RullRundt.com
RULLRUNDT.COM
 
 
 
Tirsdag 28. desember
Ble både tur og trening
Jammen ble det både tur og trening i går, og det enda vi hadde vært på bytur aller først:). Byturen var bare et nødvendig onde, ettersom jeg var nødt å fjerne stingene, men det gikk heldigvis både fort og greit. Det vil si ikke helt greit da, for ett sting står forsatt igjen og det akter jeg å prøve å plukke ut selv sånn etterhvert.
Vi har trent en del fri ved fot og spesielt helt om høyre, for plutselig ble jeg gjort oppmerksom på at jeg gjorde vendingene forskjellig fra gang til gang, og det er jo ikke spesielt lurt selv om Q-Ling bør følge foten uansett. Vi har jo trent på det noen ganger nå, og de to siste treningsøktene var jeg rimelig fornøyd med både jyplingen og meg selv. Han holdt fin fokus på meg - med unntak av et par-tre "tilsnakk" - og jeg stokket føttene mine rett vei. Egentlig ikke så rart at jeg mistet litt av oppmerksomheta hans med Kristin som "forstyrrelse" med både stemme, ballkast og diverse andre sprell:). Stå under marsj er jeg superfornøyd med og dekk fra holdt er ikke noe problem, men på innkallinga har han litt lyst å "bumpe" i meg, så det må det vel gjøres noe med. Ruta går helt greit - i hvert fall med musematta i - så på neste trening forsvinner den og da.....
Det morsomme med Q-Ling er at halen går  som en glad "propell" uansett om vi trener eller er på tur; godklumpen "sier" ja-takk, begge deler.
---------------------------------------------------
----------------------------------------
Mandag 27. desember
Vellykket julefeiring
Det vil jeg absolutt påstå, for makan til sprø svor på årets ribbe skal en lete lenge etter. Og det var jo det som var kriteriet for ei vellykket jul, skal jeg tro riksavisenes påstand de siste dagene før julehøytiden. Okke som; vi har hatt ei trivelig jul sammen med familie og venner, spist, drukket og pakket opp gaver. Hundene har fått sine skogsturer og trent har vi også gjort både 1. og 2. juledag. Sikkert blir det ei treningsøkt i kveld også - hvis vi ikke er for mette da:).
Kanskje jeg skriver litt mer om treninga i morra en gang. Men bare kanskje... Noen ord og bilder fra de siste dagers skogstur blir det i hvert fall. I dag legger jeg ut de koselig julehilsningene vi har fått og ønsker alle ei fortsatt trivelig jul!
 
 
 
 

--------------------------------
 
Torsdag 23. desember
Lillejulaften....
og miraklenes tid er såvisst ikke forbi:). Neida, det er ikke født noen ny Messias. Ei heller er det blitt fred hverken blant innvånerne i Midt-Østen eller andre steder der vi mennesker ikke klarer å leve sammen i fred og fordragelighet. Mitt lille mirakel er langt enklere; for første gang i mitt voksne liv er jeg ferdig med nesten alt av juleforberedelser - før julaftens morgen sånn ca 05.00 - eller deromkring. Det eneste som gjenstår, er å få lys og pynt på juletreet og den biten har Maria lovet å ta seg av.
At sola har snudd, er ikke akkurat noe mirakel. Det gjør den jo hvert år, men i år kjennes det ekstra godt å vite at vi går mot lysere tider, for jeg syns det har vært en langt og tung høst. Kanskje fordi jeg ble satt helt ut et par måneder av de hersens ribbeinsbruddene. Hvordan jeg klarte det, vet jeg ikke helt. Ikke var det hverken snø eller glatt da jeg hadde mitt ublide møte med Moder Jord. Det dumme var nok at jeg holdt opp hendene for ikke å brekke håndleddene. I stedet buklandet jeg med mine x antall kilo. X-en er forhåpentligvis en fortsatt godt bevart hemmelighet - såfremst ikke WikiLeaks har forgreininger også til vår lille by.
Som sagt; sola har snudd, ribbeina holder seg i ro og operasjonssåret ser ut til å gro pent sammen og i morgen blir det både ribbe og multekrem - og sikkert mye annet godt å få etter at det obligatoriske kirkegårdsbesøket er unnagjort. Det eneste som er en smule kjedelig, er at magen blir mett før øynene:)))!
 
-----------------------------------
Onsdag 22. desember
To dager igjen
Nå er det heldigvis bare to dager igjen til julaften, og freden og roen igjen kan senke seg over Skjomnes søndre. Skal ikke nekte for at det har vært litt stress her ute på neset de siste dagene. Pakker skulle klargjøres og prekeveres, huset skulle få den siste finpussen. For sikkerhets skyld gikk Kristin i gang med å male - så nå overdøver stanken av oljemalinga både lukta av kokt kjøttrull og julebrødene. Men, men, sånn er det bare når det straks er jul.
Stakkars Kristin, hun må ta seg av både villdyret mitt og de kristne, men jeg vil tro de kristne som egentlig har nådd "støvets alder", er langt mer fredelig å hanskes med enn jyplingen. For han har mye spring i føttene og er litt av et vanedyr, så når han ikke får sin vante stimuli i form av trening og tur, ja da blir han egentlig ganske uspiselig innendørs. I hvert fall spiser han på det meste av det han kan kleppe tak i på bord og benker. Men om et par dager har nok operasjonssåret lukket seg så mye at jeg kan være ute i kulda enten det nå er på tur eller trening.
Sent søndag kveld kom endelig Maria hjem på juleferie, og hun hadde mye godsaker med seg i kofferten. Faktisk så mye at hun ikke hadde plass til ett eneste klesplagg. Heldigvis slipper hun å gå i samme hyret de knapt 14-dagene hun er hjemme, for skuffer og skap på rommet hennes er fortsatt overforbi fulle. Faktisk var det ganske lurt av henne å ha komplett garderobe både i Frankrike og hjemme i Norge. Og jeg ble superglad for all den gode osten, honningen og krydderiene fra det store utland. For ikke å snakke om alle de spennende konfekteskene; jeg får vann i munnen bare med tanken og ettersom jeg er alene hjemme i skrivende stund, tror jeg nesten jeg må prøvesmake på i hvert fall ei eske...
 
------------------------------------------
Lørdag 18. desember
Tilbake
Etterhvert har det blitt så mye skriverier under Dagens at jeg kan visst like godt skrive noen ord her om vår gjøren og laden. Akkurat nå går mesteparten av dagen - og natta - med til å forberede jula. Og Marias julebesøk. Det var litt usikkert ei stund om det ble hjemreise på henne, men så ordnet det seg og i morgen kveld lander hun på Evenes:).
Vi hadde forresten ei fin-fin treningsstund i morres, Q-Lingen og meg; innkalling med stå var helt perfekt. Likeså stå fra dekk. Ikke noe problem med helt om høyre heller, men så hadde vi jo ingen andre forstyrrelser enn Svartpusen.
Nu er vi nesten ferdig med å pakke julegaver og aldri før har vi vært så tidlig ferdig. Marsipanen er i boks og i morgen formiddag regner jeg med at også Delfiakaka er - om ikke ferdigpyntet på fat - så i alle fall klar i forma. Og Q-Ling har trent på å legge julepleddet sitt på plass i kurven:))).
En aldri så liten skogstur før middag blir det nok også tid til, og når Kristin kommer tilbake fra bytur, tar vi oss tid til ei skikkelig treningsøkt en eller annen plass i nærområdet hvor det er lyst nok. Tenker gutta blir fornøyd da. Kanskje spesielt Q-Lingen som har "lopper i blodet" og når han er fornøyd med dagens gjøremål, blir det straks rolige i heimen.