RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
Fredag 30. april
Nu er det vår
For det sier mora mi - og da er det nok sånn:)  En ting er i hvert fall helt sikkert, og det er at det er siste dagen i april, og neste gang når jeg setter mine potetrykk her, da er det mai og helt sikkert vår. Akkurat nå kjennes det ikke så vårlig ut i luften, men maurene har allerede startet sesongarbeidet sitt, linerla er tilbake og vipper fornøyd med stjerten på ei delvis frossen gressplen. Svarttrosten er også her. Han har egentlig overvintret hos oss flere år på rad, men til mora mi sin store glede, dukket han opp her om dagen med make og sånt kan det fort bli flere svarttroster av:)
Okke som; ettersom vi ikke hadde bil, ble det en lang, koselig skogstur i stedet for bytur. Ingen fellestrening;(, men vi fikk nå trent musklene våre med rydding både innendørs og utendørs. Det merkelige var at de så ikke ut til å sette særlig pris på hjelpa vår, hverken Kristin-tante eller mora mi. Og naboen syntes vi varslet alt for høyt om hva som foregikk både i lufta og på veien; hun liker oss visst best når vi står med gjerdet og prater med henne, for da behøver vi jo ikke snakke høyt:).
I dag har jeg trent på å rygge, for mora mi har lest på nettet at er man en liten pyrregutt, da bør man kunne rygge - og ikke bare rett bak, men gjerne både oppover vegger og trapper. Men jeg synes nå egentlig hun burde lære meg å rulle rundt; det ville vært stilig siden hjemmesida vår heter RullRundt. I morra er det 1. mai og arbeidernes frihetsdag. Da skal bymenneskene  - og kanskje noen på landet også - gå i tog, men vi skal gå spor og da går vi bare en og en.
God helg til alle - både i by, på landet og i skogen!
Turblogg
Torsdag 29. april
Jammen ble det tid til nok et blogginnlegg før vi gikk over til mai måned, men det er vel ikke på grunn av min skrivelyst. Sånn egentlig. Det er nok mer fordi vi ikke fikk bilen tilbake fra verkstedet  - og dermed ble det ingen fellestrening på oss. Så nå er Kristin-tante ute og raker og rydder litt etter vinter'n, mens jeg klorer ned noen ord her og mora mi leiter frem bilder sånn at jeg ikke skal behøve å skrive så alt for langt. For vi har ganske så mange bilder etter dagens tur som jeg har lyst å få lagt ut. Ikke sånn å forstå at det skjedde noe ekstra, men været ble høvelig bra etterhvert og vi firbente fikk brukt litt av overskuddsenergien vår. Hvis det ikke blir så alt for sent før vi er ferdige, så kanskje vi øver litt på hoppehinderet på veranda'n og så får vi heller ta ei ekstra treningsøkt i morra. Hvis vi har fått bilen tilbake da:)
 
Back again
Onsdag 28. april
Sånn helt egentlig burde jeg vel skjemmes litt nå - tenk at det er gått 1 måned siden sist jeg blogget. Sånn er det bare når man er en superaktiv, liten gutt som helst vil gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Og det betyr såvisst ikke at jeg gjør som mora mi sier. At hun påstår at hun får grå hår av meg, syns jeg ikke er noe å ta på vei for; jeg har jo masse grå "hår " og hører støtt og stadig hvor vakker jeg er:) Men for at ikke hele aprilmåneden skal bli stående uten ett eneste lite innlegg fra min side, og det vil jeg jo ikke være bekjent av, så tar jeg et lite resymé av alle våre små og store begivenheter - så langt jeg husker da:)
Først påskeuka; da hadde vi knallfint vær og det måtte vi selvsagt bruke til turgåing. Det ble både skogstur, fjell- og fjæratur med grilling, lek og kos. Litt trening på kveldstid ble det også, og de to store fungerte helt fint. Må vel bare innrømme at jeg var litt mere fjern innimellom, men noe fikk vi da til, mora mi og meg. Ja, og så fikk vi påske-egg med skikkelige gode hundegodiser i. Bare synd det ble så fort tomt - og ikke klarte jeg å snike til meg noe ekstra fra Shabby og Cinco sine egg heller:)
Etter påske har været vært litt mer ustabilt, snø og regn om hverandre, men det bryr ikke vi oss så mye om; vi både trener og går tur uansett. Og noen steder er det så lite snø igjen at vi kunne gå spor. Og bare gjett om jeg synes det er gøy. En dag sporet vi sammen med Axel og Aiko, ja, vi var ikke ute samtidig, men de to-bente var jo der og vi hadde en kjempekoselig spordag. I tillegg har jeg gått mange korte og noen litt lengre spor både sammen med Cari kursholder og trivelige treningskompiser. Og jeg storkoser meg like mye hver gang:)
Ja, og så må jeg jo ikke glemme at vi har hatt kurs. Ei hel helg sammen med Cari fra Kiruna BHK; så nå har hun lært meg hvordan jeg skal trene på å konsentrere meg. Det er nemlig vanskelig, det, når man bare er 8 mnd og har lyst å undersøke alt og alle som befinner seg i nærheten. Men Cari-konsentrering er kult; mye kulere enn rådet mora mi fikk når jeg bare gikk min vei og stjal en apportbukk fra sekken til en av de andre deltagerne. Og hvis jeg ikke skriver noe om det, så kanskje det bare forsvinner fra korttidshusken hennes. Er jo lov å håpe:)
Ellers har vi hatt flere trivelige treningskvelder. Jeg har vel egentlig ikke gjort så mye revolusjonerende, men vi har i det minste rygget og lekt mye. Det blir vi nok å fortsette med inntil jeg har fått øvd nok på Cari-konsentreringa:) Cinco og Shabby er forresten noen "racere" på treninga - de er så flinke som bare fy pokker:) Syns nå jeg da - men jeg tror nok Kristin-tante er litt enig med meg. Sist helg tilbragte vi nesten hele lørdagen i Rombaken. Der arrangerte NTBK karaktertest for de som var gamle nok. Det var ikke jeg, men det var nå gøy å være der likevel; jeg hørte nå både skuddene og skramlet, men brydde meg ikke om det i det hele tatt.
Og bare for å ha sagt det; mai og juni måned kommer til å bli minst like travel som april:) Da blir det kanskje både bruks- og lydighets-stevner, konfirmasjon, kurs med Niina Svartberg, utstilling i Tromsø, to utstillinger i Jönköping og to utstillinger på World Dog Show i Danmark. Med andre ord myyye spennende å glede seg til. Tror nok det var lurt av mora mi å ikke ha drivhuset fullt av planter i år!