for firføttingene forrige uke; 3 fellestreninger, 3 egentreninger på Høgskoletaket, 1 egentrening på Domustaket og 2 skog/fjellturer:-). Men faciten og videosnuttene etter den uka, viser helt klart at skal vi komme noen vei, trenger treningene å planlegges bedre! Så nå holder jeg på med å sette opp en plan - og den SKAL følges - både på felles- og egentrening ;-). Det har forøvrig vært mye både-og-vær, men i dag er det passe mildt og lettskyet. De to blå og minstemann skal på NTBK-treninga i kveld, men Cinco skal kose seg hjemme med meg. Hadde god kjøttsuppe til middag i går, og var lur nok til å lage så stor porsjon at det holder til dagens middag også ;-). Ellers er jeg nesten sluttet å følge med på nyhetene - nyhetsbildet består jo stort sett av bare elendighet. Det er så deprimerende at jeg har begynt å følge med på sportssendingene i stedet; og så har jeg heldigvis verdens beste motvekt rett utenfor stuevinduet - og den utsikten deler jeg gjerne med resten av verden :-)!
Kjekt med egentrening under Høgskoletaket selv om det ikke er helt snøfritt :-)
Fredagskvelden fikk vi uventet og koselig besøk av fineste blåklokkesøster - gjett om det var en som ble glad da :-)!
På skogstur en deilig søndag i mars :-)
Finfin søndagstrening på Domustaket :-)
Flinkeste lillerampen ble veldig glad for at noen tok vare på vannflaska hans og jammen fant de en grønn flekk innimellom alt det hvite som kom dalene i løpet av helga :-)!
 
20. mars:
Egentlig hadde jeg tenkt å ta noen bilder fra siste trikse-konkurransen, men det satte snøstormen en effektiv stopper for. Alle guttan var flink, men dommer'n sa han hadde underkjent Lillerampen sitt resultat. Hmmm - det er visst av sine egne man skal ha det ;-). Ingen har vel kunnet unngå å høre at det skulle være total solformørkelse, men takket være en lettskyet himmel, ble det ikke full effekt her ute på nesset selv om det ble merkbart mørkere. Nå er alle guttan på bytur og ettersom noen jeg kjenner godt "forgrep" seg på det jeg egentlig hadde tenkt å servere, har jeg rotet sammen litt av hvert til dagens hovedmåltid. Kanskje det til og med blir spiselig ;-). Tenker det blir en treningsrunde på Høgskoletaket i kveld :-).
Først hadde vi sol og så ble det mørkt  - rett nok ikke like mørkt som på bilde ;-) En snøtitting i grana gjør ingen vår, men når resten av reisefølget befant seg på et jorde like bortenfor oss, da ..:-)
Hverken Cinco eller jeg var  det minste glad for at det kom snø, men jeg fikk nå løsnet nisseungene fra stubben - og hvem sier at ikke pølsemiddag kan være godt .............. ;-)
Tommelen fungerer fortsatt dårlig, men jeg får nå smøyd ei maske eller tre innimellom :-)
 
19. mars:
De to blå og minstemann hadde en finfin førpåsketur til Sandmofjellet 367 meter over havet sammen med Susanne og Stacey :-). Cinco-gutten var ikke i form; han ville ikke gå ned fra veranda'n engang, men han koset seg innendørs og fikk mange nesten "gratis" godbiter. Vakkerprinsen er fortsatt ikke i form - kanskje han er værsyk for det er tåke, regn/sludd og vestavindskuling i dag:-(. Kjøttkakene var gode i går - og er helt sikkert spiselige i dag også. Vi hadde forresten ei flott kveldstrening på Høgskoletaket med alle fire :-). Regner med det blir fellestrening på guttan i kveld, men tror egentlig ikke de har så mye å hente på den siste triks-konkurransen. Det er nå uansett gøy å være med - og så blir det vel en overraskelse etterhvert ;-)!
Fineste Bravo-gutten 10 måneder :-)
 
17. - 18. mars:
Både to og firføttinger hadde en fin dag i går:-). Egentlig skulle vi ta et "spatak" innendørs før handlerunden, men så var været så mildt og fint at vi bestemte oss for en handlerunde i Ballangen med innlagt lp-trening underveis;-). Alle 4 guttene fikk brynt seg; Cinco og Shabby trente på rallymomenter, for etter lørdagens by-cup ble vi enige om at rallyen nok var morsomst for de to eldste. Begge de yngste var flekkvis flink, men det er en del å ta tak i. Lillerampen har helt "mistet" neseprøven - og når det gjelder avstandskommando, blir vi nødt å gå i tenkeboksen! Minstemann må i hvert fall lære at det er ikke er lov å bite seg fast i mora si når HAN synes det er på tide med belønning! Kult var det også at vi fant to snøfrie områder i Ballangen - og vips så fikk Bravo og Q-Ling gått hver sitt spor. Det gikk bare lekkert:-). Miljøtrening utenfor butikkene og fri lek på Ballangsleira hadde de heller ikke noe i mot. Og energi til overs var det også til kveldstreninga - i hvert fall til det begynte å tordne og lyne med påfølgende spøregn. Nå er rabbagastene på tur, gamlemor lager kjøttkaker til middag og så regner jeg med det blir en liten lp-runde i byen før kveldens tisserunde ;-).
En fornøyd Shabby med rallypremien fra Harstad :-)
 
14. - 16. mars:
Da var ei flott helg i mars overstått:-)! Lørdagen ble tilbrakt i Landsåshallen like utenfor Harstad sammen med mange hyggelige og flinke hundefolk. Men det tok sin tid - vi var ikke hjemme før 02.15 og da var vi rimelig slitne både to og firføttinger. Egentlig hadde vi ikke tenkt å gjøre noe som helst dagen derpå, men så fikk vi en overraskende og koselig invitasjon til Beisfjord - og vips, så var vi på veien igjen. Det ble en herlig søndags formiddag i trivelig lag - tror vi var tilsammen bortimot 20 mennesker med stort og smått på veranda'n til Karina og Viggo som sørget for nystekte vafler, grillmat og andre godsaker i steiksol og rundt 15 plussgrader:-)! I kveldinga fikk vi koselig besøk av Hege og Roger - så det ble en skikkelig sløvedag :-). Den uoffisielle konkurransedagen i Harstad ga forresten en god pekepinne på hva og hvor guttene trengte ekstra trening, så i formiddag ble det ei ekstra treningsøkt på Store Monumentplassen med fine forstyrrelser av fiskere og turister. Nå er Kristin og guttan på fellestrening og jeg tørker godbiter så vi er klar til ei ny økt i morra formiddag - må jo trene litt ekstra nå skal guttan komme høyere opp på resultatlista på den avgjørende konkurransen i mai!
Resultatene fra helga lagt ut på "Nytt på nytt":-)
Trur nesten vi er på vei inn i ei ny istid :-(
Men jammen var det godt å skylle av føttene etter en laaaang konkurransedag i Harstad :-)
 
12. - 13. mars:
Fredag den 13. - men enn så lenge har det ikke skjedd noen store ulykker her ute på nesset ;-). Var med på fellestreninga i går og guttenes innsats var ikke imponerende; lillerampen og eldstemann hadde kun EN ting i hodet og det var damer! Cinco var et hakk mere på "stasjon" og Bravo'n hanket seg fint inn - etterhvert :-). Morgendagens Harstad-tur kan nok by på en overraskelse, men uansett fin-fin trening i innendørshall med mye forstyrrelser. Blir en forholdsvis rolig fredag; tommel'n min er en pest og en plage og er ikke spesielt fornøyd med resten av kroppen heller. Kristin skal til byen på ett av Vinterfestukas mange arrangementer, så det blir nok ingen ekstratrening.
Alle har sitt å "streve" med på tur - men gamlefar kjeeeeeder seg når det ikke skjer noe ..................
Gårdagens middag smakte ikke ille - men om ikke dagens wok er like god, er den forhåpentligvis spiselig ;-)
 
9. - 11. mars:
Det går fortsatt litt tregt med "småfingran" selv om tommelen er noen hakk  bedre, men guttan har fått sitt både av tur og trening :-) I formiddag hadde vi koselig besøk av Roger - og Blue Bell - til Bravo'n sin store glede, men nå er hele gjengen på bytur :-) Dagens middag blir av det lettvinte slaget ettersom det var nok igjen fra gårdagens til minst to middager, men det som ikke blir spist i dag, ender i Mikkels mave ;). Tror Kristin har tenkt ei treningsøkt med de håpefulle i kveld - kanskje lurt siden de skal konkurrere i Harstad førstkommende lørdag :-).
Og det ble godbit .................. ;-)
Godkjent, fornøyd og glad etter endt figurantkurs :-)
 
5. - 8. mars:
Usj, for noen kjedelige dager det har vært, men nå har jeg fått medisin i "hytt og vær" og i tillegg er både tommel og albu er på bedringens vei :-). Guttan har vært på både tur og trening og i helga har de vært med Kristin på figurantkurs. Forhåpenligvis ender det med en godkjent figurant i familien :-). Gøy har de nå hatt det - spesielt Bravo'n som fikk springe ut og leke med noen av figurantene - han måtte bare sjekke ut dommer'n og hvem som gjemte seg bak containeren først ;-). Været er like ustabilt som det har vært de siste månedene; regn og vind - litt sol innimellom - og så en ny omgang vind, men denne gangen med snø. Jaja, godt vi har tett tak og tørr ved når det står på som verst :-). Litt turbilder og litt bilder fra gårdagens kurs og lufterunde med Stacey og Susanne etterpå.
Bestekompiser på tur :-)
 
3. - 4. mars:
Jeg er visst inne i en veldig dårlig steam denne uka; først kunne det gått riktig ille med lillerampen på mandagsmorgenen. Jeg pleier å lufte de to blå og minstemann på første lufterunde og sjekker bestandig at det ikke foregår noe på busslomma rett nedenfor oss. Og den morgenen sto det en bil med bortimot 20 sledehunder som ble luftet der. Det så ikke de firbeinte og jeg ventet til Finmarks-farerne hadde forlatt før vi gikk ut, men Q-Ling bare satte snuten til værs og føk ned bakken, over E6 og og borret snuten ned i halmrestene på busslomma for å sjekke hvem som hadde vært der. Kristin etter - i klogs, nattkjole og pysjamasbukse - og hanket tak i rømlingen. Neste morgen "snublet" jeg i lillerampen og høyretommelen møtte dørkarmen. Hardt! Så hardt at den knakk - og nå vet jeg hvor avhengig man er av den! Og i morges var det minstemann som med et skikkelig jakthopp, forårsaket et ublidt møte med en verandastolpe - med opphovnet og flerfarget innside av albuen. Men når galt skulle være, var det nå egentlig bra det var samme side som den vonde tommelen. Tenker jeg tar det helt med ro resten av uka :-)! Men firføttingene hadde en superfin tur på Langstranda sammen med Susanne og Stacey i går - og flinke var de på treninga hele gjengen :-).
Veldig kjekt at Kristin laget pai til kvelds når høyrearmen ikke "virket" :-)
 
2. mars:
Puh - skal si det tar sin tid å velge ut bilder av Bravo'n, men nå er bildene lagt ut, og oppdatering fra en skikkelig dårlig start på dagen kommer etterhvert :-)
 
1. mars:
Ballangs-gjengen var rimelig slitne da de ankom Skjomnes søndre ved 20-tida i går kveld. Bravo'n "datt om" i gangen og hadde ingen planer om noen ny tisserunde den dagen, men han ble nå med etterhvert - og de to blå var såre fornøyd med lufterunden på Fagerneskaia. I dag er de to blå med til Ballangen; regner med de også er slitne når de kommer hjem - og det selv om de egentlig ikke skal gjøre noe. Kristin var også veldig fornøyd med gårdagen; flinke ivrige hundeførere - noen med valper og andre meg tanke på deltagelse i lp-ringen :-). Egentlig tror Kristin hun må spise Shepards Pie i dag også, men tenker jeg omdisponerer middagsplanene og overrasker med noe ekstra godt - uten å si her hva det blir ;-).
Og i morgen kommer Bravos månedskavalkade :-)
Guttan mollkoser seg enten de er på den ene eller andre siden  av Skjombrua :-)
selv om det kan se ut til at noen kjeeeeder seg når det blir for mye stillstand og andre finner "godsaker" på egen labb ;-)
En god del knekte trær etter uværet, men einen vokser kjempehøyt og hakkespetten har laget seg skikkelig leilighetskompleks ;-)
 
27. - 28. februar:
Da var februar måned straks overstått - og jeg sliter fortsatt med helsa. Cinco er heller ikke helt bra, så han har vært hjemme sammen med meg mens Bravo'n og de to blå var på langtur opp på Viraks snaufjell. Alle guttan var forøvrig kjempeflink på torsdagens test :-). Men i dag er Cinco og Bravo med til Ballangen; Roger, Hege og Kristin har delt helgedagene i to, så da ble det både valpekurs og appellmerkekurs. Hun fikk nå med seg ei krydderkake med en veldig god topping, og nå steker jeg ei eplekake til morgendagen :-). Jeg og de to blå skal dele et par pølser og Kristin får det som ble igjen av gårdagens Shepard Pie:-)
Fornøyde gutter på Viraks snaufjell :-)
 
25. - 26. februar:
Mye bra på tirsdagens fellestrening :-) og ettersom det var siste tirsdagen i februar måned, ble det trivelig pizza-avslutning på toføttingene etterpå:-). I går var lillerampen hos dyrlegen; trodde han også hadde fått prostata-problemer, men det var faktisk "bare" fulle analkjertler som plaget han. Kulen rett under ett av ribbeina var i følge dyrlegen heldigvis en beinkul og ikke noe skummelt:-) I går hadde vi karri-koteletter med eplebiter og revet ost. Det smakte ikke ille :-) Dagens middag er av det enkle slaget; stekt fiskepudding og mandelpotet, men fylt paprika som tilbehør gjør det sikkert litt mer innbydende. Vi hadde forresten ei veldig bra kveldstrening i parkeringshuset på  Amfi og på taket til OBS. Nå er firføttingene på tur til Virakhøgda - ekstra godt for de to yngste som har mye spring i bena. De har nok fortsatt overskudd til kveldens trening :-).
Shabby ......
Cinco .....
Men Bravo var glad det ikke var hans pels som lå i vasken ;-9
Dekk-bli i parkeringshuset er helt ok :-)
Stå-bli gikk også veldig bra :-)
Og jammen ble det en liten runde på OBS-taket også :-)
Shabby fikk brynt seg på rallymomenter .....
Lillerampen trente bl annet litt stå-sitt-dekk under marsj ......
Og Cinco trente på øvelsen han skal vise frem på kveldens trening :-)
Kjekt med litt farge til en ellers fargeløs middag ;-)
 
24. februar:
Kristin var veldig godt fornøyd med yngstemann i flokken på gårdagens passeringstrening :-). Lillerampen hadde sitt eget opplegg, og det funket ikke så ille, i følge Kristin. Han var forresten flink også på klossen i går formiddag, men det kan nok lønne seg å repetere øvelsen noen ganger ;-). I dag er firkløveret på bytur, jeg tørker godbiter og strikker litt på Marias kofte innimellom. Og ettersom jentene straks skal ut på VM-ski, blir det restemiddag - men den var nå god i går og sikkert i dag også. Tror ikke kroppen min vil på kveldens fellestrening - får heller komme sterkere tilbake torsdag. Og hva skal en bestemor foreta seg når hun får ei bekymringsmelding fra det store utland......?
Men kongen på haugen bare trakk på smilet til pinnejakten :-)
 
19. - 23. februar:
Mat, tur og mye fin kveldstrening har det vært siden sist jeg skrev noen ord :-) Forresten har vi også vært på overraskende og veldig koselig middagsbesøk i Beisfjord:-) Deilig å bli servert søndagsmiddagen:-) Guttan har fått brukt både hode og kropp; alle er jo glad i å gå på tur, men det er moro at de også synes lp-treninga er gøy :-). Og vi toføttinger synes også det er kjekt med trening i godt lys og på tørt underlag. Kan ikke si annet enn at den lille brune imponerer; på de siste treningene har han tatt ruta på vel 30 meters avstand! Det lover godt også for det kommende feltsøksarbeidet at han er komfortabel med å gå ut på så lang avstand :-). Ellers filmet jeg godklumpens fvf, så Kristin kunne se hva hun bør jobbe litt ekstra med. Stå-en trenger hun i hvert fall ikke gjøre noe med! De to blå er hjemme med meg i dag; Shabby er ikke helt i form og lillerampen skal trenes litt ekstra på klossen - han har litt fremdrift fra sitt til stå på avstandskommando - så da går vi tilbake på avstanden. Ellers blir det fellestrening i kveld - etter forhåpentligvis god, hjemmelaget fiskegryte med bacon og mandelpotet til :-).
Bravo'n er nå egentlig bra heldig som har tre storebrødre å herje med på tur :-)
Mye fin trening på guttan :-) Og alle har fått mat - både utendørs og innendørs ;-)
Nyyydelig vinterbilde - trur nesten jegmå få det forstørret :-)
 
16. - 18. februar:
Da var vi kommet langt ut i uke 8 og både to firføttinger har hatt så ymse gjøremål på agendaen. Søndagen hadde de en toppers dag på rallylydighetskurset i Ballangen flerbrukshall og etter all konsentrasjonen innendørs gjorde det godt for både kropp og sjel med en heftig lufterunde på Forneset sammen med Susanne og Stacey. Mandag og tirsdag var det fellestrening i fokk og rokk, men i dag er det mildvær og regn. Er nå spent om vi kommer oss helskinnet ned bakken til kveldens fellestrening. Ellers har guttan hatt to dager med fine lufterunder sammen med to "damer" som Kristin har luftet - og damer har de ikke noe i mot, noen av guttene våre ;-). Formen min er litt bedre, men den influensaen var neimen ikke god å bli kvitt. Håper både vær og form er bedre i morra :-).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En vakker liljebukett lyser fint opp en våt og grå torsdag :-)
 
12. - 15. februar:
Både turer og fellestreninger har foregått uten meg den siste uka - den sabla influensaen slo meg helt ut. I dag er faktisk første dagen kroppen fungerer sånn noenlunde - så det er jo håp om bedre dager :-). De to blå fikk seg en fin tur på bergan - ikke den lille brune; han fikk seg skogstur med Cinco i stedet. Vi tok ikke sjansen på å ha en uvøren, liten kropp på de glatte bergene. I dag er gjengen i Ballangen på rallylydighetskurs ; vil tro det er kjekt med litt innendørstrening selv om været ikke er så aller verst i dag. Elgen har forresten sørget for "beskjæring" av epletrær og bærbusker - til Cincos store fortvilelse, og skogens konge bare leet på ørene til varselbjeffene. Ikke før Kristin kom med fotoapparatet, tok jyplingen til vett og tuslet oppover bakkene. Ellers blir det vel kanskje litt middagslaging innimellom sportssendinger og strikketøy ;-).
For å få plass til flere fotos av firføttingene, måtte jeg rett og slett "stjele" litt ekstra plass i Nytt på nytt ;-)
Men selv om det er gøy å være ute, er det nå kjekt med ei hvilestund innendørs - og sjuri syntes det var godt å få litt matfred ;-)
Kan dette kalles "kattvask" mon tro ............ ?
Godklumpen med MYE ertelyst og "spring" i føttene ;-)
 
7. - 11. februar:
Æ e syk! Men Kristin er på bedringens vei og alle guttan er friske :-). Alle har vært på både tur og fellestreninger i blåst og snøkov uten at de brydde seg :-). Flinke gutter alle fire! Fortsatt mye vind og snø, men de to blå har fått seg en tur på bergan og nå er vakkerprinsen og arveprinsen på tur opp til varden på Virak. De to blå holder meg meg selskap og jobber hardt som "beefeatere" når jeg skjærer opp suppekjøttet ;-). Vi feiret forresten morsdagen på lørdag med koselig besøk av Viggo og familien. Gaver ble det også på gamlemor fra både den eldste og yngste  :-). Hvis vinden løyer, blir det kanskje ei lita treningsøkt på Høyskoletaket før kveldens siste lufterunde.
Ei skikkelig "spøkelseshyttte" i skogen vår .....
Og Bravo syntes det var utrolig mye spennende ......
Men det var ikke han som hadde laget alt rotet :-)
Stakkars Nøtteliten - han fant det tryggest å søke tilflukt i granbuska når de verste stormkastene kom :-(
Ikke så rart med alt det uværet vi har hatt de siste fire-fem dagene!
 
6. februar:
Fyttikatta hvor flink guttan var på gårdagens lukteprøve - og nok en gang overrasket vakkerprinsen Cinco:-)! Men jammen fortjener de ros for å stille opp; plaskregn, vind og speilglatt underlag kunne få noen og hver til å skygge banen, og egentlig var det et under at ikke noen av toføttingene seilte overende. Snilleste Roger og Hege kjørte med oss - og et par poser strøsand - hjem og Roger ga full gass og rygget meg og bilen vår opp bakken :-)! I morres var det kommet to cm snø, men det har regnet bort igjen og nå venter vi bare på at Ole skal komme inn fjorden. Kristin er og handler og jeg har laget verdens beste for egentlig venter vi besøk i morgen - hvis det blir kjørbart. Muligens når vi en tisserunde på kaia før været blir alt for ille. Guttan hadde forøvrig en fin skogstur i formiddag :-).
Fineste Bravo'n på skogstur :-)
Q-Ling - hvor er du ??????????????
Titt - tei - her er jeg :-)
Jeg fant - jeg fant ..... kauket Shabby'n ;-)
 
5. februar:
De tobentes form her ute på nesset er i klar bedring, og da blir det fellestrening og fremvisning av forrige ukes "prøvelse";-) . Er bra det er trening i kveld, for nå kommer stormen Ole med orkan i kastene og en bølgehøyde på 14-15 meter -kanskje opp mot 25 meter i verste fall! Da blir det i hvert fall fredelig på E6 nedenfor huset vårt. Vil tro den veien må stenges, så det er best vi hamstrer inn mat i dag. Alle guttan er på bytur nå i formiddag og Bravoen spesielt trenger å få brukt litt av overskuddsenergien - utendørs så Svartpus tør å forflytte seg til loftet. I dag blir det pølsegrateng med fruktsalat til dessert - for jeg laget en DIGER porsjon i går ;-)! PS Håper ikke "Ole" røsker med seg naustet vårt til sjøs!
Nå blir det snart nytt skjerf til Maria :-)
 
3. - 4. februar:
Ble ingen fellestrening på oss i går; både Kristin og jeg var syke - og er ikke helt i form i dag heller. Guttan har nå fått seg en runde oppover bakken og formen deres var det heldigvis ikke noe i veien med. Blir ellers en rolig innedag og håper vi på to er klar for trening i morgen. Ingen store utskeielser på matfronten heller i dag; stekt fiskepudding m/karamelliserte gulrøtter og mandelpotet. Har forresten laget en stor bolle fruktsalat - og med is til passer det vel godt til sykemat. Veldig kaldt i dag - minus 11 - men klart,og det er jo bra for de som bor på Narvik-halvøya og ser sola for første gang i år. Vi "jukset" litt og kjørte over Skjombrua første dagen den bekket over fjellene innerst i fjorden :-).
Vanskelig å si hvem sine spor dette er ....
En "dobbeldekker" ;-)
Skogspynt
Bravo er litt misunnelig på de som koser seg oppi bakken, men Nøtteliten er ikke begeistret for "besøk" i matfatet - han ville helst ha alt for seg selv  - og fikk det ;-)!
Og Mikkeline ble helt sikker glad for et stykke bløtkake ;-)
 
1. - 2. februar:
Vel ei uke på "overtid", men bedre sent enn ikke å oppdatere Bravo's side :-). Bursdagsfeiringa lørdag ettermiddag ble ei koselig avslutning på en ellers travel dag for Kristin, men bløtkaka var en skuffelse; kaka var av en eller annen grunn, ALT for tørr, men heldigvis smakte pizzaen og after eight-kaka godt. Søndag fikk guttan en skikkelig lang tur oppover bakkene og jeg kan love at minstemann sprang - og sprang - og sprang - i ren livsglede. Likevel var det full fart og glede over at han skulle få være med å gjøre mer da vi tok en bytur med ei innlagt lp-økt på kveldstid. Og det var ikke mindre fart på kroppen på kveldsens siste lufterunde ;-). I formiddag hadde vi koselig formiddagsbesøk av Roger og Blue Bell - til Bravo'ns store glede. Restemiddag av gårdagens lammefrikase og saus med litt brød ble ekstrarasjon til Mikkeline. Nå er de på fellestreninga i NTBK og jeg tar meg av litt forefallende huslige gjøremål, datamaskin og strikketøy - ja, og så en aldri så liten runde dataspill ;-).
Søndagstur:-)
Spennende om det blir å komme hakkespett-unger her til våren :-)
 
31. januar:
Siste dagen i januar: blå himmel, minus 6 og lett bris fra øst - samt fullstendig isbelagt uteområde :-(. Selv Cinco syntes det var i glatteste laget til å inspisere eiendommen - og nøyde seg med å utføre sine ærender 3 meter fra nærmeste hushjørne. Kristin og resten av gjengen er på bytur og der blir de garantert til magen hennes sier fra at det nærmer seg middagstid. Ble dårlig med feiring i går ettersom bursdagsbarnet var på foredrag, så det tar vi igjen i dag med pizza, bløtkake med multefyll og after eight-kake samt snop avforskjellig slag. Da blir nok både hun og eldstebroren med familie glad. Forresten, i anledning gårdagens bursdag, tok vi et mini-familiebilde - og egentlig er vi ikke så ulike, hun og jeg;-)
Jaja - æ har jo sjøl lært han at det lønte seg..............
Kristin fikk en kul bursdagshilsen fra Ditte :-) - ny genser og pulsvarmere ble det også :-)
Cinco vurderte ungerlaget både lenge og vel - og var glad da han kunne innta kurven ..............
og vente på "smaksprøver" :-)
Stakkar nisseungene - de er frosset fast i stubben og venter tålmodig på mildvær ;-)
 
28. - 29 - 30. januar:
Nytt år og nye tilbud, men av og til undres jeg ..... Vi hadde nå en trivelig tirsdagskveld okke som - både på trening og det påfølgende pizza-møtet etterpå :-). Lillerampen har nå en sinnsykt fin stå fra dekk - på laaang avstand og gjorde heller ikke noen dårlig figur påkveldstreninga på OBS-taket. Litt glatt, men fint lys og ganske fredelig å trene der. Ellers fikk alle fire en fin skogstur - og lykken var stor hos minstemann da han "fant" Blue Bell i stua etter endt tur. Roger hadde litt "lukt"-trening med begge to - og flinke var de både Blue Bell og Bravo, gårdagens fellestrening blåste bort - bokstavelig talt. Var ikke trygt på treningsplassen med løse takplater osv som føk rundt omkring.  I dag har Kristin bursdag - alder skal ikke nevnes - men fortsatt er hun glad for å få pakker ;-). Bursdagen feirer hun på et foredrag med Tess Erngren :-) Cinco og jeg tørker godbiter og sørger for at det blir bløtkake med multefyll, After Eight-kake og hjemmelaget pizza til morgendagens feiring :-).
Gårdagens vær satte en effektiv stopper for fellestreninga:-(
Prøisen hadde trost i taklampa - men vi har Nasse Nøff ;-)
 
27. januar:
Lillerampen levde skikkelig opp til kallenavnet - så kanskje vi får finne på et nytt  - eller bare si Q-Ling. Bravo var absolutt flinkest av våre håpefulle, i hvert fall i går. Får se om han er like flink på fellestreninga i dag. Nå er han på bytur; jypling trenger å lære at det er ikke nødvendig å gjøre oss oppmerksomme på at det er andre toføttinger i nærheten - og aller helst "skru" ned volumet en smule. Glupingen fant jo fort ut at det trengtes bare et lite boff for å "starte" resten av flokken, og da måtte jo også lydstyrken hans økes. Får se om det hjelper med noen alenerunder.  Hjemmelaget fiskegrateng til middag:-). Og ettersom det er siste tirsdagen i måneden, blir det Milano og pizza etter treninga - og det blir bra :-)!
 
 
 
 
 
 
Noen nøyer seg med en mandarin på tur, mens andre påstår å ha det så travelt at det ikke ble tid til å rydde kjellertrappa. I dag heller!
Her lukter ikke "kristen manns blod" - men kokt torsk ;-)  Nytter ikke å holde det skjult for meg!  Det tok sin tid før det kom noe i skåla mi:-)
Men med litt ekstra makaroni, ble det nok til fiskegrateng også ;-)
 
26. januar:
Både lasagnen og salaten ble spiselig ;-). After Eight-kaka ble også spiselig, men den så på langt nær like lekker ut som på nettbildet. Kristin & co hadde en flott søndag på treningssamling i Ballangen flerbrukshall. Ingen tvil om at det var et godt tiltak med innendørstrening - med nærmere 30 ekvipasjer i sving. Lillerampen hadde en smule konsentrasjonsproblemer i starten, men det gikk seg til etterhvert og Kristin var rimelig fornøyd med rabbagasten. Men Bravoen var superflink - blant annet lå han på en heller uvanlig utførelse av fellesdekk; tre rader med 5-6 hunder i hver rad. Kult :-)! I tillegg fikk han trent litt med apporten, hopp og litt fotgående og det gikk bare lekkert. Etter samlinga ble det middag på både Hege, Roger, Kristin og undertegnede mens de to yngste som fortsatt hadde energi til overs, koset seg med ei herjestund innendørs :-). I dag har det vært en forholdsvis rolig dag; har trent litt med de to blå innendørs, nå er de på NTBKs fellestrening og så en siste lufterunde før vi tar kveld.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hopp over ----------- Sitt bamse ------------------- Gå på rekke :-) 
Mini-aussie-treff i Ballangen flerbrukshall ;-)
Kveldsforslaget fra Viggo smakte fortreffelig, men det har visst vært "storm" i stuevinduet - muligens vet en av de to godbitsmakerne noe om det .............
 
23. - 25. januar:
Endelig forsvant noen av minusgradene og i morges var lufterunden nesten en fornøyelse;-). Skal ikke stikkes under en stol at å trene hund i minus 17, frostrøyk og vind kan by på visse utfordringer for både to og firføttinger. Det går i hvert fall ikke å trene bli-øvelser, men innkalling, apport og fot-trening gikk bare lekkert. Flink var de også på torsdagens motivasjonstrening selv om minstemann trodde det var en ny form for lek, når mora hans begynte å rulle på bakken rett foran snuten hans ;-). Blir spennende å se om vi kommer i "havn" med neste øvelse :-). Kaldværet til tross; det har blitt et par skogsturer og det har de i hvert fall ikke noe i mot. I dag er de to blå og minstemann på treningssamling i Ballangen flerbrukshall:-) og Cinco hjelper til med middagslaging og kakebaking - og sørger for "ro og orden" i fugleflokken. I dag blir det lasagne m/hvitløksbrød og salat med after eight-kake til dessert. Det burde vel smake bra for sultne treningsmager ;-).
Ser ikke ut til at naturen har bestemt seg for om det skal være vinter eller vår ;-)
Så kaldt var det på Ballangsleira fredag - men i dag er de innendørs i flerbrukshallen, og etterpå blir det god middag - trur æ ;-)
 
21. - 22. januar:
Fin fellestrening tirsdag selv om det var heller labert oppmøte - og pølse-avslutninga på Esso i trivelig lag var både munter og trivelig:-). Håper det blir bedre oppmøte i kveld. Ellers hadde vi koselig besøk av Roger og Blue Bell i går formiddag - og Bravo ble overlykkelig over at storesøster tok i mot han, da de kom hjem fra formiddagsturen. Kristin hadde forøvrig et nesten-møte med to elger på kjøreturen til Rema - og så "snek" de seg over Skjombrua for å se sola før undertegnede som måtte nøye seg med å se den i fjellene på andre sida av fjorden. Kristin og firføttingene er ute på fotorunde og kommer forhåpentligvis hjem med nye forsidebilder. Dagens middag blir reprise på gårdagen, men svinesteika var god og ettersom alle grønnsakene forsvant i går, blir det erterstuing som tilbehør i dag. Vindstille, klart og minus 9. Strekker tida til, blir det nok en epistel i "Nytt på nytt" ;-).
Spennende trær og vakre Skjomfjorden omkranset av flotte fjell:-)
Godt ikke de to langbente "turgåerne" havnet i frontruta, da hadde Kristin neppe fått bilde av årets første solgløtt:-)
Men nå kan hun lure på hvem sine "mannebein" som befinner seg hjemme på kjøkkenet ;-)
 
19. - 20. januar:
Søndag ble skikkelig kul for guttan; først tur nesten til Svartdalen og underveis herjing med Blue Bell ;-), for så å avslutte dagen med litt lp-trening i ett av byens parkeringshus. Ikke rart de var slitne da kvelden kom. Var litt roligere i går formiddag; undertegnede var på kafè-besøk og firføttingene var i "tur og orden" med Kristin på liten byrunde. Kvelden tilbrakte de på NTBKs fellestrening og Kristin var godt fornøyd med innsatsen - spesielt de to yngste:-). I dag er de to blå og minstemann med til byen og verdens beste "fuglematpasser" har opprettholdt ro og orden i nærområdet. Ovnsbakt ørret m/mandelpotet til middag og kanskje litt frukt til dessert - hvis vi ikke blir for "tung i magen" til kveldens fellestrening. Ellers skjer det ikke så mye spennende i heimen - bortsett fra litt omrokkering i den nyopprettede nesse-klubben ;-).
Firføttingene hadde en superfin søndag - selv om kanskje ikke ser sånn ut på siste bildet ;-)
Og Kongen poserte selvsagt foran sin "Sovende Dronning" :-)
 
17. - 18. januar:
Selv om ikke Cinco'n får være med på langturer i kaldværet, har han hatt ei fin helg; en liten runde på Grindjord, en fin springrunde på Ballangsleira sammen med minstemann og kveldstrening i byen. De to blå og brunbjørnen fikk litt "spring" av kroppene oppover haugene på Grindjord - og kveldstrening selvsagt. Flink var de alle fire. I dag er trekløveret på tur over jordene til Hege og Roger - regner med det er Hardhausen som er målet ;-). Cinco har "luftet" seg på elgjakt og nå inntar han hvilestilling i sofaen ;-) - men følger spent med på middagsforberedelsene - det kunne jo være at det "ramlet ned" en godbit eller tre sånn tilfeldigvis. Marokkansk kyllingrett på menyen - hvis jeg får tint kyllingen før det er tid for kveldsmat. Hvis ikke, blir det fiskepudding!
 
 
 
 
 
 
 
 
Egentlig ganske utrolig at bildene ovenfor er tatt på samme tur ;-)
Det var utrolig vakkert - men rimelig kaldt på Ballangsleira lørdag formiddag :-)
 
16. januar:
Da var uke 3 i det nye året nesten til ende, og både to- og firføttinger har hatt fine dager. Litt kaldt i nesa, men ingen her ute på nesset gråter av den grunn. Alle fire har koset seg på skogsturer og trening - både innendørs og utendørs ;-) - og flink har de vært, selv om guttene nok synes tur er et absolutt førstevalg. I går var forresten Roger og Kristin i skogen for å ta bilde av de to håpefulle sammen - og det var ingen enkel sak med to elleville aussier som var mest interessert i å rase rundt ;-). Det ble nå noe brukbart, og etterpå fikk de tobente kaffe og lefser. Vi var bare 10 stk på gårdagens trening, og for å si som sant er - ingen av våre gjorde noen imponerende innsats med ball. Men de to yngste var flink på lydighetsøvelsene og vi fortsetter å trene ball, i tillegg til den nye øvelsen vi fikk :-). Xena og Fiffi var forøvrig de som gjorde det best! Ellers er det salt torsk m/lettsaltet sideflesk til middag og kveldsen kommer garantert til å være kebab m/tilbehør i pitabrød ;-).
Vind, snø og -10 på treninga
Viggo forklarer og Amundsen er flink demohund :-)
 
 
15. januar:
Hollender'n og minstemann brukte gårdagen til en superfin tur i vinterskogen :-) De to blå var hjemme og hadde litt balltrening. Shabby var vel den som kom lengst og Q-Ling skjønte ikke vitsen i det hele tatt :-(. Men han tok det igjen på lp-treninga utenfor Rema og dyrlegen på kveldstid :-). Koteletter i karrisaus var innmari godt, og vi har nok igjen til dagens middag. I formiddag skal muligens Roger og Kristin ut på en liten foto-runde :-) og kanskje blir det tid til en kaffe og lefsebit etterpå. Kvelden skal tilbringes på fellestrening.  Ny klubb i startgropa ;-)
En fin-fin onsdagstur i vinterland :-)
 
14. januar:
Vi hverken så eller hørte noe til den varslede stormen - det nærmeste vi kom var turen over Skjombrua. Rett nok blinket den gult, men vindstyrket oversteg ikke 25 m/sek. To blå og en brun hadde en fortreffelig skogstur og var fornøyd med å springe oppover bakkene i scooterløypa og Cinco syntes det var helt ok å inspisere stien på egen tomt ;-). Det blåste likevel friskt nok på kveldstreninga, så det var ikke så mange som på forrige trening, men de som var, sto på og trente i bortimot to timer. Flinke hunder og flinke førere :-)! Q-Ling var litt "tunghørt", men Bravo'n brydde seg ikke - han var skikkelig flink. Morsomt å se fremgangen til minstemann  :-) Egentlig er jeg litt lei av kjøttmiddager, men ettersom vi kom litt "bort" fra ukemenyen, blir det kjøtt i dag også - i kotelettform. Regner egentlig med at det blir nok igjen til i morgen, men akter å kutte restene opp til godbiter. Tenker det gjør susen når vi skal ha dagens balltrening ;-)!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En herlig vinterdag i nord :-)
 
13. januar:
Stormen har fortsatt ikke nådd inn til oss, her innerst i Ofotfjorden, men det blåser ganske friskt og kjennes rimelig kaldt ut. Det er vi enige om Cinco-gutten og jeg. Han syntes egentlig det var ganske greit å komme inn og trene target på ballen :-)! Bebisen og lillerampen trente litt i går kveld - med varierende resultat, men de var flinke på NTBK-treninga i følge Kristin :-). Nå er de på en liten formiddagstur kombinert med bytur og Cinco og jeg koser oss hjemme, men vi skal på fellestreninga i kveld - hvis ikke den før omtalte stormen finner veien inn fjorden. Koselig besøk av Viggo og Joakim i går kveld, og jammen klarte de å fikse dusjen for oss. Veldig kjekt med en dusj som ikke spruter i alle himmelretninger ;-). Restemiddag i dag - men den marrokansk-inspirerte lammegryta var veldig god, så det går helt sikkert greit.
Fascinerende benstilling på "trener'n" ;-) Bravo skjønte tegninga rimelig raskt :-) mens Q-Ling måtte ha litt "betenkningstid" ;-)
Mye spennende lukter på "fuglematplassen", men hverken ekornet eller dompappen lot seg forstyrre nevneverdig av det firbente besøket ;-)!
Først noen omganger med strikkepinnene, så en liten runde "ball-trening" - og jeg er klar som "et egg", sa  flinkegutten Cinco!
Vakkert  - rett og slett :-)!
 
11.- 12. januar:
O hildrane du førr ei fin helg firføttingene har hatt; først en litt rolig lørdag formiddag, så lufterunde på Grindjord og deretter hunde-kvalitetstid med storesøster Blue Bell i Håkvikdalen :-) mens vi tofotinger mesket oss med hjemmelaget pizza :-). Søndag formiddag ble det først en skogsrunde og deretter en herlig lufterunde på Langstranda. Kaldt og glatt var det, men det var nok verst for de på to. Etterpå var vi på nydelig middag i dalen og minstemann fikk fortsette å herje med storesøster - og klippet klørne på forlabbene! Fortsatt kaldt i dag, og Bravo klarte å rykke seg løs for en aldri så liten jakt-tur oppover lia. Tror pulsen til Kristin var rimelig høy et øyeblikk, men heldigvis ga han opp jakta før han kom helt til topps - og nå er han og hollender'n på bytur mens de to blå slapper av i ovnskroken til de skal på fellestreninga i kveld;-).
En frisk morgentur som startet i blåtimen og endte med nydelig rosaskjær - men 12-13 minus bet godt i kinnene!
Kaldt var det også på Langstranda, men godt for både 2 og 4-føttinger med en lufterunde før middag  og Shabby hadde ikke noe i mot dameselskap på turen ;-)
Ei vakker sjøstjerne-"rose" innimellom steinene, men det var atskillig glattere enn i skogen!
En herlig søndagstur på Langstranda med 4 aussier og 1 pyrre!
 
 
7. - 10. januar:
De siste dagene har det vært mye kjedelig styr med sykehus, legebesøk osv, men dagene har nå ikke bare vært kjedelige. Fellestrening på guttan ble det både tirsdag og torsdag - med litt varierende resultat. Egentreninga derimot, er det ikke mye å klage på. Vi fikk forresten en morsom øvelse hos Viggo på siste treninga - alle skulle lære å trille ball med snuten - minst to meter, og vi har fått ei uke på oss! Ei skikkelig utfordring med tre ballglade og en som ser det som sin plikt å demontere alt som er rundt og triller. Muligens vi må få tak i ei bowlingkule ;-).
Fredag hadde Bravo'n en kul formiddag sammen med storesøster Blue Bell mens vi toføttinger hadde det kjekt med kaffe og Napoleonskaker:-).
Nydelig vintervær i dag; minus 8, masse nysnø og vindstille. Wok-middag i dag - og forhåpentligvis noe annet godt til kvelds når siste lufterunde med litt innlagt trening er overstått.
De deler gjerne på godsaker, men Bravo syntes det var i minste laget - og "prøvesmaker" forsiktig på mamma'n sin for å få litt ekstra ;-)
Bravo'n demonterer eska som julegavene kom i, men hva gjemmer seg under servietten tro ....... ?
Blue Bell og Bravo vil gjerne ha Svartpus med på leken, men ga opp herjet med hverandre i stedet - og "noen" var rimelig sliten etterpå :-)!
Og nå blir småfuglene glad :-)!
 
6. januar:
Bravo og Q-Ling var flinkest på fellestreninga i går kveld. Shabby var ekstremt "dement" og Cinco koset seg hjemme i sofakroken der det var varmt og godt. Men han fikk seg nå en kveldsrunde ;-). I dag er det veeeldig kaldt enda det "bare" er minus 4,2, men den sabla nordøsten "biter" skikkelig i kinnene. Det er trening på gang i kveld også, men tror ikke den blir så langvarig hvis ikke vinden løyer. Har heldigvis fått ny Statoil-kopp og den blir garantert fyllt med kakao - før trening! De to blå og Bravo'n har vært med Kristin på bytur i dag - og fått seg en lufterunde oppover bakkene på Grindjord. Jeg stormfyrer og har Delfia-kaka klar til formiddagskos når hun kommer hjem. I dag blir det restemiddag, men koteletter klarer vi helt fint å fortære to dager på rad ;-).
Delfia-kake er et "must "til jul - men den smaker egentlig aller best etter jul!
 
3. - 5. januar:
Fortsatt en hvit verden - og skogen her ute på nesset ser nesten ut som et gammeldags julekort:-). I går hadde vi koselig middagsbesøk - og minstemann var rimelig sliten etter å ha herjet rundt med storesøster :-). Men i morges var energinivået på topp - og etter å ha "sprunget" x antall ganger mellom stue og bad etter jyplinget, vurderte jeg hardt å bestille storesøster-besøk en time eller tre! Men nå er han sammen med storguttan på snøtur oppover bakkene, så da får han nok brukt litt av overskuddet. Livet innomhus er forøvrig ikke like enkelt bestandig, men med litt tålmodighet går det som regel greit ;-). Guttan koset seg nå på tur  - og var superflink på kveldstreninga i byen :-). I dag har Kristin vært på bytur og de to blå og jeg har vært hjemme og tatt i mot 20 sekker ved. Det kommer garantert godt med nå som gradestokken viser minus 8,7. Ellers har mye av dagen gått med til å rydde "vekk" jula innendørs, godbit-tørking og for øyeblikket står det et par kilo rødbeter på kok.
Alle guttan koset seg på skogstur - og Bravo'n krysser labber for at det blir et godt nyttår :-) - men vi har vi trent litt for mye på boksen ;-) eller for lite med apporten!
Jula er ryddet bort innendørs, men trollfamilien skal flytte i loftstrappa ;-) Endelig kom de første blomstene .... og nå er rødbetene klare til oppdeling :-)
Lørdagens middag smakte ikke ille :-)
1. - 2. januar:
Da ønsker vi det nye året velkommen i ny og kledelig blå utgave ;-). Nyttårshelga forløp noenlunde bra takket være Hege og Roger som var "barnevakt" for Bravo'n. Veldig kjekt at han slapp å være sammen med en redd Shabby! Selv tilbrakte vi hele nyttårskvelden med å kjøre rundt på de mest øde  - og glatte strekningene vi hadde tilgjengelig og med musikken på styrke bortimot sprengte trommehinner, unngikk vi det meste av rakettoppskytingen. Men uret viste 02.35 før vi kunne innta kvelds-nattmaten. Rett før nyttårshelga fikk vi forresten en koselig - og overraskende - middagsinvitasjon fra barnevaktene og inntok et bedre måltid i godt selskap .-). Starten på det nye året ble egentlig litt morsom - tror nesten den kvalifiserer til et lite blogginnlegg om et par strakser ;-). I dag startet de to blå dagen med elgjakt - langt oppover lia og Bravo'n som jeg heldigvis hadde i langline, sto og ULTE i frustrasjon for at ikke han fikk være med. Nå er imidlertid han og Cinco med Kristin til byen og de to blå slapper av etter den uplanlagte "morgentrimmen". Ellers blir det en rolig dag i heimen - bortsett fra at vi planlegger å gjenta gårdagens vellykkede kveldstrening på tørt underlag og under tak - en eller annen plass i byen:-)
Cinco fikk seg en alenetur gjennom skogen og ned til fjæra - der han mer enn gjerne delte turmaten med mamma'n sin ;-)
De to blå fikk seg en tur oppover bakkene - og var ekstremt opptatt av å lokalisere elgen!
Og her har de gått - både storoksen, kua og de to kalvene hennes - og "noen" har gått av seg skoen :-)
En "flytende" stein i en fjæradam - en morsom stubbe - en hyttebekk full av høstløv - alltids ett eller annet å forevige i naturen!
Nyttårsaften ble tilbrakt i bilen med tørre Gjendekjeks og varm boksbrus - men middag og dessert 1. nyttårsdag skal vi ikke klage på ;-)!