RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
30. juni
En travel torsdag
Og vips så var hele junimåneden oppbrukt:)! Det er forresten ganske grått og trist i dag; men vi skal på bytur og da spiller ikke været noen rolle. Dessuten blir nok jeg sittende i bilen mesteparten av tiden, for mora mi skal på sykehuset og der får ikke jeg være med inn. Tror nok hun er bra spent på om doktor'n har tenkt å skjære mer i henne, men jeg krysser labbene og håper hun slipper; tenk om hun kommer hjem neseløs...:) Ikke at hun behøver å bekymre seg for det - for jeg kan godt lukte både for henne og meg.
Før sykehuset skal vi plukke opp Kristin-tante og være med å hente gamle brød på Kiwi. Da blir garantert hestene på 4H-gården i Håkvik glade. Så er det hjem og hive i seg litt middag, før vi setter kursen mot Beisfjord og månedens siste trening. Og det blir ikke bare  bare; nå er det gått et halvt år siden vi begynte å få lekse hos "tante grusom" og i dag er dagen da hun skal se hvor mye vi har trent. Den som har hatt mest fremgang, vinner ei flaske konjakk. Og så har de tobeinte tenkt å meske seg med kake - og sikkert grille pølser  kjenner jeg dem rett - og hva får vi firbeinte... Det er nå jeg spent på:)))
 
27. juni
Mandag igjen
Stakkars, stakkars mora mi; nå har hun bedrevet så mye akrobatikk i helga at hun knapt er gangfør. Akkurat det går seg nok til etterhvert. Men egentlig er det mer synd i otermamma'n, for hun "mistet" den ene ungen sin rett før helga. Vi var nesten på tur i senga, da mora mi fikk se reven hoppe over autovernet  og forsvinne opp bak garasjen vår - med en oterunge i kjeften. En knapp halvtime etterpå kom otermamma'n og jeg skal love at hun laget myyye og høy lyd. Stakkars henne; hun prøvde fortvilt å finne ut hvor babyen hennes var blitt av. Men den var nok forlengst blitt mat for sulten reve-småttinger. Så nå er mora mi både sur og lei seg selv om hun innerst inne vet at så ubarmhjertig er livet i dyreverden.
Lørdag ble det som sagt en tur til Ballangen, og der "kjøpte" mora mi seg arbeid. Det vil si at hun gikk amok på gartneriet og kom hjem med en bil så fullastet med planter at det knapt var plass til oss firbente. Ikke at jeg har noe i mot blomster, men jeg har så absolutt i mot at jeg ikke får være med å bestemme hvor blomstene skal stå. Og når hun ikke ville ha min gravehjelp, ja, da må hun heller ikke klage over hvor tungt det var. Det ble nå litt fint med blomster i krukker og kar, og i dag skal hun fylle alle de nygravde hullene med planter. Forhåpentligvis tar  ikke de bøy og tøy-øvelsene all verdens tid - så da kanskje det blir litt tid til "linjegymnastikk" for oss to:)!
I går var jeg så heldig at jeg fikk være med Kristin-tante til Evenes flyplass for å hente Maria. Det var kult, for på hjemtur var vi en svipptur innom Trine og Leisha, og jeg kan love at vi herjet ganske så mye. Egentlig tror jeg hun er et par hakk villere enn meg - selv om ikke mora mi har noe tro på det. Gøy med damer har jeg uansett ikke noe i mot, så jeg drar gjerne på hyttebesøk dit flere ganger. Det var forresten veldig koselig at Maria kom hjem - selv om det ikke var noen gaver til meg i kofferten. Til gjengjeld var det gaver i fleng til Kristin-tante og mora mi, så det var ikke mye jeg så til surleppa deres den kvelden. Det gjør jeg nå ikke egentlig ellers heller - i hvert fall hvis jeg ikke finner på alt for mange rampestreker:).
Skal tro hvorfor mora mi har dandert så mye rart rundt jordbærplantene?


24. juni
Ukeslutt
Som vanlig har vi hatt ett eller annet viktig gjøremål hver eneste dag hele uka. Alt kan nå ikke ha vært like viktig, for uansett hvor mye jeg spekulerer, klarer jeg ikke å finne ut hva vi egentlig gjorde mandagen. Men tirsdagen har jeg ikke glemt; det var en skikkelig kul dag - og jeg har absolutt ikke glemt den gøyale treninga med Kine og Anders fra Steier Canine. Ikke mora mi  heller; plutselig ble det litt fres i den gamle skrotten og forsyne meg har hun koldt "koken" resten av uka. Måtte det bare vare.....:)))
 
Onsdagen var det vel egenlig ikke så mye fres over; to byturer og en tisseluftetur på kveldstid, men det var nå greit nok. Derimot hadde vi en toppers dag i går. Først var det koselig grillmiddag hos Viggo & co og deretter var det mer grilling med B-gjengen på Basketbanen i fjorden. Det var nå ikke bare spising på programmet; tante "grusom" skulle sjekke at alle hadde gjort leksa si - og den som hadde best stå u/marsj kunne vinne ei flaske vin. Ikke for å klage, men jeg hadde helt klart foretrukket et skikkelig kjøttbein til premie. Så bare gjett hvem som vant! Men det spørs om jeg vinner neste torsdag:)!
I dag blir det muligens en tur til Ballangen og et aldri så lite besøk hos Grevinnen av Bjørkåsen:). Kanskje jeg til og med klarer å lokke mora mi til noen akrobatiske øvelser på flyplass-stripa der borte. Hadde ikke vært så dumt ettersom vi likevel må ha en avslutningsrunde før vi tar kveld. Holder finværet seg til i morra, blir det i hvert fall Skjomfjellet - med innlagte svømmeturer, men det spørs om jeg klarer å lure henne med på det - hun er neppe like hærig som meg. Akkurat nå sturer hun forresten litt for at ikke vi også skal til Bodø eller Trondheim når alle de "andre" skal dit, men vi skal jo til Sverige og Finland om ikke så alt for lenge og det blir sikkert vel så kult. Kanskje:)
God Helg!
Kanskje det blir modne markjordbær til mora mi sin bursdag:)
23. juni
Stakkars Johannes
I dag skal vi feire en eller annen Hans som egentlig het Johannes og levde for maaange hundre år siden.  Og ikke skjønner jeg hva rømmegrøt og svartbrente pølser har med han gjøre, men det er i følge mora mi et absolutt "must" for ei vellykket feiring. Mora mi trur forøvrig hverken på Hans eller Johannes, så det er nok helst sola og lyset hun feirer; selv om det etter min mening er mer til å gråte over at sola har snudd og dagene igjen blir kortere. Dessuten er hun alt for sent ute, for sola den snudde allerede den 21. juni kl 18.16 for å være helt nøyaktig. Så det så!
 
Stakkar'n som 2012 år etter sin       fødsel får skylda for .....................
at svartbrente pølser er et must for at mora mi skal ha ei vellykket st hansfeiring.
For noen hundre år siden brant de hekser    på bålet  -best mora mi passer seg i kveld:)
 
Noen ganger er jeg ekstra glad for at jeg er hund og ikke menneske. Tenk så kjedelig å måtte betale for å få "sommersveis". Så snart det blir litt varme i luften, forsvinner vinterpelsen min - gjerne i store dotter som legger seg i kroker og kriker - og gir mora mi litt ekstra-arbeid. Men sauene må klippes, og det må, uten sammenligning forøvrig, også mora mi. Klippe-klippe, sa kjerringa i eventyret, og det tror jeg jammen mora mi også sa til frisørdama i går.  For hun hadde neimen ikke mange "stråene" igjen på topplokket. Nå blir det spennende å se om Kristin-tante er like påståelig - hun skal nemlig "under saksa" i dag:). Bildet kommer i morra!
 
Moder Jords egenproduserte teppe:)
(15. ) 21. juni
Skrivesperre...
tror mora mi jeg lider av, men der tar hun helt feil. Det er bare at av og til skjer det veldig mye på kort tid, og da vet jeg nesten ikke hvordan jeg skal få mest mulig ned på "papiret". Dessuten har hun bortimot okkupert data'n med sine skriverier for avisa, men nå skal jeg prøve å memorere det som har vært morsomst de siste 14 dagene.
Da ble det 21. juni før jeg kom meg videre med skriveriene mine, men bedre sent enn ikke...:) Øverst på gjøre-ønskelista mi står selvsagt tur, det er min absolutte favoritt, men treningene våre kan være ganske morsomme og blir helt klart plassert som nr 2 på lista. Og nå som jeg begynner å skjønne hva vi holder på med, er det ganske gøy å konkurrere også - så enn så lenge blir det en 3. plass på den geskjeften:).
Egentlig ikke så merkelig at jeg er litt usikker på den tredjeplassen, jeg har jo bare konkurrert to ganger. Første gang i Kiruna var det ganske gøy -  i hvert fall for meg - og andre gang i Skjomen. Der var det mest varmt - både for mora mi og meg. I Kiruna blåste det skikkelig og jeg hadde stort sett medvind. Dermed måtte jeg nesten vri nakken av ledd for å sjekke ut hva eller hvem som forsårsaket alle de gode duftene, og da ble selvsagt kontakten med mora mi deretter.
Stakkars henne; hun måtte gi meg flere kommandoer før jeg "hørte" at hun sa dekk og gikk i fra, men når jeg først hadde lagt meg, var jeg skikkelig flink og lå like pent som konkurrentene. På dekk under marsj var hun kommet nesten halveis på transportstrekka før jeg oppdaget at hun gikk i fra meg, men da fikk jeg fart på "pedalene", spurtet etter i 100 og dundret rett i ryggen hennes - i skulderhøyde. Var bare såvidt hun ikke fikk nærkontakt med moder jord, men så sa hun plutselig dekk og da var det meg som fikk nærkontakt med gressmatta i stedet. Dommer'n var overhodet ikke imponert over innsatsen min, og det syns nå jeg var rart.
Motvind til tross - farte på innkallinga var superb, men jeg fikk litt trekk for at jeg dultet borti henne. Stå under marsj var også flott, men siden hun absolutt måtte "plukke" på meg, ble det bare 7 poeng. Apporten ødela hun sjøl, for hun hadde ikke lært den rett inn og dermed forsvant det noen poeng der også. Hopp, som jeg egentlig synes er ganske gøy, ble det litt vel mye tull og dobbelkommandoer, så det ble lav poengsum der. Men skitt au - det ble en tredjepremie på oss, vi hadde en trivelig dag i Kiruna og flere supre luftestopper underveis.
Neste konkurranse gikk som sagt i Skjomen, og det var så innmari varmt at det var egentlig greit å "ramle død om" på gressmatta i et par minutter. Lineføringa gikk ok - bortsett fra at jeg fikk lina rundt foten, men den koselig dommer'n så det og kommanderte holdt, så mora mi kunne orde det. Det ble litt knoting på dekk fra holdt, men heldigvis var nå innkallinga bra. Stå-en var vi ikke fornøyd med, da var vi svett og lei begge to og jeg var så svett at jeg giddet ikke hoppe i det hele tatt. Ikke ville jeg røre meg på avstandskommando heller, og dermed sa mora mi takk for oss og vi forlot banen med to nuller og en tredjepremie. Men bare vent til neste gang, da.....
 
14. juni
Konkurranse
Og hvem sitt øye er så dette:)))
Svar sendes til gjesteboka mi.
Gevinsten er kaffe og mamsens fortreffelige eplekake  inntatt på vårres veranda:)
 
3. juni
Ord for dagen
I morres påsto mora mi at hun hadde lus i magen! Det tror ikke jeg noe på for jeg så godt at hun lurte i seg et par kjekser til frokost. Dessuten er lus noe man har i pelsen - tror jeg. I hvert fall når man er hund - og mora mi har ikke pels. Det nærmeste hun kommer, er noen hårtuster på topplokket. For sikkerhets skyld skal jeg spørre Kristin-tante, for når jeg tusler inn på badet i freden og roen, da kommer hun ilende etter alt mens hun påstår at hun "kjenner lusa på gangen"... Så hun vet nok mer om lusa enn mora mi:)
1. juni
Kosetur:)
Nå har mora mi og meg vært en skikkelig kosetur i Storskogen vår. Men det var skrekkelig stille der i kveld. Ingen ville dyr var å se eller høre, bare mora mi og hun er jo blitt ganske så tam etterhvert.  De er forresten litt spesielle, trærne i skogen vår, men egentlig er jeg nokså sikker på at det er Kristin-tante som har sørget for den merkverdige pynten. Kult er det nå uansett, for da har mora mi belønninga klar hvis hun bestemmer oss for å ta ei lydighetsøkt underveis.
I kveld, for eksempel, så tok vi et par-tre dekk under marsj og da plukket hun bare ned belønninga fra trærne. Og når jeg etterpå plukket opp noen pinner på stien, da ropte hun over seg over hvor flink jeg var. Jammen er hun litt snodig, den dama, men samme for meg så lenge det følger ei belønning etter et sånt ukontrollert utbrudd. Nå håper jeg ikke Kristin-tante får et ukontrollert utbrudd hvis hun leser bloggen min, men jeg kunne ikke dy meg. Det er nemlig ikke hver dag mora mi er så travelt opptatt med huslige sysler på dagtid - som hun liker å late som...
Blåbæra er allerede i blomstring:)