RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
Tirsdag 30. juli
O-Lings kule avslutning på julimåneden :-)
Egentlig hadde mora mi tenkt å skrive en surkeblogg, men det var ikke jeg enig i, så da ble det en billedblogg fra noen av helgas mange kule gjøremål i stedet. Og når jeg ser på alle bildene mora mi har lagt ut, er det jo ganske forståelig at jeg ikke har hatt tid til å sette potetrykkene mine i bloggen :-). 40 bilder og fortsatt kunne hun lagt ut minst like mange, for bestetanta mi er helt rå på å fotografere oss firføttinger - i tide og utide ;-). Men både helga og gårdagen har vært helt toppers; vi har trent masse lydighet, gått spor og vært på fjellet i nydelig sommervær og toføttingene er godt fornøyd med våre prestasjoner. Mora mi er nå ekstra fornøyd for at jeg er blitt så flink både å bruke spornesa og markere pinner. Ikke alle LP-øvelsene er like bra, men vi jobber med saken og kanskje blir det start i kl III om en måned. Forresten hadde vi en toppers mandagskveld sammen med Hege og Roger i Håkvikdalen, for de hadde lagt ut spor til oss og det gikk bare lekkert. Og ingen av oss firføttinger hadde noe i mot å bruke Storvannet til kveldstrim i godt selskap med Akina og Xena. I dag skal vi til fjorden; først skal bestetanta og mora mi meske seg med middag hos Karina og Viggo - og så blir det trening sammen med B-jengen etterpå:-)))!
Fornøyde gutta på Skjomfjellet :-)))!
PS! Det var så mange bilder at jeg giddet ikke skrive billedtekster ;-)!
 
Torsdag 25. juli
En strabasiøs, men fantastisk opplevelse ;-)
Turen startet ved brua i Håkvikdalen kl 10.00 og gikk i nydelig sommervær. 27 store og små mennesker var påmeldt, men et par/tre stykker meldte seg av rimelig tidlig; tempoet var litt vel raskt etter deres smak, men de fortsatte likevel turen på egen "labb" ;-). Først bar det oppover i ganske bratt oppover i skogsterreng før det gikk over i et slakere parti på snaufjellet. Det tyngste partiet som kalles "Sløret", var med sine store steinblokker og heller, en sann prøvelse for både to og firbente, men alle kom seg til topps :-)))! Noen litt kjappere enn andre; de raskeste var faktisk oppe et par timer før de to "avmeldte", men lykken over å ha nådd toppen, ble ikke mindre av den grunn. Den eneste bekymringen til den ene halvdelen av duoen, var at hun hadde bare ett knekkebrød igjen til de ca fem timene hun regnet med nedturen ville ta;-). Men det gikk nå bra det også - og etter 14 timers vandring var de tilbake til utgangspunktet; slitne i føttene, men med full "minnebrikke" både i kamera og hodet ;-)! Og Q-Ling syntes det var helt himmelsk å avslutte turen med et avkjølende bad i Håkvikdalen!
 
Torsdag 25. juli
Mye bra ;-)
Da var Kristin og Q-Ling på vei til Den Sovende Dronning - 1576 meter over havet - og kl 11 passerte de Peppertua:-) Turen er beregnet å ta ca 5 timer - så da har de ca 4 timers stigning igjen før de er på Dronningas nesetipp;-). Fint turvær har de i alle fall; litt disig, vindstille og knapt 17 +. Shabby er på damebesøk i Håkvikdalen og flinkegutten Cinco passer på hus og hage her ute på ytterste nesset ;-).
Nydelig vær og fantastisk utsikt :-)
 
 
 
 
 
Der bare ligger hun - 1576 moh :-)
mens Cinco passer på hus og hage :-)
Små og store tomater innendørs og urter utenfor :-)
Pause i skyggen gjør godt for både sjel og kropp :-)
Og godt blir nok denne middagen å smake også ;-)!
 
Selv om det var mye bra på tirsdagens fellestrening, "avslørte" en delvis gjennomgangen av lp 3-programmet at lillerampen fortsatt har en del mangler; dvs han hadde ikke oppnådd noen topp-plassring på en konkurranse. Verst var den manglende konsentrasjonen under fvf der forstyrrende hunder var MYE mer interessant enn fører'n. Rett nok glimtet han til innimellom og da så det riktig bra ut:-). Sitt under marsj og innkalling med dekk var bra. Ruta måtte det dobbelkommando til og på hoppapport "glemte" han å ta tilbakehoppet; spennende dameduft fristet mer. Q-Ling er ikke spesielt glad i metalapporten, men etter litt tålmodig venting, plukket han den med seg og avleverte fint. Felles sitt og felles dekk m/skjult fører ble det ikke - og heller ikke neseprøve, for pinnene lå igjen hjemme på kjøkkenbenken.
Jaja - det er nå ennå 3 uker igjen til brukskonkurranse og 4 uker til lydighetskonkurranse - og vi blir nå å prøve oss uansett ;-)))!
Finnes ikke noe bedre enn en svømmetur i et fjellvann :-)
Tirsdag 23. juli
Kveldstrening i SOL:-)))
Siden jeg ikke har bygda å lit på, er det sikkert greit at jeg skryt av meg selv, for jeg var skikkelig flink på kveldstreninga i går og hadde domme'n sett den fine krypen - til og med i vinkel - så hadde jeg hvert fall fått 9 i stil;-). Gå foran begynner å ligne noe, sa bestetanta mi - uten å presisere nærmere hva hun mente med det. Fri ved fot helt grei og det var også sitt under marsj, men avstandsøvelsene er litt mer variabel. Det blir vi nok å trene mer på i kveld. Både Shabby og Cinco jobbet også godt, men jeg hørte nok at bestetanta mi sa til Cinco at han hadde misforstått noe når han trodde det var fritt frem for fuglejakt;.).
Sporoppsøket mitt gikk ikke helt etter "boka", men da det ble stopp i lina, skjønte jeg at her var det andre veien som gjaldt. Og etter det gikk resten bare lekkert; plukket alle pinnene gjorde jeg også. Cinco gikk også et godt spor og fikk med seg alle pinnene. Det gjorde ikke Shabby; han gikk sporet, men brydde seg katta i pinnene. I kveld skal vi ha mye gøy på fellestreninga i Beisfjord. Det gleder nå jeg meg til!
Men hvem satt i bilen og fotograferte ;-).....
Mandag 22. juli
Q-Lings funderinger ;-)
Sånn - da var årets utenlandsferietur overstått ;-).  Egentlig var det nå to turer; først en dag i Finland og så en dag i Sverige - og begge deler var like kjedelig. I hvert fall ifølge mora mi, men for oss firføttinger var begge deler helt greit. Den beste - og morsomste - dagen hadde vi nå likevel i Finland med finvær og svømmings i en av de 1000 sjøene deres. Etter å ha ventet i en EVIGHET på at bestetanta mi skulle bli ferdig å saumfare butikkhyllene, dro vi ned til ei fin strand med ei lita brygge og ei koselig, rødmalt stue. Bestetanta mi sto trygt plassert på land mens vi plasket rundt og fikk avkjølt oss i høvelig kaldt fjellvann. Alt var bare fryd og gammen inntil det plutselig kom et tobent vesen ut på hytteveranda'n  - med et håndkle på armen. Og synet overlot ingenting til fantasien ;-) Men da hannkjønnet sa noe på finsk og helt tydelig ville dele badstu med bestetanta mi, da ble det en brå slutt på badet og vi var tilbake til bilen uten å få tatt kroppen i nærmere øyensyn. Der satt mora mi og lo så tårene trillet, men jeg tror nok bestetanta mi kan være glad for at hun ikke hadde sitt eget fotoapparat med seg akkurat da ;-).
Mora mi påsto at det var en skrekkelig kjedelig butikk, men hun klarte nå likevel å fylle et par plastposer. Ikke vet jeg om det er den kalde sommer'n eller frustrasjon over vinterens siste kuldeperiode som fikk henne til å kjøpe - ikke bare en - men TO vinterluer, så jeg ser nå frem til kaldere treningsdager og sjansen til å stikke av med DEN fargerike belønninga. To par sko kjøpte hun seg også - eller egentlig ett par sko og så noe overforbi gyselige klogser. Det var et godt kjøp - sa bestetanta mi; merkesko må vite - men ikke har jeg hørt om merket og ikke bryr jeg meg heller for jeg fikk nå noen kule belønningssaker:-)!
Et godt kjøp ;-) sa bestetanta mi...
Helt smaktløst....
Ny vinterbelønning???
Tipper mora mi holder seg varm på øran nu...
Her har vi vært en snartur.....
Bestetanta mi i nord-norsk burka ;-)
Var litt mye parfymelukt av disse .....
men denne er skikkelig gøy;-)))
Og nå blir det nok englekaker til jul ;-)!
Kult å svømme i en av Finlands 1000 sjøer :-)))!
Fredag 19. juli
På "Harry"-tur i Finland
På "lille-lørdag" bestemte vi oss helt plutselig for å ta en tur over grensa til Finland. Helt uten mål og mening - men egentlig fordi Kristin aldri har vært i Kilpisjärvi og hun hadde misunt "alle" ungene i gata som viftet med spennende godterier derfra i x antall år ;-). Men det var laaaangt å kjøre bare for en dagstur, og med alle våre stopp tok det 6 timer før vi kunne svinge inn til det lille tettstedets ENESTE butikk.
Og der ble vi til nesten stengetid; det var bare såvidt vi rakk å få en matbit. Egentlig hadde det nå vært lurere å vente med maten til vi kom tilbake til Norge, men magen krevde sitt og dermed ble det et måltid på finsk side. I varmedisken på den første kafeen sto det noe ubestemmelig, inntørkede greier og servitøren prøvde å "friste" oss med at vi skulle få det rimelig. Nei-takk, vi vandret over til neste spiseplass. Der valgte Kristin buffet og jeg en hamburger. Begge deler var like ille:-( Kristin klarte ikke å finne ut hva det var hun spiste engang! Og jeg fikk verden styggeste hamburger med rått bacon på!
Vi handlet ikke noe særlig matvarer; det ble bare litt kjøttpålegg og ost. Ja, og så lakris selvfølgelig;-) Litt ting og tang ble det jo også, men hva det var, får Q-Lingen skrive om neste blogg. Guttan hadde forøvrig en fin dag med mange spennende lufteplasser, og en svømmetur i en av Finlands 1000 sjøer ble det også tid til. Og akkurat det glede Q-Ling seg til å fortelle omverdenen om :-)
Endelig "kjentfolk";-)))
Tirsdag 16. juli
En god start på uka
Gårdagen startet bra; lettskyet og glimt av sol, men hvor lenge varte den herligheta. Ikke før hadde jeg tenkt å stikke nesa utfor døra, så auset det ned - bokstavelig talt:-(. Og det fortsatte det med resten av den dagen, men jeg fikk nå gjort mye nyttig innendørs;-). Er litt både-og-vær i dag også, men Q-Ling fikk seg et døgngammelt, ganske langt spor på tidligmorran - og han hadde ingen problemer med å finne frem. Og bærkjerringa fornektet seg ikke ;-) - etter sporet plukket hun en halvkilo multer:-))) - helt uten å bli kjeppjaget! Når gryta med kjøttdeig, gulrot, potet og kål er fortært og middagskvilen inntatt, kjører vi til fjorden. Regner med det er flere som er treningssugne - og høstens konkurranseprogram er ikke så langt unna;-). Krysser labber for at det ikke har tenkt å "bøtte" ned igjen!
 
 
 
 
Søndagens "multetyv"
Flittig-Lise er til å bli i godt humør av!
 
 
 
Og Kristin - æ HAR spist frokost!!!
Kjekt å både kunne avkjøle seg og slukke tørsten:-)))
Mandag 15. juli
Men sånn gikk nu egentlig søndagen.....
For Hege og Kristin pluss x antall firføttinger benyttet godværet til å gå opp til postkassa på Reines - i godt selskap med mange andre to-og firbente. De hadde en toppers dag og var rimelig slitne da de kom hjem ganske sent på ettermiddagen. Tror nesten Kristin syntes det var en smule godt med grillede kyllinglår oppå ei seng av skivede poteter stekt sammen med løk, hvitløk og paprika. Trodde ikke de firbente var i treningsmodus på kveldsrunden. Der tok jeg skammelig feil; de var helt med:-)!
Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur :-)))!