RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
Onsdag 17. oktober
To blådager på ei uke
Sist mandag - og tirsdag - ble to skikkelige blådager både for den ene og den andre. I hvert fall starten på dagen. Og det hele begynte med noe så uskyldig som at bestetanta mi skulle åpne ei brusflaska. Hvordan det gikk til vet jeg ikke, men plutselig glapp taket, flaska deiset i gulvet og brusen sprutet utover både meg, matta og kjøkkengulvet. Det var ikke mer enn ei kvart flaske igjen av halvannen liter Cola X.
Dermed måtte vi i badekaret - både jeg og kjøkkenmatta!
Neste dag skulle matta på plass, og da mora mi skulle flytte kjøkkenbordet, så hun ikke at ledninga til lampa var snurret rundt bordbenet. Dermed deiset den i gulvet, og mora mi ble så forskrekket at hun tippet like godt hele hylla så alt av blomster og pynteting havnet på "nerbordshylla". Heldigvis knustes ikke lampa - bare lyspæra - og siden alt var vekk fra vinduet, ble både vindu pusset og nye gardiner hengt opp. - Aldri så galt at det ikke er godt for noe, sa mora mi  såre fornøyd med blåe kjøkkengardiner i stedet for hvite.
Etter det har dagene gått greit; vi har trent litt, men det besteste har nå vært et par skogsturer. En kort og en litt lang. Og det var skikkelig herlig å få strekke ut kroppen i en overforbi nydelig høstskog. Naturen var forresten som et eneste stort kunstverk; frosne gress-strå, store istapper og isroser innimellom grønn lyng eller rødaktige strå. Og elgjegerne hadde ikke skutt storoksen "vår", for det var helt ferske spor i lyngen. Vi så også avtrykk etter fjorårskalven, lillekalven og mora hans. Det kan vi trykke på liker for!
I går var vi her:
Og neste dag var vi der: